OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Süti
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: OFF

HozzászólásSzerző: Süti » 2022. január 15., szombat 7:55

atesz írta:

A blokklánctechnológia és decentralizáltsága a tartalom és a fenntartó erő mögötte.

Tipikusan az az ember vagy, aki tud a dologról, valamennyire olvas is róla, de azért nem követi rendszeren a témát és elutasító vele, mert új és mert hát digitális, nem megfogható a dolog.
Szerintem pont az lenne a lényeg, hogy hosszabb távon még senkinek sem sikerült olyat csinálnia, hogy nincs mögötte semmi és fennmarad, vagy emelkedik az értéke. :mrgreen:

De engem például kifejezetten érdekelne hogy te mit tartasz értéknek, mert nyilván sokkal jobban benne vagy mint én.

A decentralizáltság, és a blokklánctechnológia számomra csak egy egy jellemző, nem igazán látom hogy ettől maga az instrumentum miért lenne értékes. Vagy hogy digitális.

A megfoghatatlansággal meg nem hiszem hogy akár Halfkeynek akár nekem problémám lenne, ő is rendszeresen hozta fel akár az ETF-eket, akár magát a tőzsdét más viszonylatban, én biztosan nem ezért vagyok szkeptikus.
Legends Never Die.

...popped into the penalty area towards Zidaaaaane! Oh, fantastic... :sziv:

Real Madrid will be back.
You can put that on a poster.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.

atesz

HozzászólásSzerző: atesz » 2022. január 15., szombat 6:11

Halfkey írta: Lehet vele jól keresni, de kibaszott nagy kínai farmokkal versenyzel akik nálad garantáltan hatékonyabb eszközparkkal csinálják.
Nem igazán, kazah és amerikai farmokkal kell versenyeznie elsősorban. A kínai bányák nagyobb részét már leállították, elkezdték betiltani őket.
Annyira nincs a dolog mögött semmi, hogy egy ilyen esemény is csak egy nagyobb korrekcióra volt jó.
De, nincs mögötte semmi fundamentum. Nyilván vannak szoftveres biztosítékok, de lényegében olyan mintha rajzolnék 20 millió papírfecnit egy utánozhatatlan színű tollal, és közösen megdumálnánk a világon egy egyre növekvő csoporttal, hogy akkor ez legyen egy újfajta valuta
Nem igazán, mert amögött tényleg nincs semmi. Meg hát ilyet nem is sikerült senkinek sem csinálnia, hogy közben az hosszabb távon fennmaradjon és emelkedjen az értéke.
Pár hónapja azt is beírtad ide, hogy ez olyan, mintha valaki bemondaná, vegyenek az emberek forintot és rákapnának az emberek. Valahogy ilyen mégsem akar megtörténni.

A blokklánctechnológia és decentralizáltsága a tartalom és a fenntartó erő mögötte.

Tipikusan az az ember vagy, aki tud a dologról, valamennyire olvas is róla, de azért nem követi rendszeren a témát és elutasító vele, mert új és mert hát digitális, nem megfogható a dolog.

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2022. január 14., péntek 22:50

Nincs nekem a bitcoinnal gondom, lehet vele keresni bőven, de azt lásd hogy minden egyes crypto mögött tényleg ennyi van: mit gondolunk mi emberek róla, hányan akarjuk tartani. Ilyen szempontból pont úgy működik mint egy lufi a részvénypiacokon: azért vesszük mert abban bízunk hogy nőni fog az értéke, de csak azért nőhet az értéke mert sok ember is ugyanebben bízik és több ember akar venni mint eladni. Egy adott crypto az emberek kénye kedve alapján érhet 1 forintot vagy 20 millió forintot, és ugyanúgy egy darab kód van csak mögötte, amik között ráadásul nem egyenesen arányos a technikai megoldás (vannak a bitcoinnál okosabb megoldások töredék áron). Igazából a kereslet-kínálat és a marketing erejének óriási bizonyítéka az egész.

Süti

HozzászólásSzerző: Süti » 2022. január 14., péntek 22:40

géza írta: Leszamitva azt hogy az egyaltalan nem biztonsagos, a kripto walletjeim meg igen.

Masik egysoros pelda meg az hogy ha 5 millio eurot akarsz utalni valakinek, akkor az euroban egy picit hosszabb procedura, mig ha utalsz 100 btct masnak az joforman 10 perc alatt meg is tortenik.
Szóval biztonságosan tarolod a papitfecniket.
A másik pedig nem rendszerszintű kérdés, hanem szabályozás. De nem hiszem hogy kardinális kérdés 5 millió euro 10 percen belüli utalasa. Akinek meg igen, valószínűleg most is talál rá módot. Feltetelezem, még sose kellett 5 millió eurot utalnom.
Legends Never Die.

Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.

géza

HozzászólásSzerző: géza » 2022. január 14., péntek 22:37

Leszamitva azt hogy az egyaltalan nem biztonsagos, a kripto walletjeim meg igen.

Masik egysoros pelda meg az hogy ha 5 millio eurot akarsz utalni valakinek, akkor az euroban egy picit hosszabb procedura, mig ha utalsz 100 btct masnak az joforman 10 perc alatt meg is tortenik.

Süti

HozzászólásSzerző: Süti » 2022. január 14., péntek 22:35

Halfkey írta: De, nincs mögötte semmi fundamentum. Nyilván vannak szoftveres biztosítékok, de lényegében olyan mintha rajzolnék 20 millió papírfecnit egy utánozhatatlan színű tollal, és közösen megdumálnánk a világon egy egyre növekvő csoporttal, hogy akkor ez legyen egy újfajta valuta.
Nagyon találó hasonlat. :lol:
Legends Never Die.

Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2022. január 14., péntek 22:32

De, nincs mögötte semmi fundamentum. Nyilván vannak szoftveres biztosítékok, de lényegében olyan mintha rajzolnék 20 millió papírfecnit egy utánozhatatlan színű tollal, és közösen megdumálnánk a világon egy egyre növekvő csoporttal, hogy akkor ez legyen egy újfajta valuta.

géza

HozzászólásSzerző: géza » 2022. január 14., péntek 22:27

Azert azt nem mondanam h a kripto mogott nincs semmi, eleve ezer kulonbozo projekt van, a smart contractra epulo rendszerek meg nem fognak hamar elmenni. :)

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2022. január 14., péntek 22:21

Hát azért nem, mert azok fordítási hibák, ezt meg tényleg mondják így magyarul - még ha hülyén hangzik is.

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2022. január 14., péntek 22:19

Halfkey írta:

Teljesen elterjedt gazdasági elemző kifejezés amúgy a bull market és a bear market, csak magyarul hülyén hangzik :)
Tisztában vagyok vele de írtó hülyén hangzik a nyelvünkön.
Mint amikor a régi amcsi focis filmekben a szinkronnál erőltetetten lefordították a qb-t dobóhàtvédnek, vagy az int-et elfogásnak.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2022. január 14., péntek 22:17

csababarca írta: Bikapiac :lol:
Használni fogom töriórán, csak még nem tudom hova csempésszem be :ike:

3 nekem is november óta de már sóvárgok a negyedikre, ahogy Majka hogy megírja valaki a nevében Puzsérnak választ mint legutóbb.
Teljesen elterjedt gazdasági elemző kifejezés amúgy a bull market és a bear market, csak magyarul hülyén hangzik :)

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2022. január 14., péntek 22:15

Cart: igen, diverzfikilásnak tökéletes.

Ferni, szét kell szedni a bitcoinba való befektetést és a bányászatba való befektetést. Coint venni az tényleg szerencsejáték, nincs mögötte fundamentum, az emberek hite az ami az értékét adja. Én hiszem hogy fog még feljebb menni, lehet vele vasutazni, de ettől még tényleg nincs mögötte semmi, míg egy részvény mögött emberek, eszközök, stb., valós dolgok, értékbeli biztosítékok állnak (és még azzal is meg lehet szívni).

A bányászat egy másik, független kérdés. Lehet vele jól keresni, de kibaszott nagy kínai farmokkal versenyzel akik nálad garantáltan hatékonyabb eszközparkkal csinálják. Az árak elszálltak, nem ugyanaz most összerakni a mining geart mint pár éve. Én 2018ban vettem gamer gépet, az akkori fél millás rigemet pár hónapja néztem hogy 1 milla lenne most. És ugye az eszközök nemigazán erre lettek kitalálva, amortizálódnak, elfüstölnek, pótolni kell, nem egyszeri kiadás még ha téged nem is ért ez utol. Persze lehet mondani megoldásnak hogy pár havonta cserélgesd és add el, vegyél újat, nem nálad fog beszarni - ezt meg is lehet csinálni, csak ekkor ez már aktív munka, nem passzív befektetés, még jó hogy extra profitot hoz.

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2022. január 14., péntek 22:14

Bikapiac :lol:
Használni fogom töriórán, csak még nem tudom hova csempésszem be :ike:

3 nekem is november óta de már sóvárgok a negyedikre, ahogy Majka hogy megírja valaki a nevében Puzsérnak választ mint legutóbb.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

sebydani
Kedvenc játékosaid: Raúl, Zidane, Modric, Bellingham
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Eagles

HozzászólásSzerző: sebydani » 2022. január 14., péntek 22:10

Ismételni tudom magam: 3 :kalapos:

Látom azelőtt kifulladt a befektetés téma, hogy ideértem volna. Mostmár viszont mindegy mert már iszok, úgyhogy nem hozom újra elő :mrgreen:

hehe komám támogatva viszont tényleg ajánlom Puzsér válaszát Majkának, tetszett.

Egyelőre ennyi.
"A Barcelona történelme, amely az elmúlt 10 évből áll, soha nem lesz egyenlő a Real Madridéval.”- Álvaro Arbeloa

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. január 14., péntek 22:07

Latom hehe már szavazott :kalapos:
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

ziro4vr
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2022. január 14., péntek 22:06

Realista24 írta: Most hogy már mehet a negyedik oltás, és csak hárommal lehet teljes az élet, ki hogyan áll?
Én megvárom a negyedikkel a bikapiacot szerintem.
Nem illik.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. január 14., péntek 21:45

Most hogy már mehet a negyedik oltás, és csak hárommal lehet teljes az élet, ki hogyan áll?
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2022. január 14., péntek 21:17

Realista24 írta: Inkább írnál arról hogy, hol, mivel bányászol.,stb Már ha lehet ilyenről írni. Ha nem sem gond.

Jó összefoglaló bytheway :lol:
RX570ek, elég sok, befektetett pénz dupláját visszahozta már, plusz ott van még a kártyák értéke, ezt úgy hogy bőven100 felett lettek már véve a kártyák
Ami be lett fektetve már ki lett véve pénz, innentől már minden csak plusz, most megy a bányászat, termelődnek a dolgok, várom a következő bikapiacot mikor ki lehet majd venni az eddig megtermelteket, hogy az mikor lesz, 1 év, 2 év mindegy, addig is gyűlik.

A másikról nem írnék, az egész új cucc, most jól hoz, de abban nem látom a hosszabb távot teljesen fixnek, de mivel hamar visszahozza utána már csak hátradőlve lehet nézni mi lesz vele.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. január 14., péntek 21:10

Inkább írnál arról hogy, hol, mivel bányászol.,stb Már ha lehet ilyenről írni. Ha nem sem gond.
Ja, és nem az érdekel hogy mennyit keresel vele mielőtt valaki felreerti :kalapos:

Jó összefoglaló bytheway :lol:
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2022. január 14., péntek 21:07

atesz írta:
Realista24 írta:
Nem értesz egyet fernivel, így te sem értesz hozzá. Simple :kalapos:
Fernit fórumtevékenységet nem ismerem, valószínűleg akkor ezért is néztem be :/
Bocs, mégegyszer.
Röviden és tömören igazából néha írogatok, de akkor kurva okos vagyok és kurva sok smileyt használok :mrgreen:

Vissza: