OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Nika91127
Kedvenc játékosaid: Guti, Marcelo,Valverde

Re: OFF

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2024. december 31., kedd 11:12

___Samy___ írta:
Nika91127 írta:

Off az offban:
Szuriztasd be a könyököd, non-steroid kúra 2 hét, ha utána se jó, akkor Hohmann műtét.

https://www.matraiakosdr.hu/teniszkonyok/
Isten ments, hogy ilyen dolgokba beleszoljak, mert abszolut nem ertek hozza, de ugyanugy voltam, mint D. Honapokon keresztul nem hasznalt semmi, meg a szteroidos injekcio is csak egy hetre volt eleg, ugyanugy visszatert mindket kezemben a fajdalom. Aztan vegso elkeseredesemben elmentem prananadi kezelesre negy alkalommal. Az utolso kezelest kovetoen kb ket hettel vettem eszre, hogy mar nem faj, es azota se jott vissza.
Őszintén szólva, az nem tudom micsoda :)
Az alternatív orvoslás tanait nem ismerem.
A betegség okát magát igen - az epicondyluson tapadó extensor izomok ínjának steril gyulladása, ami krónikus irritáció miatt alakul ki.
Hogy ezt ki milyen módszerrel múlasztja el, az az ő döntése :) Én az anatómiai és élettani oldalról való megközelítést írtam le.

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2024. december 31., kedd 10:40

Pszichológus jó döntés, én is voltam, nagyon sokat segített. Észre sem vettem, hogy bajom van igazából, egészségemen jött ki. Modern problems require modern solutions.

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2024. december 31., kedd 10:23

Pro:

- megszületett második gyerkőcünk, egészséges is, fiú is, pont ahogy terveztük, teljes végre a család és a kicsik imádják egymást.
- még nem teljesen, de kimásztunk végre abból az irgalmatlan pénzügyi szarból ami tönkrevágott minket tavaly
- így év végére sikerült jó áron autóhoz is jutni, évek óta halogatom és nagyon nehéz szülés volt, de már nem lehetett tovább odázni. Januárban kiderül, rá kell-e még költeni a vételár többszörösét.
- eljutottam oda végre, hogy pszichológushoz kell mennem jövőre, hogy telik-e majd rá az más kérdés

Con:

- rengeteg, rengeteg feszkó, nappali tagozat és munka mellett nagyon sok a két gyerek, pláne hogy Elina felér hárommal.
- a sulival már nagyon kivan a tököm, ez a szemeszter teljesen gatya volt, életem egyik legrosszabb döntése volt a felvételi, pedig nem rövid a lista. De már csak fél év, azt fél lábon is.
- februárban abbahagytam a kettlebellt, ami miatt fizikailag és mentálisan is teljesen széthullottam, életemben nem voltam ilyen rossz formában mint most
- nulla énidő, nulla privát szféra, imádom a kölyköket, de mindkettönkre ráférne már pár nap szabadság
- rettenetesen fáradt vagyok, ez a karácsony is maga volt a földi pokol
- szakmailag a szokásos nulla előrehaladás, nem találom a rést a pajzson.

Nem volt jó évem, de lesz jobb.

___Samy___

HozzászólásSzerző: ___Samy___ » 2024. december 31., kedd 10:19

Nika91127 írta:
Dupla D írta: Pro:
- megvettük életünk lakását, imádjuk
- fizuban komolyan előre léptem, és jövőre remélhetőleg előléptetésem is lesz
- munkában sok kapcsolatot építettem
- feleségemmel nagyon jól megvagyunk
- család viszonylag egészséges
- utaztunk, társasjátékoztunk
- egész sok önfejlesztő könyvet olvastam
- pénzügyi céljainkat nagyjából teljesítettük

Con:
- munkában átkerültem egy másik csapatba, ahol nem olyan jó a hangulat, mint a korábbiban
- régebben indított online vállalkozással fel kell hagynunk, mert nem tudta hozni magát
- bár minden vágyam, egyelőre még nincsen gyerek, mert pár hónapja feleségemet epére kellett műteni
- viszonylag sokat szorongok munka miatt és hogy jó irányba tart-e az életem (főleg amióta nem tudok rendesen edzeni)
- nyár óta teniszkönyököm van, mert túlerőltettem edzésnél, és baszik elmúlni, így nem tudok edzeni
- tegnap majdnem ott hagytam a fogam egy főúton. Szembejövő kanyarban megcsúszott, kocsim mögött egy méterrel vágodott bele az árokba. Szerencsére túlélték, de ha már méterrel hátrébb vagyok, akkor valószínűleg ott maradok. Ez mehetne a Proba is, de egyelőre még a hatása alatt vagyok
Off az offban:
Szuriztasd be a könyököd, non-steroid kúra 2 hét, ha utána se jó, akkor Hohmann műtét.

Isten ments, hogy ilyen dolgokba beleszoljak, mert abszolut nem ertek hozza, de ugyanugy voltam, mint D. Honapokon keresztul nem hasznalt semmi, meg a szteroidos injekcio is csak egy hetre volt eleg, ugyanugy visszatert mindket kezemben a fajdalom. Aztan vegso elkeseredesemben elmentem prananadi kezelesre negy alkalommal. Az utolso kezelest kovetoen kb ket hettel vettem eszre, hogy mar nem faj, es azota se jott vissza.
"We will not fight for one decade, when Madrid is the best club of the last century and the best club in history, also the best in the last decade and is the best because we never do something like that, not appreciate someone success"

Kercsó
Kedvenc játékosaid: R9, Kroos, Guti, Zidane, Bellingham

HozzászólásSzerző: Kercsó » 2024. december 31., kedd 9:46

Dupla D írta: tegnap majdnem ott hagytam a fogam egy főúton. Szembejövő kanyarban megcsúszott, kocsim mögött egy méterrel vágodott bele az árokba. Szerencsére túlélték, de ha már méterrel hátrébb vagyok, akkor valószínűleg ott maradok. Ez mehetne a Proba is, de egyelőre még a hatása alatt vagyok
nálam ez PRO²+

de megértem, ha még friss az eset, és másképp látja az ember belülről
#whatisyourexcuse

Zinedine Zidane - When I retire I'll say, I managed Kroos.
"Mégis, ha legvégül össze kellene foglalnom a sikereim okát, csak annyit mondanék, hogy mindig én akartam jobban." Benedek Tibor

Nika91127
Kedvenc játékosaid: Guti, Marcelo,Valverde

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2024. december 31., kedd 9:42

Dupla D írta: Pro:

Con:
- munkában átkerültem egy másik csapatba, ahol nem olyan jó a hangulat, mint a korábbiban
- régebben indított online vállalkozással fel kell hagynunk, mert nem tudta hozni magát
- bár minden vágyam, egyelőre még nincsen gyerek, mert pár hónapja feleségemet epére kellett műteni
- viszonylag sokat szorongok munka miatt és hogy jó irányba tart-e az életem (főleg amióta nem tudok rendesen edzeni)
- nyár óta teniszkönyököm van, mert túlerőltettem edzésnél, és baszik elmúlni, így nem tudok edzeni
- tegnap majdnem ott hagytam a fogam egy főúton. Szembejövő kanyarban megcsúszott, kocsim mögött egy méterrel vágodott bele az árokba. Szerencsére túlélték, de ha már méterrel hátrébb vagyok, akkor valószínűleg ott maradok. Ez mehetne a Proba is, de egyelőre még a hatása alatt vagyok
Off az offban:

Kercsó
Kedvenc játékosaid: R9, Kroos, Guti, Zidane, Bellingham

HozzászólásSzerző: Kercsó » 2024. december 31., kedd 9:12

pro:
9 év után, augusztusban nevemre irattam az asszonyt :mrgreen:
van egészség, edzés és sport + 2 macska, ami bearanyozza a napjainkat (gyerek még nincs)
új munkahely, amiben klassz fejlődési lehetőségek vannak

cons:
egy hónapon belül szart oda az autóm, a rollerem és még a protézisem; mellé még kibsztak a melóból is. szeptember végére elég komoly mentális és pénzügyi válságban találtam magam - emiatt lemaradtam 2 (számomra) fontos versenyről és a nyaralás is ment a levesbe.

összeségében egy qrva hullámvasút volt ez az év, de ha az évértekelő "leltárt" megcsinálom, akkor a végére pozitív.
de remélem a 25-ös verzióban lesz pár upgrade :)
#whatisyourexcuse

Zinedine Zidane - When I retire I'll say, I managed Kroos.
"Mégis, ha legvégül össze kellene foglalnom a sikereim okát, csak annyit mondanék, hogy mindig én akartam jobban." Benedek Tibor

Dupla D
Kedvenc játékosaid: Guti, Carvajal
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: Dupla D » 2024. december 31., kedd 8:57

Pro:

Con:
"Louie, I think this is a beginning of beautiful friendship" - Garga Pitic.

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2024. december 31., kedd 6:23

ugy latom mindenki megnyilt kozben. :mrgreen:

tegnapihoz, asszony idosebb nalam valamivel, cigi nalam is red flag, hala istennek az utobbi evekben miota egyutt elunk, mar csak vape-t tolt, es most azt tette le.
mondjuk annak rohadt jo illata van, de biztos karos plusz viszi el a lóvét, ugyhogy happy. :D

szóval alakul az élet, bár így azt gondolom itt vagyok 35 évesen, gyerek nélkül, parázok mint állat mert kb életem álma hogy apa legyek.
ha no lennel, azt mondanam, jogos az aggodas, de azert ferfikent boven belefer szerintem a gyerek 40 korul is.
bar nyilvan kevesbe optimalis.
mondjuk ha 2 ev mulva usa-ba koltozol, akkor gondolom nem is szerettel volna meg jelenleg egyet.

Csabi
Kedvenc játékosaid: Figo, Cristiano Ronaldo, Modric
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Csabi » 2024. december 31., kedd 1:30

pro:
- család (feleségem, gyerekek); szerencsére minden klappol, nagyon szerencsésnek érzem magam. nyilván az asszonnyal is voltak upsanddowns-ok az elmúlt években, mikor jöttek a gyerekek, de most már újra egy hullámhossza kerültünk úgy gondolom. :mrgreen:
- szerencsére mindannyian egészségesek vagyunk
- munkaterületen is előre léptem: igaz, 2 évvel idősebben, mint Csaba, de én is igazgatóhelyettes lettem. :lol: (bár ezt igazából nem tudom, hogy a pro-ba vagy a con-ba írjam :lol: )
- újra elkezdtem edzeni, és nagyon jól érzem magam ettől

contra:
- nagyim 85 éves korában elment sajnos
- kisebb eü gondok, a sok ülőmunkát a gerincem rosszul viseli (fejfájások, gyakori idegbecsípődés)
- igazgatóhelyettes lettem :mrgreen: (sokkal több munka, felelősség, és hosszabbak a munkanapok is...)
- az igazgatónk 2 hónappal azután hogy elvállaltam a helyettesi munkát majdnem szörnyethalt egy autóbalesetben. szerencsére túlélte, de hosszú hónapokig (már most 2) munkaképtelen lesz még. szóval az ő munkáját is én végzem nagyrészben.
- nagyon kevés me-time van jelenleg. ennek következtében pl. a meccsek nagyrészét sem nézem, és a fórumot is hanyagolom :(

Csaba: sajnálom ami a barátnőddel történt, de 1) Lacinak igaza van, úgy csináld, hogy neked jó legyen 2) ha nem volt jó a kapcsolat, akkor gyerek vagy sem úgysem sült volna jól el 3) nem tudom nálatok mizu, de azért iskolaügyben, ahol az alkalmazottak 90-10% arányban nőneműek nem lehetetlen a csajozás. :mrgreen: :mrgreen:

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2024. december 31., kedd 1:22

Sztereotípiák sosem szép dolog, de: félig lengyel vagyok, nagyon kiterjedt lengyel családdal, sok unokatesócsaj, emellett rengeteg lengyel kolleganőm is volt.

Minden eddigi tapasztalatom azt mondja ezek alatt hogy coo coo crazy mindegyik lengyel csaj, racionalitást tőlük ne várj, ellenben a dögöljön meg a szomszéd tehene is az tipikus mentalitás. Persze remélem a tiéd volt a kivétel :)

Steve
Kedvenc játékosaid: R9, RC, Guti, Zidane, Modric, Marcelo, Bellingham

HozzászólásSzerző: Steve » 2024. december 31., kedd 0:42

Minden rendben lesz Csaba az idő előre haladtával és ez majd csak egy állomás lesz az életedben, tanúlságokkal, amik által bölcsebb lettél.

Ha kiállsz magadért az idő meg fogja oldani a dolgokat, hogy ne tudjon kihasználni. :agree:

Gyerekvállalás is meg lesz oldva. :sziv:
Én is 30felett voltam mikor jött az első gyerek. Azóta is a világ legboldogabb embere vagyok és minden nap imádom a gyerekeimet.

Jó, hogy olyan feleséggel alapítotok majd családot, akivel minden rendben lesz és nem gyerekkel megy majd szét a kapcsolatotok! Szóval gondolj erre, hogy jó hogy ez előbb történt.

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2024. december 30., hétfő 23:56

Halfkey írta: A normálisan kinéző, normálisan kereső férfinak amennyire látom ismeretségi körben a kor előrehaladtával egyre keresettebbek lesznek apa szerepre, szóval ne csüggedj :) És helyettesi pótlékokkal meg emeléssel sztem már a fizud is okés lesz.

Az egyébként kemény hogy úgy belevágtatok közös otthon építésébe hogy egyértelműen nem volt rendben valami. Ha szabad kérdezni, azt miért? Természetesen ha inkább nem akarsz róla írni, nem kell.
Azóta van párom, csak az volt a gond, hogy az exemmel nem láttam azt a jövőt, hogy gyerekeink lennének...főleg mivel testiség sem volt köztünk évek óta.

Hogy miért vágtunk bele?
Én azt hittem, hogy ezzel imponálok neki, látja haladunk egyről a kettőre, akkor majd változik a dolog. Nem változott sajnos.
Persze ezen kívül ezer megy egy egyéb tényező, és probléma, de azzal nem spammelném a topikot.
Realista24 írta:
Kit érdekel mit akar, ha te akarod azt a hazat és meg is tudod oldani. Bocs ha nyers volt, csak voltam majdnem ugyanebben a cipőben, igaz egy tizessel korábban, de azt kell hogy szem előtt tartsd ami neked fontos.

Amúgy no para, jó esélyed van rá hogy a kovi kapcsolatból 1-2 even belül már jön is a gyerkőc.
1/2-1/2-ben vagyunk tulajdonosok, a befektetett pénz kb 70-30% nekem.
Az idő nekem dolgozik tudom, ezért se engedek neki, nem akarom elkótyavetyélni, főleg mert ő hazamegy a saját országába februárban, én meg itt tervezek a városban lakni kb mindig. Reménykedem, hogy racionálisan gondolkozik, ha azt mondaná oké, akkor holnap ki tudnám fizetni a részét.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. december 30., hétfő 23:42

csababarca írta: pro:
- szakmailag előreléptem, 35 éves koromra igazgatóhelyettes lettem.
- visszamehettem a második otthonoba, USA-ba a táborba, és ott is kinyílt egy karrierlehetőség számomra, de ez majd 2 év múlva lesz esedékes.

kontra:
- szétment egy 6 éves kapcsolatom (mondjuk már 2 éve csak most lett vége, 3 éve nosex)
- együtt épített házon most megy a huzavona, mert ő nem akarja, de azt se szeretné hogy én tartsam meg...

szóval alakul az élet, bár így azt gondolom itt vagyok 35 évesen, gyerek nélkül, parázok mint állat mert kb életem álma hogy apa legyek.
Kit érdekel mit akar, ha te akarod azt a hazat és meg is tudod oldani. Bocs ha nyers volt, csak voltam majdnem ugyanebben a cipőben, igaz egy tizessel korábban, de azt kell hogy szem előtt tartsd ami neked fontos.

Amúgy no para, jó esélyed van rá hogy a kovi kapcsolatból 1-2 even belül már jön is a gyerkőc.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2024. december 30., hétfő 23:12

A normálisan kinéző, normálisan kereső férfinak amennyire látom ismeretségi körben a kor előrehaladtával egyre keresettebbek lesznek apa szerepre, szóval ne csüggedj :) És helyettesi pótlékokkal meg emeléssel sztem már a fizud is okés lesz.

Az egyébként kemény hogy úgy belevágtatok közös otthon építésébe hogy egyértelműen nem volt rendben valami. Ha szabad kérdezni, azt miért? Természetesen ha inkább nem akarsz róla írni, nem kell.

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2024. december 30., hétfő 23:01

pro:
- szakmailag előreléptem, 35 éves koromra igazgatóhelyettes lettem.
- visszamehettem a második otthonoba, USA-ba a táborba, és ott is kinyílt egy karrierlehetőség számomra, de ez majd 2 év múlva lesz esedékes.

kontra:
- szétment egy 6 éves kapcsolatom (mondjuk már 2 éve csak most lett vége, 3 éve nosex)
- együtt épített házon most megy a huzavona, mert ő nem akarja, de azt se szeretné hogy én tartsam meg...

"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

ziro4vr
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2024. december 30., hétfő 21:41

Na csak megjött az eszetek. :mrgreen:

Pros
Szakmailag fasza év, cégen belül és a szakmában is
Asszonnyal minden ok, jövőre esküvő, elvisel :mrgreen:
Sikerült sokat utazni, ott végre kikapcsolni és a munkát is félretenni, ami nehezen megy
Család egészséges
Edzés, foci megvan, ezek nélkül meg is bololndulnék

Cons
Kis mid life crisis, minden fasza látszólag de mégis valami örök elégedetlenség
Kifogtam egy kibaszott szar fos autót amire ráment pár hajszálam meg pár porció pénzem :kalapos:
Kevés me time, idén alig sikerült pár könyvet elolvasnom, film, foci már kb semennyire nem köt le
Nem illik.

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2024. december 30., hétfő 21:13

Figyelmeztetem a lelkes apukákat, három kicsivel ez az év már nehéz volt. Melóban se úgy megy a piac ahogy kéne, egyelőre minden fronton állok, de azért kemény többfrontos harc.

Pro az kb az hogy jobban főzök mint ever, és elkezdtem gyúrni, amiben szépen haladok.

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2024. december 30., hétfő 20:53

pro:

- Sikerült újabb országokat kihúzni a listáról (Anglia, Jordánia, EAE, Tajvan, Makaó)
- Sikerült letolni egy El Caminót, még ha nem is a fő útvonalat.
- Sikerült ott lenni Kroos búcsúmeccsén.
- Sikerült letudni egy bakancslistás helyet is: Hong Kong
- Plusz némi önfejlesztést is sikerült véghez vinni az új fényképezőgép segítségével.

con:

- Megcsípett egy retkes kullancs. :x :roll: :kalapos:

De alapvetőn úgy gondolom, hogy jó év volt. :agree: :sziv:
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2024. december 30., hétfő 20:47

Faust írta: Majd a dackorszak legmélyén azért írj, mizu :lol: de nálam is ez a helyzet, bár én csak azóta nem alszok mióta a kistesó megérkezett.
Igen, többektől megkaptam ezt már :mrgreen:

Nem vagyok az az egész éjjel alvós apuka mém alapanyag, baromi szar alvó vagyok, legkisebb zajra ébredek, szóval némileg nehéz "nem felpattanni" a hangokra. :mrgreen:

Vissza: