Anyaka írta:Én ezt már olvastam tavaly, csak az eredeti forrásból valamivel bővebben, és ez a fikciókat nem említi meg. De idézek innen is:
"nem a Csillagok között a legvalóságosabb tudományos-fantasztikus film, hiába a tudományos tanácsadó."
"elméleti koncepció"
"nincs megfigyeléssel szerzett bizonyítékunk arról, hogy a féregjáratok tényleg léteznek"
Így már megérted remélem, mit akartam mondani, és miért nem igaz, hogy "tényleg így működik a fizika és a teljes mindenség".
Azért alapvetööen így működik. Az Einstein-Rosen-híd létezhet. Az, hogy nincs spontán féreglyukról közvetlen tapasztalatunk nem jelenti azt, hogy
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!egy fejletebb civilizáció ne tehette volna oda mesterségesen.
Egy kicsike kamu maga a féreglyukba való belépés, az nem ilyen LSD-tripes látvány, csak olyanra kellett csinálni, hogy faszául nézzen ki. Mióta Han Solo hátraüvölt Chewienak, hogy fénysebesség fölé ugrunk, megránt egy kart, és fények villódznak, azóta kötelezöö így ugrani a téridööben.
A szingularitásban magában meg nem tudjuk mi van.
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Pont ezért kell kiküldeni onnan az infót, hogy megértsük a gravitációt. Az a legtökéletesebb gravitáció laboratórium. Az, hogy ott felcsavarodik az idöö és tér egymásra, egyáltalán nem mond ellen a mai tudásunknak. (Az hogy nem tudjuk mi van, azért nem jelenti azt, hogy nem tudjuk mi nincs.)
Más potenciális hibáról nem tudok, de ha ti ismertek ilyet, mondjátok.