OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
h3x0r
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: OFF

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2022. február 2., szerda 20:23

Pipita írta:
M1Ö írta: Az az Agymenők rész jutott a sztoriról eszembe, amikor Shaldon harci struccát ellopták a World of Warcraftba... :lol: Hát, 2022-re megelevenedett a cyber bűnözés. :kivagyhe: :lol:
Engem múltkor lelőttek a rendőrök GTA-ban, oszlassuk fel a világ összes rendőrségét.

Mondjuk néger volt a karakter szóval mindegy. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Akkor viszont mehetsz legalisan uzleteket fosztogatni :mrgreen:

Pipita
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Guti, Iker, Higuaín, Marcelo, Bale
Kedvenc csapatod: Real, Leeds

HozzászólásSzerző: Pipita » 2022. február 2., szerda 18:34

M1Ö írta: Az az Agymenők rész jutott a sztoriról eszembe, amikor Shaldon harci struccát ellopták a World of Warcraftba... :lol: Hát, 2022-re megelevenedett a cyber bűnözés. :kivagyhe: :lol:
Engem múltkor lelőttek a rendőrök GTA-ban, oszlassuk fel a világ összes rendőrségét.

Mondjuk néger volt a karakter szóval mindegy. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

M1Ö
Kedvenc játékosaid: Zidane; Modric, Isco, Ramos; Nagy Ádám; Özil, Xabi

HozzászólásSzerző: M1Ö » 2022. február 2., szerda 17:48

Az az Agymenők rész jutott a sztoriról eszembe, amikor Shaldon harci struccát ellopták a World of Warcraftba... :lol: Hát, 2022-re megelevenedett a cyber bűnözés. :kivagyhe: :lol:
De Gea - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Modric, Kroos, Verratti - Isco - Benzema, Agüero

Pipita
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Guti, Iker, Higuaín, Marcelo, Bale
Kedvenc csapatod: Real, Leeds

HozzászólásSzerző: Pipita » 2022. február 2., szerda 15:16

sebydani írta:
Csoportos erőszak áldozatává vált a metaverzum nevű digitális világban a felület egyik korai felhasználója – jelentette a Vice. Az eset még tavaly decemberben történt, de csak most került nyilvánosságra egy blogposzt által.

Az áldozat, Nina Jane Patel, egy 43 éves londoni családanya ebben arról vallott, hogy egy perc sem telt el a belépést követően, három-négy férfi, illetve azok avatárja zaklatni kezdte. Először verbálisan inzultálták őt, majd csoportosan „megerőszakolták”. Az áldozat állította, az ismeretlenek eközben fotókat készítettek. Amikor pedig szabadulni próbált, az ismeretlenek utána kiáltottak, hogy „ne mondd, hogy nem élvezted”.
Nem akarom elbagatellizálni a sztorit de ugye jól értem, hogy szétklikkelték az avatarját tehát ergo erőszak áldozata lett? Vagy valamit nem fogtam fel a sztoribol?
Nincs mit elbagatellizálni, csak ki kell röhögni az ilyet. Nevetséges. :lol: De igen egyébként, ez történt. A 444-es lány egyébként áldozathibáztatásról írt, amikor a meta elnöke azt mondta, hogy be lehet állítani hogy ne közelíthessék meg az avatarodat.

Beteg egy világot élünk. :lol:

sebydani
Kedvenc játékosaid: Raúl, Zidane, Modric, Bellingham
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Eagles

HozzászólásSzerző: sebydani » 2022. február 2., szerda 12:05

Marky írta:Hircsarda?
HVG-n olvastam.
"A Barcelona történelme, amely az elmúlt 10 évből áll, soha nem lesz egyenlő a Real Madridéval.”- Álvaro Arbeloa

Marky
Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
Kedvenc csapatod: csakamadrid.

HozzászólásSzerző: Marky » 2022. február 2., szerda 12:04

Hircsarda?

sebydani
Kedvenc játékosaid: Raúl, Zidane, Modric, Bellingham
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Eagles

HozzászólásSzerző: sebydani » 2022. február 2., szerda 11:47

Csoportos erőszak áldozatává vált a metaverzum nevű digitális világban a felület egyik korai felhasználója – jelentette a Vice. Az eset még tavaly decemberben történt, de csak most került nyilvánosságra egy blogposzt által.

Az áldozat, Nina Jane Patel, egy 43 éves londoni családanya ebben arról vallott, hogy egy perc sem telt el a belépést követően, három-négy férfi, illetve azok avatárja zaklatni kezdte. Először verbálisan inzultálták őt, majd csoportosan „megerőszakolták”. Az áldozat állította, az ismeretlenek eközben fotókat készítettek. Amikor pedig szabadulni próbált, az ismeretlenek utána kiáltottak, hogy „ne mondd, hogy nem élvezted”.
Nem akarom elbagatellizálni a sztorit de ugye jól értem, hogy szétklikkelték az avatarját tehát ergo erőszak áldozata lett? Vagy valamit nem fogtam fel a sztoribol?
"A Barcelona történelme, amely az elmúlt 10 évből áll, soha nem lesz egyenlő a Real Madridéval.”- Álvaro Arbeloa

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2022. február 2., szerda 11:08

csababarca írta: Tehát ha a garázs egybe van építve a házzal, értsd része, akkor pl a zöldhitel is ugrik?
Nekem nem mondott ilyet a bank, amikor voltam bent alaprajzzal.
Nem ugrik, csak azzal a feltétellel a bank nem hitelezi a garázst mint a házat. Ebben ott nincs semmi gond, mert azt mondod hogy azt építed a saját önrészből, és a hitelből veszed a házat. Érted, ha 20 millió lenne a hitelönrész és 40 millió a hitel, akkor azt mondod 15 millió az önrész, 40 a hitel, az 5öt meg teljes egészében te fizetted a garázsra.

Itt lett vele csak gond, hogy adózni kell utána. Meg persze más ÁFA is volt, ahogy írja tibi is. Érdemes papíron minél olcsóbb értéken benevezni :)

tibi18
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Benzema, Varane, Modric, Kroos
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: tibi18 » 2022. február 2., szerda 10:13

___Samy___ írta:
Halfkey írta: Volt itt szó garázsvásárlásról mint befektetés.

Hát, én családi házat vettem, de a garázs külön kellett hogy feltüntetve legyen a hitel miatt. Most kaptam a NAV-tól szerelmes levelet, a garázs értékének 4%-át adózhatom be a picsába.

Hát, ilyen illetékköltséggel ezt még kevésbé ajánlom mint eddig.
Ha egybe van epitve a hazzal, akkor miert kellett kulon feltuntetni?
Mert nem a lakóingatlan része. Akkor sem, ha egybeépült vele. Ilyen a lakásban lévő üzlethelyiség, műhely is stb. Arra is kell figyelni, hogy az 5%-os Áfa kulcs sem alkalmazható, a garázs az 27%-os áfakulcson megy sajnos, ha egybeépült az ingatlannal, ha nem.

Dupla D
Kedvenc játékosaid: Guti, Carvajal

HozzászólásSzerző: Dupla D » 2022. február 2., szerda 10:01

Matrac kérdés a Madridom népéhez.
Szeretnénk venni egy keményebb matracot. Én allergiás vagyok a poratkára, így azt olvastam, hogy célszerű minél kevésbé levegősebb matracot venni, viszont rugalmatlan ágyrácsunk van, amit nem tudunk lecserélni. Erre viszont csak a rugalmas matracot ajánlották a boltban (mert a hideghab 2 év után kigödrösödik, hanem rugalmas az alátámasztása).

Kérdés, hogy rugóssal allergiásként van valakinek tapasztalata? Illetve milyen matracboltot ajánlotok és mit kerüljek el?

Arra is gondoltam, hogy a régire rárakom az új matracot és akkor talán már nem lesz annyira rugalmatlan neki, hogy egy hideghab matracot ne bírjon ki.
"Louie, I think this is a beginning of beautiful friendship" - Garga Pitic.

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2022. február 2., szerda 9:20

Tehát ha a garázs egybe van építve a házzal, értsd része, akkor pl a zöldhitel is ugrik?
Nekem nem mondott ilyet a bank, amikor voltam bent alaprajzzal.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2022. február 2., szerda 8:44

___Samy___ írta:

Hát, én családi házat vettem, de a garázs külön kellett hogy feltüntetve legyen a hitel miatt. Most kaptam a NAV-tól szerelmes levelet, a garázs értékének 4%-át adózhatom be a picsába.

Nem lehet rá CSOKot és minősített fogyasztóbarát lakáshitelt felvenni, az értékbecslő lelövi.

Süti

HozzászólásSzerző: Süti » 2022. február 2., szerda 8:21

___Samy___ írta:
Hogy külön tudd adóztatni. :loveyou:
Legends Never Die.

...popped into the penalty area towards Zidaaaaane! Oh, fantastic... :sziv:

Real Madrid will be back.
You can put that on a poster.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.

___Samy___

HozzászólásSzerző: ___Samy___ » 2022. február 2., szerda 8:15

"We will not fight for one decade, when Madrid is the best club of the last century and the best club in history, also the best in the last decade and is the best because we never do something like that, not appreciate someone success"

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2022. február 1., kedd 23:31

Nekem is egybe van építve, gyakorlatilag egy plusz szoba garázsajtóval - csak nekem 6 milliónak kellett a 4%-át fizetnem :D

sámat

HozzászólásSzerző: sámat » 2022. február 1., kedd 22:22

Figyelj: ingatlan eladás 60 millióért, utána ingatlan vétel 55 millióért készpénzzel, elvileg csere pótlással illetékmentes. Jön a levél a NAV-tól, hogy kijönnek megnézni a házat, oké sima. Garázs hozzáépítve(!) a házhoz, elméletben és gyakorlatban is a tartozéka. Aztán jön a következő levél, hogy a házat 53 millióra becsülték, a garázst meg 2 millióra. Mivel csak egy ingatlant tehetsz be az eladott ingatlan mögé, így - két vásárolt ingatlan révén - a garázs után bekérik a 4% illetéket :lol: te pedig csak állsz és nézel…de aztán megnyugszol, mert arra gondolsz, hogy az ország előre megy, nem hátra.

Aztán örülsz, hogy nem fordítva csinálták B-)

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2022. február 1., kedd 18:41

Undorító az egész. Most nyertem meg a harcot a bürokráciával hogy bekelentkezhettem egyáltalán a címre, jöhet a huzavona a postával hogy méltóztassanak kihozni a leveleket. De a helyi adót azt azért szintén gyorsan kérték.

Steve
Kedvenc játékosaid: R9, RC, Guti, Zidane, Modric, Marcelo, Bellingham

HozzászólásSzerző: Steve » 2022. február 1., kedd 18:12

Reméljük, hogy pottyantós budi nem volt a telken, mert a végén még kapsz arra is valami külön fürdőszoba díjat. :D

Gyönyörűek ezek a dolgok amúgy.

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2022. február 1., kedd 17:53

Volt itt szó garázsvásárlásról mint befektetés.

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2022. január 31., hétfő 14:05

Ez azért állapotfüggő is, gerendák, tetőcserép lehet akár érték is.

De pl tereprendezés baromi drága tud lenni önmagában, ház nélkül is, attól függően milyen a telek.

Vissza: