Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!a film elején az akciójelenet nagyon erős volt, de a gagyi 3d miatt szerintem a terem fele lemaradt róla. egyszerűen annyira nézhetetlen lett, hogy mindenki a szemét törölgette. utána már lelassult a téma, jött a megágyazás a filmnek, laza poénokkal és feelgood érzéssel, VISZONT ! nem értem, minek hoztak be ennyire sok történetszált. kezdve a két mutánssal, akik gyakorlatilag két lázadó kamasz szintjén voltak, egyszer itt, egyszer ott.. higanyszál mutogatásánál amúgy is enyhe flash fíling meglovagolást éreztem.
a szerelmi történetnek egyszerűen nem volt helye, romanovnak nem is kellene a filmben lennie, annyira nem jó semmire... jah mégis.. elaltatja brucet

ultron egy jó enemy lehetett volna, ha jobban engedik kibontakoztatni a történetét. egy AI fejlődjön, ne csak berserk módban akarja lesöpörni a bolygót. kellett volna egy félórát annak szentelni, hogy információt gyűjt, felméri a helyzetet, nem csak 1 másodpercben végpásztázza a webet.
erőltetett poénok sora, 0-t érő párbeszédek.
egyedül a thrillerbe illő flashbackek tetszettek, illetve hawkeye is kapott némi hátteret, nem csak egy gagyi support karakter lett.
ez így nálam csak egy 10/4, a potenciál megvolt benne, hogy egy olyan filmet hozzanak össze, amit meglehet nézni évente egyszer, ha 2 óra szórakozást akar az ember, de ez 2 óra feszengés volt csak.