Sorozatok, TV műsorok

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
CS0ki

Re: Sorozatok, TV műsorok

HozzászólásSzerző: CS0ki » 2014. november 11., kedd 9:42

Ja csak a marvel univerzum egyáltalán nem komoly, akcióra+humorra épül.
Az Agents of S.H.I.E.L.D.-el sem akarták megváltani a világot, heti 40 perc akció és csá. És láthatóan még abból se a legjobb minőségű, még szép hogy nem nézik annyian.

A Star Wars univerzum sokkal nagyobb, ki lehetne hozni belőle GoT szerűen 10db 1 órás minőségi részt szezononként és nem hinném hogy probléma lenne a nézetséggel.
A marvel univerzumból is ki lehet hozni bármit. Ugyaúgy lehetne sötétebb hangvételű az egész, ha éppen azt akarnak.
És a Star Wars ilyen irányú dolgait is inkább csak az idősebb rajngók, a régi trilógián felnövők szeretnék látni, a valóságban meg kapjuk Jar-Jar-t, meg teljesen gyermeki rajzfilm sorozatokat.

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2014. november 11., kedd 8:55

Isaac Asimov: Alapítvány ---> HBO --> Jonathan Nolan.

Na, ez most lett érdekes! Korábban úgy volt, hogy Emmerich készít majd blockbustert belőle, de ezt az ötletet elvetették.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

Demes

HozzászólásSzerző: Demes » 2014. november 11., kedd 1:42

CS0ki írta: Most is mindenhonnan a marvel folyik, bosszúállók termelt vagy másfél milliárdot, aztán látható, hogy az Agents of S.H.I.E.L.D már sehol nincs., 5 millióan se nézik. De kezdetben is volt vagy 12 millió.
Ja csak a marvel univerzum egyáltalán nem komoly, akcióra+humorra épül.
Az Agents of S.H.I.E.L.D.-el sem akarták megváltani a világot, heti 40 perc akció és csá. És láthatóan még abból se a legjobb minőségű, még szép hogy nem nézik annyian.

A Star Wars univerzum sokkal nagyobb, ki lehetne hozni belőle GoT szerűen 10db 1 órás minőségi részt szezononként és nem hinném hogy probléma lenne a nézetséggel.

Persze ahogy te is írtad, kockázatos lépes és szerintem ezzel még jó ideig nem is fognak foglalkozni, éppen elég munka lesz a tervezett filmekkel. Szerintem max az utolsó rész után csinálnak sorozatot.

lordgabi
Kedvenc játékosaid: Raúl, Puskás, CR, R9, RC, Zidane, Casillas, Ramos, Marcelo, Guti, Nacho

HozzászólásSzerző: lordgabi » 2014. november 11., kedd 1:18

Jól mondtátok, ez a Breaking Bad tényleg folyamatosan javul.
Az első évad megnézése után teljesen leült nálam a cucc (2-3 hónapig minimum), ma megnéztem két részt a második évadból, és szinte már sokkal több dolog történt eddig, mint a teljes első évadban, kíváncsian várom mi lesz tovább, nem rossz... :shifty:
Ex-szerkesztő.

2015. november 25.
UEFA Bajnokok Ligája - Shakhtar Donetsk 3-4 Real Madrid C.F.
Arena Lviv, Lemberg - A nagy találkozás! :sziv: :salute:

CS0ki

HozzászólásSzerző: CS0ki » 2014. november 10., hétfő 23:53

Ha az új SW rész ütni fog akkor, egy jó ideig a csapból is az fog folyni.

Egy új minőségi sorozatra elég rendesen rákapnának az emberek, elég könnyen el lehetne adni a hype-al.
Most is mindenhonnan a marvel folyik, bosszúállók termelt vagy másfél milliárdot, aztán látható, hogy az Agents of S.H.I.E.L.D már sehol nincs., 5 millióan se nézik. De kezdetben is volt vagy 12 millió.

Persze nagyon jó történettel, szereplőkkel, megfelelő megvalósításban jól is elsülhet, de talán túl nagy esély van a bukásra, az meg kihathat a további filmek sorsára is. Kockázatos lépés.

Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2014. november 10., hétfő 23:41

démovadászos?
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2014. november 10., hétfő 23:02

mathers írta:Constantinnal mi a helyzet? Epizodikus vagy átívelős?
Is-is.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

mathers
Kedvenc játékosaid: Cristiano, Ramos, Modric, Iniesta, Ronaldinho, Ronaldo, Zidane

HozzászólásSzerző: mathers » 2014. november 10., hétfő 23:02

Constantinnal mi a helyzet? Epizodikus vagy átívelős?

Demes

HozzászólásSzerző: Demes » 2014. november 10., hétfő 23:00

CS0ki írta:Azért más dolog, hogy a nép elsétál a moziba az új sta warsra, viszont heti szinten tv-ben nem néznék olyan nagy számban a sorozatot, mint azt sokan gondolják.
Ha az új SW rész ütni fog akkor, egy jó ideig a csapból is az fog folyni.

Egy új minőségi sorozatra elég rendesen rákapnának az emberek, elég könnyen el lehetne adni a hype-al.

CS0ki

HozzászólásSzerző: CS0ki » 2014. november 10., hétfő 22:43

Az HBO Warner termék , a Disney velük nem fog üzletelni , akkor már házon belül az ABC .
Így van, ami alapján nem lenne olyan nagy baj, ha nem lesz sorozat. Az ABC sok jó sorozatot csinál, de ők a könnyedebb témákban alkotnak. Mivel elég szoros lenne azért a büdzsé( azért amíg egy filmet kihoznak 200 millióból, erre a 40 percre jutna kb 5-10, abból azért csodát nem lehet csinálni, és egy sötétebb sorozatot könnyebb kihozni annyi pénzből. Viszont kérdés, hogy mennyien néznék. Azért más dolog, hogy a nép elsétál a moziba az új sta warsra, viszont heti szinten tv-ben nem néznék olyan nagy számban a sorozatot, mint azt sokan gondolják.

De majd kiderül, nincs kizárva hogy a film környékén majd belevágnak.

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2014. november 10., hétfő 20:20

Marky írta:
P. Krisz írta:Töredékéért ? Mihez viszonyítva , egy triple A gigaprodukcióhoz képest biztos , de a többihez viszonyítva nem . A TBBT-ből a Cuoco-Galecki-Parsons trió 1 milliót keres epizódonként , egy 22-24 részes évaddal számolva az nem aprópénz .
jó, de ők már együtt dolgoznak 2007 óta. valószínűleg már unják is az egészet, természetes hogy elkérik a pénzt. egy feltörekvő tehetséges színészgárda esetleg 1-2 nagyobb arccal még mindig jóval olcsóbban kihozható, mint egy hollywood-i csodafilm, amit beharangoznak, mint a temetéseknél és pofára esik minden néző, mert tulajdonképp kidobott pénz volt a mozijegy. elég sok filmre rá lehet húzni ezt a közelmúltból....
Ha mar a TBBT-nel maradunk, az elso 3 evadban ez a trio fejenkent 60 ezer dollart keresett epizodonkent, majd onnan kezdtek el evadonkent emelni: 200, 250, 300, 350, a 8-9-10. evadban pedig 1 millio. Szoval azert eleinte joval kisebbek voltak a koltsegek mint most. Na de a szineszek se hulyek, amikor latjak hogy mennyi penzt hoznak a csatornanak, ok is szepen elkerik a reszuket.

Marky
Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
Kedvenc csapatod: csakamadrid.

HozzászólásSzerző: Marky » 2014. november 10., hétfő 18:49

P. Krisz írta:Töredékéért ? Mihez viszonyítva , egy triple A gigaprodukcióhoz képest biztos , de a többihez viszonyítva nem . A TBBT-ből a Cuoco-Galecki-Parsons trió 1 milliót keres epizódonként , egy 22-24 részes évaddal számolva az nem aprópénz .
jó, de ők már együtt dolgoznak 2007 óta. valószínűleg már unják is az egészet, természetes hogy elkérik a pénzt. egy feltörekvő tehetséges színészgárda esetleg 1-2 nagyobb arccal még mindig jóval olcsóbban kihozható, mint egy hollywood-i csodafilm, amit beharangoznak, mint a temetéseknél és pofára esik minden néző, mert tulajdonképp kidobott pénz volt a mozijegy. elég sok filmre rá lehet húzni ezt a közelmúltból....

Matt009
Kedvenc játékosaid: Casillas, Higuain, Varane, Modric, Özil NEM

HozzászólásSzerző: Matt009 » 2014. november 10., hétfő 18:36

Sopranos sorozatkritika:

Az egészet spoilerbe teszem, így nem kell ügyelnem arra, hogy mit hogyan írjak. Csak az olvassa, aki az utolsó részt is látta!

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!A Sopranos egy komoly presztizssel bíró sorozat, az évek során kultikussá nőtte ki magát, gyakorlatilag minden önmagát nagy sorozatrajongónak tartó embernek kötelező darab. Úgy is fogalmazhatnék, hogy ez volt a bölcső, amiből az utódok kinőttek. Éppen ezért én igen komoly elvárásokkal kezdtem neki a sorozatnak, pláne annak a fényében, hogy néhány hasonlóan sokra tartott sorozat (GoT, BB, BE) mennyire megfogott, és beszippantott. Ehhez képest nekem egy kicsit csalódás volt. Talán, ha a fent említett sorozatok előtt nézem, akkor most én is szuperlatívuszokban beszélnék róla. Félreértés ne essék, egy elég jó sorozatról van szó, de nálam azt a lécet ami a legmagasabb szintre emel egy sorozatot nem ugrotta át.
A sorozaton meglátszik még a 90-es évek utóhatása, a rendezők/forgatókönyvírók nem merészkedtek olyan messzire, mint napjainkban egyes sorozatokban, és noha a maguk korában ez is úttörő és tabukat döngető sorozat volt, a maiak fényében ez a varázs engem nem érintett meg. A sorozat mindamellett, hogy folyamatosan halad előre, mégis kicsit epizodikus jellegű, főleg az utolsó 2-3 évadban, és nagyon sok résznek van olyan filler epizód utánérzése, és sok esetben ezek a részek nem is sikerültek jóra. Pláne annak a fényében, hogy ugyan a sorozatban telik az idő, és van egy komoly háttérsztori, mégis szűk határok között, állóvízben mozog ez a háttérsztori. Az első két évad még fantasztikusra sikeredett, hiszen volt hova előrelépni, de amint Tony hivatalosan is a család feje lett, kicsit megállt a sorozat a fejlődésben. Amíg a háttérből manipulálta a bábkirály(okat), addig egy érdekes milliő lengte körül a sorozatot, és Junior bukása után is a 2. évadban még izgalmas volt a hatalom megszilárdítása. De utána nem volt igazán méltó opponense Tonynak, a New Yorki maffiabossokat nem nevezném opponenseknek, mert a hatalmát közvetlenül nem fenyegették (csak Phil Leotardo). A 2. évad még rejtett magában komoly részeken átívelő izgalmakat (Big Pussy bedrótozása, Richi Aprile kellemetlenkedései), ezek mind-mind friss élettel töltötték meg a sorozatot. De ezek után a hasonló dolgok (Adriana árulása, Tony B, Jacki Junior) már lerágott csontok voltak, és kínosan érződött, hogy az írók nem szerették volna másolni a korábbiakat, de ezeket a mellékszálakat nem sikerült igazán élettel megtölteni. Kicsit elnyújtottra is sikeredett, hiszen én Carmela elválási mizériáját már a 3. évadra vártam volna, illetve egyszerűen idegesítő volt az FBI töketlenkedése Tonyval szemben. Vicces volt látni, de azért ennyi idő alatt össze lehetett volna hozni az ügyet, és én kihagyott ziccernek érzem, hogy a sorozat utolsó részében, csak valószínűsíthető vádemelésig jutunk el, magát a tárgyalást már nem látjuk. Ugyan Junior tárgyalásából látunk részleteket, de nekem hiányzott onnan egy 2-3 részig tartó, alaposan bemutatott tárgyalás. Talán a sorozat igazi koronája pont ez lehetett volna, egy közben kitörő és szabad lábon védekező Tonyval megspékelve.
A Bandaháború téma is későn jött, és gyorsan le lett zavarva. Tudom, hogy a valóságban ez talán hasonlóan egyszerű, és nem annyira túl komplikált, mint más filmekben, de azért lehetett volna itt mélybe szántó drámát csinálni, mégsem sikerült, pedig ráfért volna a sorozatra. Ezen kívül én fárasztónak éreztem a Tony-alfahím kontextust, egyrészt sem külsőre, sem belsőre nem tűnt nekem annak, másfelől nagyon fárasztó volt a sok ágyas, és egy idő után itt is a klisék ismétlődését éreztem.
Maguk a szereplők is vegyes érzéseket váltottak ki belőlem. A főszereplőkkel (Tony, Dr. Melfi, Carmela) elégedett voltam (bár megjegyzem, hogy nekem Carmela sokkal idegesítőbb volt, mint Skyler a BB-ből, talán mert ő végig tisztában volt a dolgokkal, és mégis csinálta az idegesítő dolgait.) A többi szereplők megítélése viszont eléggé változó. Nekem Sil és Pauli karaktere nem jött be, előbbi túlságosan háttérbe szorult, hirtelen nem emlékszem egy részre sem, ami kifejezetten róla szólt volna. Egy szürke karakter volt, akinek ugyan pont ez volt a szerepe, de néha be lehetett volna hozni a rivaldafénybe. Körülbelül az 5. évadra hittem el neki, hogy ő értékes consigliere, ami talán a karakter íróinak komoly hibája. Pauli sokkal színesebb karakter volt, vele mindig történt valami, de róla baromira nehéz elhinnem, hogy 2-3. ember egy maffiarangsorban. Egy katonának még elmenne, de vezető kapitánynak... Hát ahhoz kevés volt. Az érdeklődést bennem 1-2 mellékszereplő tartotta fenn, pl.: Richi Aprile, Ralph Cifaretto, Big Pussy, Tony anyja, Furio remek karakterek voltak, én élveztem nézni őket, de amint kihullottak, nem sikerült őket érdemben pótolni.
A sorozat igazán erős része a kicsit fanyar humora. Juniornak hívják a legöregebb, később demens kápót, az Pussynak (punci) becézett nagy darab katona (akinek a nevével már az első részben ellövik a sorozat talán legnagyobb poénját.), Tony anyja, aki szerintem talán a legnagyobb alakítást nyújtotta a mellékszereplők közül, és szerepe sokszor kacagtatóan tragikomikus volt, Cris filmforgatási mániája, majd a bántóan és humorosan naívan tálalt valóságból ihletett film, 1-2 karakter arcpirító gyengeelméjűsége mind-mind emelte a színvonalat, és ez sokszor olyan mély humor volt, hogy kel hozzá IQ a megértéséhez.
Maguk a pszichiátriai beszélgetések is nagyon komikusak voltak, de egyben a sorozat éltetőmagja is volt, kár hogy itt is a 3-4 évadig volt progresszió, utána elfogyott a szufla. Pedig Melfi-Tony, és Melfi-Eliot beszélgetések a sorozat elején, közepén igazi párbeszéd csemegék voltak.
A sorozat mélypontja szerintem az 5. évad volt, egy szóval jellemezném: fáradt gőz, még nem volt vége, hogy nagy dolgokat meghúzzanak, de nem volt már ötlet merre vinni a sztorit. Tony B egy újabb kellemetlen rokon lett a sorban, aki baromságokat művelt, de hasonlót láttunk már 3-at is a sorban (Richi, Ralph, Jacki J), szóval nem igazán hozott lázba már engem. Irónia, hogy az évad utolsó két része viszont nagyon jóra sikeredett, az Adriana sztorit megérte felépíteni, mert talán a legváratlanabb fordulat volt és nagyon kellett bele. Az egyébként végig probléma volt, hogy nem mertek nagyobb változtatásokat eszközölni az alapfelálláson, és sok kiaknázatlan lehetőség maradt oda, illetve lett kapkodva elintézve. Nagyon ráfért volna még 2-3 rész a sorozatra, ahol Tony megpróbálja rendezni a dolgokat, és nekiáll felépíteni az új hatalmi ágazatát, mert a végére ilyen-olyan okokból elhagyták a legjobb emberei. Több idő kellett volna bemutatni azt a mélységet, ahová a saját hibás döntése, és a balszerencse meg az idő taszította.
A befejezés pedig olyan lett, amilyen a sorozat maga. Epizodikus, sokat sejtető, de nem igazán mélyen szántó. Tonyt vajon megpróbálták kinyírni? Meghalt? Kómába került? Túlélte, de vádat emeltek ellene? Nem tudjuk. A szerény véleményem az, hogy megvacsorázott a családjával, és annyi. A sorozat nem a nagy változásokról szólt. Egy epizódot láttunk, Tony Soprano életéből, talán a legjelentősebbet, mert a gyerekei ekkor nőttek fel, de egyáltalán nem sorsfordítót, ha a sorozat hullázását veszem alapul, akkor minden megy tovább a megszokott kerékvágásban. Ahogy az évadok sem épültek igazán nagy sztorik, kalandok köré, hiányoztak a csúcspontok, így úgy gondolom, itt is elmarad a csúcspont. Talán Tony élete már sosem lesz teljesen a régi, de az előzményeket alapul véve, nem tudom elképzelni, hogy itt van az út vége Tony Soprano számára. Ez sorozatidegen és karakteridegen lenne.
Értékelés: ha évadonként nézem, akkor 9-8,5-8-7-6-7, összességében 8-8,5 közé lövöm be (jelenleg inkább 8, de lehet, hogy sok sorozat megnézése után úgy fogom gondolni, hogy jobb, mint azok, amelyek tőlem 8-ast kaptak.) Mert bár sok komoly értékadó elemet tartalmaz, és főleg az első 2 évad igen komoly színvonalat ütött meg, de sokszor főleg a vége felé nagyon hullámzó színvonalúnak, inkonzisztensnek, és egy helyben toporgónak éreztem. Mint az első hasonló kaliberű sorozat, természetesen úttörő és iránymutató volt a maga nemében, nyilvánvalóan nem várható el őket, hogy olyan tabukat döngessen, amiket csak a 10 évvel későbbi utódok, de mint a példa mutatja, az első 2 évadban sikerült egy igen magas színvonalú, jó, élvezhető sorozatot produkálni az adott kor tabuinak döngetésével, és ami miatt az én szememben nem ér oda a nagyon szűk elitbe, az pont az, hogy lehetett volna ezt hasonló színvonalon folytatni, ha a 6. évad történései megtörténnek a 4. évadban, és ott véget ér a sorozat, vagy csak egyszerűen sikerül tartani a magasabb szintet.

Csak viszonyítás szintjén: általam legjobbnak tartott sorozatok addig pontig, ahol tartok bennük (ez a BE 3. évad, többi ott ahol a sorozat valójában tart): GoT 10; BB 10-9,5; BE 9, a többi amit láttam nem éri el a 9-est. Úgyhogy nem rossz az osztályzat, amit adtam, de a számomra szűk elitnek tartott sorozatokat nem éri el.

Köszönet ha végigolvastad.

ziro4vr
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2014. november 9., vasárnap 22:40

jövőhéten szépen elosztom, ki kell élvezni, láttam csak februárban jön a harmadik etap :-(
Nem illik.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2014. november 9., vasárnap 22:36

Na majd a Szulejmán alatt :mrgreen:
Amúgy meg fórumozás helyett inkább nézzed a második évadot, emelték a szintet.
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

ziro4vr

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2014. november 9., vasárnap 22:32

Realista24 írta: Kevin Spacey....a hideg rázott ki tőle a sorozat előtt. :lol:
Most meg :sziv:
mindig elcseszed..már majdnem azt hinném, hogy kezd közelíteni az ízlésünk, végre egy nyelvet beszélünk, erre mindig el kell szomorítanod :mrgreen:
Nem illik.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2014. november 9., vasárnap 22:28

ziro4vr írta:mondjuk magamat sem értem, Kevin Spacey, David Fincher, ezek olyan nevek, hogy nem is értem miért vártam ennyit :lol:
Kevin Spacey....a hideg rázott ki tőle a sorozat előtt. :lol:
Most meg :sziv:
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Csabi
Kedvenc játékosaid: Figo, Cristiano Ronaldo, Modric
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Csabi » 2014. november 9., vasárnap 22:27

Sierra írta:Haverom mutatott pár Blue Mountain State részt, nem semmi sorozat, lehet rajta szakadni. :D Húzom is lefelé az első évadot. B-)
első évad szakadós, onnantól lefelé megy. a harmadik meg már gyenge.

ziro4vr

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2014. november 9., vasárnap 22:27

mondjuk magamat sem értem, Kevin Spacey, David Fincher, ezek olyan nevek, hogy nem is értem miért vártam ennyit :lol:
Nem illik.

torjack
Kedvenc játékosaid: R9, Zizou, Raúl, RC, San Iker, Redondo, Hierro, Xabi, Ramos, CR7
Kedvenc csapatod: RMCF, Fradi,Nationalelf

HozzászólásSzerző: torjack » 2014. november 9., vasárnap 22:24

ziro4vr írta:végig értem a house of cards első szezonján. top 10-embe simán bekerült, elképesztően minőségi cucc

nagyon tetszik, hogy csak válogatni kell a mai rengetek fasza sorozat közül

Eddig 3 részen vagyok túl, pöpec, mi tagadás. Frank Underwood for President! :mrgreen:

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Külön bírom, ahogy kiszól a nézőhöz és mindig elmagyarázza a szitut. :lol:

Vissza: