kiserik írta:
Csaba: nem személyeskedésnek szántam, hogy egy történelem oktató tudatában lehet a történelemmel és azzal, hogy nem minden fehér és fekete még a múltban sem. Azt látom amit Dupla D ír: ha valaki elmopndja a véleményét már politikai állásfoglalást tesz. Ezen a fórumon és szoktam felhozni a Mi hazánk ügyeit, így alapból meg vagyok bélyegezve, mint Mi hazánkos, konteóhívő hülyegyerek. Ez viszont nagyon nincs így. Van amivel egyetértek, van amivel nem. De én követem őket és úgy mondok véleményt. És azt látom, hogy ezzel szinte egyedül vagyok. Ha pl megnézed a videóikat, parlamenti felszólalásaikat, akkor látod, hogy sokkal többet szidják a kormányt, mint az ellenzéket.
Rengeteg szenny van a világban és egy dolgot megtanultam az életben: a politikában nincs olyan aki nem hazudik. Legyen az politikus, párt, ország, nagyhatalom. Annyit tehetünk, hogy tájékozódunk, meghallgatunk mindenkit ítélkezés nélkül, beszélgetünk, vitázunk és utána eldönti mindenki magának, hogy kinek hisz. Mert ezek bizony hit kérdések.
Igen, ezzel tisztában vagyok, mint hogy azzal is, hogy az oroszokba soha de soha ne bízzak. Ezt a történelem mondatja velem.
Meg azt is, ami a "hitvallásom" a nagyhatalmak kérdésében: nem árt velük jóban lenni, de kellő távolságtartással, mert nem egészséges kiszolgáltatottá válni.
Emiatt, ha egy ember azzal haknizik, hogy rohadék globalisták, meg nagyhatalmak, de közben igazából csak az USA és nyugati csatlósait szidja, akkor élek a gyanúperrel, hogy őt nem általánosan a nagyhatalmak zavarják, hanem a nyugat.
Én meg azt vallom, amit leírtam fentebb.
Óó én minden videójukat megnézem, még a lakossági fórumos órás videót is, tudom mit beszélek hidd el.
Egy kezemen meg tudom számolni az oroszok felé irányuló kritikájukat, de könyvbe se férne el a nyugati hatalmak kritikája, amit megfogalmazott. De nyilván, ennyivel jobbak, aranyosabbak az oroszok, és ők nem akarnak ránk erőltetni semmit.
A fidesz ugyanez, nagy mantrázás, hogy nem kérünk a nagyhatalmakból, blabla, de araboknak, kínaiaknak, oroszoknak árusítják ki az országot. Nekik is csak a nyugattal van bajuk, ami nem gond, legyen vele bajuk, mert tényleg néha nem normálisak. De akkor ne szuverenitásozzanak, mert ha nagyhatalom ellenes kritikát fogalmazok meg, az nem válogat, hogy ez jó nagyhatalom, ez rossz nagyhatalom.