OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
ikelemen5
Kedvenc játékosaid: Zidane,Guti,Modric, Kroos
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: OFF

HozzászólásSzerző: ikelemen5 » 2021. november 2., kedd 9:20

Halfkey írta: Pedig jó dolog is a pálinkafőzés :) Holnap veszek sörfőzőgépet hogy a teljes alkohol vertikuumot lefedjem :D
A bio gazdálkodás nem egyenlő azzal, hogy nem védekezel...
Ez a lényeg, igen. És azzal sem egyenlő a bio egyébként, hogy öko, és főleg azzal nem hogy egészséges. Van olyan kollégám aki bio cukornádból készült cukrot rendel neten drágán az egészsége miatt, és szerinte ezzel egészségesebb mint az én nem bio, cukrozatlan teám. OK.
Háhh. Nekem az is van! :D Azt megiszom, a pálinkát nem. De azért elfogy, sok vendég jön. :D
“I don’t trust fish.They breathe water…..that’s crazy.”

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2021. november 2., kedd 9:14

Pedig jó dolog is a pálinkafőzés :) Holnap veszek sörfőzőgépet hogy a teljes alkohol vertikuumot lefedjem :D
A bio gazdálkodás nem egyenlő azzal, hogy nem védekezel...
Ez a lényeg, igen. És azzal sem egyenlő a bio egyébként, hogy öko, és főleg azzal nem hogy egészséges. Van olyan kollégám aki bio cukornádból készült cukrot rendel neten drágán az egészsége miatt, és szerinte ezzel egészségesebb mint az én nem bio, cukrozatlan teám. OK.

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2021. november 2., kedd 8:44

Ne már, engem érdekel, végre valami érdekes.
És nem gondoltam volna, hogy itt ennyien utaznak pálinkában :kalapos:
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2021. november 2., kedd 7:44

M1Ö írta:
kiserik írta: A fólia alatti környezet minden, csak nem természetes. Persze, hogy felszaporodnak a kórokozók, kártevők.
Teljesen mindegy, hogy szabad vagy fóliás termelés. Ha te védekezés nélkül meg tudsz oldani egy egész szezont, akkor valamit nagyon tudsz. És várom a nyerő taktikát. :lol:
kiserik írta:Az aranykalászos papírról inkább nem írok semmit
Még mielőtt le esnél arról a bizonyosról, hidd el, én is tudom, hogy szart sem ér, nem hencegni akartam vele... Pályázatok és földvásárlás miatt kellett.
Nincs szó itt magas lóról, félreértesz. Ez egy nagyon általános probléma. Olyan dologban vitázol és hiszed, hogy igazad van, amiről gyakorlatilag semmit sem tudsz, csak mert egy kis részét érted a szakmának. Nagyon sokszor találkoztam már ezzel a mezőgazdaságban. A bio gazdálkodás nem egyenlő azzal, hogy nem védekezel...

Na mindegy is én itt kiszálltam a témából, amúgy is ahogy látom kezdi elérni a téma az inger küszöböt.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2021. november 2., kedd 4:59

Azért ha valamelyikőtök szerepelni fog házasodik a gazda című remek műsorban, jelezzen valahogy a madridom népének.
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

M1Ö
Kedvenc játékosaid: Zidane; Modric, Isco, Ramos; Nagy Ádám; Özil, Xabi

HozzászólásSzerző: M1Ö » 2021. november 2., kedd 1:32

kiserik írta: A fólia alatti környezet minden, csak nem természetes. Persze, hogy felszaporodnak a kórokozók, kártevők.
Teljesen mindegy, hogy szabad vagy fóliás termelés. Ha te védekezés nélkül meg tudsz oldani egy egész szezont, akkor valamit nagyon tudsz. És várom a nyerő taktikát. :lol:
kiserik írta:Az aranykalászos papírról inkább nem írok semmit
Még mielőtt le esnél arról a bizonyosról, hidd el, én is tudom, hogy szart sem ér, nem hencegni akartam vele... Pályázatok és földvásárlás miatt kellett.
De Gea - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Modric, Kroos, Verratti - Isco - Benzema, Agüero

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2021. november 1., hétfő 15:30

kiserik írta: Fú, srácok, ez lehet, hogy hosszú lesz :D

h3x0r:

Nem szerencsés keverni a mezőgazdasági technológiákat az időjárás változással. Magyarországon az évi csapadák mennyisége egyre csökken. Ezért fordulhat elő, hogy például málnát öntözés nélkül már nem lehet termeszteni. Hogy mégborúsabb legyen a helyzet, az évi csapadék eloszlása sem kedvező a mezőgazdaság számára. Sajnos ez van, de ennek semmi köze a biogazdálkodáshoz. Jovőre próbáld meg a barackban (ha jól gondolom őszibarackról van szó), hogy hetente permetezed réztartalmú (valami modernebb fajta) szerrel nagyon jól porlasztva egy kis káliszappannal keverve a fagyok elmúlása utántól. A tafrinát meg tudod fogni így vegyszer nélkül. A zöldhagymában is használhatod. És még valami: a vegyszer, mire odakerül, hogy egyed nem bomlik le teljesen. Ezért termesztenek az emberek bio növényeket. Az összes felszívódó vegyszer lebomlása után szermaradvány található a termésben, ami ott is marad és nem túl egészségesek. Ha nyugatra (pl Németország) értékesítesz, akkor ott azzal kezdik, hogy bevizsgálják laboratóriumban a termést és ha olyat találnak, ami nekik nem jó, akkor mehetsz a sóhivatalba.
Majd tavasszal zaklatlak :mrgreen:
Osszel csak rezzel mosattam le, tavasszal ment melle toil es mospilan is.
Viragzas utan (majus 4) calypso + folicur, majus 15 score (ha jol emlekszem, mar elkezdett fodrosodni), majd 25-en nissorunnal probaltam megmenteni a maradek leveleket meg gyumolcsot.
zoli0415 írta: Ami nekem még ennél is durvább, hogy az elmúlt években már a díszfákat, bokrokat, tujákat is védenem kell permetezéssel mert azokat is folyamatosan elkapja valami betegség.
Van egy ures telkunk, ahonnan 2 hete vagtam ki 16 tujat, 1 honapja unokatestveremeknel 12-ot. Meg a locsolas egy dolog, beszerelsz egy csepegtetot, de meg ezeket is permetezni, az mar nem fert bele az idonkbe. Tavaly meg reggelente bekapcsolt az ontozo, de iden mar ugy voltam vele, hogy nem eri meg penzt kolteni ra. Nyilvan egy resze ki is szarat. A kinai boroka tunik szimpatikusnak, az eghajlatunkhoz jobban illik, birja a szarazsagot, a kartevoknek is ellenall.

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2021. november 1., hétfő 9:48

Fú, srácok, ez lehet, hogy hosszú lesz :D

h3x0r:

Nem szerencsés keverni a mezőgazdasági technológiákat az időjárás változással. Magyarországon az évi csapadák mennyisége egyre csökken. Ezért fordulhat elő, hogy például málnát öntözés nélkül már nem lehet termeszteni. Hogy mégborúsabb legyen a helyzet, az évi csapadék eloszlása sem kedvező a mezőgazdaság számára. Sajnos ez van, de ennek semmi köze a biogazdálkodáshoz. Jovőre próbáld meg a barackban (ha jól gondolom őszibarackról van szó), hogy hetente permetezed réztartalmú (valami modernebb fajta) szerrel nagyon jól porlasztva egy kis káliszappannal keverve a fagyok elmúlása utántól. A tafrinát meg tudod fogni így vegyszer nélkül. A zöldhagymában is használhatod. És még valami: a vegyszer, mire odakerül, hogy egyed nem bomlik le teljesen. Ezért termesztenek az emberek bio növényeket. Az összes felszívódó vegyszer lebomlása után szermaradvány található a termésben, ami ott is marad és nem túl egészségesek. Ha nyugatra (pl Németország) értékesítesz, akkor ott azzal kezdik, hogy bevizsgálják laboratóriumban a termést és ha olyat találnak, ami nekik nem jó, akkor mehetsz a sóhivatalba.

M1Ö

Hogy is írjam... a KITE egy kereskedő cég. A szakembereiről meg annyit, hogy volt KITE-s nálam tanulni a szakmát, hogy ne égjen le a többi gazda előtt. Fél Magyarország szaktanácsadója :lol:

Nyugodj meg, létezik 100% biogazdálkodás. Persze nem könnyű, rengeteg odafigyelés és munka az ára, nomeg két lépés hátrafelé. Gondolkodni kell picit. A biogazdálkodás alapvetően arról szól, hogy visszanyúlunk a gyökerekhez. Felhasználjuk a természetet ahhoz, hogy egészséges ételeket termesszünk. Egy öko kertészetben soha nem lesz olyan gyönyörű az áru, mint a szupermarketben (viszont az íze az már más kérdés) és a mennyisége is jócskán elmarad a hagyományos termeléstől. Ahhoz, hogy Te elgondolkozz az öko termelésen át kell billenteni a gondolkodásodat és el kell felejteni a fóliát. A fólia alatti környezet minden, csak nem természetes. Persze, hogy felszaporodnak a kórokozók, kártevők. Ez kb olyan, mint ha azt mondaná valaki a fociban, hogy a BL-t egyhuzamban rendeznék meg. Pihenő nélkül, folyamatosan játszanák a meccseket, a játékosok esnének össze, ezért tolni kellene beléjük a szteroidokat meg minden szart, a végén meg kapnánk egy kifacsart valamit aminek semmi köze a focihoz. Az aranykalászos papírról inkább nem írok semmit :)

zoli0415

Nagyon rá vagy gyógyulva erre a szennyezett a víz, talaj, levegő mantrára, vigyázz, innen már csak egy pici lépés a chemtrail :) Hál Istennek a magyarországi felszín alatti vizeink tiszták. Egy normális kútból öntözve semmi ártalmasat nem fogsz ""megitatni"" a növényekkel. A környezet terhelésünk sem olyan magas, hogy extrém mértékű ""savaseső"" essen az égből. A talaj szennyezés elég lokális dolog. Ha Te nem egy volt vegyiüzem területén élsz, akkor nem lehet olyan nagy a probléma :) A levegő már más kérdés, de egyelőre van benne minden, ami a növényeknek kell és a levegőből annyira nem veszik fel a káros anyagokat. Lehet, hogy nálad (is) a termesztéstechnológián kellene változtatni és akkor nem kellene aggódni a vegyszereken.

Ha valaki kimaradt, akkor kérem jelezze :lol:
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

zoli0415

HozzászólásSzerző: zoli0415 » 2021. november 1., hétfő 9:36

Utoljára óvodában játszottam ilyet, de én elvagyok, élvezem, hogy még van ez a szint🤣

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2021. november 1., hétfő 9:13

zoli0415 írta:
Realista24 írta:

Gondoltam azt sem olvastad el rendesen, R24 ott segít, ahol tud.
Istenem...belepusztulnál, ha nem a tiéd lenne az utolsó szó...🤣
Írj erre bármit és ígérem nem válaszolok neked. Csak hogy lásd, kivel van dolgod. :sziv:
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

zoli0415

HozzászólásSzerző: zoli0415 » 2021. november 1., hétfő 9:09

Realista24 írta:
zoli0415 írta:

Köszönöm nincs szükségem további helyreigazításra, akire tartozott és akinek szólt a kérdés már kultúráltan megválaszolta és túlléptünk rajta.
Istenem...belepusztulnál, ha nem a tiéd lenne az utolsó szó...🤣

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2021. november 1., hétfő 8:42

zoli0415 írta:
Realista24 írta:
Két verziót látok magam előtt.
Figyelmesen elolvastad, így láthattad, hogy kinek szólt és magadra vetted, ergo neked szól.
Nem olvastad el figyelmesen.
Köszönöm nincs szükségem további helyreigazításra, akire tartozott és akinek szólt a kérdés már kultúráltan megválaszolta és túlléptünk rajta.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

zoli0415

HozzászólásSzerző: zoli0415 » 2021. november 1., hétfő 8:40

Realista24 írta:
zoli0415 írta: Nekem szólt ez az "okoskodás"? Mert akkor elnézést, hogy élek.
Két verziót látok magam előtt.
Figyelmesen elolvastad, így láthattad, hogy kinek szólt és magadra vetted, ergo neked szól.
Nem olvastad el figyelmesen.

___Samy___

HozzászólásSzerző: ___Samy___ » 2021. november 1., hétfő 8:38

kiserik írta:
ateeemadrid írta: Rég kötelezővé kellett volna tenni mindenhol az oltást, csak pár aluliskolázott azt hiszi, hogy csak mert facebookon elolvosott 3 posztot, jobban ért hozzá, mint azok, akik tizenéveket foglalkoznak és tanulnak a témával kapcsolatban.

Az meg, hogy a hosszútávú mellékhatásoktól tart valaki, hát geci, és a covid hosszútávú mellékhatásaitól miért félnek kevésbé, mint 1 vakcináétól? 0 logika.
Ezt a vakcinát nem lehet kötelezővé tenni jelenleg. Nem véletlenül nem is teszik, mivel nincs róla hosszú távú teszt, így nem zárható ki olyan mellékhatás, amit nagyon nem kívánna senki. Ha ne adj isten kiderülne 5-10 év múlva, hogy az oltottak akár pici százalékánál halálos mellékhatás lenne és valaki kötelezővé tenné, akkor ott bizony népirtás lenne a vád. Ez a logika.
Az allami szferakban mar pedig kotelezni fogjak, illetve politikai nyomasra nagyon sok helyen kotelezo lesz.

Kurva gaz ez mar igy.
"We will not fight for one decade, when Madrid is the best club of the last century and the best club in history, also the best in the last decade and is the best because we never do something like that, not appreciate someone success"

zoli0415

HozzászólásSzerző: zoli0415 » 2021. november 1., hétfő 8:32

M1Ö írta: +1 Halfkey-nak, abszolút igaza van a permetezéssel. :agree:
kiserik írta: Nagyon érdekes téma a biogazdálkodás (és a mezőgazdaság úgy általában), csinálom vagy 20 éve
Olyan hogy 100%-os biogazdálkodás nincs. Aranykalász vizsgám után tartott egy előadást valami KITE-s nagykutya róla, hogy mit mivel lehet pótolni és vannak olyan szerek, amiket nem tudsz kiváltani. Nem akarok példákat mondani, mert már elfelejtettem a nagy részét, de ez volt a lényeg, hog 100%ban nem tudod megoldani.

Egyébként én is fóliázok vagy 20 éve, őstermelő vagyok vagy 6-7 éve. Anyámék csinálják vagy 35-40 éve. De nem.tudom elképzelni, hogy ne permetezzek peronoszpóra, atka meg tetü ellen, mert pár hét alatt oda lenne az állomány. Ezt biogazdaságban fogalmam sincs, hogy hogy oldják keg :hmmm:
Mégis van itt olyan aki a közelébe se megy a fáknak és mégis több száz liter egészséges gyümölcsöt szüretel róluk. Én csak egy otthoni hobbi kertész vagyok saját fogyasztásra de ez elképzelhetetlen számomra. Ami nekem még ennél is durvább, hogy az elmúlt években már a díszfákat, bokrokat, tujákat is védenem kell permetezéssel mert azokat is folyamatosan elkapja valami betegség. Tíz évvel ezelőttről én nem emlékszem ilyenre. Bizony visszafordíthatatlanul szennnyezett a talaj, a víz és a levegő.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2021. november 1., hétfő 8:25

'shutterisland írta: pont 5 perce osztotta meg valamelyik szuperintelligens ismerosom a napitema.com cikket mi szerint vilagszerte tele a korhazok oltottakkal es az injekcios tuk segitenek terjeszteni a legujabb variansokat.

tuti az az igazsag ! :mrgreen:
Végre valami, amit el lehet hinni!!!!!
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2021. november 1., hétfő 8:15

pont 5 perce osztotta meg valamelyik szuperintelligens ismerosom a napitema.com cikket mi szerint vilagszerte tele a korhazok oltottakkal es az injekcios tuk segitenek terjeszteni a legujabb variansokat.

tuti az az igazsag ! :mrgreen:

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2021. november 1., hétfő 8:12

Realista24 írta:
Nika91127 írta:
HAZUDIK!!!!!!!
Sponsored by Pfizer :mrgreen:

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2021. november 1., hétfő 8:08

Nika91127 írta:
Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora némileg megtörte ezt a tendenciát, amikor vasárnap a Kossuth Rádióban négy egyetem adatai alapján arról beszélt, hogy
1. minden beteg, aki lélegeztetőgépen van, oltatlan, vagyis abba a 38 százalékba tartozik, aki még nem kapott oltást Magyarországon
2. 60 év alatt két oltással gyakorlatilag extrém ritkán kerülnek súlyos megbetegedéssel kórházba;
3. olyan személy sincs, aki fiatalon, két oltással lélegeztetőgépre került volna.
HAZUDIK!!!!!!!
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Nika91127
Kedvenc játékosaid: Guti, Marcelo,Valverde

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2021. november 1., hétfő 7:59

Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora némileg megtörte ezt a tendenciát, amikor vasárnap a Kossuth Rádióban négy egyetem adatai alapján arról beszélt, hogy
1. minden beteg, aki lélegeztetőgépen van, oltatlan, vagyis abba a 38 százalékba tartozik, aki még nem kapott oltást Magyarországon
2. 60 év alatt két oltással gyakorlatilag extrém ritkán kerülnek súlyos megbetegedéssel kórházba;
3. olyan személy sincs, aki fiatalon, két oltással lélegeztetőgépre került volna.

Vissza: