Mozi, filmek

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

Re: Mozi, filmek

HozzászólásSzerző: nmate » 2015. március 28., szombat 21:42

The Salvation nem túl combos, de szép képekkel van tele. A sztori lerágott csont, több apró jelenetben, momentumban erősen visszatükröződött a Volt egyszer egy vadnyugat, ami nem feltétlen baj azért ezt tegyük hozzá. hatfél

peti_madrid
Kedvenc játékosaid: Zizou, Guti, Modric, CR

HozzászólásSzerző: peti_madrid » 2015. március 28., szombat 19:43

Interstellar

Én pont most néztem meg, iszonyatos módon felrobbantotta az agyamat. A végén szinte remegtem, hogy "mifasz" :D De az Űrodüsszeia lesz a következő, már egy ideje tervezgetem :p

ziro4vr
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2015. március 28., szombat 17:42

sentry írta: Nekem Nolan a Memento miatt még mindig adós egy olyan filmmel, ahol nem törődik a pénzel ( és nem hatásvadász mód készíti a filmet) hanem valami zseniálisat akar alkotni, ahol áldoz pénzt és akár hírnevet is, csak azért, hogy valami kultikusat alkosson. Nem akarom elhinni, hogy nem tud még egyszer elkattani, és odab_szni egy k_rva kemény filmet, amitől a néző agya elszáll egy féreglyukon át egy másik galaxisba. :mrgreen: Nolan, pls! :mrgreen:
+1

Mondjuk most amilyen kivételezett helyzetben van, kétlem hogy visszatérne arra az útra. Szerintem amúgy Bond filmet is fog ő még rendezni, most is felmerült már komolyabban.
Nem illik.

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2015. március 28., szombat 17:30

Hal 9000 pedig az egyik legfélelmetesebb karakter, akit valaha láttam.
This conversation can serve no purpose anymore. Goodbye.

:mrgreen:

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2015. március 28., szombat 17:20

sentry írta:
Tegnap megnéztem az Interstellart. De nem akartam okoskodóan beírni ezt, hogy azért láttam átfedést, meg utalásokat, vagy hogy honnan jöhetett egy-két ötlet.
Órákat lehetne beszélni a 2 filmről. Bár már 2x láttam a 2001-et, az Interstellar még több pontos a szememben. Előbbi 8,5, utóbbi 9. Viszont hiába remek szórakozás az Interstellar, elég egyértelmű, hogy melyik film bír nagyobb jelentőséggel, ha a filmtörténelmet nézem. Épp ezért változott a 2001 pontszáma is a 2. nézésre. Egyre több mindent észrevesz az ember benne, és egyre jobban lehet látni, hogy Kubrick mekkora egy ******** zseni volt. Félelmetes, hogy mennyivel másabb élménnyel gazdagítja az embert a film, ha 2-3 év telik el a két megtekintés között. És még hol van a vége... Az Interstellar egy kiváló, majdhogynem tökéletes mozi, míg a 2001 a nagybetűs művészet, amit nem lehet elsőre megérteni, ennek érnie kell.

Hal 9000 pedig az egyik legfélelmetesebb karakter, akit valaha láttam.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

sentry

HozzászólásSzerző: sentry » 2015. március 28., szombat 17:00

Remy írta:Azért az Űrodüsszeia a moziban eléggé adja. :ozil: Nolan amúgy nem aprózta el a lopást az Interstellarhoz. :lol: :mrgreen:
Tegnap megnéztem az Interstellart. De nem akartam okoskodóan beírni ezt, hogy azért láttam átfedést, meg utalásokat, vagy hogy honnan jöhetett egy-két ötlet.

Számomra még mindig a 2001: Űrodüsszeia az etalon, de Nolan is nagyon összerakta. Valami hiányzott nekem az Interstellartból, vagy inkább úgy fogalmazok, hogy túl nagy hangsúlyt fektettek a drámára. Nolan hatni akart a nézőkre, és meg is tette. Nagyon is ért hozzá, ez tény. De én mégis azt érzem hogy összességében az Űrodüsszeia, jobban egyben van, jobban tudta Kubrick, hogy mit akar. Valamiért nekem az Interstellar kicsit egyszerű, és ez valószínűleg a drámai vonal áldozata. Kubrick elérte azt, hogy napokat kattogjak a filmjén, Nolan meg azt hogy összefacsarja a szívem, de én nem egészen ezt várom egy sci-fitől. Mindenesetre mindkét film kurvajó. Kubriké akkora 10 mint a ház, az Interstellar nálam csak 9. Drámai vonal húz rajta rendesen a szememben, és ezért ilyen jó, ha csak sci-fiként néznék rá, akkor 8. McConaughey-ban meg nem lehet csalódni, k_rva nagy színész :agree:

Nekem Nolan a Memento miatt még mindig adós egy olyan filmmel, ahol nem törődik a pénzel ( és nem hatásvadász mód készíti a filmet) hanem valami zseniálisat akar alkotni, ahol áldoz pénzt és akár hírnevet is, csak azért, hogy valami kultikusat alkosson. Nem akarom elhinni, hogy nem tud még egyszer elkattani, és odab_szni egy k_rva kemény filmet, amitől a néző agya elszáll egy féreglyukon át egy másik galaxisba. :mrgreen: Nolan, pls! :mrgreen:

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2015. március 28., szombat 16:29

Annyit forgolodtam, hogy a lenyegrol szepen le is maradtam. :lol: :mrgreen:

soadroli
Kedvenc csapatod: a másik

HozzászólásSzerző: soadroli » 2015. március 28., szombat 16:27

Phoenix, Gyllenhaal, Amy Adams 1 filmben? Jöhet. :agree:
Kép

Toti

HozzászólásSzerző: Toti » 2015. március 28., szombat 16:03

360fokban nézhető horror. :mrgreen:
"A gólöreme nem volt szép nekem mégis óriási örömöt okozott mert abban a pillanatban tudtam mennyi Real\Cr gyülölő rohad el belülről életük legszörnyűbb élménye az agyukba is beleégett úgy odarakta a köcsögöknek..." - dzsi91

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2015. március 28., szombat 12:56

Azért az Űrodüsszeia a moziban eléggé adja. :ozil: Nolan amúgy nem aprózta el a lopást az Interstellarhoz. :lol: :mrgreen:
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

danianevem
Kedvenc játékosaid: Puyol, Messi, Koeman, Xavi, Ronaldinho, Cruyff
Kedvenc csapatod: Barcelona

HozzászólásSzerző: danianevem » 2015. március 28., szombat 12:11

Köszönöm a válaszokat. :salute:
Anyaka írta:De, ha megnézed mindet, akkor nem mindegy mivel kezded? :mrgreen:
Egyelőre szűkíteni akartam a kört, aztán majd elválik. :D

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2015. március 28., szombat 12:03

danianevem írta:Jarmusch és/vagy Tarkovszkij munkásságán belül mely filmekkel érdemes kezdeni? Előre is köszönöm.
Tarkovszkijnál a Stalker/Solaris kettős valamelyikével kezdj. 100% Andrej mindkettő, mégis - talán a műfajnak és a közegnek köszönhetően - könyebben fogyaszthatóbb, mint a többi műve (szerintem a legjobbak is, de ez szerintem a kor előrehaladtával változni fog :) ).

Az Iván gyermekkora egyszerűb és rövid filmje, de nem is túl jó, egy nézést mindenesetre megér. Az Áldozathozatal nagyon mély cucc, nemsokára újrázását tervezem. A Nosztalgiából és a Tükörből egy szót sem értettem, a Rubljov meg nem egy rossz film, csak irgalmatlan hosszú.

Summázva: Stalker - Solaris - Áldozathozatal.

Jarmusch meg egy önszopó faszkalap, akihez képest Tarantino egy szerény és visszahúzódó teremtés, nézd meg a Down by Law-t és láttad az összes filmjét. :lol:

Anyaka
Kedvenc játékosaid: Raul
Kedvenc csapatod: Hungary

HozzászólásSzerző: Anyaka » 2015. március 28., szombat 12:02

Night on Earth
Ghost Dog
Dead Man
Down by Law
Stalker

Ezek nem rosszak. De, ha megnézed mindet, akkor nem mindegy mivel kezded? :mrgreen:

danianevem
Kedvenc játékosaid: Puyol, Messi, Koeman, Xavi, Ronaldinho, Cruyff
Kedvenc csapatod: Barcelona

HozzászólásSzerző: danianevem » 2015. március 28., szombat 11:45

Jarmusch és/vagy Tarkovszkij munkásságán belül mely filmekkel érdemes kezdeni? Előre is köszönöm.

nmate

HozzászólásSzerző: nmate » 2015. március 28., szombat 9:39

Spectre trailer

soadroli
Kedvenc csapatod: a másik

HozzászólásSzerző: soadroli » 2015. március 27., péntek 22:06

Black Sea-t látta már valaki? Most végeztem vele, kurvajó film :D Jude Law nagy király.
Kép

gunner
Kedvenc csapatod: Arsenal

HozzászólásSzerző: gunner » 2015. március 27., péntek 18:56

Faust írta:Sunset limited megvolt már valakinek? Ha igen, írjon róla hogy mi a véleménye pls.
Újranézem a jövő héten. Elsőre tetszett nekem is. Jutalomjáték lehet egy ilyet eljátszani.
"And my heart will leave you never."

sonic
Kedvenc játékosaid: Zidane, Modric

HozzászólásSzerző: sonic » 2015. március 27., péntek 18:35

Faust írta:Sunset limited megvolt már valakinek? Ha igen, írjon róla hogy mi a véleménye pls.
En lattam ketszer szerintem nagyon kiraly. Fasza rendezes, fasza parbeszedek es szineszi alakitasok mindket szinesztol. Egyebkent is kedvelem az ilyen filmeket amik egy helyszinen jatszodnak keves szereplovel. Azt hiszem regebben ajanlottam is itt a forumon.
"..We change the course of history. Everyday people like you and me.."

nmate

HozzászólásSzerző: nmate » 2015. március 27., péntek 18:35

Nem azé', csípem Eminemet, de örülök hogy egy A kategóriás színész játssza el inkább és nem ő.

... és Kurt Sutter írja a forgatókönyvet, ha jól látom. :coffee:

Mike
Kedvenc játékosaid: Guti, Özil, Ronaldo, Zidane, Varane
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Colts

HozzászólásSzerző: Mike » 2015. március 27., péntek 18:18

soadroli írta:Southpaw trailer
Gyllenhaal jól kibacta magát. Rachel McAdams :sziv:
a film valójában Eminem hanyatló éveinek a metaforájának készült. Egy fehér rapper (balkezes boxoló) aki a csúcson volt, majd egy közeli személy halála miatt elindult a lejtőn, alkohol, drog stb, a karrierje holtponton, majdnem halál, rehab, újra elkezd rappelni és visszaszerzi a trónt, mindezt az egyetlen dolog miatt ami élteti, a lánya... Eredetileg úgy volt hogy ő saját maga lesz a főszereplő, de végül a sűrű program miatt lemondta, de szerencsére a film elkészül, és zenét is gyárt hozzá. Pedig már el is felejtettem, olyan rég szóltak már róla az első hírek. 4-5 éve talán.
"Mesut Ozil is my successor. I have never seen such quality in a player. " -Zidane

Vissza: