OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
reeed_ati
Kedvenc játékosaid: Zinedine Zidane

Re: OFF

HozzászólásSzerző: reeed_ati » 2021. október 7., csütörtök 16:48

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én még örülök is neki, hogy ebből a karácsony-Márki szövetségből végül nem lett semmi és külön indulnak.
Karácsonyra szerintem le sem adtam volna a szavazatomat, egyrészt kormányváltásra totál alkalmatlannak tartom, másrészt valamiért nagyon unszimpatikus a pali, ahogy most foggal körömmel ragaszkodik a pozícióért, holott előtte még le is nyilatkozta, hogy esze ágában sincsen indulni..(a többi ügyét már nem is említem)

Ez a kis cirkusz ez nem tett jót, de talán inkább Márkit erősíti karigerivel szemben, aki nem tartotta be amit ígért.
Sok olyat olvasok, hogy akik első körben nem szavaztak, azok most mennek és szinte kivétel nélkül Márkira adját a voksot, sőt ismeretségi körömben is lesz pár ilyen.
Kíváncsi leszek, hogy mennyire élek buborékban.. :D , szerintetek lesz esély gyurcsányék ellen?, vagy marad minden a régiben? :hmmm:

Professore
Kedvenc játékosaid: Zidane, Redondo, Hierro, Casillias
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: Professore » 2021. október 7., csütörtök 15:34

raul 4 ever írta: 10 percre hívott fel, nem volt időm megkérdezni hogy érti, de eléggé megütötte a fülem.. Mondjuk azért ha durva diszkrimináció érné a magyarokat (kevesebb oltás, stb..), legalább erre jó pártunk és kormányunk, azt csak nem hagyná..

De mondjuk a fizetős tesztek, stb.. mondjuk szarul hangzik, bár oltassa be magát az ember, azt kész..
Professore írta: *Az mi hogy a járvány óta 12 korhaztüz volt nagyon sok halottal intenzív osztályokon?*
Már 12? Wow.. Az infrastruktúra szar, vagy a személyzet hibázott?
Oltás van szarásig nem ez a probléma. Nem tudom mire érti, lehetnek elszigetelt esetek tény de ezt mástól nem hallottam még.

A kórházak elavult infrastruktúrája a gond főképp az elektromos hálózat ami nem bírja el a sok beszerelt lélegeztető gépet na meg az oxigén elosztó rendszer nem bírja a terhelést. 1 éve volt a Nemati tűz és még nincs lezárva a nyomozás. Vicc...

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2021. október 7., csütörtök 15:33

füst írta:
A kérdésre is válaszolva én nem várok semmit, szerintem nem a jelöltek személye a fontos, de erről írtam már. :D
Olyan szempontból mégis, hogy el kellene kerülni a kétharmadot, az meg Dobrevvel necces.
Kormányváltásra nem számítok egyáltalán, de egy kétharmad megakadályozása sem lenne most rossz.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

füst
Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric

HozzászólásSzerző: füst » 2021. október 7., csütörtök 15:18

atfordult f.meregetesbe a dolog,
Őő ennek ez a lényege.
Szemmel láthatóan az amerikai módszert mintázták le, az előválasztás végéig megy a késdobálás, egymás támadása, de miután megvan a végeredmény, összeállnak mint a bableves.

Bár én nem néztem, de a h allottak alapján inkább az első vitájuk volt bizarr, a nagy egyetértés és egymás simogatása. Nem is n agyon váltott ki ekkora ingert a dolog. Nekik az a jó ami most történik, áprilisra ezek a piszkálódások úgyis el lesznek felejtve.
A kérdésre is válaszolva én nem várok semmit, szerintem nem a jelöltek személye a fontos, de erről írtam már. :D

RealVazquez
Kedvenc játékosaid: CR

HozzászólásSzerző: RealVazquez » 2021. október 7., csütörtök 15:15

Alaposan atragtam a temat, es szamomra egyertelmu (eddig is az volt), hogy aki a DK-ra szavaz, az a Fideszt erositi (most meg). Ha Dobrev nyeri az elovalasztast, nem lesz kormanyvaltas, de beallok a tobbseghez, es a legnagyobb erore fogok szavazni tavasszal, hogy legalabb a ketharmados tobbseguk megszunjon, akkor talan kicsit visszavesznek, es nagyobb lesz az egyensuly (ha van barmi esely ra, es naivan elhiszem…)
Azonban, ha van meg jozan esz a tarsadalomban, akkor MZP-t kell tolni elore, en ra fogok szavazni es az ismeroseim nagyresze is el fog menni a 2. fordulora es Peterre fognak szavazni, talan lehet meglepetes, latva az ismerosi koreimet is, es az itteni allasfoglalasokat is, a madridom nepe amugy is meghatarozo a vilag barmely pontjan :D
:goat:

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2021. október 7., csütörtök 15:13

igy, hogy kb official a 3 indulo, ki mit var ?

szerintem mzp-dobrev szorosan az elso ket helyen, es itt sajnos szerintem a fideszesek beletrollkodasa is szamithat klarika javara.

viszont igy, hogy atfordult f.meregetesbe a dolog, aprilisban orban elver barkit. :kivagyhe:

Caraway
Kedvenc csapatod: Manchester United

HozzászólásSzerző: Caraway » 2021. október 7., csütörtök 15:00

Na, a Momentum hivatalosan is beallt MZP moge tamogatonak. Ez igy meg erdekes is lehet. Mar csak a Jobbik kene, dehat az utolso ket hetbe megismertuk Jakabot…

raul 4 ever
Kedvenc játékosaid: Carvajal, Eder, Alaba, Mendy, Case, Modric, Kroos, Fede, Vini, BigBenz

HozzászólásSzerző: raul 4 ever » 2021. október 7., csütörtök 14:41

10 percre hívott fel, nem volt időm megkérdezni hogy érti, de eléggé megütötte a fülem.. Mondjuk azért ha durva diszkrimináció érné a magyarokat (kevesebb oltás, stb..), legalább erre jó pártunk és kormányunk, azt csak nem hagyná..

De mondjuk a fizetős tesztek, stb.. mondjuk szarul hangzik, bár oltassa be magát az ember, azt kész..
Professore írta: *Az mi hogy a járvány óta 12 korhaztüz volt nagyon sok halottal intenzív osztályokon?*
Már 12? Wow.. Az infrastruktúra szar, vagy a személyzet hibázott?
2021 04 20 - Ceferintakaroggy

2009 07 09 - 2023 06 06 - uno, dos, tres, Hala Madrid

Professore

HozzászólásSzerző: Professore » 2021. október 7., csütörtök 13:51

h3x0r írta:
raul 4 ever írta:

Én tegnap beszéltem csíki ismerősökkel. Nem tudtunk belemenni, de ilyet mondott, hogy a románok a koronát is felhasználják, hogy szívassák a magyarokat? Ezt hogy értette? Kevesebb vakcinát kapnak a magyarabb megyék?
Ők egyébként családilag "oltásellenesek" (mármint nem igazán érdekli, be van-e oltva, amit nem is értek, mert pl. a lánya patikus, igaz egyéni vállalkozó, földjei-erdői vannak, nem is találkozik emberekkel nagyon), szar volt a kormánykommunikáció? Követem Barti Tihamért, de ő már régóta inkább rmdsz/politikai promót tol a facebookján, pedig korábban sokkal több koronás dolgot rakott fel..
A roman oltaskampany tavasszal jol ment, majd az enyhitesek (kb a magyarral egy idoben voltak) mindenkire vonatkoztak, nem csak a beoltottakra. Sokan meg ugy voltak vele, hogy mostmar minek oltassak be magukat, ha anelkul is mindenhova mehetnek. Neha elokerult 1-1 munkakor kapcsan, hogy vagy kotelezoen beoltatod magad, vagy fizeted zsebbol a heti 1-2 tesztet, de vegul egyikbol se lett semmi.
Alapból sokkal langyosabb és amatőrebb volt az oltási kampány. Aztán az se segített hogy a kormányzópárt aki ilyen olyan korlátozásokat vezetett be stb. az 5000 ezer fős partkongresszust tartott maszkviseles nélkül. Szinten a PNL azzal foglalkozott a nyáron hogy a belső hatalmi harcokat lefolytassák nem a 4 hullámra való felkészüléssel. Meg aztán mivel lehet előrehozott választások lesznek így most nem igazán akarnak durva döntéseket hozni. Az mi hogy a járvány óta 12 korhaztüz volt nagyon sok halottal intenzív osztályokon?

Az még baromság hogy a magyarokat szivatjak a covid intézkedésekkel. Egyszerűen be kellene tartani a szabályokat.

raul 4 ever
Kedvenc játékosaid: Carvajal, Eder, Alaba, Mendy, Case, Modric, Kroos, Fede, Vini, BigBenz

HozzászólásSzerző: raul 4 ever » 2021. október 7., csütörtök 13:43

h3x0r írta: A roman oltaskampany tavasszal jol ment, majd az enyhitesek (kb a magyarral egy idoben voltak) mindenkire vonatkoztak, nem csak a beoltottakra. Sokan meg ugy voltak vele, hogy mostmar minek oltassak be magukat, ha anelkul is mindenhova mehetnek. Neha elokerult 1-1 munkakor kapcsan, hogy vagy kotelezoen beoltatod magad, vagy fizeted zsebbol a heti 1-2 tesztet, de vegul egyikbol se lett semmi.

Akkor lehet az ilyen tervekre gondolt.. Mondta, hogy neki kinn a Hargitán aztán nem kell :D

Egyébként maga a tájékoztatás milyen volt? Facen ismerős pár munkatársam, jellemzően aki fizikai munkát végez, osztja meg a népirtás 4!!!4!! jellegű posztokat, amitől az agyf@szt kapom.. Nálunk ugye yt-on 2 vidi között folyamat jött Györfi Pali, hogy oltasd be magad.. A román kormány költött ilyenekre?

füst
Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric

HozzászólásSzerző: füst » 2021. október 7., csütörtök 13:12

ANDS írta:
füst írta: Románoknál elég nagyot megy a kovid, szerencsétlenek. Remélem mi enyhébben megússzuk a következő menetet.
Most néztem meg a mai hivatalos adatokat.
Ma (október 7.- én) 627- en vannak kórházban, és 92- en lélegeztetőgépen.
Aktív fertőzöttek száma 8722.

A beoltottak kevesebb mint 1%- a betegszik meg.

Oké, ha 8722/10.000.000= 0,0008722.
Akárhogy nézem, a teljes lakosságra vetítve az aktív fertőzöttek számát, az is 1% alatt van.

Most az az egyik nagy kérdés, mennyire igazak a közölt adatok, ki mennyire hiszi el.
Úgy vélem, ha 1 db osztással le lehet modellezni a román helyzetet, akkor tényleg mindenki lehet covid szakértő. :D

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2021. október 7., csütörtök 13:00

raul 4 ever írta:
Professore írta:

Sokkal rosszabb az átoltottság meg a társadalom hozzáállása is úgy hogy nem hiszem hogy hasonló helyzet alakul ki Magyarországon...de persze majd elválik.

A volt egészségügyi miniszter szerint a reális szám 50ezer/nap csak hát bizonyos megyékben nagyon kevés tesztet végeznek. Fullban van az intenzív tegnap egy szabad ágy/lélegeztető gép sem volt. Szóval szépen vágyuk. Plusz most egy elhúzódó politikai válság is kellett nagyon.

Én tegnap beszéltem csíki ismerősökkel. Nem tudtunk belemenni, de ilyet mondott, hogy a románok a koronát is felhasználják, hogy szívassák a magyarokat? Ezt hogy értette? Kevesebb vakcinát kapnak a magyarabb megyék?
Ők egyébként családilag "oltásellenesek" (mármint nem igazán érdekli, be van-e oltva, amit nem is értek, mert pl. a lánya patikus, igaz egyéni vállalkozó, földjei-erdői vannak, nem is találkozik emberekkel nagyon), szar volt a kormánykommunikáció? Követem Barti Tihamért, de ő már régóta inkább rmdsz/politikai promót tol a facebookján, pedig korábban sokkal több koronás dolgot rakott fel..
A roman oltaskampany tavasszal jol ment, majd az enyhitesek (kb a magyarral egy idoben voltak) mindenkire vonatkoztak, nem csak a beoltottakra. Sokan meg ugy voltak vele, hogy mostmar minek oltassak be magukat, ha anelkul is mindenhova mehetnek. Neha elokerult 1-1 munkakor kapcsan, hogy vagy kotelezoen beoltatod magad, vagy fizeted zsebbol a heti 1-2 tesztet, de vegul egyikbol se lett semmi.

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2021. október 7., csütörtök 11:26

biztos csak tamogatasat fejezi ki, mint szereto mintaferj :mrgreen:
thereisonly1ronaldo

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2021. október 7., csütörtök 11:20

hehetheoriginal írta:
Caraway írta: Amugy sajna ezt MZP is elkurta azzal, hogy azt allitotta, hogy ha KG nem lep vissza, akkor az utolso pillanatba o visszafog. Igy most nagyon sok ember szerint hiteltelen lett, es csalodtak benne. Persze az mar nem erdekli oket, hogy ez igy nem mehetett vegbe, mert KG minden egyes alkalommal egy hatalmas faszkalap volt ezekkel a nyilatkozataival, plusz MZp elmondta az elejen, hogy szamitani fognak a kozvelemenykutatasokon elert eredmenyek, de mindegy is. Ebben tenyleg javulhatna Marky, hogy nem kell egybol mindent kimondania amit gondol, mert neha igy o is beleszalad a faszerdobe. Viszont sajnos igy szerintem nagyon siman nyerni fog Dobrev. Az atlagszavazonal most o lett a hos, aki betartotta a szavat es nem akart keresztbetenni senkinek. :(
Meg is erdemli az atlagszavazo, aki erre szavaz, hogy ferko ott vigyorog mindenhol a hatterben. Innentol felesleges jobb iranyu valtozasra szamitani
Ezt én is néztem, amellett, hogy nevetséges, még egy Zs kategóriás horrorfilmbe is illene :lol:
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

raul 4 ever

HozzászólásSzerző: raul 4 ever » 2021. október 7., csütörtök 11:12

Professore írta:
Nika91127 írta:

Ha ennyien “szenvednek” a maszktól, tuti nem.
Sokkal rosszabb az átoltottság meg a társadalom hozzáállása is úgy hogy nem hiszem hogy hasonló helyzet alakul ki Magyarországon...de persze majd elválik.

A volt egészségügyi miniszter szerint a reális szám 50ezer/nap csak hát bizonyos megyékben nagyon kevés tesztet végeznek. Fullban van az intenzív tegnap egy szabad ágy/lélegeztető gép sem volt. Szóval szépen vágyuk. Plusz most egy elhúzódó politikai válság is kellett nagyon.

Pipita
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Guti, Iker, Higuaín, Marcelo, Bale
Kedvenc csapatod: Real, Leeds

HozzászólásSzerző: Pipita » 2021. október 7., csütörtök 11:08

https://www.facebook.com/10005037748488 ... 021532544/

kelejanek egész jót írt a g-mzp vitáról, lehet benne ráció. remélem nem ferkó fejtette meg mzp kívánalmait és vette meg jakab után őt is, az lenne az egészben a legszomorúbb.

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2021. október 7., csütörtök 8:53

Caraway írta: Amugy sajna ezt MZP is elkurta azzal, hogy azt allitotta, hogy ha KG nem lep vissza, akkor az utolso pillanatba o visszafog. Igy most nagyon sok ember szerint hiteltelen lett, es csalodtak benne. Persze az mar nem erdekli oket, hogy ez igy nem mehetett vegbe, mert KG minden egyes alkalommal egy hatalmas faszkalap volt ezekkel a nyilatkozataival, plusz MZp elmondta az elejen, hogy szamitani fognak a kozvelemenykutatasokon elert eredmenyek, de mindegy is. Ebben tenyleg javulhatna Marky, hogy nem kell egybol mindent kimondania amit gondol, mert neha igy o is beleszalad a faszerdobe. Viszont sajnos igy szerintem nagyon siman nyerni fog Dobrev. Az atlagszavazonal most o lett a hos, aki betartotta a szavat es nem akart keresztbetenni senkinek. :(
Meg is erdemli az atlagszavazo, aki erre szavaz, hogy ferko ott vigyorog mindenhol a hatterben. Innentol felesleges jobb iranyu valtozasra szamitani
thereisonly1ronaldo

Professore

HozzászólásSzerző: Professore » 2021. október 7., csütörtök 8:46

Nika91127 írta:
füst írta: Románoknál elég nagyot megy a kovid, szerencsétlenek. Remélem mi enyhébben megússzuk a következő menetet.

Caraway
Kedvenc csapatod: Manchester United

HozzászólásSzerző: Caraway » 2021. október 7., csütörtök 8:34

Amugy sajna ezt MZP is elkurta azzal, hogy azt allitotta, hogy ha KG nem lep vissza, akkor az utolso pillanatba o visszafog. Igy most nagyon sok ember szerint hiteltelen lett, es csalodtak benne. Persze az mar nem erdekli oket, hogy ez igy nem mehetett vegbe, mert KG minden egyes alkalommal egy hatalmas faszkalap volt ezekkel a nyilatkozataival, plusz MZp elmondta az elejen, hogy szamitani fognak a kozvelemenykutatasokon elert eredmenyek, de mindegy is. Ebben tenyleg javulhatna Marky, hogy nem kell egybol mindent kimondania amit gondol, mert neha igy o is beleszalad a faszerdobe. Viszont sajnos igy szerintem nagyon siman nyerni fog Dobrev. Az atlagszavazonal most o lett a hos, aki betartotta a szavat es nem akart keresztbetenni senkinek. :(

Nika91127
Kedvenc játékosaid: Guti, Marcelo,Valverde

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2021. október 7., csütörtök 8:33

Vissza: