Nagyon sokat fejlődtek az elmúlt években,már nem annyi hogy rakkolnak,akarnak....hanem képzettek,gyorsan cselekszenek és korszerű a focijuk is,nem maradi mint évtizedeken át korábban.......persze nem egy vérbő latin a vonal,de az általad említed lusta özil (ha nem is annyira jó példa szerintem) viszont a sok etnikum miatt "belevitt" más szellemiséget,genetikát....és ez is jelentkezik a fociban.A németek csinálták jól, felismerték mekkora gondban vannak, az asztalra csaptak, és azóta ömlenek ki a tehetségek tőlük. Még azt is elbírják, hogy a szellemiség változott, beszivárogtak a munkás echte németek közé az özil-féle lusta alakok.

Dél-amerikai foci
-
- Kedvenc játékosaid: Sergio
- Kedvenc csapatod: Még is KI lehetne? Hagyjuk már a divatokat. A legnagyobb: REAL MADRID.
Re: Dél-amerikai foci
Ha a fogalmatlan osztja az észt akkor nagy a baj.....úgyhogy nagy a baj.
- ziro4vr
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
A gyilkos ösztön, meg a nehéz helyzetben összefogás és darálás jobban kell nekik, mint egy fazonszabász. Amúgy is érjék be, hogy volt egy Zidane, nem sok válogatottnak volt hasonlója.alexoxladjackoxi írta:4-3-3-ba játszanak. Középpályán Matuidi-Cabaye-Pogba... valahogy így szokott lenni. Elég darálósak, kell egy ürge aki szabja a fazont. Grenierbe meg volt a potenciál, de őt is szétbaszták a sérülések.

Nem illik.
- alexoxladjackoxi
- Kedvenc játékosaid: Wilshere, Lacazette, Koscielny,
- Kedvenc csapatod: Arsenal
4-3-3-ba játszanak. Középpályán Matuidi-Cabaye-Pogba... valahogy így szokott lenni. Elég darálósak, kell egy ürge aki szabja a fazont. Grenierbe meg volt a potenciál, de őt is szétbaszták a sérülések.

- morientes
- Kedvenc játékosaid: Raul,Diego Maradona
- Kedvenc csapatod: Há' a rejálmadrid b+ :)
Melyikre?Mert a franciáknál van azért...alexoxladjackoxi írta:Kéne egy kreatív ember a középpályára...ziro4vr írta:Ja hát nem arra írtam, hogy kérdéses e a játszatása, csak áldozni kell érte, Tevez pl már sok lenne, Kun is úgy férhet be úgymond, hogy Dm extrán kell pörögjön hátul is.
Franciák szerintem nem fogják bírni idegileg jövőre, de ne legyen igazam. Sok jó pléjerük van.
Az argentinoknál meg talán Banega ha nem részeg

LEGIO PATRIA NOSTRA

http://m.youtube.com/watch?v=Hiyc2JB9v6U
Ha nem látod magadban a győztest,nem is lehetsz az...

- alexoxladjackoxi
- Kedvenc játékosaid: Wilshere, Lacazette, Koscielny,
- Kedvenc csapatod: Arsenal
Kéne egy kreatív ember a középpályára...ziro4vr írta:Ja hát nem arra írtam, hogy kérdéses e a játszatása, csak áldozni kell érte, Tevez pl már sok lenne, Kun is úgy férhet be úgymond, hogy Dm extrán kell pörögjön hátul is.
Franciák szerintem nem fogják bírni idegileg jövőre, de ne legyen igazam. Sok jó pléjerük van.

- morientes
Egyet értek.De fegyelem...az nem az erősségük...Franciák szerintem nem fogják bírni idegileg jövőre, de ne legyen igazam. Sok jó pléjerük van.
LEGIO PATRIA NOSTRA

- ziro4vr
Ja hát nem arra írtam, hogy kérdéses e a játszatása, csak áldozni kell érte, Tevez pl már sok lenne, Kun is úgy férhet be úgymond, hogy Dm extrán kell pörögjön hátul is.
Nem illik.
- morientes
Náluk a hazai EB lesz a mérföldkő,persze félő,ha nem úgy jön nekik össze ahogy szeretnék,akkor megint cirkusz lesz,aztán szétesik az egész,ha meg nyerik,akkor meg nagy lesz az amúgy sem kicsi pacek,és szétesik az egészÉs akkor még nem beszéltem pl a francia válogatottról, hatalmas potenciál van bennük, jönnek ki onnan is az utánpótlásból a tehetségek, de fejben elfogynak. Bár megjegyzem a németek mostani generációja is így kezdte, aztán 6-8 év alatt jutottak el a csúcsra. Franciák is odaérhetnek.

DD mondjuk képes rá hogy seggberugdossa a renitens elemeket,de ha összefog az öltöző,(mert jönnek olyan hírek is),akkor könnyen járhat úgy mint Mou.
Messi meg...nyilván ballaszt egy kicsit,(bár talán azért nagyobb + mint - finoman szólva is,de Ziro,tedd a kezed a szivedre,ki az a hülye aki nem játszatná?

LEGIO PATRIA NOSTRA

-
- Kedvenc játékosaid: Xavi, Iniesta, Verratti, Dahoud
- Kedvenc csapatod: Barcelona
Nézd meg a 4. gólt, még hogy nem védekezik.. :Đziro4vr írta:Amúgy Messi miatt is necces ez, jól kell tudni balanszolni a csapatot, ára van annak a védekezést tekintve, hogy ő ott elöl szabadon alkothat.
- ziro4vr
Megéri, ha az a kaliber hozza amit tud, mentalitásban, formában, fizikálisan is. Eddig azért a válogatottban ez olyan sokszor nem történt meg.
Nem illik.
- M1Ö
- Kedvenc játékosaid: Zidane; Modric, Isco, Ramos; Nagy Ádám; Özil, Xabi
Talán igen, de én sem változtattam volna. Legalábbis egyelőre. Vietto annyira azért nem jó, Dybala-t nem sokszor láttam játszani, de Ő még "kölyök", nem játszott még nagy csapatban stb stb, Icardi meg hiába lett olasz társgól király, egy az egybe Higuain szint, akkor meg már inkább a tapasztaltabb.ziro4vr írta:Lavezzi helyett mehetett volna akármelyik, Higuain helyett is.
Na igen, de azért valljuk be, hogy megéri és érdemes is egy ilyen kaliberre csapatot építeni.ziro4vr írta:Amúgy Messi miatt is necces ez, jól kell tudni balanszolni a csapatot, ára van annak a védekezést tekintve, hogy ő ott elöl szabadon alkothat.

De Gea - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Modric, Kroos, Verratti - Isco - Benzema, Agüero
- ziro4vr
Lavezzi helyett mehetett volna akármelyik, Higuain helyett is.M1Ö írta: Szóval a keretet elvileg tökéletesítette (Vietto, Dybala, Icardi érthető, hogy nem fér be) csak azt a pluszt nem tudja adni, ami benne kéne legyen egy ilyen támadó, kreatív k.pályánál, csatársornál.
Amúgy Messi miatt is necces ez, jól kell tudni balanszolni a csapatot, ára van annak a védekezést tekintve, hogy ő ott elöl szabadon alkothat.
Nem illik.
- M1Ö
Amíg ilyen Martino-k meg mit tom én kik ülnek a padon, addig nem lesz kihozva belőlük a max. Még így is jobb az elődjénél, mert ahogy morientes is írta, nála már csak Biglia maradt a kezdőben a "selejt" közül. Hátra meg ennél a sornál nem igazán lehet erősebbet össze hozni. Legalábbis én nem ismerek olyan argentín kapusokat, védőket, akik ennél többet segítenének.ziro4vr írta:Szóval a lényeg, hogy a potenciál meglenne a mostani csapatukban, és végülis az eredmények őket igazolják, csak a játék amit játszanak 10/9szer, az messze van attól, amire képesek lennének egyénileg.
Szóval a keretet elvileg tökéletesítette (Vietto, Dybala, Icardi érthető, hogy nem fér be) csak azt a pluszt nem tudja adni, ami benne kéne legyen egy ilyen támadó, kreatív k.pályánál, csatársornál.
De Gea - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Modric, Kroos, Verratti - Isco - Benzema, Agüero
- ziro4vr
Nem teljesen erre irányult a hsz-em. Egyébként ha megnézzük a keretüket, vagy a lehetséges legjobb keretet, akkor top3 jelenleg a csapatuk. Támadók tekintetében mindenképpen, most is még kimaradt Dybala, Vietto, az interes csávó, asszem Icardi. Ezért nem értem miért kell ilyen Demichelist behívni, oda is lenne jobb alternatíva. Biglia is, észre sem vettem, hogy játszik. Amikor hozzá került a labda, akkor meg olyan lassan bánt vele...szörnyű lesz, ha ez a faszi ide jön. Lassú, testben is és fejben is, pontatlan, szürke. Pfejj.M1Ö írta: Annyira egyik sem alap azért. Normál esetben Garay-Otamendi a két kezdő védő. Gago-Biglia közül csak az egyik kezdő, de ott van még Banega is. Higuaín-ba meg ez a szöv. kap. nem szerelmes, nála Kun az alap.
Értem, hogy mit akarsz ezzel írni, de ha a full kezdővel állnak fel, akkor nem rosszak. Azért egy Romero-Zabaleta, Otamendi, Garay, Rojo-Banega, Masch, Pastore-Di María, Kun, Messi kezdő 11 egész jól néz ki. Nem lehet mindig olyan keret/kezdő, mint ami volt a 2000es években a Baraziloknál meg a Franciáknál, hogy kis túlzással minden poszton klasszisok játszottak.
Szóval a lényeg, hogy a potenciál meglenne a mostani csapatukban, és végülis az eredmények őket igazolják, csak a játék amit játszanak 10/9szer, az messze van attól, amire képesek lennének egyénileg. És akkor ott van ezzel szemben mondjuk a brazil csapat, akiket amikor néztem, a játékuk felépítése az volt, amit tőlük megszokhattunk, csak most a minőség 3 szinttel lejjebb van. Szóval az ilyen dolgok miatt is van a mai válogatott foci a béka segge alatt. A németek csinálták jól, felismerték mekkora gondban vannak, az asztalra csaptak, és azóta ömlenek ki a tehetségek tőlük. Még azt is elbírják, hogy a szellemiség változott, beszivárogtak a munkás echte németek közé az özil-féle lusta alakok.
És akkor még nem beszéltem pl a francia válogatottról, hatalmas potenciál van bennük, jönnek ki onnan is az utánpótlásból a tehetségek, de fejben elfogynak. Bár megjegyzem a németek mostani generációja is így kezdte, aztán 6-8 év alatt jutottak el a csúcsra. Franciák is odaérhetnek.
Nem illik.
- morientes
Igazából nehéz lenne megitélni,hogy ezen a meccsen ki vokt az ún. mom,mert akár Mascheranonak is adható lett volna,ahogy szok.szerint dolgozott,de lehetett volna Pastore vagy DM is,ha meg a gólokat nézzük,vagy persze Messi,mert tényleg jól mozgatta a támadósort.Aki egyértelműen nem,az Bigliaziro4vr írta:Reggel megnéztem a meccset, ez most simán adható volt Messinek. Gól nem lőtt, de ahogy megtartotta/elvitte a lasztit a sok buta védő között, ezzel előnyt szerezve, az döntő faktor volt. Persze az előzmények ismeretében már jogosabb a felháborodás.
Azt meg nehéz feldolgozni, hogy amelyik válogatottban alapember Demichelis, Gago, Biglia, Higuain, az hogy lehet a világ egyik legjobbja.

Másrészt meg,ez a csapat játszotta kb a VB döntőt is,más kérdés ha a franciákkal találkoznak ott,valószínű a gallok akkor jobbak lettek volna.
Demichelis,Pipita vagy Gago máskülönben Tatanál csak csere mostanában,egyedül Biglia alap,lehet hogy a Mesternek bejönnek a szőkék

LEGIO PATRIA NOSTRA

- M1Ö
Annyira egyik sem alap azért. Normál esetben Garay-Otamendi a két kezdő védő. Gago-Biglia közül csak az egyik kezdő, de ott van még Banega is. Higuaín-ba meg ez a szöv. kap. nem szerelmes, nála Kun az alap.ziro4vr írta:Azt meg nehéz feldolgozni, hogy amelyik válogatottban alapember Demichelis, Gago, Biglia, Higuain, az hogy lehet a világ egyik legjobbja.
Értem, hogy mit akarsz ezzel írni, de ha a full kezdővel állnak fel, akkor nem rosszak. Azért egy Romero-Zabaleta, Otamendi, Garay, Rojo-Banega, Masch, Pastore-Di María, Kun, Messi kezdő 11 egész jól néz ki. Nem lehet mindig olyan keret/kezdő, mint ami volt a 2000es években a Baraziloknál meg a Franciáknál, hogy kis túlzással minden poszton klasszisok játszottak.

- Anyaka
- Kedvenc játékosaid: Raul
- Kedvenc csapatod: Hungary
Szerintem teljesen normális, hogy Messi lett a legjobb. Három(és fél) gólpassza mellett lőhetett volna egyet, ha nincs a szerencsétlen Pastore (akinek az első félidő lefújásáig járt volna a cím, aztán letűnt), aminek a kippatanóját aztán Di Maria nem rontott el 6 méterről üres kapura, majd ekkor volt kemény 15 perce, ahol értékelhetően játszott, egészen addig a nevét nem lehetett hallani. Szóval nem hiszem, hogy csak erre a két számra szokás adni ezt a titulust.
A BL-ben is Iniesta lett a MOM, aztán gólt sem lőtt. Csak a számokat nézve, ez olyan mintha a madridi elődöntőn Morata lenne a mom, pedig aztán nem erőltette meg magát.
Ha már a számok, akkor meg kellene nézni a sikeres passzok, és a sikeres labdavezetések számát, és az aktív játékidőt is, esetleg a labdaszerzést. Előbbi kettőben is kimagaslana, hiszen végig azonos szinten játszott a meccsen a másik kettővel ellentétben.
Így gondolom, hogy jogosan kapta ezt az amúgy jelentéktelen megnevezést a meccsre, annak ellenére, hogy néha én sem értem mire kapja meg. Úgy, hogy ezen fennakadni éppen ezen a meccsen értelmetlen.
A BL-ben is Iniesta lett a MOM, aztán gólt sem lőtt. Csak a számokat nézve, ez olyan mintha a madridi elődöntőn Morata lenne a mom, pedig aztán nem erőltette meg magát.
Ha már a számok, akkor meg kellene nézni a sikeres passzok, és a sikeres labdavezetések számát, és az aktív játékidőt is, esetleg a labdaszerzést. Előbbi kettőben is kimagaslana, hiszen végig azonos szinten játszott a meccsen a másik kettővel ellentétben.
Így gondolom, hogy jogosan kapta ezt az amúgy jelentéktelen megnevezést a meccsre, annak ellenére, hogy néha én sem értem mire kapja meg. Úgy, hogy ezen fennakadni éppen ezen a meccsen értelmetlen.
- hamesz
- Kedvenc játékosaid: Cristiano, Modric, James, Isco, Neymar, Iniesta, Ronaldo, Zidane
Teljesen más már foci ahol ezek az emberek alkotják a világ egyik legjobb csapatát és eredményesek is ott már nagy a baj...Azt meg nehéz feldolgozni, hogy amelyik válogatottban alapember Demichelis, Gago, Biglia, Higuain, az hogy lehet a világ egyik legjobbja.
Az a gáz, hogy egyáltalán nem erősek de a többi csapat még ennél is lejjebb van, hogy nem tudják legyőzni őket

legalábbis én így látom aztán lehet tévedek mondtam többször is, hogy nem vagyok nagy foci szakértő.

- ziro4vr
Reggel megnéztem a meccset, ez most simán adható volt Messinek. Gól nem lőtt, de ahogy megtartotta/elvitte a lasztit a sok buta védő között, ezzel előnyt szerezve, az döntő faktor volt. Persze az előzmények ismeretében már jogosabb a felháborodás.
Azt meg nehéz feldolgozni, hogy amelyik válogatottban alapember Demichelis, Gago, Biglia, Higuain, az hogy lehet a világ egyik legjobbja.
Nem illik.
- hamesz
- Kedvenc játékosaid: Cristiano, Modric, James, Isco, Neymar, Iniesta, Ronaldo, Zidane
MessiAz meg hogy Messi lett a mom,megmosolygtató persze,de tegyük föl egy EB-n portugália rúg egy hatost,abból Ronaldo ad 3 gólpasszt,szerintetek ki lett volna ott a mom?