csababarca írta:
Engem jobban aggaszt, hogy lassan 30ezer forintért nem tudom teletankolni az 55 literes autóm, vagy hogy durván inflálódik a pénzünk.
10%os béremelés belengetése aranyos, de az nagyjából az elmúlt 1-2 év inflációját fedezi. Nincs vásárlóereje a forintunknak, folyamatosan emelkedik mindennek az ára.
Lehet durva hasonlat, de lassan átérezzük amit dédszüleink anno. Ha így haladunk, pár év, és a közmunkások 15en nem egy utcafronton seprik a leveleket, hanem a pénzünket.
Nem tudom ezt hogy lehetne megállítani, mi kellene hozzá, nem vagyok gazdasági szakember. Csak a bőrömön érzem, hogy nincs értéke a pénznek, elmész boltba, beleteszel pár alap dolgot (tej, kenyér, felvágott, sajt, esetleg valami nasi) és ugrott egy 10es.
Globális a probléma valahol, ezt is tudom, de engem most nem hat meg, hogy a lengyeleknél mi van, vagy a cseheknél, románoknál.
Ennek egyik oka, h nincs semmiféle gazdasági csúcsnövekedés, ez egy szokásos fideszes kamu. A másik, h EU-s probléma az infláció (az euró romlott a frankhoz meg a dollárhoz képest is), ezért badarság az, hogy be kell vezetni az eurót, attól majd jó lesz. Mégis mi lesz akkor? A fizetést átváltják euróra, meg a tej árát is, utána a te fizud euróban nem fog növekedni, a tej ára meg euróban fog növekedni.
Észre kéne venni, h mi is egy összeszerelő ország lettünk, mivel nincs olajunk, tengerünk, gázunk, ezért csak olyan dolgokkal tudnánk fejlődni, mint az oktatás, vállalkozásfejlesztés, tudás, adóztatás. Valójában melyiket támogatja a mindenkori aktuális kormány?

mi meg 30 éve választjuk ugyanazokat meg az ország vezetésére, tragikomikus.
Azért nem emelkedik a tanári, katonai, rendőri fizetés, mert akkor senki nem menne a gyárba összeszerelni a kütyüt. Ehhez nem kell okosakat nevelni. A legostobább gyári munkás többet keres, mint egy tiszt a katonaságnál vagy a rendőrségen, nem véletlenül és nem is azért, mert nincs pénz

Csak a magyar inkább kimegy ugyanezt a melót (ugyanez a meló=modernkori rabszolga meló) megcsinálni nyugatra, cserébe olyan fizetést kap, amiből meg tud élni, de abból sem könnyen, mert utóbbi pár évben EU-s szinten is hatalmas az infláció. De a forint nég ehhez képest is romlik.
Az EU azért támogatja a bevándorlást, mert nincs munkaerő (élő példa most a UK, h mi van ott). Szóval elég vicces, mikor Viktor Brüsszelezik, azt viszont valahogy egyszer sem említi, h kilépünk

tönkre is mennénk azonnal. A bevándorlók alatt nem az uszító migránsokat kell érteni, itthon is rohadt sok a bevándorló, mivel más nem csinálja meg a munkát. Ukránok, vietnámiak, türkmének, tadzsikok, stb, kénytelenek vagyunk a beengedésüket könnyíteni, ha azt akarjuk, h valaki megcsinálja a segédmunkát meg a gyári szalag munkát.
Rengeteg fiatal tiktokol, influenszer, vlogol, kriptozik, vagyis az interneten keres pénzt, 200-300 ezer Ft-tól több millió forintig. Ezek mit mondanak, mikor meglátnak egy “jól fizető”, 300 ezres állást? Elmondom: kiröhögik. Szerintem nemsokára elképesztően mulikulti lesz Európában, nyugodtan lehet rá készülni.