Mozi, filmek

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

Re: Mozi, filmek

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2015. április 4., szombat 18:17

Fúú, Sunsky, mintha személyes támadás lenne pedig csak az Interstellart tartom túlértékeltnek meg egy kicsit az Acélembert fikáztuk. Ha téged ez kielégít én megértem, de akkor te is fogadd el, hogy a számomra messze nem egy 8.8-as film.
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

cart

HozzászólásSzerző: cart » 2015. április 4., szombat 17:55

Faust írta:Marketingre meg nem Nolan költi a pénzt, hanem a stúdió.
Az a producer felelőssége, hogy a rábízott pénzel hogyan gazdálkodik, vagy nem? Vagy ő csak közvetlenül az előállításért felel?

Sunsky
Kedvenc játékosaid: Ibra, Modric, Isco, Neymar
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: Sunsky » 2015. április 4., szombat 17:46

cart írta:A emberek 90%-át lehet befolyásolni azzal, ha a film megjelenése előtt fél évvel elkezdik nyomni mindenhol, hogy mekkora állat egy film lesz... Meg ilyen-olyan tudományos munkatárs is dolgozott rajta, meg hasonló marhaságokkal.
Ezek a szemfényvesztések a legtöbb embert tudat alatt simán beetetik. Ez Nolan legfőbb erőssége, ezért kapja a nagy pénzt ő.

Szerintem azt a 90 százalékot inkább a moziba sikerül beültetni, az nem vitás. De azután már eltudja dönteni mindenki, hogy tetszik e vagy sem. Én sem azért vártam a mozi után a dvd megjelenést és néztem meg azóta 4x, mert előtte láttam egy fasza trailert, meg utólag olvastam pár tudományos maszlagot. Amiről mondjuk már kifejtettem a véleményemet, hogy mekkora hülyeségnek tartok, mert ki tudja mit hoz a holnap és mit tudunk meg a világról.

De ha már trailer, sokan a családi dráma miatt kritizálják, hát most néztem meg az előzeteseket megint, én nem tudom, hogy aki ezeket látta, az mégis mit várt..

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2015. április 4., szombat 17:36

Manapság már az is plusznak számít ha a sztoriban van valami szikra eredetiség. :mrgreen:

Vagy ha úgy van megcsinálva, mint az Inception. Teljesen lebontva nem nagy szám a sztori, de úgy van megírva, felépítve, tálalva, hogy az ember nem tudja nem megemelni a kalapját. És működik minden tekintetben a dolog. Az a cucc mozi a javából.

Marketingre meg nem Nolan költi a pénzt, hanem a stúdió.

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2015. április 4., szombat 17:33

cart írta:A emberek 90%-át lehet befolyásolni azzal, ha a film megjelenése előtt fél évvel elkezdik nyomni mindenhol, hogy mekkora állat egy film lesz... Meg ilyen-olyan tudományos munkatárs is dolgozott rajta, meg hasonló marhaságokkal.
Ezek a szemfényvesztések a legtöbb embert tudat alatt simán beetetik. Ez Nolan legfőbb erőssége, ezért kapja a nagy pénzt ő.
1 - Nyomatni kell, mert vissza kell hozni a sok pénzt. Ez természetes.
2 - Nem hiszem, hogy Nolan adott volna okot arra, hogy szemfényvesztéssel meg egyéb trükkel jellemezzük a munkásságát.
3 - Jelenleg nincs olyan rendező rajta kívül, aki képes folyamatosan a nagy pénzzel tökéletesen bánni + még minőségi cuccot is készíteni.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

cart

HozzászólásSzerző: cart » 2015. április 4., szombat 17:27

A emberek 90%-át lehet befolyásolni azzal, ha a film megjelenése előtt fél évvel elkezdik nyomni mindenhol, hogy mekkora állat egy film lesz... Meg ilyen-olyan tudományos munkatárs is dolgozott rajta, meg hasonló marhaságokkal.

Sunsky

HozzászólásSzerző: Sunsky » 2015. április 4., szombat 17:19

cart írta:
Sunsky írta:Az övé igen, és okosan bánik vele, nem csak a látványra megy rá, hanem van mögötte történet is.
Meg a marketingre főleg.
Mondjuk egy marketingtől még nem lesz egy film jó. De igazad van, jó nagy hülye, hogy költ rá, ha egyszer adnak neki....

cart

HozzászólásSzerző: cart » 2015. április 4., szombat 17:17

Sunsky írta:Az övé igen, és okosan bánik vele, nem csak a látványra megy rá, hanem van mögötte történet is.
Meg a marketingre főleg.

Sunsky

HozzászólásSzerző: Sunsky » 2015. április 4., szombat 17:12

Én meg értem a hype-ját, mert hosszú idő után az első film, ami végig lekötött és nem azt néztem, hogy mennyi ment el, érdemes e nézni.. Családi drámára épül, de attól még nem családi dráma és attól még lehet jó film.

Engem csak az zavar, hogy sokan úgy állítják be, hogy egyesek azért szeretik, mert nagy a hype-ja és mert Nolan. És ezt minden egyes filmjénél végig kell zongorázni.. Persze.. Érdekes, rohadt nagy volt a hype-ja a madárembernek meg a Jaky Gyllenhaal filmnek is, mégsem néztem végig egyiket sem, mert nem kötött le. Lehet szeretni meg nem szeretni, de miért kell minden hsz-ben úgy beállítani, mintha a többi, akinek tetszik fogalmatlan lenne és túlértékelné?
Az előzetesek és borítók és ezt a képet festették a filmről, amit kaptunk, nem volt többnek beállítva, mint ami, szóval nem is értem, amit írsz Kerlon. Mit kellett volna adni? UFO-kat, földönkívülieket? Vagy felküldeni egy olyan embert az űrbe, aki otthon fekszik, iszik minden nap és nincs családja? Vagy mi a baj azzal, hogy egy olyan embert választottak, akinek fontos a családja, miután a feleségét elvesztette? Mégegyszer mondom, én elfogadom, hogy nem tetszik neked, nekem is sok film nem tetszik, ami másnak igen, de attól még miért lenne túlértékelt?

TDKR-nál nekem is volt hiányérzetem, ott többet vártam, Inception viszont megint rohadt jó volt, nem a sablont hozta. Igen, talán Nolan több pénzt kap a stúdiótól, mint egyesek, de arról nem ő tehet, hogy a többiek neve nem garancia a sikerre. Az övé igen, és okosan bánik vele, nem csak a látványra megy rá, hanem van mögötte történet is.

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2015. április 4., szombat 16:37

ziro4vr írta: másfelől viszont van még csomó arc, akik ha kapnának ekkora figyelmet meg pénzt a stúdióktól, szintén csinálnának hasonló minőségű filmeket.
Lehet, de a pénz sem garancia a sikerre. Aronofsky is megbukott, amikor alátolták a pénzt, Del Toro sem tudta azt hozni, amit az alacsonyabb költségvetésből ki tud hozni.

Inception meg lehet, hogy kapott hypeot, de meg is érdemelte.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

New England Patriots

ziro4vr
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2015. április 4., szombat 16:36

nmate írta:Inception szerintem bőven van olyan jó, mint a TDK. Minden tekintetben.
Elsőre nagyon bejött anno moziban, de aztán már lettek bajaim az újrázásnál. Egyébként anno a moziban konkrétan tapsoltak az emberek utána, egy pillanatra azt hittem Amerikában vagyok. :lol:
Nem illik.

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2015. április 4., szombat 16:32

Inception szerintem bőven van olyan jó, mint a TDK. Minden tekintetben.

ziro4vr
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2015. április 4., szombat 16:31

Szerintem Nolan a TDK után fordult át, Memento, Prestige, TDK >>>Interstellar, Inception, TDKR

Egyfelől becsülöm a faszit, mert próbál okosan alkotni és nem a kukába dobja a sok zsét, másfelől viszont van még csomó arc, akik ha kapnának ekkora figyelmet meg pénzt a stúdióktól, szintén csinálnának hasonló minőségű filmeket.
Nem illik.

Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2015. április 4., szombat 15:54

Sunsky írta:Akiknek nem tetszik Nolan stílusa, mert hogy "Popcornmozikat" készít, amik az embert szórakoztatják, annak tökmindegy. A művészlelkek így is, úgy is fogást találnak rajta, mert nekik nem az kell, hogy jól érezzék magukat, hanem, hogy mélyebb tartalma és mondanivalója legyen a filmnek.

Egyébként én az Acélembert nem Nolan, hanem Zack Snyder miatt hoztam fel. Én kifejezetten szeretem Nolan filmjeit, mert lekötnek. Nem tudom mennyi beleszólása volt az Acélemberbe, ha sok, ha kevés, ott ezt a feelinget rohadtul nem sikerült elérni, pedig, ahogy a Batmannél, itt is kicsit darkosabb volt a világ és elég sok volt a flashback. Nyilván azt a hatást akarták elérni, amit a Begins-nél, de ahogy nézem, nem csak nálam, de másnál sem igen sikerült.

Ez a teljesenreális jelenlegi tudásunk szerint duma meg szerintem elég hülyeség. Ebbe tök felesleges is kapaszkodni, mert ez egy sci-fi még mindig és Nolan már 15x elmondta, hogy bár tényleg a jelenlegi tudásunk szerint készült a film, a nézők és a látvány miatt nagyon sokmindent máshogy mutattak és kicsit máshogy fogalmaztak. De könyörgöm, ez Sci-fi másodszor is, ne akarjunk Nolan világába belekötni.. Pár száz évvel ezelőtt még azt hitték, hogy a föld lapos, utána azt hitték, hogy a föld a világegyetem központja, lehet holnap jön valaki és megcáfol minden mai állítást. Épp ezért ezt a filmet ugyanúgy kell kezelni, mint egy Star Wars-ot, ami felépített egy saját világot és azt annak a szabályaival kell elfogadni.
Popcornmozi. Jee. Igen, de tudod mi akkor a bántó az Interstellarral? Hogy jóval többnek van beállítva, pedig tényleg csak egy családi drámára épül. Számomra nem több, mint egy jól felfuttatott közepes film némi tudománnyal.

Batman filmekért odavagyok.

Acélember hasonló, bár az nincs ennyire túlértékelve. Egyszer mindenképpen érdemes megnézni őket, de főleg az Interstellar hypeját nem értem.
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

nmate

HozzászólásSzerző: nmate » 2015. április 4., szombat 14:48

csabi* írta:acélcsávó sztem eddigi legjobb hangulatu supman film. végre jól meg tudták csinálni a képregényes hangulatot egyedül clark folyamatos rinyálása zavart
Na hát szerintem pont ez hiányzik belőle.
Én csípem, de Amy Adams nagyon rossz Lois Lane.

csabi*
Kedvenc játékosaid: zizou, marcelo, modric
Kedvenc csapatod: los blancos.

HozzászólásSzerző: csabi* » 2015. április 4., szombat 14:40

acélcsávó sztem eddigi legjobb hangulatu supman film. végre jól meg tudták csinálni a képregényes hangulatot egyedül clark folyamatos rinyálása zavart

interstellart meg holnap nézem :D
Kép

Sunsky

HozzászólásSzerző: Sunsky » 2015. április 4., szombat 14:31

Akiknek nem tetszik Nolan stílusa, mert hogy "Popcornmozikat" készít, amik az embert szórakoztatják, annak tökmindegy. A művészlelkek így is, úgy is fogást találnak rajta, mert nekik nem az kell, hogy jól érezzék magukat, hanem, hogy mélyebb tartalma és mondanivalója legyen a filmnek.

Egyébként én az Acélembert nem Nolan, hanem Zack Snyder miatt hoztam fel. Én kifejezetten szeretem Nolan filmjeit, mert lekötnek. Nem tudom mennyi beleszólása volt az Acélemberbe, ha sok, ha kevés, ott ezt a feelinget rohadtul nem sikerült elérni, pedig, ahogy a Batmannél, itt is kicsit darkosabb volt a világ és elég sok volt a flashback. Nyilván azt a hatást akarták elérni, amit a Begins-nél, de ahogy nézem, nem csak nálam, de másnál sem igen sikerült.

Ez a teljesenreális jelenlegi tudásunk szerint duma meg szerintem elég hülyeség. Ebbe tök felesleges is kapaszkodni, mert ez egy sci-fi még mindig és Nolan már 15x elmondta, hogy bár tényleg a jelenlegi tudásunk szerint készült a film, a nézők és a látvány miatt nagyon sokmindent máshogy mutattak és kicsit máshogy fogalmaztak. De könyörgöm, ez Sci-fi másodszor is, ne akarjunk Nolan világába belekötni.. Pár száz évvel ezelőtt még azt hitték, hogy a föld lapos, utána azt hitték, hogy a föld a világegyetem központja, lehet holnap jön valaki és megcáfol minden mai állítást. Épp ezért ezt a filmet ugyanúgy kell kezelni, mint egy Star Wars-ot, ami felépített egy saját világot és azt annak a szabályaival kell elfogadni.

Toti

HozzászólásSzerző: Toti » 2015. április 4., szombat 14:13

Faust írta: Hogy ne egy tökátlag sablon unalmas amerikai családi dráma legyen belebújtatva a szemfényvesztő "dehátezteljesenreálisjelenlegitudásunkszerint" szájenszfiksön köntösbe.
a pluszt kérdeztem.
"A gólöreme nem volt szép nekem mégis óriási örömöt okozott mert abban a pillanatban tudtam mennyi Real\Cr gyülölő rohad el belülről életük legszörnyűbb élménye az agyukba is beleégett úgy odarakta a köcsögöknek..." - dzsi91

Remy
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2015. április 4., szombat 14:08

nmate írta:
Ez megvolt nekem is anno, kemény cucc :lol: :lol: Megtekintés előtt indokolatlan mennyiségű tömény fogyasztása javasolt.
Láttam már sok ZS-filmet, tipikus szarnak szánt filmet, de mindegyikben volt valami kis komolyság. Ebben viszont tökéletesítették azt, hogy a film nem akar több lenni, mint ami. Mondjuk érthető, hogy sok helyen klasszikusnak tartják a filmet. Kategóriájának talán legjobbja.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

New England Patriots

nmate

HozzászólásSzerző: nmate » 2015. április 4., szombat 13:55

Remy írta:Story of Ricky

Önmagában a film értékelhetetlenül gagyi, ám egy baráti társaságban valami zseniális. :lol: Rég röhögtem ennyit egy filmen. A fantázia utat tört magának, de kegyetlenül.

Ja... a film 7.2 imdb-n 8800 szavaz után. :mrgreen:
Ez megvolt nekem is anno, kemény cucc :lol: :lol: Megtekintés előtt indokolatlan mennyiségű tömény fogyasztása javasolt.

Vissza: