OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Halfkey

Re: OFF

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2021. november 4., csütörtök 13:13

Ha nem prémium budapesti telekről van szó, sokkal egyszerűbb mellé építeni amúgy. De tényleg nem tudom hova akartok 140 négyzetméteres házra tetőteret beépíteni meg minek.

Steve
Kedvenc játékosaid: R9, RC, Guti, Zidane, Modric, Marcelo, Bellingham
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: Steve » 2021. november 4., csütörtök 12:02

És még felmerült valakiben, hogy nem hehe the original :lol: :lol: :D

Azt hiszem ez a kérdés lerendeződött legalabb. :kalapos:

Tetőtér meg jó csababarca! Ezt gondold át újra.Egy lehetőségtől(mmint nem a hehe-féle :mrgreen: ) fosztod így meg magatokat. :kacsint:

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2021. november 4., csütörtök 11:56

Amíg én élek nem lesz tetőtér beépítés.
pedig gondolj bele, kb 6 eves korig milyen fajin modon tudnanak a gyerekek pl lopott telefonokat szet es osszerakni, a kis kezeik pont idealisak a tisztitashoz es az apro chipek gyors cserejehez.
Párizsba kellene költöznie.
ott megennék a B13-ban
thereisonly1ronaldo

Steve
Kedvenc játékosaid: R9, RC, Guti, Zidane, Modric, Marcelo, Bellingham

HozzászólásSzerző: Steve » 2021. november 4., csütörtök 11:44

:kalapos:
hehetheoriginal írta:
Realista24 írta: De miért írsz beepithetosegrol amikor a tető dolese 25% lesz vagy mennyi.
mert hobbitokat/gyerekeket akar rabszolgamunkaba.
:lol: :lol: ??

Párizsba kellene költöznie.

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2021. november 4., csütörtök 10:57

Realista24 írta:
De ha beépíted, nem fog elbírni.
pedig az életcélom lett volna, hogy a födémen ugrálok :D
Halfkey írta: Mondjuk csaba panaszkodásait is helyén kezelem ezentúl, miközben ekkora palotát épit :D :D
lehet 20 évig tart majd felépíteni. :mrgreen:
az a baj, hogy nekem csak olyan példám van így ismertségi körben, hogy felhúztak egy 100-110 nm-es házat, mert hogy elég.
Aztán ahogy jött a gyerek, ütötték ki a falakat, teraszt beépítették a nappalihoz, aztán új terasz, most azt befedni, stb.
szóval ezen tapasztalatokból kiindulva döntöttük el, hogy a nappali-konya-étkező legyen meg 45 nm legalább, legyen egy hálószoba, két gyerekszoba, meg egy "félszoba", amit dolgozószobának használnánk. (illetve mivel barátnőm lengyel, azért lesznek rokonlátogatások is, stb)
ez adja meg a keretet, a többi meg fix dolog (fürdőszoba, gépészeti szoba, garázs, stb).

Most úgyis az lesz a terv, hogy megpróbáljuk nagyjából jövőre szerkezetkész szintre eljuttatni, aztán a többit apránként. Két gyerekszoba pl totál ráér, mind burkolás, mind berendezés szempontjából.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2021. november 4., csütörtök 10:52

csababarca írta: Én a saját igényeimre akarom szabni a házat, amíg én élek benne, addig nem akarunk tetőteret beépíteni.
Ha ez lenne a cél, nem lenne ekkora a földszint, mert akkor a két gyerekszobát eleve emeletre tettük volna. De nem akarjuk.
Az, meg hogy majd 15-20-30 év múlva kinek lesz rá igénye, az a jövő zenéje.
Ezért gondoltam ezt a födémtípust.
De ha beépíted, nem fog elbírni.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

csababarca

HozzászólásSzerző: csababarca » 2021. november 4., csütörtök 10:48

Én a saját igényeimre akarom szabni a házat, amíg én élek benne, addig nem akarunk tetőteret beépíteni.
Ha ez lenne a cél, nem lenne ekkora a földszint, mert akkor a két gyerekszobát eleve emeletre tettük volna. De nem akarjuk.
Az, meg hogy majd 15-20-30 év múlva kinek lesz rá igénye, az a jövő zenéje.
Ezért gondoltam ezt a födémtípust.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2021. november 4., csütörtök 9:34

Baz.meg, mintha a falnak beszélne az ember.
Valamiért RMCF jut eszembe rólad.
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2021. november 4., csütörtök 8:57

Finoman fogalmazva nem tipikus az a vevőréteg aki egy 140 négyzetméteres házat megvenne úgy, hogy ő majd tetőteret akar rá építeni. Nem az ő igényeikkel kell szerintem törődni, ez egy tipikus méret, lesz rá vevő ha kell. Ha egyszer beépítenék, kétgenerációs ház piaci szempontból egyébként sokkal nehezzebben eladható, nem erre van igény manapság. Mondjuk csaba panaszkodásait is helyén kezelem ezentúl, miközben ekkora palotát épit :D :D

Kripto jópofa dolog a pénz egy kicsi részének, de az hogy mit veszel az majdnem mindegy. Lehet fogni ideiglenes különbségeken mint tavaly az Etherrel, de összességében mindegyik a bitcoint követi le úgyis. Ha az bedől mind bedől, amikor meg megy fel húzza a többit. Ez ugye azért van mert a kriptonak nincs semmilyen belső fundamentális értéke, csak és kizárólag az okozza az ingadozást hogy az emberek mit éreznek, mennyit adnának érte. Sokat lehet rajta keresni, de ezzel lehet potenciálisan legtöbbet bukni is.

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2021. november 4., csütörtök 8:50

Realista24 írta: De miért írsz beepithetosegrol amikor a tető dolese 25% lesz vagy mennyi.
mert hobbitokat/gyerekeket akar rabszolgamunkaba.
thereisonly1ronaldo

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2021. november 4., csütörtök 6:46

De miért írsz beepithetosegrol amikor a tető dolese 25% lesz vagy mennyi.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2021. november 3., szerda 22:29

csababarca írta:
kiserik írta: 15x15-ös fagerenda födém van nálam függesztett gipszkarton plafonnal. Most építettem be a tetőteret. Semmi probléma nincs vele, meg se moccan. Annyi, hogy a gipszkarton és a fal találkozásához ajánlott szegőt tenni, mert az anyagkülönbözet miatt végig fog repedni.
megkérdezhetem milyen fából?
fenyő az is?

nekünk tényleg nem lesz beépítve, soha. én emeletes házban nőttem fel, de elég volt, köszöntem szépen:D
Fenyő, persze. Jól le kell kezelni mindenféle szerekkel, meg lehetőleg száraz anyagot kell venni. Én annó Szlovákiából hozattam.

Amúgy baromi hangulatos a tetőtér. Alacsony belmagasság, tetőtéri ablakok. Szeretek ott lenni. Eleinte csak vendég résznek akartuk, de most azon agyalunk, hogy a hálószobákat visszük fel.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

csababarca

HozzászólásSzerző: csababarca » 2021. november 3., szerda 22:10

kiserik írta: 15x15-ös fagerenda födém van nálam függesztett gipszkarton plafonnal. Most építettem be a tetőteret. Semmi probléma nincs vele, meg se moccan. Annyi, hogy a gipszkarton és a fal találkozásához ajánlott szegőt tenni, mert az anyagkülönbözet miatt végig fog repedni.
megkérdezhetem milyen fából?
fenyő az is?

nekünk tényleg nem lesz beépítve, soha. én emeletes házban nőttem fel, de elég volt, köszöntem szépen:D

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2021. november 3., szerda 21:58

15x15-ös fagerenda födém van nálam függesztett gipszkarton plafonnal. Most építettem be a tetőteret. Semmi probléma nincs vele, meg se moccan. Annyi, hogy a gipszkarton és a fal találkozásához ajánlott szegőt tenni, mert az anyagkülönbözet miatt végig fog repedni.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

flori

HozzászólásSzerző: flori » 2021. november 3., szerda 21:57

Kripto volt már itt téma? Hátha nyomja más is, kiváncsi lennék ki merre kacsintgat. :D

Nekem ethereumban és shibában van most pénz, de összegyűlt egy kisebb összeg és befektetném most. Vannak már kiszemeltek, de hátha valaki megmondja a tutit. :shifty:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára flori 2021. november 3., szerda 21:58-kor.
¡Va!
¡1, 2 y 3, Madrid!

RealVazquez
Kedvenc játékosaid: CR

HozzászólásSzerző: RealVazquez » 2021. november 3., szerda 21:51

ANDS írta:
csababarca írta: 10x20-as fagerenda födém 60 cm-s tengelytávval, gipszkarton álmennyezet.
van valakinek ilyennel tapasztalata?

fát olcsóbban tudunk szerezni, kb 30%-al mint itthon.
költséghatékonyabb lehet mint egy hagyományos vasbeton födém?
ezen lamentálunk most, gipszkartonossal beszéltem, az nem egy nagy összeg elvileg.
Rövid távon lehet, hogy az. De mi ilyen házban lakunk 23 éve.

Hosszú távon vannak hátrányai szerintem.

Az egyik, hogy a födém így nem terhelhető, és a későbbi beépíthetőséget drágítja, nehezíti.
Ha akarsz oda később egy szobát, hálófülkét, nem megy.
Szinte semmit nem lehet ilyen födémnél a padláson tárolni. Pár doboz csempét sem, ami megmarad a konyha/ fürdőszoba burkolása után. Statikus is van a családunkban, nagyon nem javasolja az ilyen födém terhelését bármivel.

Ha el akarja az ember adni, akkor rögtön hátrány.

Kérj ajánlatot szerintem vasbeton födémre is, mert a gipszkarton is drága, lehet, hogy nem nagy az árkülönbség.
Régen ez egy elterjedt megoldás volt, de ha legalább a gerendák vasbetonból vannak, akkor már jobb a helyzet.

Statikai megoldásként jó. Az a ház, ahol mi lakunk, a háború előtt épült, szóval tartós megoldás.
De ha cserepet kell egyszer cserélni, akkor egyesével kell feldobálni a tetőn állók kezébe, mert egy raklapot nem bír el a födém.
A gyerekek nem járhatnak fel játszani, mert elkezd repedezni.
Ne haragudj, de rengeteg pontatlansag van a hsz-edben, egyreszt nem igaz, masreszt nem ertek vele egyet. Soha egyetlen ingatlanos nem mondta, hogy hatranyt jelenthet egy fafodemes haz. Mutass mar nekem egy 140-160 m2-es csaladi hazat amin fafodem van, es kenytelen a tulajdonos ar alatt eladni. Az meg hogy nem lehet tarolni fent semmit, megint hulyeseg. Peldaul: 5 meteres fesztavok, szigeteles, a tetejen osb lapok a megfelelo vastagsagban, nem teljesen zartan. Miert nem tarolhatok fent semmit? Peldaul autogumikat?

Ha nem akarom beepiteni, minek a beton fodem? Nem mellesleg draga a fa, nagyon, alairom, de a beton es a vas ara is meredeken felfele megy.
En kiszamoltam, es kb 1 milliot sporolok a hazamon a fafodemes megoldassal, nekem nem kell a kesobbi beepithetoseg lehetosege, nem indokolt a beton fodem, ha faval is meg tudom oldani. Plane, hogy a kollega azt irta, 30%-ot fog a fan.
:goat:

csababarca

HozzászólásSzerző: csababarca » 2021. november 3., szerda 21:33

Ki lesz alakítva a közlekedő felett terhelhető rész, elég nagy területen. Nyilván nem 10 mázsára, de feldobálni dolgokat, rendben lesz.
Bővíteni nem fogunk 140 nm a ház, plusz garázs, csak elférünk majd:D

De persze beszélek egy kőművessel is mit mond, kíváncsi vagyok.

Csak itt az a bökkenő, hogy mindenki a sajátját mondja jónak majd.
Ácsokkal is beszéltem, amikor említettem a szeglemezes tető megoldást, akkor mindegyik egyből mondta hogy olyat sose raknának, az semmi nulla, nincs értelme stb. Közben meg ha nem kerülne ennyibe a fa, az se rossz konstrukció.
Ezért érdeklődök ismerősi körökben, meg itt is, mert a személyes, felhasználói tapasztalat jobban érdekel. Ezért köszi neked is.

csababarca

HozzászólásSzerző: csababarca » 2021. november 3., szerda 14:39

Halfkey írta: Sógor építkezése cégével csak ilyen tetőt rak családira, pont azért mert olcsóbb - még magyar faár mellett is.
Megnyugtató.
Azért ha ilyeneken tud fogni az ember 1-2 milliót az is valami.

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2021. november 3., szerda 14:03

Sógor építkezése cégével csak ilyen tetőt rak családira, pont azért mert olcsóbb - még magyar faár mellett is.

babaking
Kedvenc játékosaid: Guti, Kaká, Varane, Marcelo, SR4, Modric, Kroos, Nacho

HozzászólásSzerző: babaking » 2021. november 3., szerda 12:16

kierkegaard írta: Szerintem azért 2021-ben nem nehéz egy teams konferenciát összekukázni..ha már épp a fenntarthatóságról kamukázik merkel, áder meg a többi kétszinű fasztarisznya.

Amúgy a fogyasztás visszavételével az a probléma, hogy a jelenlegi gazdasági modellben nem fér bele. Termelni kell és fogyasztani, máskülönben növekedni fognak a munkanélküliek. Mert minden hatással van mindenre.
Ez igaz. Viszont ez a körforgás nem egészséges. Minden cégnek az a célja, hogy növekedjen, ergo a fogyasztást kell növelni és így tovább.

Kérdés, hogy mi lenne ha az egész világ átállna a 4 napos munkahétre. A termelés nem csökkenne arányosan, mert bizonyos ágazatokban az emberek hatékonyabbak, a többiben meg extra munkaerőt lehetne felvenni. Emellett átalakulna a fogyasztás is. Még jobban megerősödne a szolgáltatószektor pl.

Kérdés, hogy ezzel ki lehetne ugrani ebből az ördögi körből.
A Futball mindenké. A pénz viszont, csak a kiválasztott keveseké, és mindent meg is tesznek, hogy ez így is maradjon.

Vissza: