Imitation Game, Theory of everything:
Ez a ket film nalam durvan egy kaptafa. Raadasul egymas utan megnezve ez meginkabb kijott. Ket olyan sztori ami mar jo kivitelezes nelkul is erdekes, es nezeti magat. Tipikusan az amibol viszonylag konnyu jo filmet kihozni. Melle tarsul ket eros alakitas a foszereploktol. Mind a ketten nagyon jol lehoztak a lead-et. Mondjuk Hawking es Turing elegge halas feladatok, lehet lubickolni a szerepben, van mit eljatszani, persze a szineszek erdemeit nem akarom elvitatni. Viszont magaval a filmmekkel az a gondom, hogy ha nem lenne a ket elkepeszto igaz tortenet, akkor semmi extrat nem hoz, "csak" siman jo. Lehet en vagyok telhetetlen, de ilyen eletrajzi filmekbol van mar annyi, hogy szarasig nezhetjuk. Nade amig legalabb ezt a szintet megutik addig johetnek... Nalam mindketto
7.5.
Interstellar:
Nem szallt el az agyam annyira mint a hype alapjan vartam. Lehet meg kellene neznem meg egyszer, vagy jobb lett volna mozivasznon hogy ertekelni tudjam a latvanyt... De az tagadhatatlan hogy faszan ossze van teve. Volt rola szo hogy a legelethubb sci-fi. Nekem ezzel alapbol az a problemam, hogy a sci-fi ne legyen valosaghu, probaljon meg elrugaszkodni, es kilepni a tudomany korlataibol, ezert fiction. Feltem kicsit attol hogy foldhozragadtan "valosaghu" lesz a film, de szerencsere nem volt az. Olyan temakat kerulget amiken tok jo elfantazialgatni. Jopar moralis kerdest is felvet, es szerintem ezek az erdekesebb reszei a filmnek a tudomanyos dolgokkal szemben, az inkabb csak a korites. Elgondolkodtato volt, es ez a lenyeg. Egyszer meg biztos nekimegyek ennek is. Illetve ezutan a 2001 is a listamra kerult.
8
The Drop:
Ez kellemes meglepetes volt nekem, mert a velemenyek alapjan azt vartam hogy egy kozepes valami lesz. Ezzel szemben egy nagyon jol eltalalt hangulatu filmet kaptam. Tom Hardy egyre inkabb a kedvencem lesz. Egyszeruen nincs olyan szerep amit nem hoz le kivaloan. Ezerarcu. Szerintem itt is zseni volt es siman elviszi a filmet. Mellette itt van meg ez a Matthias Schoenaerts aki szinten tetszett. Jo film volt, orulok hogy raszantam magam.
7