OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

Re: OFF

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. február 16., szerda 14:41

Remy írta:
Realista24 írta:

Kitoloncoltak? :mrgreen:
Csak téged nem engednek be többé. :mrgreen:
Ahhoz képest most is itt ülök Bécsben. :kalapos:
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2022. február 16., szerda 14:40

Realista24 írta:
Remy írta: Na, osztrákoknak is kezd megjönni az eszük.

Hehe intézkedett.
Csak téged nem engednek be többé. :mrgreen:
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

kierkegaard

HozzászólásSzerző: kierkegaard » 2022. február 16., szerda 14:29

Faust írta:

Mennyi az oradijad? :mrgreen: Egy jo burnoutot meg kene elozni. :mrgreen:
Sajnos még nem kérhetek ilyet. Még van pár félév..:D Addig is addiktológián és pszichiátrián vagyok önkéntes. Mindenesetre amúgy ha tényleg valid a burnout esélye akkor egy életvezetési tanácsadó/pszichológus nagyon sokat tud segíteni. Sokan nem hisznek benne és kóklerségnek tartják de nagyon jó látni embereket az osztályon, hogy kiégett, kétségbeesett emberek újra célt találnak az életben.
RealMadridFanatic írta: .....
Ami nekem feltűnt, hogy a pozitív, negatív szempontok listázásával túl sok hangsúly esett másokra. Először is azt priorizáld, hogy neked mi a jó és rossz benne. Ne azt, hogy más mit nyerne és mit veszítene. Utána jön mindenki más.
A túlzott stressz sajnos globális társadalmi probléma. Te tudod, hogy ez a stresszfaktor mennyire befolyásolja az életedet és a családod életét. Egy fejlödő kisgyerek szempontjából (az első 5 év leginkább) amikor kifejlődik az agy/idegsejtek/útvonalak ott nagy jelentőssége van annak, hogy a család mit vetít ki rá.

"Persze közben bennem is ott a fostosság, de aki mer az nyer elvileg."

Igen de ez is egy személyiségbeli defekt. Szóval önmagadatat másoktól teszed függővé. Akkor érek valamit ha más fontosnak tart. Szintén itt is magadat helyezd előtérbe. Ha nem vennéd figyelembe azt, hogy mások mit gondolnak rólad és ki mennyire ismerne el akkor melyik pozíciót vállalnád, mit dolgoznál szívesen?

Ha az a gondolatod, hogy visszaakarod épiteni a mérnöki ismereteidet akkor építsd vissza. Maximum menetközben rájössz, hogy mégse okoz már örömet és más megvilágításba kerül a mostani poziciód.
Illetve nyugodtan nézegethetsz munkákat, állásinterjúkon veszel részt..megismerkedsz a piaccal és hogy mást mit tud adni neked. Ettől még semmit se kell elfogadnod.

Amúgy ha az elakadásod eszkalálódik akkor nyugodtan menj el egy életvezetési tanácsadóhoz. Ott azért sokkal részletesebben átlehet beszélni a dolgokat és borzalmasan sokat tud segíteni.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. február 16., szerda 14:27

Remy írta: Na, osztrákoknak is kezd megjönni az eszük.

Hehe intézkedett.
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2022. február 16., szerda 14:07

Na, osztrákoknak is kezd megjönni az eszük.

Hehe intézkedett.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

RealMadridFanatic

HozzászólásSzerző: RealMadridFanatic » 2022. február 16., szerda 13:13

kierkegaard írta:
Pad'em írta:

Én amúgy így lassan két év HO után eljutottam oda, hogy inkább a hátrányait érzem a dolognak. Kezd kilenni a fszom, asszonnyal, kutyával 40 négyzetméteren :lol: Random eljárok jobbra balra dolgozni, mert nem férünk el normálisan, plusz 0-24h 2 éve együtt... türelmes ember vagyok de azért a faszkivan. Szintünket meg felmondta az iroda, úgyhogy bemenni se lehet opcionálisan se. Majd talán tavasszal külön kérvénnyel be lehet menni kéthetente egyszer :lol: Valszeg ez is hozzátesz ahhoz, hogy rohadtul nincs kedvem dolgozni.
Igazából ez egy téves állitás, hogy az asszonnyal és a kutyával van ki a faszod. Igazából saját magaddal van ki és a frusztrációd kivetül a környezetedre. Ha 2 év után a real madrid női focicsapatával kellene együtt lenned bezárva akkor velük lenne ki a fszod.

A probléma inkább azzal van, hogy ingerszegények a napjaid és ez váltja ki a feszültséget. Nem motiválhat eléggé a jelenlegi munkád vagy akár a béred rondit bele abba, hogy igazán élvezd. Munkanapok után nagy eséllyel nem csinálsz olyat ami feltöltene, ahogy lehetséges hogy hétvégén sem.

Az, hogy nem mersz lépni, az utalhat önbecsülés hiányra. Mennyire fogadod el magad, mennyire érdekel más véleménye rólad? Mennyire tudsz nemet mondnai ha rádakarnak tukmálni feladatokat, törekszel e arra, hogy téged elfogadjanak és te legyél a jófiú?

Sokat tud segíteni ha előveszel egy füzetet és leírod azt, hogy mit ad neked a munkád és mit vesz el tőled a munkád. Illetve, hogy mik a félelmeid a váltással kapcsolatban és mit nyernél egy váltással.

Ezáltal összeszeded a gondolataidat, ráadásul szembesülsz is velük/önmagaddal.
Ez biztos igaz.

Jelenleg vezető beosztásban dolgozok kkv-nál, a pozícióhoz és a helyzetünkhöz képest gyenge, az átlaghoz képest korrekt bérért (ez paradoxon kissé, a rossz helyzetünk miatt érthető az arányaiban kevesebb bér, de pont e miatt jóval stresszesebb és nagyobb felelősséggel jár a munka).

Próbáltam a pozitívum - negatívum szembeállítást már párszor, de még nem billent el a mérleg nyelve a váltás felé. Kicsit több, mint 2 éve vállaltam el a pozíciót, egy pengeélen táncoló vállalkozás vagyunk azóta is.

9 éve vagyok itt, itt is kezdtem gyakornokként. Esélyes, hogy ez is gát, nincs tapasztalatom máshonnan.

Ami pozitív, hogy a pénz azért rendben van, korlátlan kocsihasználattal (bármiféle hitel nélkül) teljesen ok. Két kisgyerkőc mellett a kötetlen munkaidő és HO is nagy áldás tud lenni, főleg, hogy asszony is próbálkozik vállalkozás beindításával, amihez nagy segítség, ha napközben 1-2 órára át tudom venni a kicsiket. Tapasztalatot bőven tudok szerezni, már 2 év alatt sokat sikerült felvenni, ez részben összefügg azzal, hogy nem nagyon lehet langyosban evickélni, csinálni kell, mélyvízben megy a tanulás.

Ami viszont ellensúlyozza ezt az nyilván a stresszfaktor. Az emberek hülyeségei is falra tudnak tenni, az ügyvezetőn is néha azt érzem, hogy málészájú, pedig lassan tényleg minden mindegy alapon kellene lépnünk bizonyos kérdésekben.

Ehhez jön, hogy alapvetően villamosmérnök vagyok és így 34 éves fejjel sem dőlt el bennem, hogy egyáltalán kell-e nekem ez a vezető vonal, vagy visszaülnék mérnöknek, ahol megvan az alkotás öröme. Most azt érzem, hogy a cég nagyjából fele (ideértve a bátyámat is, akit "én hoztam ide"), akik profik, odateszik magukat és lehetne rájuk építeni már nem ellensúlyozza azt a sok szart, ami záporozik folyamatosan. Közben persze jól esik hallani, hogy jó, hogy csinálom és ha nem lennék, akkor aztán minden használható ember dobbantana (persze ezek csak nagy szavak), de akarva-akaratlanul nyomást tesz fel ez is.

Jelenleg afelé tendál bennem a dolog, hogy elkezdem újra felépíteni a mérnöki tudásomat ami megkopott. Kb. 1 év (ha sikerül időt és energiát szánni rá anélkül, hogy a gyerkőcökkel való foglalkozás rovására menne) és esélyes, hogy a mostani zsetonnál többért tudnék pozíciót találni valahol.

Persze közben bennem is ott a fostosság, de aki mer az nyer elvileg.

Köszi, ha eljutottál ide,
TLDR nem könnyű elhatározni magad, főleg ha hajlamos vagy túlbonyolítani a dolgokat és túl sok szempontot figyelembe venni.
„Ő volt a tökéletes játékos, megvolt benne az erő, a sebesség, a technika, és a gyorsaság. Döbbenetes játékos volt, mintha egy laborban hozták volna létre." (Gianluigi Buffon Ronaldoról)

Marky
Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
Kedvenc csapatod: csakamadrid.

HozzászólásSzerző: Marky » 2022. február 16., szerda 13:05

Pad'em írta: be kell lépnem egy 3 órás meetingre, úgyhogy majd csak délután
Lehet itt van a gond? Az ilyen fureszelos meetingektol falra tudnek maszni :mrgreen:

En probalok minden alkalmat megragadni, amikor a kollegak is bemennek, de most mar csak en vagyok az egyeduli notlen, csalad nelkuli a csapatbol, szoval havonta talan 2x ha ez osszejon. Ami nekem bevalt, az az, hogy egy idore raporgok a munkara, intenziven dolgozok 3-4 orat, a maradek idoben pedig keszenletben vagyok, ha hivnanak. Nem tudok annyit koncentralni, hogy kitoltse a munkaidot.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. február 16., szerda 13:04

Pad'em írta:
nmate írta:

Pandémia betegsége :D
Én minden lehetőséget megragadok, hogy kimozduljak a lakásból, ez azért tud segíteni. Kocsmakvíz, séta, fotózgatás, bringázás, futás, úszás stb. => ezt mind hétköznap. Most lehetőség is van ezekre.
Kutya gondolom segít azért, de 40m2-en nem kimondottan egészséges az. :mrgreen:
Persze ez alap, megyünk/megyek én is mindenfele, ha tehetem. Csak valahogy ez az egész munka/magánélet úgy egybefolyt, nem válik ketté, hogy az tényleg nem egészséges. Heti 3 iroda, 2 HO, nekem teljesen ideális lenne, mintahogy pl már pandémia előtt évekkel is volt melóhelyem, ahol így ment. De most lehetőségem sincs, magamnak kell megoldanom, ha nem otthon akarok dolgozni.

És hozzáteszem, hogy az amcsi cégem vett egy tök új irodát Budán, pont a vírus előtt, erre ott áll üresen 2 éve. Plusz Westendnél a régi több száz férőhelyes iroda, de nem lehet bemenni. Balfaszok

Hú kierkegaard, köszi, reagálok majd, de most be kell lépnem egy 3 órás meetingre, úgyhogy majd csak délután
Az már nem meeting hanem munkanap :lol:
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

cart

HozzászólásSzerző: cart » 2022. február 16., szerda 13:03

Én 1-nel több német multinal dolgoztam már de biztos szereotipia :lol:

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2022. február 16., szerda 13:02

cart írta:
gaborz1 írta: Én március 1-el váltok japán multitól német multihoz. +30% fizu, jelenleg fullos HO, később is maximum 2-3 nap bejárás Pestre, ami még kibírható szerintem. 4 évig bírtam a non-stop szopórollert és tűzoltást és mivel adódott egy jó lehetőség(több exkollégám is ugyanoda váltott), úgy gondoltam, hogy belevágok.
Német multi a lehető legrosszabb szerinem :D Inkább dolgoznék magyar cégnek akkor már
imadnivalo a sok sztereotipia, nyilvan mindenki ismer minden ceget es cegkulturát :lol:
thereisonly1ronaldo

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2022. február 16., szerda 13:01

kierkegaard írta:
Pad'em írta:

Én amúgy így lassan két év HO után eljutottam oda, hogy inkább a hátrányait érzem a dolognak. Kezd kilenni a fszom, asszonnyal, kutyával 40 négyzetméteren :lol: Random eljárok jobbra balra dolgozni, mert nem férünk el normálisan, plusz 0-24h 2 éve együtt... türelmes ember vagyok de azért a faszkivan. Szintünket meg felmondta az iroda, úgyhogy bemenni se lehet opcionálisan se. Majd talán tavasszal külön kérvénnyel be lehet menni kéthetente egyszer :lol: Valszeg ez is hozzátesz ahhoz, hogy rohadtul nincs kedvem dolgozni.
Igazából ez egy téves állitás, hogy az asszonnyal és a kutyával van ki a faszod. Igazából saját magaddal van ki és a frusztrációd kivetül a környezetedre. Ha 2 év után a real madrid női focicsapatával kellene együtt lenned bezárva akkor velük lenne ki a fszod.

A probléma inkább azzal van, hogy ingerszegények a napjaid és ez váltja ki a feszültséget. Nem motiválhat eléggé a jelenlegi munkád vagy akár a béred rondit bele abba, hogy igazán élvezd. Munkanapok után nagy eséllyel nem csinálsz olyat ami feltöltene, ahogy lehetséges hogy hétvégén sem.

Az, hogy nem mersz lépni, az utalhat önbecsülés hiányra. Mennyire fogadod el magad, mennyire érdekel más véleménye rólad? Mennyire tudsz nemet mondnai ha rádakarnak tukmálni feladatokat, törekszel e arra, hogy téged elfogadjanak és te legyél a jófiú?

Sokat tud segíteni ha előveszel egy füzetet és leírod azt, hogy mit ad neked a munkád és mit vesz el tőled a munkád. Illetve, hogy mik a félelmeid a váltással kapcsolatban és mit nyernél egy váltással.

Mennyi az oradijad? :mrgreen: Egy jo burnoutot meg kene elozni. :mrgreen:

cart

HozzászólásSzerző: cart » 2022. február 16., szerda 13:00

gaborz1 írta: Én március 1-el váltok japán multitól német multihoz. +30% fizu, jelenleg fullos HO, később is maximum 2-3 nap bejárás Pestre, ami még kibírható szerintem. 4 évig bírtam a non-stop szopórollert és tűzoltást és mivel adódott egy jó lehetőség(több exkollégám is ugyanoda váltott), úgy gondoltam, hogy belevágok.
Német multi a lehető legrosszabb szerinem :D Inkább dolgoznék magyar cégnek akkor már

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2022. február 16., szerda 12:56

hehetheoriginal írta: Nem erdekel Máté nyalazdmeg :lol:
Már nem elég sztív? Én is kellek? :mrgreen:

Pad'em

HozzászólásSzerző: Pad'em » 2022. február 16., szerda 12:49

nmate írta:
Pad'em írta: Valszeg ez is hozzátesz ahhoz, hogy rohadtul nincs kedvem dolgozni
Pandémia betegsége :D
Én minden lehetőséget megragadok, hogy kimozduljak a lakásból, ez azért tud segíteni. Kocsmakvíz, séta, fotózgatás, bringázás, futás, úszás stb. => ezt mind hétköznap. Most lehetőség is van ezekre.
Kutya gondolom segít azért, de 40m2-en nem kimondottan egészséges az. :mrgreen:
Persze ez alap, megyünk/megyek én is mindenfele, ha tehetem. Csak valahogy ez az egész munka/magánélet úgy egybefolyt, nem válik ketté, hogy az tényleg nem egészséges. Heti 3 iroda, 2 HO, nekem teljesen ideális lenne, mintahogy pl már pandémia előtt évekkel is volt melóhelyem, ahol így ment. De most lehetőségem sincs, magamnak kell megoldanom, ha nem otthon akarok dolgozni.

És hozzáteszem, hogy az amcsi cégem vett egy tök új irodát Budán, pont a vírus előtt, erre ott áll üresen 2 éve. Plusz Westendnél a régi több száz férőhelyes iroda, de nem lehet bemenni. Balfaszok

Hú kierkegaard, köszi, reagálok majd, de most be kell lépnem egy 3 órás meetingre, úgyhogy majd csak délután
"Down for Rodrygo... Éder Militao. Carvajal. It's Carvajal's cross... RODRYGOOO, oooh it's extraordinary!!! They prayed for miracles and miracles arrived! REAL MADRID, THE TEAM OF DREAMS. Where has that come from? How did that happen?!"

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2022. február 16., szerda 12:46

Nem erdekel Máté nyalazdmeg :lol:
thereisonly1ronaldo

kierkegaard

HozzászólásSzerző: kierkegaard » 2022. február 16., szerda 12:40

Pad'em írta:

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2022. február 16., szerda 12:36

hehetheoriginal írta:
hogy heti 1x fix, amikor közösen, jön is mindenki.
van is akkor ertelme az egesz home officenak, ha van heti egy nap, amikor barkitol barmit elkaphatsz :lol: :lol:

kabare ez az egesz amugy
Te mindent erre forgatsz ki? :lol: Ne legyél már ennyire kétbites.

Akkor írom a teljes sztorit, bár ezt is kiforgatod majd: ahova megyek, covid előtt is volt rendes HO, heti 2-3 ment nekik otthonról, így céges szemmel egyrészt kisebb iroda is elég (mivel rotálódhatnak a bent lévő csapatok), másrészt mindkét rendszer előnye kijön - ami természetesen szinkronizált bejáráson múlik. Egyelőre heti 1 az idézőjelben vett fix, ebben nem a cég egyezett meg, hanem a csapat. Akik felvállalják azt, hogy el is kaphatják, igen. Szóval ne trollkodj már ebbe is bele, a faszomat :lol:

gaborz1
Kedvenc játékosaid: Zizou, CR7
Kedvenc csapatod: Nem is lehet kérdés

HozzászólásSzerző: gaborz1 » 2022. február 16., szerda 12:31

Én március 1-el váltok japán multitól német multihoz. +30% fizu, jelenleg fullos HO, később is maximum 2-3 nap bejárás Pestre, ami még kibírható szerintem. 4 évig bírtam a non-stop szopórollert és tűzoltást és mivel adódott egy jó lehetőség(több exkollégám is ugyanoda váltott), úgy gondoltam, hogy belevágok.

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2022. február 16., szerda 12:27

hogy heti 1x fix, amikor közösen, jön is mindenki.
van is akkor ertelme az egesz home officenak, ha van heti egy nap, amikor barkitol barmit elkaphatsz :lol: :lol:

kabare ez az egesz amugy
Kreatív ügynökségnél account, viszket az orrom mikor hallom a munkatársait "ötletelni" meg ügyfél segget nyalni. :mrgreen:
huaweinél volt ilyen, hogy a derék marketingosztályt hallgattuk tágra zárt szemekkel, hogy kb masfel oran keresztul tanakodtak, hogy hol legyen az 1 db szo az uj telefon online hirdeteseben :lol:
Amúgy jó téma a meló, engem annyi pénzért hívott most Mészárosné Andika cége amiből már jó sokat lehet félre tenni de nincs gusztusom ott lenni. DOlgozott haverom kormányközeli ügynökségnél, vicc ami ott megy, szerintem el tudjátok képzelni. :lol:
menjel csak szepen, ne legyel buzi, vkinek belulrol kell megdontenie a rencert :mrgreen:
thereisonly1ronaldo

ziro4vr
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2022. február 16., szerda 12:24

Kreatív ügynökségnél account, viszket az orrom mikor hallom a munkatársait "ötletelni" meg ügyfél segget nyalni. :mrgreen:

Amúgy jó téma a meló, engem annyi pénzért hívott most Mészárosné Andika cége amiből már jó sokat lehet félre tenni de nincs gusztusom ott lenni. DOlgozott haverom kormányközeli ügynökségnél, vicc ami ott megy, szerintem el tudjátok képzelni. :lol:
Nem illik.

Vissza: