OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

Re: OFF

HozzászólásSzerző: csababarca » 2021. november 3., szerda 11:50

RealAsensio írta:
Van valami cel az emelettel vagy csak pakolni akartok oda? Mert ha egyszintes hazrol van szo akkor fagerenda es gipszkarton almennyezet, plane ha olcsobban be tudjatok szerezni a fat.
Nincs, max a közlekedő fölé egy pakolós helyet kialakítani, ha úgy van.
Egyszintes igen, 25fokos tető.

Akkor ha azt mondjátok hogy költséghatékonyabb ez lesz.
Építész is ezt javasolja, csak azért próbálok tájékozódni.

Még köbméterben gondolom megdobja a dolgot azért a 10x20as fagerendák, de ha olcsón beszerezzük akkor nem vész.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2021. november 3., szerda 11:15

cart írta:
babaking írta:
Másik: mi lett volna nekik az alternatíva?
Például on-line tartják meg. Többen így is aludtak a beszédek közben így legalább nem tűnt volna fel senkinek. Gondolom ezekre úgy is muszájbol jarnak, ha választani lehetne nem menne rá el senki szerintem.
Muszájból, vagy mert elmennek dorogzni meg luxuskurvázni.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

kierkegaard

HozzászólásSzerző: kierkegaard » 2021. november 3., szerda 11:09

Szerintem azért 2021-ben nem nehéz egy teams konferenciát összekukázni..ha már épp a fenntarthatóságról kamukázik merkel, áder meg a többi kétszinű fasztarisznya.

Amúgy a fogyasztás visszavételével az a probléma, hogy a jelenlegi gazdasági modellben nem fér bele. Termelni kell és fogyasztani, máskülönben növekedni fognak a munkanélküliek. Mert minden hatással van mindenre.

cart

HozzászólásSzerző: cart » 2021. november 3., szerda 11:09

babaking írta:
Másik: mi lett volna nekik az alternatíva?
Például on-line tartják meg. Többen így is aludtak a beszédek közben így legalább nem tűnt volna fel senkinek. Gondolom ezekre úgy is muszájbol jarnak, ha választani lehetne nem menne rá el senki szerintem.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára cart 2021. november 3., szerda 11:11-kor.

RealMadridFanatic

HozzászólásSzerző: RealMadridFanatic » 2021. november 3., szerda 11:04

csababarca írta: 10x20-as fagerenda födém 60 cm-s tengelytávval, gipszkarton álmennyezet.
van valakinek ilyennel tapasztalata?

fát olcsóbban tudunk szerezni, kb 30%-al mint itthon.
költséghatékonyabb lehet mint egy hagyományos vasbeton födém?
ezen lamentálunk most, gipszkartonossal beszéltem, az nem egy nagy összeg elvileg.
Nekünk ilyen fent. Árakról nem tudok nyilatkozni, kb. 4 éve fejeztük be az építkezést, de már akkor is ez volt a költséghatékonyabb. Gipszkarton fölött üveggyapot vastagon, rálógatva a falak tetejére is. Hőveszteség szerintem nem vész (kemény hónapokban volt talán 18k a legnagyobb gázszámlánk, illetve télen fent igencsak belémfagy...), a hangszigetelés viszont szegényes.

Egyelőre csak ledeszkáztam pár helyen, hogy némi "lim-lom" azért elférjen, de alapvetően is laposabb a tető, nem tervezünk sok mindent a padlástérrel.
„Ő volt a tökéletes játékos, megvolt benne az erő, a sebesség, a technika, és a gyorsaság. Döbbenetes játékos volt, mintha egy laborban hozták volna létre." (Gianluigi Buffon Ronaldoról)

babaking
Kedvenc játékosaid: Guti, Kaká, Varane, Marcelo, SR4, Modric, Kroos, Nacho

HozzászólásSzerző: babaking » 2021. november 3., szerda 10:56

géza írta:
hehetheoriginal írta: az megvan, hogy a mostani klimacsucstalira a gyokerek kb 400 maganrepcsivel erkeztek?
hipokrita level infinite :lol:

erre kiszamoltak, hogy ez pont annyi co2 kibocsatas, mint egy atlagos skot falu kibocsatasa 1 eve alatt az autoikkal.

szoval el is lehet takarodni a benzines automtol jo messzire :vivo: :cens: :D
Semmi ertelme ennek az egesznek, azok akik osszeulltek azoknak semmilyen szinten nem all erdekeben, hogy zoldebb vilagot teremtsenek, nem abban van a penz. Abban viszont remek munkat vegeznek, hogy az egyenre terelik a felelosseget, hogy azert haldoklik a kornyezet, mert te nem gyujtesz szelektiven hulladekot, mikozben Bezosek unalmukban kirandulgatnak az urbe.
Kettös érzéseim vannak ezzel kapcsolatban.
Elöször én is felkaptam a fejem, hogy elmennek a baántba ezzel ahozzáállással - én kevesebb steaket eszek ök meg repkednek mint az állat de aztán 2 érv jutott eszembe.
1.) lehet, hogy az, hogy én pl kevesebb marhát eszek csak egy csepp, de ha 7 milliárd ember változtat csak egy picit az már nagyon sok csepp. Pl. Nem kínából az Aliexpressröl rendelni minden szart másnapi házhozszállítással. A Co2e kibocsátás nagyrésze vállalatoktól jön, ennek a nagyrésze pedig azért, hogy az embereket kiszolgálják. Tehát ha mindenki egy picit átgondolja a fogyasztási szokásait, annak igenis lehetnek nagy következményei. Ennyit arról, hogy én minek eszek kevesebb marhát, ha ezek repkednek.

Másik: mi lett volna nekik az alternatíva? Mindenki menetrendszerintivel megy? Igen a cégvezetők, és bizonyos politikusok esetében akik nem igénylik a védelmet ez megoldható. Gondolom sokan azért így érkeztek. De egy Merkelt, Bident nem rakhatsz fel menetrendszerintire a biztonsági kockázat miatt. (Bár előbbivel egyszer már megtörtént)

Hallottam olyan érvet, hogy sokan Ròmából jöttek, miért nem együtt repültek? A legtöbb cégnél a menedzsment fele nem repülhet egyszerre egy géppel, akkor a világ 20 legfontosabb vezetőjét pláne nem lehet egy gépre tenni, mert iszonyú biztonsági kockázat. Nem lenne terrorszervezet aki nem próbálná meg leszedni azt a gépet - karöltve néhány ország titkosszolgálatával.

Szóval nekem is kinyílt a bicska a zsebemben, de azért találni néhány észérvet is.
A Futball mindenké. A pénz viszont, csak a kiválasztott keveseké, és mindent meg is tesznek, hogy ez így is maradjon.

RealVazquez
Kedvenc játékosaid: CR

HozzászólásSzerző: RealVazquez » 2021. november 3., szerda 10:22

csababarca írta: 10x20-as fagerenda födém 60 cm-s tengelytávval, gipszkarton álmennyezet.

ezen lamentálunk most, gipszkartonossal beszéltem, az nem egy nagy összeg elvileg.
Van valami cel az emelettel vagy csak pakolni akartok oda? Mert ha egyszintes hazrol van szo akkor fagerenda es gipszkarton almennyezet, plane ha olcsobban be tudjatok szerezni a fat.
:goat:

géza

HozzászólásSzerző: géza » 2021. november 3., szerda 10:13

hehetheoriginal írta: az megvan, hogy a mostani klimacsucstalira a gyokerek kb 400 maganrepcsivel erkeztek?

erre kiszamoltak, hogy ez pont annyi co2 kibocsatas, mint egy atlagos skot falu kibocsatasa 1 eve alatt az autoikkal.

Semmi ertelme ennek az egesznek, azok akik osszeulltek azoknak semmilyen szinten nem all erdekeben, hogy zoldebb vilagot teremtsenek, nem abban van a penz. Abban viszont remek munkat vegeznek, hogy az egyenre terelik a felelosseget, hogy azert haldoklik a kornyezet, mert te nem gyujtesz szelektiven hulladekot, mikozben Bezosek unalmukban kirandulgatnak az urbe.

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2021. november 3., szerda 10:03

10x20-as fagerenda födém 60 cm-s tengelytávval, gipszkarton álmennyezet.

"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2021. november 3., szerda 9:24

az megvan, hogy a mostani klimacsucstalira a gyokerek kb 400 maganrepcsivel erkeztek?

thereisonly1ronaldo

Nika91127
Kedvenc játékosaid: Guti, Marcelo,Valverde

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2021. november 2., kedd 22:01

h3x0r írta:
alexoxladjackoxi írta: Lehet én vagyok túl nyálas, de számomra fura, hogy a többség azt mondta, hogy akkor OFF-olná a kapcsolatot, amennyiben nincs közös nevező a gyerek kérdésben. :hmmm: Itt most tényleg olyanról beszélek, hogy a két ember odavan egymásért, és úgy érzik, hogy le tudnák élni együtt az életüket. Persze lehet találna mást az ember, de mi rá a garancia, hogy akár csak megközelítőleg is fogod annyira szeretni, mint az előzőt? És akkor a gyerek miatt "viseljek el" valakit? Eleve már ez is egy olyan, hogy gyereket szerintem nem akar akárkitől az ember. Ahhoz nagyon különlegesnek kell lennie az illetőnek. Nincs rá biztosíték, hogy jön olyan az életedbe később, ha dobod ez végett az előző partnered. Mindezt írom úgy, hogy sosem volt még olyan, hogy kölcsönösen egymásra találtam volna valakivel ilyen szinten. Vagy egyoldalú volt a dolog, vagy jelentéktelen. Paradox mód ennek ellenére én úgy érzem ki tudnék tartani valaki mellett akkoris, ha nem akarna tőlem gyereket , én meg igen. Talán pont azért, mert rohadtul azt veszem észre, hogy manapság nem könnyű szeretetre érdemes társat találni... Lehet ez többet érne nekem, mint egy "elvagyok vele" nőtől 1-2 gyerek. Persze azt én sem vitatom, hogy ha lenne kölyök, mindennél jobban szeretném. Minden szülő ezt mondja, ezzel nyilván nem vitatkozom, gondolom én sem lennék kivétel.
Nekem az a fura, mikor barati korben valakinek gyereke szuletik, majd 8-10 honap utan egy szulinapon vagy hetvegi sutogetesen, szinte mindenki sorban all, hogy hadd fogja meg par percre. Olyankor mindig felmerul bennem, hogy basszus, de hat miert akarnam megfogni mas gyereket. Vagy amikor mindenki grimaszol neki, az is olyan termeszetellenes nekem, olyankor mindig eszembe jut, hogy lehet nem is akarok gyereket? Kozben meg mikor mar 2-3 evesek, utana tok jol elvagyok veluk. Inkabb latom magam elott, ahogy az elso evben kitakaritom a hazat vagy fozok, mint a picivel lennenk. Kozben meg lehet, hogy az elso mosolya utan minden percet vele akarnek tolteni. Mar csak ezert is kocsog ez a mi lenne ha kerdes. :mrgreen: Jelenleg inkabb erzem azt, hogy nekem kene a kezdeti lokes,
(szerk.) minthogy en eroltetnem a gyerek temat. Na de az eredeti kerdesre valaszolva, valoszinuleg nem szakitanek vele. Ha kozben megismerkednek egy harmadik szemellyel, akivel megvan a kemia, az lenne igazan a komoly dilemma.
Ha már “megismersz egy harmadik személyt, akivel megvan a kémia”, ott már nincs dilemma, mert eldöntötted. Csak még el kell fogadnod :)

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2021. november 2., kedd 21:56

alexoxladjackoxi írta: Lehet én vagyok túl nyálas, de számomra fura, hogy a többség azt mondta, hogy akkor OFF-olná a kapcsolatot, amennyiben nincs közös nevező a gyerek kérdésben. :hmmm: Itt most tényleg olyanról beszélek, hogy a két ember odavan egymásért, és úgy érzik, hogy le tudnák élni együtt az életüket. Persze lehet találna mást az ember, de mi rá a garancia, hogy akár csak megközelítőleg is fogod annyira szeretni, mint az előzőt? És akkor a gyerek miatt "viseljek el" valakit? Eleve már ez is egy olyan, hogy gyereket szerintem nem akar akárkitől az ember. Ahhoz nagyon különlegesnek kell lennie az illetőnek. Nincs rá biztosíték, hogy jön olyan az életedbe később, ha dobod ez végett az előző partnered. Mindezt írom úgy, hogy sosem volt még olyan, hogy kölcsönösen egymásra találtam volna valakivel ilyen szinten. Vagy egyoldalú volt a dolog, vagy jelentéktelen. Paradox mód ennek ellenére én úgy érzem ki tudnék tartani valaki mellett akkoris, ha nem akarna tőlem gyereket , én meg igen. Talán pont azért, mert rohadtul azt veszem észre, hogy manapság nem könnyű szeretetre érdemes társat találni... Lehet ez többet érne nekem, mint egy "elvagyok vele" nőtől 1-2 gyerek. Persze azt én sem vitatom, hogy ha lenne kölyök, mindennél jobban szeretném. Minden szülő ezt mondja, ezzel nyilván nem vitatkozom, gondolom én sem lennék kivétel.
Nekem az a fura, mikor barati korben valakinek gyereke szuletik, majd 8-10 honap utan egy szulinapon vagy hetvegi sutogetesen, szinte mindenki sorban all, hogy hadd fogja meg par percre. Olyankor mindig felmerul bennem, hogy basszus, de hat miert akarnam megfogni mas gyereket. Vagy amikor mindenki grimaszol neki, az is olyan termeszetellenes nekem, olyankor mindig eszembe jut, hogy lehet nem is akarok gyereket? Kozben meg mikor mar 2-3 evesek, utana tok jol elvagyok veluk. Inkabb latom magam elott, ahogy az elso evben kitakaritom a hazat vagy fozok, mint a picivel lennenk. Kozben meg lehet, hogy az elso mosolya utan minden percet vele akarnek tolteni. Mar csak ezert is kocsog ez a mi lenne ha kerdes. :mrgreen: Jelenleg inkabb erzem azt, hogy nekem kene a kezdeti lokes,
(szerk.) minthogy en eroltetnem a gyerek temat. Na de az eredeti kerdesre valaszolva, valoszinuleg nem szakitanek vele. Ha kozben megismerkednek egy harmadik szemellyel, akivel megvan a kemia, az lenne igazan a komoly dilemma.

Steve
Kedvenc játékosaid: R9, RC, Guti, Zidane, Modric, Marcelo, Bellingham

HozzászólásSzerző: Steve » 2021. november 2., kedd 20:32

Én már teljesen összezavarodtam..

Reggel még a biogazdálkodásnál tartottunk, közben családvállalás, majd Faust vár a szellemi érettségére, miközben kínok, kínja neki felállítani. :lol:

Off topik én így szeretlek! :sziv:

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2021. november 2., kedd 20:00

Csak a fideszesek ertik felre szandekosan, milyen meglepo. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

alexoxladjackoxi
Kedvenc játékosaid: Wilshere, Lacazette, Koscielny,
Kedvenc csapatod: Arsenal

HozzászólásSzerző: alexoxladjackoxi » 2021. november 2., kedd 19:41

Lehet én vagyok túl nyálas, de számomra fura, hogy a többség azt mondta, hogy akkor OFF-olná a kapcsolatot, amennyiben nincs közös nevező a gyerek kérdésben. :hmmm: Itt most tényleg olyanról beszélek, hogy a két ember odavan egymásért, és úgy érzik, hogy le tudnák élni együtt az életüket. Persze lehet találna mást az ember, de mi rá a garancia, hogy akár csak megközelítőleg is fogod annyira szeretni, mint az előzőt? És akkor a gyerek miatt "viseljek el" valakit? Eleve már ez is egy olyan, hogy gyereket szerintem nem akar akárkitől az ember. Ahhoz nagyon különlegesnek kell lennie az illetőnek. Nincs rá biztosíték, hogy jön olyan az életedbe később, ha dobod ez végett az előző partnered. Mindezt írom úgy, hogy sosem volt még olyan, hogy kölcsönösen egymásra találtam volna valakivel ilyen szinten. Vagy egyoldalú volt a dolog, vagy jelentéktelen. Paradox mód ennek ellenére én úgy érzem ki tudnék tartani valaki mellett akkoris, ha nem akarna tőlem gyereket , én meg igen. Talán pont azért, mert rohadtul azt veszem észre, hogy manapság nem könnyű szeretetre érdemes társat találni... Lehet ez többet érne nekem, mint egy "elvagyok vele" nőtől 1-2 gyerek. Persze azt én sem vitatom, hogy ha lenne kölyök, mindennél jobban szeretném. Minden szülő ezt mondja, ezzel nyilván nem vitatkozom, gondolom én sem lennék kivétel.

Marky
Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
Kedvenc csapatod: csakamadrid.

HozzászólásSzerző: Marky » 2021. november 2., kedd 19:29

Realista24 írta:
Marky írta: Egyaltalan mikor van ideje? Mire beindulna a karrier mar kozel a 30, szoval 30 alatt szinte eselytelen manapsag szuloi segitseg nelkul egy kerteshazas gyereknevelos projektbe belefogni.
Ugorjunk fejest, majd lesz valami?
Nem értem ezt a kertesházas felvetést.
Helyesbitek: sajat, 3 emberre elegendo alapteruletu ingatlan.

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2021. november 2., kedd 19:23

Marky írta: Egyaltalan mikor van ideje? Mire beindulna a karrier mar kozel a 30, szoval 30 alatt szinte eselytelen manapsag szuloi segitseg nelkul egy kerteshazas gyereknevelos projektbe belefogni.
Ugorjunk fejest, majd lesz valami?
Nem értem ezt a kertesházas felvetést.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

füst
Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric

HozzászólásSzerző: füst » 2021. november 2., kedd 19:22

Húha, sajnálom Faust, ha nem elég érzékeny a műszer, pedig ebben a korban még pöccintésre olyan mint az asztalláb. :D

Zubkov
Kedvenc játékosaid: CR
Kedvenc csapatod: Real

HozzászólásSzerző: Zubkov » 2021. november 2., kedd 19:19

Faust írta: Amig egy atlagos par addig var, amig mindkettejuknek minden stimmel (anyagi, szellemi, karrier, stb), mar csak a ferfi nemzokepes es neki is kinok kinja felallitani. :)
Ne vetítsd ránk a problémáidat :lol: :lol: :lol:

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2021. november 2., kedd 19:18

Amig egy atlagos par addig var, amig mindkettejuknek minden stimmel (anyagi, szellemi, karrier, stb), mar csak a ferfi nemzokepes es neki is kinok kinja felallitani. :)

Vissza: