Realista24 írta:A 4-2-3-1 csúcsára én nem mást hoznék, mint Diego Costát.
Valamilyen szinten jogos,most nem a név a lényeg hanem a stilus. CR mint cenyó eddig nem vált be,de nem is a pozició lenne a rákfenéje,hanem a feladatköre.
Klasszikus értelemben egy centerjátéknál,poziciós szerkezetben,a center feladatköre eléggé szűk területen,eléggé kevés megoldás,kombinációt,csapattámogató feladatkört használ. CR keveset lenne játékban és szűk területen kellene megoldásokat találnia,helyzeteket kialakitani a maga és társai számára,ez egy különleges stilus,és a mozgásai,helyezkedései eléggé speciálisak. Cr azért tudott sokszor helyzetbe kerülni,mert kvázi második hullámban érkezett(nem szó szerint,mert elsővonalas játékos,de oldalról nem les vonalon érkezik általában),egy viszonylag üres területen,hiszen a védelmek jelenleg vonalban védekeznek,egymáshoz igazodva,igy CR ezt kihasználva oldalról jó ütemben sokszor berobban.....nehéz levédekezni.
Egy center,nagyon sokat van a védelemnek háttal,CR nagyon keveset van a védőknek háttal,ő mindig szemből érkezik,onnan keres megoldást. Egy olyan pozició,mint a klasszikus centeré,teljesen más feladatkört jelent........ennek ellenére,nem lehet azt állítani hogy cr ezt nem oldja meg kiválóan. Ezt nem mondhatjuk most.
Ha benitez egy korszakalkató feladatkört szab rá,átalakítja a mozgási területét(kihúzódás összekötőbe,visszalépések vagyis védelem lerázása,szemből találkozni a játékkal) akkor CR ezt ki fogja tudni használni,van olyan jó játékos.......de a kérdés mindig fenn áll,egy ennyire speckó játékosra mennyire érdemes átszabni egy teljes taktikát 30 évesen.....amikor lehet hogy még 4 évet,de lehet hogy 1 évet lesz a szűk elitben.
Én ezt nem tudom megmondani,nem tudom mi járhat benitez fejében.....de nem feltétlen hiszek ebben,mert mint ahogy évekkel ezelőtt már elmondtam,a kpán nem lesznek ütközők(modric,kroos,isco vagy james) és ez tuti is volt, addig elől is elmondtam,a klasszikus center játék már a múltté,erre nem szabad építenie egy csapat taktikát,max ideiglenesen alkalmazni egy vert helyzetben ha tanácstalan az edző.