Zeneklub
- danianevem
- Kedvenc játékosaid: Puyol, Messi, Koeman, Xavi, Ronaldinho, Cruyff
- Kedvenc csapatod: Barcelona
Re: Zeneklub
Slipknot – .5: The Gray Chapter
Elöljáróban: sosem tartoztak a kedvenceim közé, a The Subliminal Verses albumukat hallottam még réges-régen. Arról a Before I forget és a Vermillion (főleg a part II.) c. számukat most is szívesen meghallgatom.
A nyitószám tényleg jó volt, szépen felvezettek egy elég bizarr légkört, ahol aztán már nem túl finoman kezdték meg a zúzást. Alapvetően ezzel volt a bajom az albumnál, hogy a dalok többségénél nem építették fel a váltásokat, hanem csak simán ugrottak a zúzás 10-es skáláján 1-ről a maxra. Kivétel ez alól a Goodbye és az If Rain is What You Want, amik pont emiatt tetszettek a legjobban. Talán még a The Devil in I-t tudnám kiemelni, az meg a Vermillionra emlékeztetett felépítését tekintve. A "végigzúzós" számok már nem igazán az én világom.
Ajánlásnak bátor húzás volt, mert van egy elég különleges világa a Slipknotnak. Innentől már csak az számít, ki mennyire mozog benne otthonosan. Én turistának talán jó leszek: 5/10
Elöljáróban: sosem tartoztak a kedvenceim közé, a The Subliminal Verses albumukat hallottam még réges-régen. Arról a Before I forget és a Vermillion (főleg a part II.) c. számukat most is szívesen meghallgatom.
A nyitószám tényleg jó volt, szépen felvezettek egy elég bizarr légkört, ahol aztán már nem túl finoman kezdték meg a zúzást. Alapvetően ezzel volt a bajom az albumnál, hogy a dalok többségénél nem építették fel a váltásokat, hanem csak simán ugrottak a zúzás 10-es skáláján 1-ről a maxra. Kivétel ez alól a Goodbye és az If Rain is What You Want, amik pont emiatt tetszettek a legjobban. Talán még a The Devil in I-t tudnám kiemelni, az meg a Vermillionra emlékeztetett felépítését tekintve. A "végigzúzós" számok már nem igazán az én világom.
Ajánlásnak bátor húzás volt, mert van egy elég különleges világa a Slipknotnak. Innentől már csak az számít, ki mennyire mozog benne otthonosan. Én turistának talán jó leszek: 5/10
- soadroli
- Kedvenc csapatod: a másik
Ja, azt elfelejtettem, hogy most februárban voltak itt Pesten, én is voltam persze, életem legnagyobb élménye volt
Itt egy videó a majdnem teljes koncertről.

- Victor
- Kedvenc csapatod: Real Madrid, Norwich City
Az se volt annyira rossz, azt elfelejtettem kiemelni
Amúgy nem vagyok oda a rock albumokon lévő lightosságért, de néha egy kis színt tud vinni a folyamatos zúzdába. itt talán még kicsit túl nagy váltás is volt.

- soadroli
Én aztán nem haragszokVictor írta:Slipknot – .5: The Gray Chapter

- pheco
- Kedvenc játékosaid: Beckham, CR, Ramos
- Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.
Ajjaj, ha Victor 4,5-et ad erre az albumra, akkor leszünk páran akik szenvedni fogunk. Ez bosszúért kiállt, nehogy gengszterrap legyen belőle

- Victor
Én is ismertem őket, ám annyira nem vagyok oda értük. Az alap zenéjével általában nincs gond, viszont az ének (pláne az eszeveszett üvöltözés) annyira nem jön be. Ezt most valamiért úgy érzem (annyira nem szokásom), hogy dalokra szedem szét:
a Sarcastrophe és az Aov egyáltalán nem tetszett, kicsit garázspunk jellegű volt, össze-visszaság az egész. A The Devil in I egy fokkal már jobb volt. Az ezt követő Killpop se volt annyira gyenge, bár nekem az üvöltözések továbbra sem adják. A Spectic megint elvetve, nagyon nem az én világom. Lech detto. A Goodbye tetszett, ideje volt kicsit megtörni az ordibálást, mert nem bírtam volna ki még egy számot, hogy őszinte legyek. Ezután megint egy jobb, és egy rosszabb track jött az én szemszögemből, majd elértünk az általad javallt és dicsőített Custerhez. Többet vártam tőle, egyáltalán nem fogott meg...Sőt, a háttérhangok miatt talán ez idegesített a legjobban. Már azt hittem, hogy több általam értékelhető szám nem jön, de akkor az Override viszonylag megtetszett.
Összességében nekem sajnos nem jött be. Ez túl kemény (vagy túl másmilyen) az ízlésemhez. Nem lenne rossz, de annyira csapkodnak és zúznak, és ordibálnak és akarnak, hogy ez nekem sok, és ezzel garázsband hangzást keltenek bennem, pedig tudom, hogy szó sincs róla. Az a kevés éneklős rész teljesen értékelhető volt, mintahogy néhánynak az alapja is.
Ne haragudj, nekem nem tetszett jobban a Molotovos zenénél.
4,5/10
teli van rock/metal kedvelő emberkével a fórum, és te ilyet mondasz? na ne álszerénykedjünkNemhiszem hogy sokan ismerik a bandát, arra meg nem is gondolok, hogy esetleg valaki szereti is

a Sarcastrophe és az Aov egyáltalán nem tetszett, kicsit garázspunk jellegű volt, össze-visszaság az egész. A The Devil in I egy fokkal már jobb volt. Az ezt követő Killpop se volt annyira gyenge, bár nekem az üvöltözések továbbra sem adják. A Spectic megint elvetve, nagyon nem az én világom. Lech detto. A Goodbye tetszett, ideje volt kicsit megtörni az ordibálást, mert nem bírtam volna ki még egy számot, hogy őszinte legyek. Ezután megint egy jobb, és egy rosszabb track jött az én szemszögemből, majd elértünk az általad javallt és dicsőített Custerhez. Többet vártam tőle, egyáltalán nem fogott meg...Sőt, a háttérhangok miatt talán ez idegesített a legjobban. Már azt hittem, hogy több általam értékelhető szám nem jön, de akkor az Override viszonylag megtetszett.
Összességében nekem sajnos nem jött be. Ez túl kemény (vagy túl másmilyen) az ízlésemhez. Nem lenne rossz, de annyira csapkodnak és zúznak, és ordibálnak és akarnak, hogy ez nekem sok, és ezzel garázsband hangzást keltenek bennem, pedig tudom, hogy szó sincs róla. Az a kevés éneklős rész teljesen értékelhető volt, mintahogy néhánynak az alapja is.
Ne haragudj, nekem nem tetszett jobban a Molotovos zenénél.
4,5/10
- soadroli
Na, akkor megjöttem
Nemhiszem hogy sokan ismerik a bandát, arra meg nem is gondolok, hogy esetleg valaki szereti is
, de remélem ezen most változtatok. A Slipknotról van szó. Pár mondat róluk, próbálok rövid lenni; Szerintem nyugodtam mondhatom, hogy napjaink egyik legsikeresebb, és legjobb metalegyüttese. 9 tagból áll a banda, 1 énekes, 1 dobos, 1 dj, 1 sampler, 2 ütőhangszeres/vokálos, 1 basszusgitáros, és 2 szóló/ritmus gitáros. 2010-ben elhunyt a basszusgitáros (Paul Gray), akkor tartottak egy kisebb szünetet, 2013 decemberben megváltak a dobostól (Joey Jordison- a világ egyik, ha nem a legjobb dobosa VOLT, de nem hozták nyilvánosságra hogy miért, de vszínű azért mert sz@rt az egészbe, elhízott, drogozott stb). Van most tehát 2 új tag, ők még nem kaptak egyedi maszkot. Ja, igen, ezek maszkban vannak mindig
Talán a Duality c. számuk lehet ismerős egyeseknek. Eddig 5 albumuk van, én a legújabbat hoztam nektek, ami tavaly októberben jelent meg;
Nem sok albumra adok 10/10-et, de erre csont nélkül. Úgy visszatértek, mint még senki soha
Lesznek az albumon kemény számok, talán 2 ami tényleg odabac, de összességében azért dallamosak. A halott tagnak is írtak egy dalt (meg ugye az album is az ő nevét viseli), a Goodbye-t, az nagyon szép szám lett. De amúgy ha durván kezdődik egy track, nem kell egyből megijedni, vagy kinyomni, okozhat meglepetést
Az intró pl. baromi jó, ilyen jót talán még nem is hallottam soha.
A "The Devil In I" szerintem tetszeni fog sokaknak, meg "Custer"...hát ha annak nem kezded el ordítani te is a refrénét, akkor semminek
Hát jó szórakozást, remélem valakinek azért megtetszik legalább 1-2 muzsika

Nemhiszem hogy sokan ismerik a bandát, arra meg nem is gondolok, hogy esetleg valaki szereti is

Talán a Duality c. számuk lehet ismerős egyeseknek. Eddig 5 albumuk van, én a legújabbat hoztam nektek, ami tavaly októberben jelent meg;
Nem sok albumra adok 10/10-et, de erre csont nélkül. Úgy visszatértek, mint még senki soha

Lesznek az albumon kemény számok, talán 2 ami tényleg odabac, de összességében azért dallamosak. A halott tagnak is írtak egy dalt (meg ugye az album is az ő nevét viseli), a Goodbye-t, az nagyon szép szám lett. De amúgy ha durván kezdődik egy track, nem kell egyből megijedni, vagy kinyomni, okozhat meglepetést

A "The Devil In I" szerintem tetszeni fog sokaknak, meg "Custer"...hát ha annak nem kezded el ordítani te is a refrénét, akkor semminek

Hát jó szórakozást, remélem valakinek azért megtetszik legalább 1-2 muzsika

- soadroli
tudom hozni, de csak délután, mert most így suliból, telóról... nem akarom csak úgy benyögni ezt a fantasztikus albumot

- Victor
detto. én is jóval jobban jártam volna az ajánlásomnál, ha a legjobb, legkülönbözőbb számait belinkelem. de ez tényleg nem csesztetés, ötletnek jó volt teljesenMost pl, ha hozni akartam volna Deep Purple-t, akkor nyilván nem egy albumot nyomnék be, ha lehetne, hanem 10-15 kiváló számot tőlük

Az értékeléseket köszönöm srácok, bocs, ha valakit untattam, Eresnek még megvárom a véleményét persze

ez volt az egésznek a lényege, különben eszembe se jutott volna bedobni.jó ajánlás,mert megtörte a fő stílusokat,pop ritka.
- GT37
- Kedvenc csapatod: Barça, Spurs
Akkor most soadroli térfelén pattog a labda, mivel alapesetben ő következne Enrique után. Ha tudja hozni az ajánlását már most (illetve mondjuk a holnapi nap folyamán), akkor a dolog megoldódik egy szimpla soadroli-Enrique cserével, ami az ajánlások sorrendjét illeti, ha neki is időre van szüksége, akkor felőlem beugorhat h3x0r is, ha már így felajánlotta.
De előbb várjuk meg Rolit.
Az ajánlásért egyébként köszönet, még ha nem is lett elfogadva végül (teszem hozzá, szerintem is jogosan). Terveim szerint meg fogom hallgatni a linkelt zenéket, mivel biztosan akad néhány olyan, amit még nem ismerek.

Az ajánlásért egyébként köszönet, még ha nem is lett elfogadva végül (teszem hozzá, szerintem is jogosan). Terveim szerint meg fogom hallgatni a linkelt zenéket, mivel biztosan akad néhány olyan, amit még nem ismerek.
Okés, egyáltalán nem veszem cseszegetésnek.
Ez az első zeneklubom, nem olvastam bele a korábbiakba sem, úgyhogy nem vagyok teljesen képben a határokkal kapcsolatban, azt hittem ez még elfér, de abszolút megértem az érveiteket.
Legyen akkor csere, és a következő hétre hozok mást.
Ez az első zeneklubom, nem olvastam bele a korábbiakba sem, úgyhogy nem vagyok teljesen képben a határokkal kapcsolatban, azt hittem ez még elfér, de abszolút megértem az érveiteket.
Legyen akkor csere, és a következő hétre hozok mást.

'Aki látni szeretné a szivárványt, annak meg kell tanulnia szeretni az esőt.'
- RealRaúl77
- Kedvenc játékosaid: Raúl; Modric; Marcelo
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Most nem cseszegetésből, de szerintem az is határeset..Enrique írta:Hm, üde színfoltnak szántam az ajánlást, nem számítottam erre a reakcióra, de megértem.
Egyébként az első két év termése album formában is megjelent Szavak forradalma néven, de nem akarok magyarázni, viszont másikat most hirtelen nem tudok hozni, az elejétől ez volt a fejemben.
Úgy tudom, a válogatás albumok, a greatest hits-ek, koncertalbumok, meg hasonlók is tiltólistán vannak. Érthető, és hasonló okokból.
"Modric más dimenzió..a labda jobb helyen van nála mint magzat az anyja hasában." R.M.C.F.
https://www.youtube.com/watch?v=bIIO0WT1nX4
Hm, üde színfoltnak szántam az ajánlást, nem számítottam erre a reakcióra, de megértem.
Egyébként az első két év termése album formában is megjelent Szavak forradalma néven, de nem akarok magyarázni, viszont másikat most hirtelen nem tudok hozni, az elejétől ez volt a fejemben.
- RealRaúl77
- Kedvenc játékosaid: Raúl; Modric; Marcelo
Hát, ja. Az album kikötés fontos szerintem. Most pl, ha hozni akartam volna Deep Purple-t, akkor nyilván nem egy albumot nyomnék be, ha lehetne, hanem 10-15 kiváló számot tőlük. De ugye mivel albumot kell ajánlani, nem tehettem meg ezt, hanem egy előre összeállított album kellett, amin van jobb, és rosszabb szám is.
Szóval ez egy fontos korlát, ami nem engedi elszabadulni itt a káoszt, nem kéne feszegetni, úgy gondolom.
Szóval ez egy fontos korlát, ami nem engedi elszabadulni itt a káoszt, nem kéne feszegetni, úgy gondolom.
"Modric más dimenzió..a labda jobb helyen van nála mint magzat az anyja hasában." R.M.C.F.
- h3x0r
Mivel barcas, ezert en nem tamogatom.
Ne de komolyra forditva, orulok az ajanlasnak, mert mar egy ideje mar meg akartam hallgatni ezeket a szamokat, viszont ugy indult ez a kör, hogy mindenki egy eloadotol egy albumot hoz. Ha elfogadnank, az szerintem nem lenne fair azokkal szemben, akik mar ajanlottak. Esetleg a kesobbiekben johetne egy vegyesebb kor is, olyan eloadokkal, akiknek nem jelent meg albumjuk vagy 1-1 filmbol a soundtrack, viszont ezt mar az elejen tisztazni kene. Szoval bocsi, de en se tartom jo otletnek ezeket a Pilvakeres szamokat.
Ha vegul ugy alakul, hogy a tobbseg nem tamogatja, akkor en szivesen cserelek veled (mar megvan az albumom, holnap delutan hozhatom is) es neked is tobb idod marad egy uj albumot keresni. Persze csak ha mindenkinek megfelel.

Ne de komolyra forditva, orulok az ajanlasnak, mert mar egy ideje mar meg akartam hallgatni ezeket a szamokat, viszont ugy indult ez a kör, hogy mindenki egy eloadotol egy albumot hoz. Ha elfogadnank, az szerintem nem lenne fair azokkal szemben, akik mar ajanlottak. Esetleg a kesobbiekben johetne egy vegyesebb kor is, olyan eloadokkal, akiknek nem jelent meg albumjuk vagy 1-1 filmbol a soundtrack, viszont ezt mar az elejen tisztazni kene. Szoval bocsi, de en se tartom jo otletnek ezeket a Pilvakeres szamokat.

Ha vegul ugy alakul, hogy a tobbseg nem tamogatja, akkor en szivesen cserelek veled (mar megvan az albumom, holnap delutan hozhatom is) es neked is tobb idod marad egy uj albumot keresni. Persze csak ha mindenkinek megfelel.
- Marci77
- Kedvenc játékosaid: Raúl.....Kocsárdi,Huszti.
- Kedvenc csapatod: ZTE FC, Real Madrid, Juventus, Arsenal, Boston Celtics, NE Patriots
Imádom a Pilvakert,meg minden,de ezt én se tartom jónak,hogy ez legyen az ajánlás,bocs.
Mindörökké KÉK-FEHÉR szív!
- realistahuni
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Van Nistelrooy, Modric,
- Kedvenc csapatod: Los negros
Így van. Én nem vagyok mellette, nem igazán fair szerintem.Kicsit igazságtalan lenne a többi ajánlással szemben, mivel azoknál egy előadó van, itt meg van vagy tíz.
- pheco
- Kedvenc játékosaid: Beckham, CR, Ramos
- Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.
Pilvaker ajánlással annyi a probléma, hogy nem egy album, pláne nem egy előadó. Kicsit igazságtalan lenne a többi ajánlással szemben, mivel azoknál egy előadó van, itt meg van vagy tíz. Így természetes, hogy nem válik annyira egysíkúvá, mint ahogy azt emlegetjük sok album esetében. Igazából én elfogadom akár ezt is ajánlásnak, GT véleményét nem tudom. Viszont a többieket is megkérdezném, hogy elfogadják-e, mert érthető, ha nem. Nos?
Na hozom, mert nagyon leül a klub.
Kicsit formabontó leszek, nem kimondottan egy albummal jövök, hanem egy nagyon friss kulturális kezdeményezés kvázi soundtrackjével. Majdnem tökéletes lett az időzítés is, hiszen a produkció a március 15-i ünnepünkkel kapcsolatos, egészen pontosan a Red Bull Pilvakerről van szó.
Három éve jött az ötlet, hogy a régi forradalmi verseket, illetve az unalmas, sablonos 15-i megemlékezéseket egy új, modern köntösbe csomagolják a hazai hiphop kultúra legtehetségesebb alakjai, és ezáltal sokkal közelebb hozzák azt az emberekhez, főleg a fiatalokat megcélozva persze. Az első Pilvaker még inkább verseny volt, slampoetry-vel, amatőr előadókkal fűszerezve, az utóbbi két évben viszont színházba vitték a produkciót, és profi előadókkal, profi rendezővel egy komoly előadássá konvertálták.
Jöjjenek a számok;
Föltámadott a tenger
Füstbe ment terv
János vitéz
Walesi bárdok
Anyám tyúkja
Talpra magyar
Személyiségkutató
Tiszta szívvel
A Reményhez
Mama
Légy csak magad
Szeptember végén
Azért linkeltem így egyesével, mert egyrészt jók a klipek is, másrészt így talán jobban megjegyezhetők lesznek a számok, nem egy nagy massza az egész.
Ha valaki kíváncsi az idei előadásra is;
itt van.
Jó szórakozást.
Kicsit formabontó leszek, nem kimondottan egy albummal jövök, hanem egy nagyon friss kulturális kezdeményezés kvázi soundtrackjével. Majdnem tökéletes lett az időzítés is, hiszen a produkció a március 15-i ünnepünkkel kapcsolatos, egészen pontosan a Red Bull Pilvakerről van szó.
Három éve jött az ötlet, hogy a régi forradalmi verseket, illetve az unalmas, sablonos 15-i megemlékezéseket egy új, modern köntösbe csomagolják a hazai hiphop kultúra legtehetségesebb alakjai, és ezáltal sokkal közelebb hozzák azt az emberekhez, főleg a fiatalokat megcélozva persze. Az első Pilvaker még inkább verseny volt, slampoetry-vel, amatőr előadókkal fűszerezve, az utóbbi két évben viszont színházba vitték a produkciót, és profi előadókkal, profi rendezővel egy komoly előadássá konvertálták.
Jöjjenek a számok;
Föltámadott a tenger
Füstbe ment terv
János vitéz
Walesi bárdok
Anyám tyúkja
Talpra magyar
Személyiségkutató
Tiszta szívvel
A Reményhez
Mama
Légy csak magad
Szeptember végén
Azért linkeltem így egyesével, mert egyrészt jók a klipek is, másrészt így talán jobban megjegyezhetők lesznek a számok, nem egy nagy massza az egész.
Ha valaki kíváncsi az idei előadásra is;
itt van.
Jó szórakozást.

- Marci77
- Kedvenc játékosaid: Raúl.....Kocsárdi,Huszti.
- Kedvenc csapatod: ZTE FC, Real Madrid, Juventus, Arsenal, Boston Celtics, NE Patriots
Én azthittem értékeltem
Már rég túl vagyok rajta. Bocsi.
Gavin DeGraw - Make a Move
Engem is Adam Levine-re emlékeztetett a hangja,de ő azért szerintem jobb. Nekem kellemes volt a háttérben,megjegyeztem a nevét. Hasonló stílut is elhallvgatok simán. 1-2 jobban kiemelhető szám volt,amiket a többiek is kiemeltek,de nekem amúgy kissé egysíkú volt. Erre is azt tudom mondani,hogy jó ajánlás,mert megtörte a fő stílusokat,pop ritka.
7/10

Gavin DeGraw - Make a Move
Engem is Adam Levine-re emlékeztetett a hangja,de ő azért szerintem jobb. Nekem kellemes volt a háttérben,megjegyeztem a nevét. Hasonló stílut is elhallvgatok simán. 1-2 jobban kiemelhető szám volt,amiket a többiek is kiemeltek,de nekem amúgy kissé egysíkú volt. Erre is azt tudom mondani,hogy jó ajánlás,mert megtörte a fő stílusokat,pop ritka.

7/10
Mindörökké KÉK-FEHÉR szív!