géza írta:
hehetheoriginal írta:
az megvan, hogy a mostani klimacsucstalira a gyokerek kb 400 maganrepcsivel erkeztek?
hipokrita level infinite
erre kiszamoltak, hogy ez pont annyi co2 kibocsatas, mint egy atlagos skot falu kibocsatasa 1 eve alatt az autoikkal.
szoval el is lehet takarodni a benzines automtol jo messzire
Semmi ertelme ennek az egesznek, azok akik osszeulltek azoknak semmilyen szinten nem all erdekeben, hogy zoldebb vilagot teremtsenek, nem abban van a penz. Abban viszont remek munkat vegeznek, hogy az egyenre terelik a felelosseget, hogy azert haldoklik a kornyezet, mert te nem gyujtesz szelektiven hulladekot, mikozben Bezosek unalmukban kirandulgatnak az urbe.
Kettös érzéseim vannak ezzel kapcsolatban.
Elöször én is felkaptam a fejem, hogy elmennek a baántba ezzel ahozzáállással - én kevesebb steaket eszek ök meg repkednek mint az állat de aztán 2 érv jutott eszembe.
1.) lehet, hogy az, hogy én pl kevesebb marhát eszek csak egy csepp, de ha 7 milliárd ember változtat csak egy picit az már nagyon sok csepp. Pl. Nem kínából az Aliexpressröl rendelni minden szart másnapi házhozszállítással. A Co2e kibocsátás nagyrésze vállalatoktól jön, ennek a nagyrésze pedig azért, hogy az embereket kiszolgálják. Tehát ha mindenki egy picit átgondolja a fogyasztási szokásait, annak igenis lehetnek nagy következményei. Ennyit arról, hogy én minek eszek kevesebb marhát, ha ezek repkednek.
Másik: mi lett volna nekik az alternatíva? Mindenki menetrendszerintivel megy? Igen a cégvezetők, és bizonyos politikusok esetében akik nem igénylik a védelmet ez megoldható. Gondolom sokan azért így érkeztek. De egy Merkelt, Bident nem rakhatsz fel menetrendszerintire a biztonsági kockázat miatt. (Bár előbbivel egyszer már megtörtént)
Hallottam olyan érvet, hogy sokan Ròmából jöttek, miért nem együtt repültek? A legtöbb cégnél a menedzsment fele nem repülhet egyszerre egy géppel, akkor a világ 20 legfontosabb vezetőjét pláne nem lehet egy gépre tenni, mert iszonyú biztonsági kockázat. Nem lenne terrorszervezet aki nem próbálná meg leszedni azt a gépet - karöltve néhány ország titkosszolgálatával.
Szóval nekem is kinyílt a bicska a zsebemben, de azért találni néhány észérvet is.
A Futball mindenké. A pénz viszont, csak a kiválasztott keveseké, és mindent meg is tesznek, hogy ez így is maradjon.