Mik azok a jelek, amiket látsz? Mert én sok biztató jelet nem látok.
Ahogy irtam is,a véleményem nem mérvadó.
Szóval,ezt nehéz leirni,sőt mindent nehéz leirni ami szakmai,ha le lehetne ülni egymással szemben,akkor egy óra alatt több infót cserélnénk,mint itt egy év alatt....érthetőségben főleg.
Na,ez egy bővebb téma,bele kell szőni JM-t is. De most csak két sorban.
JM volt az aki adott ennek a csapatnak valamit,formát,karaktert,hitet.....a csapata eléggé markáns szerkezet volt,jellegzetes stilussal,egyéni és csapat feladatokkal.Ezt nehéz megváltoztatni,mert jól beléjük verte.
CA ezt megváltoztatta/megfogja....mégpedig szerintem jól,mivel JM féle csapatnak voltak gyerekbetegségei.CA ezeket akarja(még ebből nem sok valósult meg) felülirni.
Ezek a szerkezet,JM két belső védekező-mélységi kp-st rakott fel,akik hosszúlabdákkal hozták játékba a gyors,és elől-fenn elhelyezkedő támadókat(köztük senki sem helyezkedett el)ez által sok labdát vesztettünk a rizikós hosszúpasszokkal. Mivel a két szerkezeti egység között nagy távolság volt,igy a labdatartást,a labdajáratást el kellett felejtenünk,mert alkalmatlan rá az a felállás,mivel a két vonal nem tudja egymást támogatni,fel kell adni a labdabirtoklását,át kell engedni az ellenfélnek,majd egy labdaszerzés után gyors ritmusváltás......A cél a gyors odacsapás,hatékony ellenakciók,a gyors(szinte mindegyik támadó) csatárok sebességének a kihasználása.
CA összehúzta ezt a két vonalat,megváltoztatta a szerkezetet(4-3-3 már és nem 4-2-3-1), igy a kp-a erősebbé válása,játékossága a cél,sok az oldalrajátszás(sebességcsökkentés) és vannak mélységi betörések is(Dm,CR,isco,marcelo). A kp-a és a támadók kapcsolatban állnak,közel vannak és mint védekezésben és mint támadásban is tudnak többet segiteni a másiknak.
A védekezéstől idővel jelentős javulás várok az új felállás miatt,mivel a JM féle csapat szerintem a kp-a gyengesége miatt volt "nem túl acélos",sok volt az emberelőnyös szitu vagy egy vs egy(
igaz voltak pontrúgásokból is bajok),ezt a 3 belső kp-ással ki fogjuk heverni,több a létszám,több a játszó elem,ez idővel a területek feletti komolyabb kontrollt eredményezi.
Illarra folyamatos beépitése egy nagyon nagy feladat(számomra hétről hétre az egyik legérdekesebb infó,ahogy ez a kölyök egyre jobban érik bele és próbálja szervezni,szabályozni a játékot,még persze csekély komoly eredménnyel),sokkal könnyebb lett volna ha alonso egészséges és illarra mellette érik be ebben az évben.
Sajnos khedira továbbra is alapember,ezt nem értem,talán ő az a tipikus minden edző álma,ki állandóan figyel,komoly edzésmunkát végez,alázatos,mindent megcsinál.....
A játékunk szerkezete,felfogása teljesen megváltozott,nem csak több egyént cseréltünk le,hanem komplett más felfogást is alkalmazunk,ami NEM MŰKÖDHET véleményem szerint ennyire korai stádiumban még jól. Egyszerűen túl sok a változás,egyénileg is,és csapatban is.
CA bepróbált egy másik felfogást is kombinálni,de nem jött be,viszont ami nagy dolog,hogy meghagyott pár fontosat,mint a támadóink gyorsaságainak a támogatása,nem nyomunk oda nagyon az ellenfélnek,maradunk sokszor a félpályánál(illarra oldaljátáka) és onnan több területünk nyilik elől a gyors támadóknak,cr és dm is többet húzódik be,helyet ad marcelonak és carvajalnak.
Sok a nagyobb mérvű oldalforditás is ,sajnos a legtöbb még rossz és pontatlan,főleg ramosé és pepéé.
Én sok jó dolgot látok,sok olyat ami tetszik,mint elképzelés.....pedig soha nem voltam egy ancelotti fan.
Azt megértem hogy eddig ez gyenge,igen az. De ha nézzük a tényezőket,akkor ez nem csoda.
Itt még nem lesz komoly előrelépés tavaszig,szerintem....meglepne ha lenne. Egyszerűen egy szakmai CSODA lenne ha ennyi változással ez már két hónap alatt eredményes lenne.
Képtelenségnek tartom.
Ha a fogalmatlan osztja az észt akkor nagy a baj.....úgyhogy nagy a baj.