OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Sorrentino

Re: OFF

HozzászólásSzerző: Sorrentino » 2022. január 15., szombat 15:21

Amúgy, ha már ennyien kriptoznak itt a madridom-on, akkor miben érdemes jelenleg ott tartani a pénzt? BTC, L1, L2, defi, meta vagy egyéb? :coffee:

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2022. január 15., szombat 14:31

Bocs a dupláért de nem bírom feladni hogy megértsd.
A bitcoin sikerességét jelenleg és a múltban pont ez is okozza, hogy nem tudsz benne tulajdont venni, ezért is írom, hogy maga a technológia, ami az értékét adja. Decentralizált és közösségi alapú. A működtetésébe bárki beszállhat, csak a szükséges hardwerek kellenek hozzá.
Leírtad a cryptok nagy részét. Gondolom nem kell bemutatnom hogy mégsem ugyanannyit érnek. Miért? Azok miatt a dolgok miatt amit leírtam. Az adja a bitcoin árát, nem ez, mert ez kis módosításokkal de az összes cryptora igaz.
Emiatt is emelkedik az ára, ellenérvként felhoztál mellette egy érvet.
Jónapot kolléga, nem ellene érvelek, hanem leírom a természetét. Ezért hoztam fel mellette is érvet, direkt. Ezt kéne felfogni, hogy lehet valami mellett lenni, de tisztán látni. Nem fekete és fehér ez a téma (sem).

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2022. január 15., szombat 14:25

Szükséges hardverek a beszálláshoz? Te mégis miről beszélsz? Még mindig a befektetésről (pénz cryptora váltásáról) beszéltem nem a bányászásról.
Konkrétan folytattad ezzel a kommentel az elfogadni nem akarók paneljait, amit már említettem.
Süti egy mondatban leírta a problémádat, amit én próbáltam részletesebben kifejteni, de úgy látszik mindkettő teljesen felesleges volt. Fejedbe vetted, hogy ‘elfogadni nem akaró’ vagyok, és innentől kész, lepattognak az érvek :)

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2022. január 15., szombat 14:20

Marky írta:
zsuninnyo írta:

Ameddig a blockchain letezik, mivel nem tudnak mit tenni. Ez a technologia lenyege.
Egy tollvonassal elintezik, hogy ne tudd valutara valtani a cryptot es vege.
Nekem magaval a technologiaval is problemaim vannak, peldaul mire hasznalhato? Iszonyatos szamitasi igenye van a rendszereknek es felhasznalokent semmi szuksegem arra, hogy az en edge eszkozom (mobil, notebook, tv, akarmi) egy randomjanos tranzakcioit szamolgassa.
Jelenleg nem latok olyan valos felhasznalasi lehetoseget, ami miatt azt mondanam, hogy ez a jovo technologiaja. Az NFT egy izzadtsagszagu rokabor az egesz hypetrainen.
Talan az internet tovabbfejlodese lehetne a kulcs, hogy ne a gerinchalozatokon es a vilagszerte elszort nehany szaz, giga meretu data centeren muljon a vilag mukodese.

Ettol fuggetlen a banyaszatba en is be tervezek lepni, 10-14 honapos megterules, a high-end VGA-knak gyakorlatilag nincs ertekvesztesuk es minimalis elokeszuletek utan nem is kell vele foglalkozni. Addig kell utni a vasat, amig meleg.
Nem teljesen ertem a gondoaltmeneted, mert ha nem erted, hogy maga a technologia mire hasznalhato, akkor nem is tudsz itelet mondani folotte erdemben.
A blockchain egy elosztott rendszer ami adatot tarol (sot mar ugye a smart contractokkal kodot is futtathatsz benne), leegyszerusitve. Az, hogy randomjanos tranzakcioit te eppen validalod, egy dolog, egy felhasznalasi mod. Ezert amugy tokent kapsz, ami penz, szoval van szukseged arra, hogy szamolgassa mindenfele eszkozod.
Nem a jovo technologiaja, a jelene. Neked mint felhasznalo, igenis szukseged van arra, hogy a sajat adataid, a sajat kezedben legyenek. Arra is szukseged van, hogy senki se tunthethessen es lophasson el adatot senkitol es semmibol, meg ha te nem is tudsz rola, vagy nem akarsz tudomast venni rola.
Ezeket a blockchain mind adja, es nem veletlen a hype korulotte, mert egyre nagyobb az igeny a facebook-amazon-google levaltasara, es nem csak azert mert data centereken van az adat.
Es az, hogy egy orszag azt mondja egy tollvonassal, hogy na nem valthatsz a valutamra cryptot, nagy dolog. Globalizacio van, egyreszt valtasz mashol, masreszt annak van erteke, amihez rendelunk. Ha mas ettol emg elfogadja, akkor az az orszag csak kimarad a bulibol, labon lovi magat.
Btw. en nem vagyok crypto fan, es a blockchaint is csak most kezdem el tanulmanyozni, de ezeket tudom rola.

Marky
Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
Kedvenc csapatod: csakamadrid.

HozzászólásSzerző: Marky » 2022. január 15., szombat 13:58

zsuninnyo írta:
cart írta: És szerinted ezt a nagyobb hatalmak például USA, EU meddig fogja tétlenül nézni hogy egy olyan fekete piac kiépüljon a hagyományos pénzvilág mellett amit se kontrollálni se befolyásolni nem tudnak?
Ameddig a blockchain letezik, mivel nem tudnak mit tenni. Ez a technologia lenyege.
Egy tollvonassal elintezik, hogy ne tudd valutara valtani a cryptot es vege.
Nekem magaval a technologiaval is problemaim vannak, peldaul mire hasznalhato? Iszonyatos szamitasi igenye van a rendszereknek es felhasznalokent semmi szuksegem arra, hogy az en edge eszkozom (mobil, notebook, tv, akarmi) egy randomjanos tranzakcioit szamolgassa.
Jelenleg nem latok olyan valos felhasznalasi lehetoseget, ami miatt azt mondanam, hogy ez a jovo technologiaja. Az NFT egy izzadtsagszagu rokabor az egesz hypetrainen.
Talan az internet tovabbfejlodese lehetne a kulcs, hogy ne a gerinchalozatokon es a vilagszerte elszort nehany szaz, giga meretu data centeren muljon a vilag mukodese.

Ettol fuggetlen a banyaszatba en is be tervezek lepni, 10-14 honapos megterules, a high-end VGA-knak gyakorlatilag nincs ertekvesztesuk es minimalis elokeszuletek utan nem is kell vele foglalkozni. Addig kell utni a vasat, amig meleg.

cart

HozzászólásSzerző: cart » 2022. január 15., szombat 13:14

Ahhoz képest például Kínában betiltották mar a kriptivalutas tranzakciókat is hogy visszaszorítsák a penzmosast plusz a fekete gazdaság terjedését

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2022. január 15., szombat 12:54

cart írta: És szerinted ezt a nagyobb hatalmak például USA, EU meddig fogja tétlenül nézni hogy egy olyan fekete piac kiépüljon a hagyományos pénzvilág mellett amit se kontrollálni se befolyásolni nem tudnak?

cart

HozzászólásSzerző: cart » 2022. január 15., szombat 12:18

És szerinted ezt a nagyobb hatalmak például USA, EU meddig fogja tétlenül nézni hogy egy olyan fekete piac kiépüljon a hagyományos pénzvilág mellett amit se kontrollálni se befolyásolni nem tudnak?

atesz

HozzászólásSzerző: atesz » 2022. január 15., szombat 10:50

Halfkey írta:
Ettől egy cég (attól függően melyik) még egyébként lehet akár a bitcoinnál is rizikósabb. De a megállapításon (ami nem egyébként nem az én saját éleslátásom amivel vagizom, hanem pénzpiaci alapvetés) nem változtat. Amögött van ‘valami’ (ami lehet szar is), emögött meg nincs. Nyilván igen, a bitcoin technológia összessége az lenne ‘valami’, de te nem a bitcoin technológia szellemi szabadalmában veszel részesedést (nem is tudnál ugye), hanem csak egy coinrészletet.
Konkrétan folytattad ezzel a kommentel az elfogadni nem akarók paneljait, amit már említettem.

A bitcoin sikerességét jelenleg és a múltban pont ez is okozza, hogy nem tudsz benne tulajdont venni, ezért is írom, hogy maga a technológia, ami az értékét adja. Decentralizált és közösségi alapú. A működtetésébe bárki beszállhat, csak a szükséges hardwerek kellenek hozzá. Emiatt is emelkedik az ára, ellenérvként felhoztál mellette egy érvet.
Halfkey írta: a bitcoinnak nem lesz jelentős forgalma, mert a tulajdonosok nem akarják eladni. Befektetni veszik, nem azért hogy fizessenek vele. Digitális arany, nem digitális dollár. Maradjon is így, ezért tudunk keresni rajta.
Direkt írtam, hogy jelenleg és a múltban.
Szeretném kihangsúlyozni, mert olyannal vitázol amiről nem is írtam véleményt. Szóba nem hoztam, hogy mit gondolok a Bitcoin jövőjéről. Magáról a kriptóról írtam, nem konkrét valuták jövőjéről.

Tjacks
Kedvenc játékosaid: Raúl, Robi Carlos, Modric
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: Tjacks » 2022. január 15., szombat 10:40

Nem értem mit szarakodtok itt ilyen kripto valutákkal, 15-20 év múlva úgyis összeomlik a rendszer.

Töltsétek ki valós tartalommal :)

Süti

HozzászólásSzerző: Süti » 2022. január 15., szombat 9:44

atesz írta: Én ugyanazt látom nálad is Süti, mint Halfkey esetében. Ismeretlen és nem megfogható dolgot elutasítod, meg sem akarod igazából érteni.
Én is így voltam ezzel évekkel ezelőtt.
Szerintem, ha tényleg olyannal beszéltél aki ért hozzá, az el tudta neked valójában mondani.

Mint már írtam, maga a technológia és a működése adja neki az értéket. Aminek igazából a kriprovaluta csak az egyik használati része. Egészségügy, szállítmányozás, gyártás, játékipar és még lehetne sorolni hol terjedt már el a használata.
Mert gyorsabb, átlathatóbb, biztosabb, megmásíthatatlanabb, mint bármilyen alternatívája.

Ez meg hogy változékony az értéke, ezért hogy lehetne már alternatíva.... hát nem is értem, a korrekciókat nagyobb emelkedések követik, sokszorozódik az értéke. Hogy lehetne már az olyanoknak az alternatívái amik alig emelkednek, oldalaznak, vagy lassan, de konstansan csökkenek.

Az a probléma hogy nem akarod érteni amit írok. Nem a blockchain technológiával van problémám, azt többé kevésbé értem is, és hasznosnak is tartom. Nem erre irányult a kérdésem, választ meg pláne nem kaptam, csak hogy nem megfogható, nem akarom érteni. Pedig mint írtam, 100 példa van olyan immateriális dolgokkal amivel nincs problémám.

Összemosod a technológiát a technológiára alapuló termékkel.
Legends Never Die.

...popped into the penalty area towards Zidaaaaane! Oh, fantastic... :sziv:

Real Madrid will be back.
You can put that on a poster.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. január 15., szombat 9:36

Ez egy bika hsz volt.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2022. január 15., szombat 9:33

Mint már írtam, maga a technológia és a működése adja neki az értéket. Aminek igazából a kriprovaluta csak az egyik használati része. Egészségügy, szállítmányozás, gyártás, játékipar és még lehetne sorolni hol terjedt már el a használata.
Mert gyorsabb, átlathatóbb, biztosabb, megmásíthatatlanabb, mint bármilyen alternatívája.
atesz, a bitcoinnak nem lesz jelentős forgalma, mert a tulajdonosok nem akarják eladni. Befektetni veszik, nem azért hogy fizessenek vele. Digitális arany, nem digitális dollár. Maradjon is így, ezért tudunk keresni rajta.

Azért annak örülök hogy Balázsék elmagyarázták neked a lényeget, Süti telefonálj majd be, hátha segítenek!

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2022. január 15., szombat 9:29

Én nem vagyok szkeptikus, tartok is bitcoint a portfólióm kis százalékában. Az emberi természetet ki lehet használni és lehet vele keresni. Csak nem vagyok belehülyülve valamibe annyira, hogy ilyeneket gondoljak valakiről csak azért mert rávilágit, hogy egy pénzügyi eszköz mögött nincs fundamentum.
Tipikusan az az ember vagy, aki tud a dologról, valamennyire olvas is róla, de azért nem követi rendszeren a témát és elutasító vele, mert új és mert hát digitális, nem megfogható a dolog.
Attól hogy tartom és hiszek az áremelkedésében, még fel tudom fogni hogy a cryptokat az emberek hite tartja.

De ha már érvelsz amúgy, csináld legalább rendesen. A bitcoin limitált és véges, a kereslet/kínálat mellett ez az ami az árfolyamára hatással van, és nem az hogy decentralizáció és blockchain. Akkor is ez a technológia volt mikor lófaszt nem ért a dolog. Ha most a bitcoinról mint befektetésről beszélünk (én ezt teszem), akkor ez nem változott, tehát nyilván nem ezért ér már 13,5 milliót. Az ér 13,5 milliót, hogy mindenki látja hogy emelkedik, és akar belőle szerezni, aztán nem akarja eladni, mert mindenki nézni akarja hogy még emelkedik. Ez a befektetés emberi pszichológia és pénzéhesség kihasználása, nem a mögötte lévő dolgok megtérülése - mert nincs mögötte semmi ami a háttérben neked dolgozik és jövőbeli értéket teremt.

Megpróbálom még egyszer utoljára kifejteni a ‘nincs möötte semmit’ mert szerintem ez akadt be több embernél, pedig ez nem kritika hanem ténymegállapítás. Ha veszel egy részvényt, abban hiszel, hogy vállalat a következő években növeli a profitját (már beépült piaci várakozásokon felül), vagy a jelenlegi szint mellett szép osztalékot nyújt. Ott van mögötte egy teljes cég, annak az éves jelentése részletezi a pontos értékeket amiben te ezzel 0,000000000001% tulajdont szereztél. Bitcoin esetén nincs ilyen mögöttes érték, nem szerzel a tulajdonjoggal semmit.

Ettől egy cég (attól függően melyik) még egyébként lehet akár a bitcoinnál is rizikósabb. De a megállapításon (ami nem egyébként nem az én saját éleslátásom amivel vagizom, hanem pénzpiaci alapvetés) nem változtat. Amögött van ‘valami’ (ami lehet szar is), emögött meg nincs. Nyilván igen, a bitcoin technológia összessége az lenne ‘valami’, de te nem a bitcoin technológia szellemi szabadalmában veszel részesedést (nem is tudnál ugye), hanem csak egy coinrészletet.

atesz

HozzászólásSzerző: atesz » 2022. január 15., szombat 9:26

Én Balázsra is legyintettem az elején amikor elkezdte a kriptót magyarázni a rádióban, hogy hagyja már ezt az értéktelen, felfújt dolgot.
Aztán valahogy mindig magasabbra emlkedett a korábbi csúcsoknál a Bitcoin az esések után.

kierkegaard

HozzászólásSzerző: kierkegaard » 2022. január 15., szombat 9:20

https://youtu.be/GPj78I8ad8M

ez egy tök jó kis beszélgetés amúgy a témában laikusoknak.

atesz

HozzászólásSzerző: atesz » 2022. január 15., szombat 9:18

Én ugyanazt látom nálad is Süti, mint Halfkey esetében. Ismeretlen és nem megfogható dolgot elutasítod, meg sem akarod igazából érteni.
Én is így voltam ezzel évekkel ezelőtt.
Szerintem, ha tényleg olyannal beszéltél aki ért hozzá, az el tudta neked valójában mondani.

Ez meg hogy változékony az értéke, ezért hogy lehetne már alternatíva.... hát nem is értem, a korrekciókat nagyobb emelkedések követik, sokszorozódik az értéke. Hogy lehetne már az olyanoknak az alternatívái amik alig emelkednek, oldalaznak, vagy lassan, de konstansan csökkenek.

kecsu10
Kedvenc játékosaid: Guti, Figo, Iker

HozzászólásSzerző: kecsu10 » 2022. január 15., szombat 9:16

Köszönöm mindenkinek a válaszokat!

Ilyen bitcoin és társaiba biztosan nem raknék egy fillért sem, mert nem értek hozzá. Amúgy ahogy nézegettem az oldalakat, ilyen néhány, (10-18) négyzetméteres kis lakásocskák vannak 15 millió körül. Csak azt nem tudom, hogy azokba érdemes e belevágni. Nem szeretnék én rajta meggazdagodni, csak a gyerekem jövőjére gondolva szeretném a pénzem odarakni, ahol neki a legjobb lehet.
Más: Hogyan tudok itt a fórumon jelszót változatni? Mert a pc-n meg van jegyezve, de a telefonon nem, és valami iszonyú hosszú dolog, változtatni pedig nem szeretnék.

Süti

HozzászólásSzerző: Süti » 2022. január 15., szombat 8:27

Én az vagyok, de alapvetően két dolog miatt. Egyrészt nem értek hozzá, másrészt aki ért, vagy állítólag ért még sose tudta kifejteni nekem egyértelműen hogy mi az érték, és mivel tud használati értékben többet adni mint a centralizált társai.

Ez, hogy 5 percen belül tudsz utalni 5 millió eurot, ami egyébként szerintem kivitelezhető bankközi viszonylatban is, szerintem édeskevés ahhoz, hogy egy ilyen volatilis eszköz leváltson bármit is. Ha meg nem vált le semmit, akkor nem értem.

De ez egyrészt tudás hiány, másrészt azok tudásának a hiánya, akik ezt megpróbálták tálalni.
Legends Never Die.

...popped into the penalty area towards Zidaaaaane! Oh, fantastic... :sziv:

Real Madrid will be back.
You can put that on a poster.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. január 15., szombat 8:03

Én meg csak szkeptikus sem vagyok, csak öreg és elertem oda, hogy nem akarok kockázatot vállalni, legalábbis ilyen jellegű.

10-15 évvel ezelőtti önmagam biztos beleugrott volna.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Vissza: