OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Faust
El director de fotografía

Re: OFF

HozzászólásSzerző: Faust » 2022. január 14., péntek 19:34

Azt be is szoptam. :lol:

atesz

HozzászólásSzerző: atesz » 2022. január 14., péntek 19:30

Realista24 írta: Biztos? Az maximum a halál.

Hogy lehet biztosnak nevezni valamit, amit egy tweettel úgy meg lehet mozgatni, hogy brutális?
Musk?
Már eleve bikapiacon jelentette be, hogy Bitcoint vett, hónapok óta nőtt már az értéke.
A májusi esés a kínai bányák leállítása miatt volt. Ott ő a lehető legjobb pillanatban kezdett el negatívakat írni a Twitterére.
Ő is csak jó érzékkel mozgolódik ebben, mintsem nagyban befolyásolna benne bármit is.

Egyedül a Doge nevű shitcoint tudta felfuttani, azt is csak rövid időre.

Süti
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: Süti » 2022. január 14., péntek 19:26

Realista24 írta: Biztos? Az maximum a halál.

Hogy lehet biztosnak nevezni valamit, amit egy tweettel úgy meg lehet mozgatni, hogy brutális?
Ebbe bele se szerettem volna menni. :lol:

A befektetésekhez érteni kell, ez a lényegük? Azért egy ingatlan vásárlás, kiadás, egy index fund, bankbetét vagy állampapír ne legyen már párhuzamba állítva a szerencsejátékkal, pláne ne azzal, hogy "tudod hogy működik egy coin".
Legends Never Die.

...popped into the penalty area towards Zidaaaaane! Oh, fantastic... :sziv:

Real Madrid will be back.
You can put that on a poster.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2022. január 14., péntek 19:22

Hogy legyen vmi ertelmes is igy pentek este, a puzser vs majka/puskaspetyko buli az indexen nagyon jo moka, ez a ket utobbi nem tudtak eddig milyen szellemi nivoba kotottek bele :lol:

Egy reszlet:
Nekem szóló írásod címe nyomán sajnálattal értesültem arról, hogy nem is tudod, mi a munkám. Nos, valóban számos területen vagyok otthon, úgyhogy több munkakörben is tevékenykedem, de nem akarom nagyon bonyolítani – tekints csak tanár úrnak!
:kalapos: :lol:
thereisonly1ronaldo

atesz

HozzászólásSzerző: atesz » 2022. január 14., péntek 19:17

Igen, érteni kell hozzá, a befeketetéseknek ez a lényegük. Különben csak szerencsejátékról beszélünk, mint a sportfogadás esetében.
Itt technológiákról van szó. Már az rengeteget számít, hogy egy coin hogyan működik, milyen fejlesztések, frissítések érkeznek hozzá.

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. január 14., péntek 19:09

Biztos? Az maximum a halál.

Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Süti

HozzászólásSzerző: Süti » 2022. január 14., péntek 19:05

Persze, ha jókor szálltál be, ha elcsípted azt, ha jót vettél, ha ha ha.

Nem egy olyan részvény volt a tőzsdén, amivel ha jókor szálltál be, ugyanúgy 5x 10x 100x. Utólag nem nehéz okosnak lenni.

A mi biztos, mi nem pedig nem annak a kérdése hogy mennyit termel... A crypto értékébe nem mennék bele, nyilván aki ezzel foglalkozik, az teljes vállszélességgel ki fog állni a létjogosultsága mellett, lelke rajta, egyszerű befektetőnek mint ingatlan alternatíva? Feltételezem ha ingatlant adna ki, akkor feltételezem nem szeretné nonstop követni hogy mivel érdemes éppen foglalkozni a crypto világában.

Érteni kell hozzá, ezzel a lendülettel pedig akár azt is mondhatod neki, hogy ha ennyi pénze van, kezdjen sportfogadni, ahhoz is érteni kell, meg követni. Vagy pókerezzen, az is biztos tud olyan megtérülést.
Legends Never Die.

Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2022. január 14., péntek 18:53

Cryptot biztos befektetésnek hívni meg mókás.
Miért, szerinted nem az?
Én se azt mondtam, hogy venni kell cryptot, hanem bányászni.
Persze, aki most ugrana bele az most kétséges, de aki elkezdte ezt 2020 év végén vagy 21 elején már az is parádésan járt, akik meg előtte, azokat meg hagyjuk is, 10szerezték a pénzüket.

Ha meg bajod van a Cryptoval nyugodtan kiveheted forintra bármikor bárhol és a kezedben tarthatod, nem kell cryptoban tartanod a pénzt.
De szólj tényleg ha van még egy olyan befektetési formád, amibe beleteszek 5 milliót, 1 év alatt meghozza a belefektetett pénzt, utána termeli a pluszt és még megmarad az is értéknek, a videókártyák, amiket vettél :)

És jobb időkben itt fél éves megtérülések is voltak ha jókor szálltál bele, ha meg a nagy bumm előtt kezdted, akkor meg valami kegyetlenül jól jártál.

Kérdezem hol volt ebben a buktató, ha bármikor kivehetted akár hetente is a pénzedet és várom a jobb befektetési ötleteket, ami ilyen szintű megtérülést hoz, nem mondjuk évi 10%-ot :)

Crypto világban mindig van valami, amit érdemes csinálni, követni kell, mérlegelni és szarul elég ritkán fogsz járni ha ésszel tolod, épp ezért hiszek a bányászat részében.

cart

HozzászólásSzerző: cart » 2022. január 14., péntek 18:40

Halfkey írta:
cart írta:

Az árfolyambol adódó nyereséget is hozzá kell számolni. 1-2 éve 3 millió körül mentek ezek a garázsok. A kockázat plusz amortizacio elhanyagolható ebben az esetben.
Ez persze így van, az ingatlan értéke emelkedik is. De ugyanezen időszak alatt a világ részvényeinek nagy része hasonlót mutatott, és mindkettő ugyanannyira megjósolhatatlan rövid távon - csak azért mert most duplázódgatott, nem tudod hogy így fogja folytatni. Egyébként a levezetett számok tökéletesen bizonyítják újfent hogy a piac hatékony, kockázat nélkül csodák nincsenek, 5%-ra lehet számítani kb. Én mondjuk biztos az egyszerűbb dolgokat választom ezen a szinten és nem azt amit adminisztrálgatnom kell, de hát kinek mi.
De aki a portfólióját szeretne pluszban diverzifikalni ingatlan vásárlással annak opció lehet mivel nem kell 30-40 millió a beszallashoz és alacsony költséggel jár a tartása például egy lakáshoz viszonyítva

atesz

HozzászólásSzerző: atesz » 2022. január 14., péntek 18:35

Süti írta:Cryptot biztos befektetésnek hívni meg mókás
Nem igazán volt biztosabb befektetés az elmúlt években a Bitcoinnál és a legnagyobb altnál, az Ethereumnál.
Nyilván ésszel kell csinálni, olyanba fektetni amiket ismersz, a felkapott shitcoinokat kerülni, nem bepánikolni egy korrekciónál.
ferni írta: Itt megcsinálod a riget és termeli a pénzt, kész, pöppet egyszerűbb
Ez jóval biztosabb befektetés
Így hogy az Ethereum idén átáll a stake alapú rendszerre, nem nevezném ezt már olyan biztos befektetésnek. Oké, vannak még kisebb coinok amiket lehet videokártyával bányászni, de ezeknek az összesége is eltörpül az Ethereum méretéhez képest.

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2022. január 14., péntek 18:26

cart írta:
Halfkey írta:
Felpöccintve jófogást, Xiii. kerületben épp van belőle sok, 5,5m körüli áron eladva vagy 21 ezerért bérbe. Ez állampapír alatti megtérülés, ráadásul lejön belőle közös költség, szja, és a vásárlása után is illetéket fizetsz. Ez így ilyen formában nem éri meg, de lehet van más kerület ahol igen.
Az árfolyambol adódó nyereséget is hozzá kell számolni. 1-2 éve 3 millió körül mentek ezek a garázsok. A kockázat plusz amortizacio elhanyagolható ebben az esetben.
Ez persze így van, az ingatlan értéke emelkedik is. De ugyanezen időszak alatt a világ részvényeinek nagy része hasonlót mutatott, és mindkettő ugyanannyira megjósolhatatlan rövid távon - csak azért mert most duplázódgatott, nem tudod hogy így fogja folytatni. Egyébként a levezetett számok tökéletesen bizonyítják újfent hogy a piac hatékony, kockázat nélkül csodák nincsenek, 5%-ra lehet számítani kb. Én mondjuk biztos az egyszerűbb dolgokat választom ezen a szinten és nem azt amit adminisztrálgatnom kell, de hát kinek mi.

Süti

HozzászólásSzerző: Süti » 2022. január 14., péntek 18:20

Innen csak egy fél lépés hogy rajzolj valamit paintbe, mehet NFTnek, aztán pillanatok alatt megtérült a painted. :lol:

Nyilván aki lakást akar venni befektetésnek annak nem alternatív befektetési eszköz (nagy valószínűséggel) hogy paks 2-re kötve 40 gép pörög a kisszobába egész nap.

Cryptot biztos befektetésnek hívni meg mókás.
Legends Never Die.

Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2022. január 14., péntek 18:04

Mert az már kb tőzsdézés.
Azt is lehet jól, de ott bele lehet futni csúnyákba.

Itt megcsinálod a riget és termeli a pénzt, kész, pöppet egyszerűbb :mrgreen:
Ez jóval biztosabb befektetés.
Ha meg valaki fosik a crypto cuccoktól bármikor ki lehet váltani igazi pénzre és hozzá tudsz jutni, nem is kell cryptoban állnia a pénznek csak rövid ideig, hetente, havonta is leveheti az ember.

reeed_ati
Kedvenc játékosaid: Zinedine Zidane

HozzászólásSzerző: reeed_ati » 2022. január 14., péntek 17:49

ferni írta:

Venni és kb tőzsdézni vele meg várni hogy felmenjen abban én nem hiszek, bár fix el fog indulni majd megint felfelé a dolog, de a bányászat valami nevetségesen működik, legyen akármiről szó ha ért hozzá az ember.
Miért nem hiszel benne?
Sebydani ajánlotta anno a mellécash csatornát( :salute: ), ők azért elég komoly szinten tolják a trédelést is, szóval van rá példa, hogy lehet ezt bőven profitábilisan is csinálni.
Én még egyelőre csak fagyipénzben tolom, tanulgatom a zónázást, de azt rohadtul bánom, hogy nem másztam bele jobban kb. 10évvel ezelőtt.. :D
Akár a bányászatba is, nem csak a trédelésbe..
Ott a discord csoportban láttam, hogy valaki laptopokkal tolja a bányászatot, megszámlálhatatlan sok laptop, egy külön albérletben, nagyon beteg.. :lol: :lol:

cart

HozzászólásSzerző: cart » 2022. január 14., péntek 17:41

Halfkey írta:
Felpöccintve jófogást, Xiii. kerületben épp van belőle sok, 5,5m körüli áron eladva vagy 21 ezerért bérbe. Ez állampapír alatti megtérülés, ráadásul lejön belőle közös költség, szja, és a vásárlása után is illetéket fizetsz. Ez így ilyen formában nem éri meg, de lehet van más kerület ahol igen.

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2022. január 14., péntek 17:28

Elmúlt 2 évben cryptoba volt jó befektetni, ott is bányászni, nevetségesen rövid megtérülési idők voltak/vannak.
Most is vannak ilyen cryptoféleségek, hozzáértéssel 5 hónapos megtérülési idők vannak.
2020 decemberében 80+ darab videókártyás RIG másfél hónap alatt hozta vissza az árát, akkor éppen berobbant az árfolyam elég nagyot és azért.

Venni és kb tőzsdézni vele meg várni hogy felmenjen abban én nem hiszek, bár fix el fog indulni majd megint felfelé a dolog, de a bányászat valami nevetségesen működik, legyen akármiről szó ha ért hozzá az ember.

Mutassatok mást, ami visszatermeli az árát 1 éven belül, aztán meg hozza a pluszt és ha megunod el tudod még adni a bányászcuccokat ugyanúgy.

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2022. január 14., péntek 17:20

cart írta: Egy kocsibeallo kerül kb 5-6 millióba. Amúgy viccen kívül lehet annyi pénzből azt vennék 2-t mondjuk és kiadnam.

Nem feltétlen ingatlant kell venni, ne legyenek büdösek a pénzügyi befektetések, hát pont erre találták ki, bármennyi pénzzel, rugalmasan lehet befektetni.

cart

HozzászólásSzerző: cart » 2022. január 14., péntek 16:40

Egy kocsibeallo kerül kb 5-6 millióba. Amúgy viccen kívül lehet annyi pénzből azt vennék 2-t mondjuk és kiadnam.

Steve
Kedvenc játékosaid: R9, RC, Guti, Zidane, Modric, Marcelo, Bellingham

HozzászólásSzerző: Steve » 2022. január 14., péntek 16:08

El Sie7e írta:
Steve írta: Sziasztok! Abban kérném a Madridom mindenttudó népét, hogy honnan lehet a Magyarországra való beutazással kapcsolatban-korona vírus miatti kötelezettségek miatt-a legfrissebb infokhoz jutni?

ez a koronavirus.gov.hu a legjobb oldal?
konzuli szolgálat
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/taj ... vany-miatt
Köszi szépen a válaszod! :agree: :)

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2022. január 14., péntek 15:58

Ekkora mákot. :D Tesóm most költözött másik lakásba, ahogy pakolt ki, a szekrény alján talált egy új autó kompresszort (kis mini, szivargyújtóba dugható). De volt neki egy másik is. Másfél hete kérdezte tőlem, hogy nem kell az egyik, mondtam dobd csak be, elfér. Ma egyszer valaki megelőz, dudál, mutogat, na mondom tuti defekt. Már vettem ki a pótkereket, mikor egyszer csak megpillantottam, hogy ohh, hát van nekem kompresszorom. :D 2 perc alatt felfujta, hazáig le se eresztett. Szóval akinek nincs, 4-5 ezret simán megér. :agree:

Vissza: