OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
kierkegaard

Re: OFF

HozzászólásSzerző: kierkegaard » 2022. január 15., szombat 18:34

Èn eddig kibekkeltem 0 oltással, viszont sajnos eljon az ido nekem is. Juliusban wardruna koncert ami kihagyhatatlan. + onkentesnek is mennek, oda meg mind a harmat kerik..de azt inkabb kivarom.
Remelem iden lecseng az egesz, mindenesetre mindenkepp a kinait fogom valasztani.

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2022. január 15., szombat 18:18

3 oltás. 2 Sino + Pfizer. Ellenanyagot nem nézettem, oltás ingyen volt, a teszt meg drága. :mrgreen: De ezzel ki kell húzzam következő szezonig, ha úgy néz majd ki, hogy szarul fest minden, beadatom. Nálam a reggeli müzlinek több mellékhatása van, mint ezeknek az oltásoknak volt.

Norbi90
Kedvenc játékosaid: SR4
Kedvenc csapatod: RMA

HozzászólásSzerző: Norbi90 » 2022. január 15., szombat 18:08

Amikor a bitcoin 500 forintot ért, ezek akkor is igazak voltak rá, ma is igazak és holnap is igazak lesznek. Akkor esetleg lehet hogy nem ez adja az értéknövekedést hanem amit leírtam alább többször?
atesz, ő csak arra akar kilyukadni hogy az értékét a lutri bikapiac határozza meg, mert bizony vettek érte már pizzát is anno...érted, maga a blockchain meg mittomén biztos jó, de magát az értékét a tözsde verte fel, müködne akkor is ha 1 dollárt érne, meg akkor is ha 1 milliot.

offbó be:
1. jannsen
2.moderna
de azhthiszem én be is fejeztem az oltakozást, testileg leamortizált, érzésre 20 évet öregedtem, a lábaim nagyon fájnak a második oltás óta. teljesen másképp érzem magam mint előtte.

kodo

HozzászólásSzerző: kodo » 2022. január 15., szombat 17:25

Realista24 írta: Kinek van négy oltasa? :kalapos:
Hehenek. :kalapos:

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. január 15., szombat 17:22

Kinek van négy oltasa? :kalapos:
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Süti
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: Süti » 2022. január 15., szombat 17:16

atesz írta:

Te a cégrészvényeket hoztad fel. Ennyi erővel annak is a végessége és a hype miatti vásárolni akaró erő nyomja fel az árát, ha emelkedik.
Mondjuk az érvelésed eddig volt komolyan vehető kb.

Pedig örültem volna ha valaki tényleg felvilágosít, de teljesen nyilvánvaló hogy te magad se tudod, hogy mi képviseli az értéket abban az instrumentumban, amibe befektettél.
Legends Never Die.

...popped into the penalty area towards Zidaaaaane! Oh, fantastic... :sziv:

Real Madrid will be back.
You can put that on a poster.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2022. január 15., szombat 17:05

Ettől még nem lesz a kriptok helyzetének megítélésében igazam. Viszont hogy mi okozza az árfolyamok ingadozását az egy teljesen objektív dolog, ebben viszont biztosan igazam van a tudomány jelenlegi állása szerint, és te ezt nevetségesezted le, elnézést ha ez zavar :)

atesz

HozzászólásSzerző: atesz » 2022. január 15., szombat 17:01

Szóval eljutottunk oda, hogy igazam van, mert van diplomám. Ezt inkább így én engedem el, veled ellentétben ténylegesen, nem csak mondogatva.

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2022. január 15., szombat 16:50

Hát atesz, államvizsgán kellett utoljára elmagyaráznom hogyan épülnek be az elvárások az árakba a befektetéseknél. Ott mondjuk sikerült ezzel a kifejtéssel diplomát szerezni, de hát biztosan ott nem értettek hozzá, ha ez ilyen ‘nevetséges utólagos magyarázkodás’.

Szerk: még mindig nem érvelek a kriptovaluták ellen, a blockchain ellen meg aztán főleg nem.

atesz

HozzászólásSzerző: atesz » 2022. január 15., szombat 16:45

Ez már csak utólagos magyarázkodás. Nevetséges indok a blokklánc és kriptovaluták ellen, hogy a bitcoin nem ért rögtön sok-sok dollárt.

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2022. január 15., szombat 16:39

Nagyon el akarom engedni, de olyan idiótaságra ferdíted a szavaim hogy azt meg kell védenem.

Ki mondta hogy a technológia nem ér semmit? Én biztosan nem, valamit nagyon félreértesz.

Ahogy láthatóan azt is, mi az értéknövelő tényező bárminek az árfolyamában. A pénzpiacokon az ‘idő amig felismernek valamit’ az minimális. Nem évek, hanem percek, maximum órák. A piac hatékony, mert nem egy ember és nem két ember foglalkozik befektetésekkel, hanem folyamatosan emberek milliói. A sikeres cégek ára is azonnal beáll tőzsdére vezetéskor valahova, és onnan az új hírek, módosuló várakozások hatására mozdul el. Már írtam hogy amit hypenak nevezel, az valóban megvan a részvények esetében is, nemtudom mit szeretnél bizonyítani, ezt sem mondta senki hogy ne így lenne.

Ahogy azt sem mondtam hogy a crypto lufi (bár ha már így felhoztad, valóban úgy viselkedik mint a felszálló lufik a részvénypiacokon, de én úgy gondolom, hogy nem fog kipukkadni).

Sorrentino

HozzászólásSzerző: Sorrentino » 2022. január 15., szombat 16:34

ferni írta:
Aztan vannak meg valutak ahol evi 50%+ reward is van, de azok tenyleg durvab ingadozoak, legjobb pelda erre az Axie.
Azzal is játszanom kéne, de lusta vagyok hozzá.... :lol: :lol: :lol:

Ez is amúgy, játszol egy egyszerű játékkal és pénzt keresel vele :lol:
Nem tudom most mennyit hoz 1 nap alatt amúgy, ha lejátszod a napit, de vicces az egész :mrgreen:
Oh, amúgy a bennem élő kis geek irigy ám. De jó lett volna anno ilyen lehetőség! Szülők orra alá lehetett volna dörgölni, hogy nem kockulunk a haverokkal, hanem pénzt keresünk. :lol:

atesz

HozzászólásSzerző: atesz » 2022. január 15., szombat 16:26

Az milyen érv már a blokklánc ellen, hogy az indulása után még keveset ért a bitcoin, nem rögtön több száz vagy ezer dollárt? Idő kellett az embereknek, hogy felismerjék a technológia előnyét, ezért a technológia semmit nem ér, csak az emberi hype van mögötte? :lol:

Csak ismételni tudom magamat. Ennyi erővel egy sikeres cég is lufi, mert az elején az sem termelt nagy nyereséget.

cart

HozzászólásSzerző: cart » 2022. január 15., szombat 16:10

Es egy atlag felhasznalot miert erdekelne hogy milyen technologia megoldas van az adott befektetes mogott? Ezek a decentralized es hasonlo buzzwordok inkabb csak parasztvakitasnak jok hogy meggyozzek az embert hogy a kerek feltalalsa ota ez a legnagyobb találmány. Gondolom a legtobb befektetonek fingja nincs rola hogy mik ezek es miert jo csak latjak hogy evente 50% profit elerheto es megveszik.

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2022. január 15., szombat 16:03

Egy-egy komolyabb token mogott nem csak random kod van, hanem felepitett, atgondolt projektek, komoly fejlesztoi csapattal.
A technológia mögött igen, a valuta mögött sokszor (de sokszor nem, rengeteg a shit crypto csak kevesebb szó esik róla), a te tulajdonod mögött pedig sohasem. Nem egy crypto alapú fizetési rendszerben veszel részesedést, hanem egy coint veszel.

A matekot meg vidd akkor végig, 2.000-szer annyi az ADA max supply mint a bitcoin, és 34.000-szer ér többet.
Te a cégrészvényeket hoztad fel. Ennyi erővel annak is a végessége és a hype miatti vásárolni akaró erő nyomja fel az árát, ha emelkedik.
Természetesen az árban ennek óriási hatása van a részvényeknél is! De ott van mögötte az is, hogy az a cég profitot termel. A kettő között ez a különbség, a részvény hype és fundamentum kombinációja, a crypto mögül utóbbi hiányzik. Ez nem baj, ettől a crypto nem lesz szar, de attól még így van.
Ezzel nem tudok mit csinálni, hogy te a kriptovaluta mögött lévő technológia biztonságosságát, sebességét, működési rendszerét nem vagy képes elfogadni, értéknövelőnek tartani
Amikor a bitcoin 500 forintot ért, ezek akkor is igazak voltak rá, ma is igazak és holnap is igazak lesznek. Akkor esetleg lehet hogy nem ez adja az értéknövekedést hanem amit leírtam alább többször? :)

Mindenesetre elengedtem, többiektől elnézést a repetitív hszekért. Priviben megtalálsz (meg más is) ha akar a témában beszélgetni, szerintem alapvetően izgalmas téma.

Szerk: és még annyi, hogy ha nem a jövőről beszélünk akkor értelmetlen az egész, múltban nem lehet befektetni.

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2022. január 15., szombat 15:57

Aztan vannak meg valutak ahol evi 50%+ reward is van, de azok tenyleg durvab ingadozoak, legjobb pelda erre az Axie.
Azzal is játszanom kéne, de lusta vagyok hozzá.... :lol: :lol: :lol:

Ez is amúgy, játszol egy egyszerű játékkal és pénzt keresel vele :lol:
Nem tudom most mennyit hoz 1 nap alatt amúgy, ha lejátszod a napit, de vicces az egész :mrgreen:

géza

HozzászólásSzerző: géza » 2022. január 15., szombat 15:46

Sorrentino írta: Amúgy, ha már ennyien kriptoznak itt a madridom-on, akkor miben érdemes jelenleg ott tartani a pénzt? BTC, L1, L2, defi, meta vagy egyéb? :coffee:
BTC, ETH viszonylag ertektartok (kripton belul). Vannak meg stablecoinok amik mindig 1 USD-n allnak, de hoznak evi 12%ot, csak normalis projektet erdemes valasztani. ADA evi 4-6 szazalek kozott hoz, DOT, Kusama 12-14%, attol fuggoen hol stakeled, de itt az arfolyamongadozas is tenyezo. Aztan vannak meg valutak ahol evi 50%+ reward is van, de azok tenyleg durvab ingadozoak, legjobb pelda erre az Axie. :mrgreen:

atesz

HozzászólásSzerző: atesz » 2022. január 15., szombat 15:45

Halfkey!
Szerintem elég nyilvánvaló miért is hangsúlyoztam ki, hogy nem beszéltem a bitcoin jövőjérél.
Nem egyértelmű ebből, hogy nem gondolkozok róla olyan pozitívan, mint a jelene és a jövője?
De látom sikerült elkönyvelned egy fekete-fehér szélsőségekben gondolkodó embernek.

Tudatosan nem írtam róla, mert az már egy szubjektívabb vélemény lenne. Én pedig próbálnék most általános és tényleges dolgokat felhozni, a szubjektivitást minél jobban mellőzve.

Te a cégrészvényeket hoztad fel. Ennyi erővel annak is a végessége és a hype miatti vásárolni akaró erő nyomja fel az árát, ha emelkedik. Ezzel nem tudok mit csinálni, hogy te a kriptovaluta mögött lévő technológia biztonságosságát, sebességét, működési rendszerét nem vagy képes elfogadni, értéknövelőnek tartani, egy éves cégi pénzügyi jelentéssel ellentétben.
És ugye, mint mondtam, így jött képbe a bányászat, hogy te a decentralizalt működést, hoztad fel ellene, mert a kriptovalutában nem tudsz tulajdont vásárolni, csak digitális érmét. Ha tudnál tulajdont venni már nem lenne decentralizált, és a biztonságossága is csökkene.

Írta itt valaki Jínát. Kína annyira a kripto ellen van, hogy közben már a saját kriptovalutáját fejleszti. A nyilatkozataival ellentétben azért tiltotta be a bányászatot és a tranzakciókat, mert a sajátját akarja előre tolni vele.

géza

HozzászólásSzerző: géza » 2022. január 15., szombat 15:37

BTC-bol van 21 millio, ebbol kozel 19 millio elerheto, ADA-bol meg 45 milliard, ebbol 32 milliard elerheto. Ez nagyobb reszben jarul hozza ahhoz, hogy egy BTC 40000 euro mozott mozog most, egy ADA meg 1.1 kozott.

Abban egyetertunk, hogy van egy hype minden kripto mogott, ami hajtja az arakat, nem veletlen specializalodtak emberek a whale watching alapu tradelesre, de ez nem csak a kripto sajatossaga, csak itt nagyobb hatasa van.

Egy-egy komolyabb token mogott nem csak random kod van, hanem felepitett, atgondolt projektek, komoly fejlesztoi csapattal.

Elmagyarazni egy forumon gyorsan, meggyozoen, hogy egy-wgy adott projektnek mi adja az erteket lehetetlen, nekem is beletelt jopar beszelgetesbe a fejlesztoinkkel, amig egy reszet elkezdtem igazan megerteni, de meg mindig sokat tudnek ranulni toluk.

A lenyeg hogy a blockchain meg a smart contractok nem fognak elmenni egyhamar, ha meg ezt a technologiat akarod hasznalni, akkor kriptora van szukseged.

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2022. január 15., szombat 15:33

Kevés kivételtől eltekintve a bitcoin árával együtt mozognak a kripto árfolyamok, szóval szerintem alapvetően szinte mindegy, akkor meg már érdemes bitcoint az egyszerűség kedvéért. Játékpénzzel (amit amúgy eltippszmikszeznél vagy pókereznél) lehet keresni a következő Ethereumot.

Vissza: