Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.

Milyen eredményre számítasz jelenleg a 26-os választásokkal kapcsolatban?

A szavazás 2025. április 25., péntek 21:43-kor befejeződött.

Fidesz 2/3-ad
8
7%
Fidesz 2/3-ad nélkül
33
31%
Tisza 2/3-ad
8
7%
Tisza 2/3-ad nélkül
59
55%

Szavazatok száma: 108

Anthony
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Politika

HozzászólásSzerző: Anthony » 2025. október 13., hétfő 13:29

Kiss Erikát tiltsuk már ki örökre pls.

Tudom hallgassuk meg és fogadjuk el a másik oldalt is, de van az a szint amikor már nem megy...

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. október 13., hétfő 13:27

rashidm írta:
kiserik írta: Mindenki a Fideszt kérdezi, hogy ki az a Zsolt bácsi? Miért nem kérdezik meg a Lajost vagy Jánost vagy kit, meg Juhászt? Ők elvileg tudják, akkor miért nem mondják meg? Miért nem kérdi őket senki?
Egyrészt beperelnék őket. Másrészről valami infojuk van, de nem perdöntő, hogy le legyen csukva (gondolom én). Túl sok az olyan ember a fidesz háza táján, akinek van valami a füle mögött, úgyhogy én simán elhiszem róla meg a rogánról hogy szereti a kicsiket.
Én is elhiszem, de most nem ez a téma.

Én felteszem magamnak a kérdést: mi volt a cél? Ki nyert az üggyel? Egyrészt a DK. Ők odaálltak és meg merték kérdezni. Másrészt (és nem röhög!) a Fidesz. Nézzük kronológiában az eseményeket:
- május vége: letartóztatják JPP-t és kitör egy botrány, mert a kormány felelőssége megkerülhetetlen (egyébként milyen érdekes, hogy pont abból lett baja a kormánynak, hogy végre működött valami hosszú évek után a témában)
- parlamenti nyáriszünet
- szeptember 08: Kuslits megemlíti a 2 politikust
- szeptember 13: Káncz megírja, hogy a 2 politikus Semjén és Rogán
- szeptember 19: Juhi videó Zsolt bácsiról a nagy vadról
- szeptember 22: Arató felszólítja Semjént (név szerint Semjén Zsoltot), hogy mondja meg, ki az a Zsolt bácsi
- szeptember 24: Tuzson jelentés

Ha megnézem, minden klappol ahhoz, hogy igaznak tűnjön a Fidesz válasza: ez egy előre megtervezett lejárató hadjárat. Bizonyíték nincs, rágalmazás van. És botrány is van, de valahogy elterelődött a téma, és már nem a Szőlő utcai történések miatt van a botrány, hanem a Zsolt bácsi ügy miatt, ami meg végül is nincs is. Szóval nekem itt sem fehér és fekete az ügy: minden igaz? az ellenzék találta ki, hogy megbuktassa a kormányt? a Fidesz találta ki, hogy elterelje a témát a kínos Szőlő utcai ügyről?
swfan írta:
kiserik írta: Nézz utána Róna Dániel-nek és tedd fel a kérdést, vajon ő milyen eredményt szeretne 2026-ban és ha lenne rá lehetősége, akkor mivel tudná segíteni ezt a célt? Vagy, ha a Nézőpont feltenne az oldalára egy ilyen gyűjtő linket és azt mondaná, hogy Te vagy a megrendelő, akkor elhinnéd neki, hogy a Fidesz vezet magabiztosan?

Ez nem fidesz propaganda, hanem a közvélemény kutatások erről szólnak. Nem mindegy, hogy kit, hol, mikor, milyen formában és miről kérdeznek meg és utána hogyan pakolgatják hibahatáron belül a %-okat.
Róna Dániel

2010 és 2012 között egy kormányzati háttérintézményben, a Közpolitikai Kutatások Intézetében dolgozott. 2016 és 2019 között a Tett és Védelem Alapítvány kutatási igazgatója volt. 2013-2014-ben a Párbeszéd Magyarországért szakértőjeként segítette a párt választási felkészülését. 2017 augusztusában és szeptemberében Botka László, majd több alkalommal Karácsony Gergely kampányában végzett háttérmunkát. 2021-ben Márki-Zay Péter kampánycsapatában dolgozott. Az utóbbi években a Momentum munkáját segítette.

Szóval dolgozott ő már a Fidesz-kormánynak, a Párbeszédnek, Botkának, Karácsonynak és MZP-nek is. Most meg van egy saját, sikeres kutatócége. Te el nem tudod képzelni, hogy valaki tisztességesen a szakmájának él és dolgozik, bármiféle agenda nélkül? Mert kb. ez a mondandód lényege, hogy ilyen biztosan nem létezhet, hogy valaki független, vagy nem politikai megrendelésre dolgozik, hanem a piacból él. Kb. a független sajtóról is ezt gondolod az eddigiek alapján. Szerintem ez nagyon szomorú, hogy mindenről ezt feltételezed
Zárjuk le. Nekem nem tud független leni az, aki 13 éve folyamatosan a Fidesz elleni ellenzék hatalomra jutását segíti elő. Ez nem egy probléma, ez egy állapot. Ahogy Mráz sem független és akkor sem lenne az, ha holnap kezdene egy új vállalkozást.

Nagyon sok jó elemzése van a közvélemény kutatásoknak. Érdemes olvasgatni róluk. Ahogy szerintem nincs független média úgy nincs független közvélemény kutatás sem. Viszont, ha Te ebben akarsz hinni, akkor tedd azt. Ezen ne vesszünk össze.
Realista24 írta:
Gonzi: azt hiszem nem véletlenül tiltottalak le (így nem tudok idézve reagálni sem), de az biztos, hogy most néztem meg utoljára mit írtál.
Olvas, tilt, olvas, tilt...kiserika :lol:
Néhány ember van csak tiltva, de néha megnézem mit írnak. Így vettem le tiltóról swfan-t is, mert láttam, hogy a kezdeti vehemenciájából jócskán visszavett és értelmesen lehet vitázni vele.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. október 13., hétfő 13:06

Gonzi: azt hiszem nem véletlenül tiltottalak le (így nem tudok idézve reagálni sem), de az biztos, hogy most néztem meg utoljára mit írtál.
Olvas, tilt, olvas, tilt...kiserika :lol:
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2025. október 13., hétfő 12:56

kiserik írta: Nézz utána Róna Dániel-nek és tedd fel a kérdést, vajon ő milyen eredményt szeretne 2026-ban és ha lenne rá lehetősége, akkor mivel tudná segíteni ezt a célt? Vagy, ha a Nézőpont feltenne az oldalára egy ilyen gyűjtő linket és azt mondaná, hogy Te vagy a megrendelő, akkor elhinnéd neki, hogy a Fidesz vezet magabiztosan?

Ez nem fidesz propaganda, hanem a közvélemény kutatások erről szólnak. Nem mindegy, hogy kit, hol, mikor, milyen formában és miről kérdeznek meg és utána hogyan pakolgatják hibahatáron belül a %-okat.
Róna Dániel

2010 és 2012 között egy kormányzati háttérintézményben, a Közpolitikai Kutatások Intézetében dolgozott. 2016 és 2019 között a Tett és Védelem Alapítvány kutatási igazgatója volt. 2013-2014-ben a Párbeszéd Magyarországért szakértőjeként segítette a párt választási felkészülését. 2017 augusztusában és szeptemberében Botka László, majd több alkalommal Karácsony Gergely kampányában végzett háttérmunkát. 2021-ben Márki-Zay Péter kampánycsapatában dolgozott. Az utóbbi években a Momentum munkáját segítette.

Szóval dolgozott ő már a Fidesz-kormánynak, a Párbeszédnek, Botkának, Karácsonynak és MZP-nek is. Most meg van egy saját, sikeres kutatócége. Te el nem tudod képzelni, hogy valaki tisztességesen a szakmájának él és dolgozik, bármiféle agenda nélkül? Mert kb. ez a mondandód lényege, hogy ilyen biztosan nem létezhet, hogy valaki független, vagy nem politikai megrendelésre dolgozik, hanem a piacból él. Kb. a független sajtóról is ezt gondolod az eddigiek alapján. Szerintem ez nagyon szomorú, hogy mindenről ezt feltételezed

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. október 13., hétfő 12:48

kiserik írta:Nekem ez tetszik a legjobban.
Nem azt állítottam, hogy nem foglalkoztak az üggyel, azt állítottam, hogy nem pártpolitikai okokból. A világ összes sajtója, fóruma, közélettel foglalkozó podcastje felkapná az ügyet, miután a kormányfő helyettese ilyen kitöréssel reagálna egyszerű (bár rosszmájú) pletykákra.
Ennek semmi köze ahhoz, hogy mit csinál a Fidesz és mit az általad említett civilek, ez arról szól, hogy az állam rosszul és/vagy korruptan végzi a feladatát.
kiserik írta: Mindenki a Fideszt kérdezi, hogy ki az a Zsolt bácsi? Miért nem kérdezik meg a Lajost vagy Jánost vagy kit, meg Juhászt? Ők elvileg tudják, akkor miért nem mondják meg? Miért nem kérdi őket senki?
Talán mert a hasonló ügyek (nem) kivizsgálásáért kizárólag a hatalom vonható kérdőre.
Az elejétől fogva ezek az ügyek többnyire rendszerszintű problémaként voltak ez kezelve. Bűncselekmény, btk. szintjén ez a hatóságok dolga (lenne). Még az oknyomozó újságíróknak is figyelembe kell ezt venniük.
Az csak a fideszes média szokása, hogy olyanok után megy, akiknek semmi köze közügyekhez, állami pénzekhez, stb., csak a lejáratás a céljuk.

De ezt már leírtam, leírtuk, nem is egyszer. Vagy nem tudod elengedni a kormánytól független sajtó gyűlöletét, vagy értelmezni nem tudsz. Mert folyamatosan egyenlőségjelet próbálsz meg a kettő közé rakni, mint szinte minden témában. Unalmas már erre századszor is felhívni a figyelmed. Így bocsi, de nem lehet értelmes vitát folytatni.

rashidm
Kedvenc játékosaid: Alba, Busi, Alves... ja nem

HozzászólásSzerző: rashidm » 2025. október 13., hétfő 12:34

Egyrészt beperelnék őket. Másrészről valami infojuk van, de nem perdöntő, hogy le legyen csukva (gondolom én). Túl sok az olyan ember a fidesz háza táján, akinek van valami a füle mögött, úgyhogy én simán elhiszem róla meg a rogánról hogy szereti a kicsiket.

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. október 13., hétfő 12:23

swfan írta:
kiserik írta: Jó tanács: ezekkel rohadtul ne foglalkozz. Jelenleg minden mérés fals eredményt mutat, mert egyrészt nagyon messze vagyunk még a választástól, másrészt minden közvélemény kutatás megrendelésre készül. Amit velünk láttatnak, azok csak kampány fogások.
Az előző 21K-s kutatásnál is leírtam pont neked, de látom elkerülte a figyelmed: ez már a harmadik országos kutatásuk, amit KÖZÖSSÉGI finanszírozásból csinálnak, akár te is utalhatsz nekik pénzt, ha szeretnél : https://cause.lundadonate.org/21kutatok ... gi-kutatas

Úgyhogy nem, ez a kutatás bizony nem "megrendelésre" készült.

Attól meg, hogy messze vagyunk a választástól, nem mutat "fals" eredményt, senki nem azt állítja, hogy áprilisban ez lesz majd, ez csak egy pillanatnyi állapot.

Megjegyzem amúgy, hogy amit ezekről a kutatásokról állítasz, az nettó fidesz propaganda :( pedig a Mi Hazánk elvileg ellenzéki párt...
Nézz utána Róna Dániel-nek és tedd fel a kérdést, vajon ő milyen eredményt szeretne 2026-ban és ha lenne rá lehetősége, akkor mivel tudná segíteni ezt a célt? Vagy, ha a Nézőpont feltenne az oldalára egy ilyen gyűjtő linket és azt mondaná, hogy Te vagy a megrendelő, akkor elhinnéd neki, hogy a Fidesz vezet magabiztosan?

nuevo_ericco írta: K. Endre ügye az elnöki kegyelem miatt lett felkapva, a Szőlő utcai ügyet pedig (idióta módon) maga Semjén, majd kármentésként a kormány kapta fel. Egyik üggyel sem a pártpolitikai színezete miatt foglalkoztak a kormánytól független sajtóban.
Nekem ez tetszik a legjobban. :lol:

A Szőlő utcai ügyet mindenki felkapta, mert olyan erejű. Persze először a Magyar Jelen, csak ezt el kellett hallgatni. Később a 444 kezdett foglalkozni az üggyel, és eladni, mint 'ők, először' és elég jó anyagot is csináltak arról, hogy miért nem szabad összemosni a kettőt. A Zsolt bácsi ügy, amit ""magára vett Semjén"", pedig az influenszerek/Reddit körében ment nagyot, akik mára már eléggé része ""sajtó""-nak, legalább is az emberekre való hatása szempontjából. Semjén pedig 2 okból vehette magára a dolgot: 1: neki szegezték a kérdést egyenesen és ők is értesülnek ezekről a szóbeszédekről, 2: tényleg érintett hasonló ügyekben. Egyébként ez valami totális agyfasz és agyzsibbasztó dolog, ami itt folyik. Mindenki a Fideszt kérdezi, hogy ki az a Zsolt bácsi? Miért nem kérdezik meg a Lajost vagy Jánost vagy kit, meg Juhászt? Ők elvileg tudják, akkor miért nem mondják meg? Miért nem kérdi őket senki?

Gonzi: azt hiszem nem véletlenül tiltottalak le (így nem tudok idézve reagálni sem), de az biztos, hogy most néztem meg utoljára mit írtál. "Rá 2 napra ki is rúgták, hogy kell, de nem ez a lényeg, hanem, hogy ő nem kapott kegyelmet, K. Endre meg igen (mellékesen ezt már februárban elmondta bakker)" Szerinted ez mit jelent? Egyébként látom nem ment át a mondandó sem: Tarr feleségét kirúgták a minisztériumból, mert tarr nyíltan beállt az ellenfélhez és ezt harsogta a média, egy bicskei áldozatot kirúgtak egy NER közeli állásból, mert adott egy interjút és csönd van. Tudod, értük mentek utcára százezrek.

Gonzi
Kedvenc játékosaid: Roberto Carlos, Xabi Alonso

HozzászólásSzerző: Gonzi » 2025. október 13., hétfő 11:45

kiserik írta:
Halfkey írta: Bár alapvetően egyetértek veled a több forrás szükségessége miatt, de itt most pont ugyanaz a Magyar Jelenes videó van hozva, csak egy neked kevésbé tetsző közösségi médiáról kell rákattintani :D
Nehéz leírni, hogy mit érzek az üggyel (és másokkal is) kapcsolatban. Alapvető problémám a politikai célú elhallgatás illetve felszopás. A srác adott egy interjút, mert ki akarta beszélni magából a dolgot, még úgy is, hogy felhívták a figyelmét ennek veszélyeire. Rá 2 napra ki is rúgták, hogy kell, de nem ez a lényeg, hanem, hogy ő nem kapott kegyelmet, K. Endre meg igen (mellékesen ezt már februárban elmondta bakker). És a nagy gyermekvédők, a bicskei áldozatok megmentői merre is vannak? Az örök ellenzékben lévő függetlenobjektív sajtó mit is csinál? Lapít, mint szar a fűben, mert az egészet Füssy meg a Magyar Jelen hozta ki. Kíváncsi vagyok, hogy eljátsszák e ugyan azt, mint amit a Szőlő utcai történetben eljátszottak. Kussolnak 1-2 napig, majd sajátjukként eladják a sztorit. Ugye 444? Egyedül talán Mérő Vera volt az, aki megszólalt a közösségi médiában az üggyel kapcsolatban (Gergely ügyével), hogy leírta Füssy nevét. Nem véletlen, ő Lakatos ügyében sem lapított meg mentegetett.

De itt van a tegnap általam linkelt Ábrahám videó, ha már szóba jött az RTL. 24 decemberében Kisberk Szabolcs elmesélt egy történetet, miszerint egy rendőrségi rajtaütés azért hiúsult meg Kisberk rendőr informátora szerint, mert fentről leszóltak, mert ott volt a Kotroczó-Kolosi páros. 14 év alatti kisgyerekeket vittek egy egész hétvégén tartó partira ""kelléknek"". Kisberk ezt bármikor vállalja hazugságvizsgálat alatt is. Feljelentés nuku, médiában sehol nem jelenik meg ez a dolog. Majd most Ábrahám benyögi, hogy hát ez 2010 előtt volt, és akkor még Ferenc volt a fent, és Klára néninek meg az esküvői tanúja a Kolosi Péter volt. És a sok gyermekvédő média meg influenszer hallgat. (És innentől mindenki a saját vérmérséklete alapján idehozhatja azt is, hogy a magyar RTL mennyire simul újabban a NER-hez, illetve hogyan is indult a Zsolt bácsi ügy? "egy országosan ismert befolyásos politikai család befolyásos tagja mondta", DK (kék Fidesz ugye, vagy ilyenkor nem az?) szerepe)).

Szóval kicsit fura dolog például, hogy ha idehoznék valamit a Magyar Jelentől és Füssy-től, akkor lehet, hogy ferni lenne az első, aki beírná, hogy 'ez csak egy propagandista kitalációja a szatellitpárt médiájában'. Persze egy Reddit poszt, amiből alapból nem derül ki, hogy honnan származik, már megfelelő alap az igazság kereséséhez. Na mindegy. Jót agymentem ma is :mrgreen:
swfan írta: https://24.hu/belfold/2025/10/13/21-kut ... za-fidesz/

53-35

Mindennapi hopiumot add meg nékünk :salute:
Jó tanács: ezekkel rohadtul ne foglalkozz. Jelenleg minden mérés fals eredményt mutat, mert egyrészt nagyon messze vagyunk még a választástól, másrészt minden közvélemény kutatás megrendelésre készül. Amit velünk láttatnak, azok csak kampány fogások.
Klasszik kiserik poszt, csunya "ellenzeki"media, aztan max 1 perc keresessel kiderul hogy az RTL mar februarban keszitett interjut az illetovel :lol: es irt is rola pl. a 444.

https://rtl.hu/hazon-kivul/2025/02/04/b ... on-aldozat

https://444.hu/2025/02/05/ujabb-bicskei ... mit-csinal

Neha nem akarnad ezt a 20 masodpercet befektetni egy google keresesbe hogy ne szaladj allandoan be abba a bizonyos erdobe? Mondjuk mar elegge eltevedtel benne, de legalabb ne mennel folyamat melyebbre.

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. október 13., hétfő 11:33

K. Endre ügye az elnöki kegyelem miatt lett felkapva, a Szőlő utcai ügyet pedig (idióta módon) maga Semjén, majd kármentésként a kormány kapta fel. Egyik üggyel sem a pártpolitikai színezete miatt foglalkoztak a kormánytól független sajtóban.

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2025. október 13., hétfő 11:33

kiserik írta: Jó tanács: ezekkel rohadtul ne foglalkozz. Jelenleg minden mérés fals eredményt mutat, mert egyrészt nagyon messze vagyunk még a választástól, másrészt minden közvélemény kutatás megrendelésre készül. Amit velünk láttatnak, azok csak kampány fogások.
Az előző 21K-s kutatásnál is leírtam pont neked, de látom elkerülte a figyelmed: ez már a harmadik országos kutatásuk, amit KÖZÖSSÉGI finanszírozásból csinálnak, akár te is utalhatsz nekik pénzt, ha szeretnél : https://cause.lundadonate.org/21kutatok ... gi-kutatas

Úgyhogy nem, ez a kutatás bizony nem "megrendelésre" készült.

Attól meg, hogy messze vagyunk a választástól, nem mutat "fals" eredményt, senki nem azt állítja, hogy áprilisban ez lesz majd, ez csak egy pillanatnyi állapot.

Megjegyzem amúgy, hogy amit ezekről a kutatásokról állítasz, az nettó fidesz propaganda :( pedig a Mi Hazánk elvileg ellenzéki párt...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára swfan 2025. október 13., hétfő 11:35-kor.

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. október 13., hétfő 11:18

Halfkey írta: Bár alapvetően egyetértek veled a több forrás szükségessége miatt, de itt most pont ugyanaz a Magyar Jelenes videó van hozva, csak egy neked kevésbé tetsző közösségi médiáról kell rákattintani :D
Nehéz leírni, hogy mit érzek az üggyel (és másokkal is) kapcsolatban. Alapvető problémám a politikai célú elhallgatás illetve felszopás. A srác adott egy interjút, mert ki akarta beszélni magából a dolgot, még úgy is, hogy felhívták a figyelmét ennek veszélyeire. Rá 2 napra ki is rúgták, hogy kell, de nem ez a lényeg, hanem, hogy ő nem kapott kegyelmet, K. Endre meg igen (mellékesen ezt már februárban elmondta bakker). És a nagy gyermekvédők, a bicskei áldozatok megmentői merre is vannak? Az örök ellenzékben lévő függetlenobjektív sajtó mit is csinál? Lapít, mint szar a fűben, mert az egészet Füssy meg a Magyar Jelen hozta ki. Kíváncsi vagyok, hogy eljátsszák e ugyan azt, mint amit a Szőlő utcai történetben eljátszottak. Kussolnak 1-2 napig, majd sajátjukként eladják a sztorit. Ugye 444? Egyedül talán Mérő Vera volt az, aki megszólalt a közösségi médiában az üggyel kapcsolatban (Gergely ügyével), hogy leírta Füssy nevét. Nem véletlen, ő Lakatos ügyében sem lapított meg mentegetett.

De itt van a tegnap általam linkelt Ábrahám videó, ha már szóba jött az RTL. 24 decemberében Kisberk Szabolcs elmesélt egy történetet, miszerint egy rendőrségi rajtaütés azért hiúsult meg Kisberk rendőr informátora szerint, mert fentről leszóltak, mert ott volt a Kotroczó-Kolosi páros. 14 év alatti kisgyerekeket vittek egy egész hétvégén tartó partira ""kelléknek"". Kisberk ezt bármikor vállalja hazugságvizsgálat alatt is. Feljelentés nuku, médiában sehol nem jelenik meg ez a dolog. Majd most Ábrahám benyögi, hogy hát ez 2010 előtt volt, és akkor még Ferenc volt a fent, és Klára néninek meg az esküvői tanúja a Kolosi Péter volt. És a sok gyermekvédő média meg influenszer hallgat. (És innentől mindenki a saját vérmérséklete alapján idehozhatja azt is, hogy a magyar RTL mennyire simul újabban a NER-hez, illetve hogyan is indult a Zsolt bácsi ügy? "egy országosan ismert befolyásos politikai család befolyásos tagja mondta", DK (kék Fidesz ugye, vagy ilyenkor nem az?) szerepe)).

Szóval kicsit fura dolog például, hogy ha idehoznék valamit a Magyar Jelentől és Füssy-től, akkor lehet, hogy ferni lenne az első, aki beírná, hogy 'ez csak egy propagandista kitalációja a szatellitpárt médiájában'. Persze egy Reddit poszt, amiből alapból nem derül ki, hogy honnan származik, már megfelelő alap az igazság kereséséhez. Na mindegy. Jót agymentem ma is :mrgreen:

53-35

Jó tanács: ezekkel rohadtul ne foglalkozz. Jelenleg minden mérés fals eredményt mutat, mert egyrészt nagyon messze vagyunk még a választástól, másrészt minden közvélemény kutatás megrendelésre készül. Amit velünk láttatnak, azok csak kampány fogások.

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. október 13., hétfő 10:30

hehetheoriginal írta:
Caraway írta: Minden a falvakban fog eldolni. Mondjuk mar hetek ota megy a tiszta hang ujsag szorasa a tisza szigetesek altal az 5000 fo alatti telepulesekbe, ha annak lenne minimalis hatasa mar az is nagy dolog.
A teljes nepessegre vetitve amugy is 33-26, nem olyan nagy az a kulonbseg sajnos szavazokra vetitve.
elég lenne olyan szórólap, amire annyi van írva, hogy jól élsz? elégedett vagy?
aztán a zombik közül páran hátha megvilágosodnak....
Teljesen mindegy, ha aztán két héttel a választások előtt minden racionális gondolatot, de még annak a csíráját is felülírja egy "elviszik a fiatalokat, a gyerekeket az ukrán háborúba, ha nem az Orbánra szavazol" hazugságpanel, amit erőből, a nyilvánosság teljes lefedésével, megszállásával nyomnak le az emberek torkán.

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2025. október 13., hétfő 10:29

hehetheoriginal írta:
Caraway írta: Minden a falvakban fog eldolni. Mondjuk mar hetek ota megy a tiszta hang ujsag szorasa a tisza szigetesek altal az 5000 fo alatti telepulesekbe, ha annak lenne minimalis hatasa mar az is nagy dolog.
A teljes nepessegre vetitve amugy is 33-26, nem olyan nagy az a kulonbseg sajnos szavazokra vetitve.
ezt megkerdeztek a falusi ciganyoktol. valasz az volt tobbnyire hogy neha kapnak penzt amugy szarul elnek es elegedetlenek de csak az orbant ismerik es ra szavaznak
valamelyik univerzumban: :box:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---

edzo: xabi apo

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. október 13., hétfő 10:13

thereisonly1ronaldo

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2025. október 13., hétfő 10:12

swfan írta:
nuevo_ericco írta:

Nem engem kérdeztél, de leírnám az ezzel kapcsolatos véleményemet.
Németországban is attól függ, melyik részén. A volt NDK területén ugyanolyan viszonylag pontatlanok ezek a mérések, mint pl. Magyarországon vagy Szlovákiában. Mindenhol, ahol gazdasági problémák vannak, az emberek elégedetlenek, magas a korrupció, és ezért elvesztették a hitüket a demokratikus intézményekkel, intézetekkel szemben. Ide tartoznak a különböző közvélemény-kutatók is. Egyre nagyobb a réteg, akik már nem válaszolnak, sőt, hazudnak, ha megkérdezik őket, és egyes politikai erők rá is játszanak erre. Ezért mérik rendszeresen alul azokat a pártokat, akik rendszerellenesként adják el magukat. Nem azért, mert a közvélemény-kutatók korruptak, hanem a szavazóik bizonytalanok azonnal, ahogy a közügyekről kérdezik őket.
De itt most az országos arányokról van szó, nem a lokális mérésekről. Egyébként én nem látom ezeket a nagy pontatlanságokat meg alulméréseket itt ebben a gyűjtésben, még az 1000 fős Ipsos minta is kifejezetten pontos (1.5%-nyi eltérések vannak csak): https://en.wikipedia.org/wiki/Opinion_p ... l_election

A lokális mérések valóban pontatlanabbak, pl. Szászországban vagy Bajorországban valóban eléggé alulmérik az AFD-t.
A 26% még mindig egy 2 millió körüli, megingathatlan tábor, ez az ami igazán szomorú
Bajorország az Brandenburg akart lenni :D

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2025. október 13., hétfő 10:06

nuevo_ericco írta:
swfan írta:megkérdezhetem, miért?
Németországban is attól függ, melyik részén. A volt NDK területén ugyanolyan viszonylag pontatlanok ezek a mérések, mint pl. Magyarországon vagy Szlovákiában. Mindenhol, ahol gazdasági problémák vannak, az emberek elégedetlenek, magas a korrupció, és ezért elvesztették a hitüket a demokratikus intézményekkel, intézetekkel szemben. Ide tartoznak a különböző közvélemény-kutatók is. Egyre nagyobb a réteg, akik már nem válaszolnak, sőt, hazudnak, ha megkérdezik őket, és egyes politikai erők rá is játszanak erre. Ezért mérik rendszeresen alul azokat a pártokat, akik rendszerellenesként adják el magukat. Nem azért, mert a közvélemény-kutatók korruptak, hanem a szavazóik bizonytalanok azonnal, ahogy a közügyekről kérdezik őket.
De itt most az országos arányokról van szó, nem a lokális mérésekről. Egyébként én nem látom ezeket a nagy pontatlanságokat meg alulméréseket itt ebben a gyűjtésben, még az 1000 fős Ipsos minta is kifejezetten pontos (1.5%-nyi eltérések vannak csak): https://en.wikipedia.org/wiki/Opinion_p ... l_election

A lokális mérések valóban pontatlanabbak, pl. Szászországban vagy Bajorországban valóban eléggé alulmérik az AFD-t.
A 26% még mindig egy 2 millió körüli, megingathatlan tábor, ez az ami igazán szomorú

Caraway
Kedvenc csapatod: Manchester United

HozzászólásSzerző: Caraway » 2025. október 13., hétfő 9:55

Minden a falvakban fog eldolni. Mondjuk mar hetek ota megy a tiszta hang ujsag szorasa a tisza szigetesek altal az 5000 fo alatti telepulesekbe, ha annak lenne minimalis hatasa mar az is nagy dolog.

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. október 13., hétfő 9:54

swfan írta:megkérdezhetem, miért?

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. október 13., hétfő 9:49

swfan írta:
Realista24 írta:

Bar ez az ezres minta szamomra sosem mervado, en ugy latom, hogy egy egyseget csokkent a TISZA. Kerdes, hogy ez tendencia lesz-e vagy sem, mert ugyanakkor a partnelkuli meg kettot nott.

Az elony nagynak tunik, szoval, ha tendenciaba csap at is, ugy fest hogy van tartalek, de azert nem dolnek hatra a helyukben.
Mindig ezt mondod hogy az ezres minta nem mérvadó, megkérdezhetem, miért? Németországban (ahol a teljes halmaz 60 millió választópolgár, nem 7) talán Európában a legpontosabbak ezek a mérések, és ott is 1000-1500-as mintákat használnak, miért ne lenne akkor itthon elég az 1000 fő egy reprezentatív mintához?
Egyszer mar leirtam, de a mondandom lenyege nem erre fokuszalt.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2025. október 13., hétfő 9:40

Realista24 írta:

53-35

Bar ez az ezres minta szamomra sosem mervado, en ugy latom, hogy egy egyseget csokkent a TISZA. Kerdes, hogy ez tendencia lesz-e vagy sem, mert ugyanakkor a partnelkuli meg kettot nott.

Az elony nagynak tunik, szoval, ha tendenciaba csap at is, ugy fest hogy van tartalek, de azert nem dolnek hatra a helyukben.
Mindig ezt mondod hogy az ezres minta nem mérvadó, megkérdezhetem, miért? Németországban (ahol a teljes halmaz 60 millió választópolgár, nem 7) talán Európában a legpontosabbak ezek a mérések, és ott is 1000-1500-as mintákat használnak, miért ne lenne akkor itthon elég az 1000 fő egy reprezentatív mintához?

Vissza: