OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
raul 4 ever
Kedvenc játékosaid: Carvajal, Eder, Alaba, Mendy, Case, Modric, Kroos, Fede, Vini, BigBenz
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: OFF

HozzászólásSzerző: raul 4 ever » 2021. október 31., vasárnap 15:34

ateeemadrid írta:
Ismerek oltásellenes (nem csak Covid, minden oltás) és gyógyszer ellenes gyógyszerészt. Homeopátiás módszerekkel kezeli a családot. Szinte soha nem betegek
Persze, olyanokat is ismerni, akik a gyereküket betegen nem viszik orvoshoz, hanem inkább imádkoznak Istenhez, utána meg csodálkoznak ha meghal szerencsétlen.

Sámat te meg ne érts félre, nem akarok személyeskedni, de sztem már rég nem kéne normális esetben arról beszélni, hogy ki kapott oltást ki nem, maximum ha a 3.ról beszélünk. Amit írtam azt általánosságban gondolom így, a személyes környezetemben pedig abszolút így van.
Tök vad, hogy mindenhol van oltásellenes. Nekem is ugyanúgy ágál ellene kolléganőm a termelésen (közgáz BA), mint a csomagoló (8 ált.). De ő érvei is a tipik: nekem ne mondják meg, meg az én döntésem, ugyanolyan betegség, stb. szinten vannak..

Aki szkeptikus, hogy milyen gyorsan lett kifejlesztve: sokat hangoztatott (és nagyon igaz érv), hogy sok oltás azért tart évekig míg kijön, mert a kutyát nem érdekli. Ez egy nagyon más téma. itt tolták bele talicskával a pénzt, nagyon prióval futottak a folyamatok. Nekem ezért nem érv pl. hogy milyen gyorsan kijött. Persze, hisz fontos oltás. Nem egy zika, hisz az ottmaradt (még).
2021 04 20 - Ceferintakaroggy

2009 07 09 - 2023 06 06 - uno, dos, tres, Hala Madrid

babaking
Kedvenc játékosaid: Guti, Kaká, Varane, Marcelo, SR4, Modric, Kroos, Nacho

HozzászólásSzerző: babaking » 2021. október 31., vasárnap 15:30

Nika91127 írta:
Az inkább idegsebészet :) De ja, ahhoz még konyítok vmennyit.
A virológia-epidemiológia rész nekem kínai. Ebben nyilatkozni okosat nem tudok, valótlant meg nem akarok :)
Jobb lenne a világ, ha többen godolkoznának így :agree:
A Futball mindenké. A pénz viszont, csak a kiválasztott keveseké, és mindent meg is tesznek, hogy ez így is maradjon.

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2021. október 31., vasárnap 15:30

ateeemadrid írta:
Ismerek oltásellenes (nem csak Covid, minden oltás) és gyógyszer ellenes gyógyszerészt. Homeopátiás módszerekkel kezeli a családot. Szinte soha nem betegek
Persze, olyanokat is ismerni, akik a gyereküket betegen nem viszik orvoshoz, hanem inkább imádkoznak Istenhez, utána meg csodálkoznak ha meghal szerencsétlen.

Azért az nem ugyan az. Inkább elgondolkodtató, hogy aki a gyógyszerekből, azok hatásaiból doktorált,az miért fordul saját használatra a gyógyszerek ellen.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

Nika91127
Kedvenc játékosaid: Guti, Marcelo,Valverde

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2021. október 31., vasárnap 15:20

sámat írta:
Nika91127 írta:

Orto-traumatológus szakorvosjelölt :)
Akkor a porckorong sérvemről (is) sokat tudnánk beszélgetni :D

Az tudományosan/szakmailag megállja a helyét, hogy mindenkin át fog menni a vírus? Vagy genetikailag lehetséges, hogy nem mindenki kapja el x mutáns és hullám után?
Az inkább idegsebészet :) De ja, ahhoz még konyítok vmennyit.
A virológia-epidemiológia rész nekem kínai. Ebben nyilatkozni okosat nem tudok, valótlant meg nem akarok :)

sámat

HozzászólásSzerző: sámat » 2021. október 31., vasárnap 15:17

Nika91127 írta:
sámat írta:
Mi a szakmád?
Akkor a porckorong sérvemről (is) sokat tudnánk beszélgetni :D

Az tudományosan/szakmailag megállja a helyét, hogy mindenkin át fog menni a vírus? Vagy genetikailag lehetséges, hogy nem mindenki kapja el x mutáns és hullám után?

Ateeemadrid, no para, én vállalom (és körülöttem elég sok értelmiségi), hogy nem akarok oltatni, de ettől nem érzem, hogy meg kellene bélyegezni, én sem teszem másokkal. Logikus érvként csak azt tudom emellett írni, hogy egészséges (az említett sérv megoldva, 100%-os életem van ebben a tekintetben), középkorú férfi vagyok, sosem vagyok beteg, nem volt körülöttem halott vagy nagyon beteg és még mindig nem voltam fertőzött, legalábbis a véreredmény szerint.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára sámat 2021. október 31., vasárnap 15:21-kor.

Nika91127

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2021. október 31., vasárnap 15:10

sámat írta:
Nika91127 írta:

Semmiség. Nekem szakmai ártalom ismerni... :) Mindenféle orvosi témára rá lehet keresni évszám/kulcsszavak alapján.
Mi a szakmád?

sámat

HozzászólásSzerző: sámat » 2021. október 31., vasárnap 15:06

Nika91127 írta:
sámat írta:
Köszi, nem ismertem ezt az oldalt.
Semmiség. Nekem szakmai ártalom ismerni... :) Mindenféle orvosi témára rá lehet keresni évszám/kulcsszavak alapján.
Mi a szakmád?

ateeemadrid

HozzászólásSzerző: ateeemadrid » 2021. október 31., vasárnap 15:05

Sámat te meg ne érts félre, nem akarok személyeskedni, de sztem már rég nem kéne normális esetben arról beszélni, hogy ki kapott oltást ki nem, maximum ha a 3.ról beszélünk. Amit írtam azt általánosságban gondolom így, a személyes környezetemben pedig abszolút így van.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ateeemadrid 2021. október 31., vasárnap 15:08-kor.

Nika91127

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2021. október 31., vasárnap 15:05

sámat írta:

sámat

HozzászólásSzerző: sámat » 2021. október 31., vasárnap 15:03

Nika91127 írta:
sámat írta:
Nem neked szántam az aluliskolázott részt, gondoltam ez egyértelmű, mivel nem Te írtad :)
Rendben, korrekt, megnézem.

(szintén nem neked) 37 éves vagyok, tudom használni az internetet és a logikus gondolkodással is jóban vagyunk tudtommal, de már ebben is elbizonytalanodtam, nemcsak az oltásban :roll:
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/?term=covid-19

Nika91127

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2021. október 31., vasárnap 15:01

sámat írta:
Nika91127 írta:
Szerintem kevered a szezont a fazonnal. Nem neveztem senkit aluliskolázottnak :) Olvasd vissza.
A két “kèrdésedre” is válaszoltam. Nem vagyok jós, de a pubmed-en sok jó cikk van, érdemes utánaolvasni.
Nem neked szántam az aluliskolázott részt, gondoltam ez egyértelmű, mivel nem Te írtad :)

(szintén nem neked) 37 éves vagyok, tudom használni az internetet és a logikus gondolkodással is jóban vagyunk tudtommal, de már ebben is elbizonytalanodtam, nemcsak az oltásban :roll:
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/?term=covid-19

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2021. október 31., vasárnap 14:59

Süti írta: Egyébként a ti fejetekben egy világjárvány krízisének megoldása hogyan néz ki? Ha a rövid idő alatt kifejlesztett védőoltás nem játszik.

Vagy mivel te személyesen még nem feküdtél félholtan az intenzíven, világjárvány sincs, nem is volt.
Egyébként erre érdemes lenne egy globális procedúrát kidolgozni. Van rá esély, hogy egyre több ilyen betegség lesz a jövőben. Például ha Covid elején 2 hétre leállt volna a világ, nem hiszem, hogy többe került volna és már rég vége lenne.
ateeemadrid írta:

De tovább nem is akarok belemenni, kicsit radikális a véleményem a témában, de én azt hittem ez az oltásellenesség javareszt az USAban divat az ilyen zöld hajú Kareneknél, akik félnek, hogy autista lesz tőle a gyerekük.
Ismerek oltásellenes (nem csak Covid, minden oltás) és gyógyszer ellenes gyógyszerészt. Homeopátiás módszerekkel kezeli a családot. Szinte soha nem betegek.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

sámat

HozzászólásSzerző: sámat » 2021. október 31., vasárnap 14:58

Nika91127 írta:
sámat írta: Jó, akkor kérlek válaszod meg az előző két kérdésemet, amit feltettem.

Ha pedig én oltatlanként aluliskolázott vagyok, akkor a mai magyar felsőoktatásban tényleg súlyos gondok vannak, több szakon is. Vagyis 10-15 évvel ezelőtt is már azok voltak.
Szerintem kevered a szezont a fazonnal. Nem neveztem senkit aluliskolázottnak :) Olvasd vissza.
A két “kèrdésedre” is válaszoltam. Nem vagyok jós, de a pubmed-en sok jó cikk van, érdemes utánaolvasni.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára sámat 2021. október 31., vasárnap 15:00-kor.

ateeemadrid

HozzászólásSzerző: ateeemadrid » 2021. október 31., vasárnap 14:55

Nyilván nem minden oltatlan aluliskolázott, de azért kíváncsi lennék az arányokra, szerintem egyértelmű lenne az összefüggés.

Valószínűleg nálad más lesz a probléma, vagy a logikus gondolkodás hiánya, vagy ami még gyakran megfigyelheto, hogy sokan, szerintem korból fakadóan nem annyira tudják kiszűrni, hogy a neten mik azok a hírek, cikkek amiket nem érdemes komolyan venni,és mik a hiteles források.

De tovább nem is akarok belemenni, kicsit radikális a véleményem a témában, de én azt hittem ez az oltásellenesség javareszt az USAban divat az ilyen zöld hajú Kareneknél, akik félnek, hogy autista lesz tőle a gyerekük.

Nika91127

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2021. október 31., vasárnap 14:54

sámat írta:
Nika91127 írta: Én a kórházi helyzetről beszélek. Nem a politikai szarokról.
Jó, akkor kérlek válaszod meg az előző két kérdésemet, amit feltettem.

Ha pedig én oltatlanként aluliskolázott vagyok, akkor a mai magyar felsőoktatásban tényleg súlyos gondok vannak, több szakon is. Vagyis 10-15 évvel ezelőtt is már azok voltak.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Nika91127 2021. október 31., vasárnap 14:55-kor.

sámat

HozzászólásSzerző: sámat » 2021. október 31., vasárnap 14:48

Nika91127 írta: Én a kórházi helyzetről beszélek. Nem a politikai szarokról.
Jó, akkor kérlek válaszod meg az előző két kérdésemet, amit feltettem.

Nika91127

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2021. október 31., vasárnap 14:43

sámat írta:
Nika91127 írta:

Azt én nem tudom neked megmondani. Nekem elég a 2 szemem :)
Nekem is van 2 egészséges, és azt látom, hogy gazdasági/poltikai/hatalmi érdektől függően az egyik napon/rendezvényen/helyszínen fontos az oltás, a másikon már nem. Ez kissé elbizonytalanít, szerintem teljesen jogosan.
Én a kórházi helyzetről beszélek. Nem a politikai szarokról.

sámat

HozzászólásSzerző: sámat » 2021. október 31., vasárnap 14:26

Nika91127 írta:
sámat írta:
Értem.
A valóságot honnan fogjuk megtudni? Meg nem nevezett forrásokból?
Azt én nem tudom neked megmondani. Nekem elég a 2 szemem :)
Nekem is van 2 egészséges, és azt látom, hogy gazdasági/poltikai/hatalmi érdektől függően az egyik napon/rendezvényen/helyszínen fontos az oltás, a másikon már nem. Ez kissé elbizonytalanít, szerintem teljesen jogosan.

Professore
Kedvenc játékosaid: Zidane, Redondo, Hierro, Casillias

HozzászólásSzerző: Professore » 2021. október 31., vasárnap 14:20

sámat írta:
Nika91127 írta:
A valóságra gondolok... :)
Most pl. egy meg nem nevezett kórházba az összes ITO-n lévő COVID-os oltatlan. A rossz állapotúak.
Értem.
A valóságot honnan fogjuk megtudni? Meg nem nevezett forrásokból?
Szerinted az véletlen hogy minden civilizált országban ahol volt komoly oltási kampány és adatok is elérhetőek ott mindenhol az látszik hogy a súlyos esetek 90% körüli hányada az beoltatlan? Mármint akik intenzív osztályra kerülnek és meghalnak...
Egyik oldalon a tudomány meg az adatok másik oldalon meg a konteok. Mindenki eldöntheti miben hisz.

ateeemadrid

HozzászólásSzerző: ateeemadrid » 2021. október 31., vasárnap 14:18

Rég kötelezővé kellett volna tenni mindenhol az oltást, csak pár aluliskolázott azt hiszi, hogy csak mert facebookon elolvosott 3 posztot, jobban ért hozzá, mint azok, akik tizenéveket foglalkoznak és tanulnak a témával kapcsolatban.

Az meg, hogy a hosszútávú mellékhatásoktól tart valaki, hát geci, és a covid hosszútávú mellékhatásaitól miért félnek kevésbé, mint 1 vakcináétól? 0 logika.

Vissza: