Hattrick
- RealRaúl77
- Kedvenc játékosaid: Raúl; Modric; Marcelo
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Re: Hattrick
Az ifiakadémia mostanában bejön nekem. Nem rég hoztam fel egy gyors szélsőt jó szj-kal, megfelelő védekezéssel. Felhúzom neki a jsz-t és továbbadom majd. Néhány hét múlva hozhatok fel egy megfelelő védekezés, játékszervezés, középszerű gólszerzés, szélsőjáték, és gyenge átadású játékost.. Kár hogy nincs specialitása. Egyébként mennyit érhet egy ilyen játékos? Bár nem adom el egyből szerintem edzek neki jsz-t.
Ez a kettő bejött, de amúgy hasonló a szitu nálam is, amit leírtok.. Még ha találok is valaki jót, a többi skillje, amik idő közben derülnek ki általában siralmasok.
Van még egy-két jobb ifim, de sok skill maximumát még ki kell derítenem, de pl van egy 15 éves (annak vége fele már) remek szélsőjátéka lehet, a védekezése már középszerű. Mást nem tudok róla.
Ez a kettő bejött, de amúgy hasonló a szitu nálam is, amit leírtok.. Még ha találok is valaki jót, a többi skillje, amik idő közben derülnek ki általában siralmasok.
Van még egy-két jobb ifim, de sok skill maximumát még ki kell derítenem, de pl van egy 15 éves (annak vége fele már) remek szélsőjátéka lehet, a védekezése már középszerű. Mást nem tudok róla.
"Modric más dimenzió..a labda jobb helyen van nála mint magzat az anyja hasában." R.M.C.F.
https://www.youtube.com/watch?v=bIIO0WT1nX4
- lordgabi
- Kedvenc játékosaid: Raúl, Puskás, CR, R9, RC, Zidane, Casillas, Ramos, Marcelo, Guti, Nacho
Egyetértek. Hónapok óta nincs kapusom, 12 játékosom van az akadémián, értelmetlen embereket ajánlgatnak.El Unico írta:Elkeserítő,mert egyre kevesebben játszanak a játékkal,és ez az ifi rendszer is egyre gyengébb... miért nem vezetik be,hogy nagyobb eséllyel találj 15 vagy max 16 éves ifit? Legyen már kicsit élvezhetőbb a játék,lassan semmi értelme ifiakadémiát üzemeltetni.
Az eredményeket azért hozzák a srácok rendesen, de ez ugye teljesen mellékes itt.

Ex-szerkesztő.
2015. november 25.
UEFA Bajnokok Ligája - Shakhtar Donetsk 3-4 Real Madrid C.F.
Arena Lviv, Lemberg - A nagy találkozás!

2015. november 25.

- RealVazquez
- Kedvenc játékosaid: CR
Kikaptam,így kiestem. Jelentősen meggyengült a csapatom a szezon elején,eladtam a védőimet,lecseréltem a középpályámat,pénzt gyűjtöttem,most visszaforgattam,de multiskilles fiatalokba,edzem őket,és eladom majd őket jó pénzért,a hatodban lesz időm szarakodni.
Elkeserítő,mert egyre kevesebben játszanak a játékkal,és ez az ifi rendszer is egyre gyengébb... miért nem vezetik be,hogy nagyobb eséllyel találj 15 vagy max 16 éves ifit? Legyen már kicsit élvezhetőbb a játék,lassan semmi értelme ifiakadémiát üzemeltetni.
Borzasztó egyébként. Már levelet is írtam a játékszerkesztőknek,hogy valamit találjanak ki,ritka a 15 éves játékos,mint a fehér holló,ha pedig még tehetséges is... olyan nincs is. Hétről hétre 17 éves játékosokat találok,jobb esetben 16 évest,de használhatatlan mind.Ma pedig egy egész tűrhető ifit ajánlott az egyik megfigyelőm, ezelőtt pár hétig akkora hulladékokat hoztak csak, hogy az hihetetlen, szóval most örülök ennek a gyereknek.
Elkeserítő,mert egyre kevesebben játszanak a játékkal,és ez az ifi rendszer is egyre gyengébb... miért nem vezetik be,hogy nagyobb eséllyel találj 15 vagy max 16 éves ifit? Legyen már kicsit élvezhetőbb a játék,lassan semmi értelme ifiakadémiát üzemeltetni.

- GT37
- Kedvenc csapatod: Barça, Spurs
Meséljetek, hogy sikerült az utolsó forduló?
Én kikaptam, de így is megvan a bajnoki cím a hatodban, viszont lehet, hogy osztályozót kell majd játszanom.
Ma pedig egy egész tűrhető ifit ajánlott az egyik megfigyelőm, ezelőtt pár hétig akkora hulladékokat hoztak csak, hogy az hihetetlen, szóval most örülök ennek a gyereknek.

Én kikaptam, de így is megvan a bajnoki cím a hatodban, viszont lehet, hogy osztályozót kell majd játszanom.
Ma pedig egy egész tűrhető ifit ajánlott az egyik megfigyelőm, ezelőtt pár hétig akkora hulladékokat hoztak csak, hogy az hihetetlen, szóval most örülök ennek a gyereknek.

- lordgabi
- Kedvenc játékosaid: Raúl, Puskás, CR, R9, RC, Zidane, Casillas, Ramos, Marcelo, Guti, Nacho
Real Bökény - Sopron City 2008 1-0Becksy23 írta:Következő hétre meg nyomnék valakivel egy edzőmeccset, aki akar hívjon majd ki: Sopron City 2008. Ha lehet magyar szinten azért az ötödosztályt üsse meg a kihívó
Köszi szépen a meccset, nem gondoltam volna, hogy sikerül győznöm, főleg, hogy én sem a legerősebb csapatomat küldtem ki, sérülés nem történt hála Istennek, és visszatért végre a földöntúli kapusom is a 4 hetes (2 hét volt kb.) sérülése után.
További sok sikert neked, irány a magyar másodosztály!

Ex-szerkesztő.
2015. november 25.

2015. november 25.

Megválnék csapatomtól! (Kaposvár (582994) )
Meló + suli mellett nagyon keveset tudok vele foglalkozni.
Ha valakinek lenne kedve átvenni, írjon pü-t.
Meló + suli mellett nagyon keveset tudok vele foglalkozni.
Ha valakinek lenne kedve átvenni, írjon pü-t.
joabulicsak
- RealRaúl77
Na mondom, végre jön egy izgi meccs, harmadikként látogatok az elsőhöz, mondom lehet f.szán taktikázgatni, erre azt kell látnom, hogy a csatárom, és egyben legjobb játékosom még mindig sérült, és a hétközi barátságos meccsen még az egyik védőm is lesérült. Az adott posztokon csupán 2 egységgel süllyedt az előrejelzett értékelés. Annyira fel tud cseszni az ilyen.

"Modric más dimenzió..a labda jobb helyen van nála mint magzat az anyja hasában." R.M.C.F.
- RealRaúl77
Természetesen, minden világos! Köszönöm!Mszabi írta:Nem tudtam jobban megfogalmazni, remélem azért érthető nagyjából.
Persze ez a része nekem még nekem odébb van, de azért nem árt tudni, hogy mit szeretnék kihozni az egészből, és az alapján előre tervezni, tájékozódni, hasonló.
Meg igazából ez csak egy kis része a dolognak, mert ott van még, hogy milyen posztra milyen képesség, milyen spec, meg a többi tulajdonság még, ezt azért mondjuk lehet érezni. Meg még ott vannak a taktikák, felállások, de azokat meg idővel csak kitapasztalom. Meg ezek közül sok minden jól le van írva a szabályzatban, olvastam már szinte mindent onnan.
-
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Raúl
- Kedvenc csapatod: Real Madrid, Manchester United, Bayern München, Juventus,
- Kapcsolat:
Először is nagyon gratulálok a kupához!Mszabi írta:ó Persze 1-1 meccsen bárkit le lehet győzni de egy egész szezon során pl. a bajnokságban ki jön (ki kell jönnie) majd a különbség(nek).

A kiemelt részhez: elméletileg igen. A gyakorlatban elég megnézni LSOE idei meccseit az NB1-ben... (Tudom, nem törvényszerű, de sajnos vannak kivételek...)
Dream Team: Casillas - R. Carlos, Maldini, Nesta, Cafú - Makelele - Giggs, Zidane - Del Piero, Ronaldo, Raúl; edző: Sir Alex Ferguson
HT: Team Acho (580684)
HT: Team Acho (580684)
- Mszabi
- Kedvenc játékosaid: Christian Eriksen
- Kedvenc csapatod: Liverpool, Real Madrid
Tehát még egyszer összefoglalom h csinálnám:
Két szakaszra bontom h jobban érthető legyen:
1. szakasz: a pénzgyűjtés időszaka
2. szakasz: az edzésterv
Az 1. szakaszban bármilyen módszerrel gyűjtögetheted a pénzed, azt mindenkire rábízom hogy neki mivel, hogyan a leggyorsabb. Bármilyen edzésfajtával össze lehet szedni azt a számomra minimum 50 milliót (10 milliárdot). Én jsz.-t edzenék, de ugyanúgy jó lehet a védekezés, szélsőjáték, gólszerzés stb....Kinek mi jön be.
A 2. szakasz a lényeges. És az előbb leírt kommentjeim erről szóltak. Tehát a lényeget már leírtam.
17 éves kevés napos szupertehetségek vétele 2-3-4 ezer TSI-s játékosok. És ezek feledzése.
Vagy lehet 17 éves kora közepén vagy végén is a játékos ha pont beleillik a tervekbe. Úgy tudod meg hogy mennyire jó (mennyire jól edzették 17 éves kora elejétől) ha megnézed foxtrickban. Ott van egy olyan lehetőség ahol kiírja a játékosok adatlapjánál (aki nálad és a piacon van) h mekkora a lehetősége. 2000 fölött jó, 2100 fölött már nagyon jó.::D
Szóval erre érdemes odafigyelni mikor az edzéstervbe vesszük a játékosokat hogy ne dobáljunk ki súlyos milliókat egy egy rossz játékosra.
A képességekről is beszélgethetünk, de ez attól függ milyen posztra akarsz magadnak játékost nevelni. Szóval most nem részletezném. Aztán fontos a spec. Minden posztnak megvan a maga fontosságú specialitása, de általánosságban véve a jól fejelő a legjobb, aztán a gyorsat tenném (sok eventet adhat pl. szélsőknél), aztán a technikás (def. csatároknál).
Két szakaszra bontom h jobban érthető legyen:
1. szakasz: a pénzgyűjtés időszaka
2. szakasz: az edzésterv
Az 1. szakaszban bármilyen módszerrel gyűjtögetheted a pénzed, azt mindenkire rábízom hogy neki mivel, hogyan a leggyorsabb. Bármilyen edzésfajtával össze lehet szedni azt a számomra minimum 50 milliót (10 milliárdot). Én jsz.-t edzenék, de ugyanúgy jó lehet a védekezés, szélsőjáték, gólszerzés stb....Kinek mi jön be.
A 2. szakasz a lényeges. És az előbb leírt kommentjeim erről szóltak. Tehát a lényeget már leírtam.
17 éves kevés napos szupertehetségek vétele 2-3-4 ezer TSI-s játékosok. És ezek feledzése.
Vagy lehet 17 éves kora közepén vagy végén is a játékos ha pont beleillik a tervekbe. Úgy tudod meg hogy mennyire jó (mennyire jól edzették 17 éves kora elejétől) ha megnézed foxtrickban. Ott van egy olyan lehetőség ahol kiírja a játékosok adatlapjánál (aki nálad és a piacon van) h mekkora a lehetősége. 2000 fölött jó, 2100 fölött már nagyon jó.::D
Szóval erre érdemes odafigyelni mikor az edzéstervbe vesszük a játékosokat hogy ne dobáljunk ki súlyos milliókat egy egy rossz játékosra.
A képességekről is beszélgethetünk, de ez attól függ milyen posztra akarsz magadnak játékost nevelni. Szóval most nem részletezném. Aztán fontos a spec. Minden posztnak megvan a maga fontosságú specialitása, de általánosságban véve a jól fejelő a legjobb, aztán a gyorsat tenném (sok eventet adhat pl. szélsőknél), aztán a technikás (def. csatároknál).
Hattrick: Liverpool Reds TM (1123994) | 1. liga (29768)
- Mszabi
Az a helyzet, hogy nyár elején álltam át teljesen új szemléletre. Akkor csináltam egy nagytakarítást, majd egy nagy beruházást. Így kezdtem el teljesen más koncepciókkal a játékot, azzal a kevés pénzzel. Leginkább az itt lefolytatott ismeretszerzésemnek köszönhetően. Szóval az életkorok még a régebbi tapasztalataim, mert egyébként minden úgy csináltam, ahogy írtál. 10 segédedző, 100% intenzitás 10%os erőnlét (ez utóbbit lehet akkor lejjebb veszem még néhány %-ot). Előtte úgy csináltam, hogy nem foglalkoztam vele, hogy már majdnem 18 éves, de igyekeztem magasabb mellékskillűeket keresni. Értem ezt úgy, hogy nagyszerű-kiemelkedő átadás, szélre meg ugyanez szélsőjátékkal. És emellé igyekeztem megfelelő-jóról feledzeni a játékszervezést. Aztán nyár elején kérdezgettem itt, és Zidanekrisz segített anno sokat, és átálltam arra, hogy inkább 17,0-17,20ig kb, középszerű-megfelelő értékekkel, de multiskilles, és speces játékosokat vettem. És azt edzetem. Egyébként, aki nyár elején csere volt nálam, az lett a kezdőm, hogy ne full gyenge csapattal kezdjem, és hogy az ő edzésüket befejezzem. Közülük 2 kkp, és 1 szélső távozott azóta, ők kb 3 szezont voltak nálam, valamint egyszer cseréltem a nem edzett posztokon mindenkit, és így lett az a 1,5 millió. És most így a pénzgyűjtés fázisában nem edzek mást csak jsz-t, meg azt a szezononkénti kettő átadást.
Ez így sztem rendben van.
Az csak egy példa volt. Nem muszáj olyanokat edzeni kp.-ra akiknek még a szélsőjátékuk is magasabb. Lehet olyat is persze, de lehet tovább védekezést is edzeni mondjuk világklasszis-természetfelettiig és aztán váltani játékszervezésre.Itt is inkább az általad vázolt edzéshez hasonlót kellene csinálnom, vagy az csak akkor kell, ha magamnak edzem már ki őket?
Vagy lehet olyat is akiknek a játékszervezésük mellett nem védekezésük magas hanem a szélsőjátékuk, tehát nem vkp.-ok hanem szélre tolt kp.-ok vagy normal szélsők. Csak ezeknek szélsőjáték edzéssel kell kezdeni az edzésüket. Aztán lehet a kettőt kombinálni is, tehát 3 játékos lesz védekező kp. és 3 meg szélsőjátékos kp..
Azon a bizonyos 6 belső kp. poszton tudnád őket egyszerre edzeni de csakis 19-20 éves kortól, és az egyik felét a 6-ből (tehát 3 játékost) meg kell venned majd (mert kiedzeni nem fogod tudni). Ugye azért, mert vagy védekezés vagy szélsőjáték edzéssel kezdesz 17 éves korban 19-20 éves korig.
Olyan 25-26 évesen így néznének ki:
földöntúli-legendás jsz.
világklasszis-termész. véd.
valamennyi széls.
valamennyi átadás
legendás jsz.
titáni széls.
valamennyi véd.
valamennyi átadás
És akkor egyik képességűből is lenne 3 meg a másikból is 3.
(ugye ezt azért jo meghúzni és így felesben edzeni, mert mire mennél NB1-ben mondjuk 6 védekező kp.-al amikor csak 3 játszhat egy meccsen a belső kp. poszton, a másik 3 mit csinálna padozna? vagy a kupában játszana? de akkor ugyanúgy meg kell majd venni a szélsőket szélső posztra így meg azt nem kéne).
Ha ez így meglenne akkor pedig mehetne nekik tovább az átadás edzés 25-26 éves kortól. Ami azért jó mert nagyon sok játékos megkapja így lehet őket ide-oda rakni a pályán belül. Pl. szélsőként is, de kp.-ként is játszhatna a szélsőjátékos játékos. A védekezéses meg kp. poszton és középső védőposzton is megállná a helyét.
Nem tudtam jobban megfogalmazni, remélem azért érthető nagyjából. De érdemes htbox alapján kiszámítani a pontos adatokat h mikor is érhetők el az adott képességek mielőtt mondjuk belevágnál a tervbe.
Mondjuk valami ilyesmit a def. csatikkal is meglehetne oldani tehát 3 lenne védekezéses kp. 3 meg def. csati. Ekkor ugyanúgy ahogy az előbb írtam az egyik felét a 6-ból meg kellene venned 19-20 évesen h egyszerre tud edzeni a másik 3-al játékszervezésből.
Pontosan így van, ha jól cserélgeted őket a nem edzett posztokon akkor nagyon sokáig elég ez a pénz is (10 milliárd). Amíg felérsz az NB1-be addig ezen az úton kell járnod. Utána pedig ha ott is nyerni akarsz (vagy lehet h 2. és 3. osztályban megakadsz egy nehéz csoportban) akkor a legjobb játékosok kellenek majd akik alapesetben nagyon drágák, ezért biztos h jobban ki kell nyitni a pénztárcát és fogyni fog a pénzed, de ezzel ellentétben ha nagyon jó lesz a csapatod és megnyered a bajnokságot esetleg a nemzeti kupát akkor egy rakás pénzt kapsz majd ami valamelyest kompenzál.Az a taktika, hogy sok pénzt szedek össze, és nem foglalkozom a bukással hosszútávon mennyire tartható? Pl az általad említett 10 milliárdos tőkéből? Elképzelhető így is a nyereség? Ha jól cserélget az ember a nem edzett posztokon, akkor gondolom mindenképp, de azért nem olyan egyszerű az a műfaj.

Még egy kérdés eszembe jutott. Persze nekem messze van még, másnak esetleg jól jöhet, meg nekem is később. Amikor már megtartom magamnak hosszútávon az edzett posztok játékosait is, és köréjük építem a csapatot. Hogy oldom meg az utánpótlást?
Erre leginkább az a válaszom h sehogy.

Jó kérdés, gondolkodtam már ezen én is. De őszintén nem tudom. Hiszen a legjobbaktól nagyon nehéz megválni. 32-33 éves korban ha a megfelelő szintű erőnlét edzést kapják és a formájuk is rendben van akkor még ugyanúgy lehet velük játszani mintha 28-29-ek lennének. Talán ezt a 32-33 éves időszakot mondanám mint egy bizonyos határt. De sztem nem érdemes ezzel foglalkozni, mert lehet h mire oda eljutsz már annyi mindent nyertél h kell majd egy kis szünet és akkor az lesz a legjobb megoldás hogy eladsz mindenkit és új csapatot építesz a maradék pénzedből.Vagy esetleg, ha nem várom meg, amíg kiöregszenek az edzettek, mikor érdemes eladni őket?
Nincs mit.Egyébként nagyon köszi a válaszokat, meg a segítségeket.!

- RealRaúl77
Az a helyzet, hogy nyár elején álltam át teljesen új szemléletre. Akkor csináltam egy nagytakarítást, majd egy nagy beruházást. Így kezdtem el teljesen más koncepciókkal a játékot, azzal a kevés pénzzel. Leginkább az itt lefolytatott ismeretszerzésemnek köszönhetően. Szóval az életkorok még a régebbi tapasztalataim, mert egyébként minden úgy csináltam, ahogy írtál. 10 segédedző, 100% intenzitás 10%os erőnlét (ez utóbbit lehet akkor lejjebb veszem még néhány %-ot). Előtte úgy csináltam, hogy nem foglalkoztam vele, hogy már majdnem 18 éves, de igyekeztem magasabb mellékskillűeket keresni. Értem ezt úgy, hogy nagyszerű-kiemelkedő átadás, szélre meg ugyanez szélsőjátékkal. És emellé igyekeztem megfelelő-jóról feledzeni a játékszervezést. Aztán nyár elején kérdezgettem itt, és Zidanekrisz segített anno sokat, és átálltam arra, hogy inkább 17,0-17,20ig kb, középszerű-megfelelő értékekkel, de multiskilles, és speces játékosokat vettem. És azt edzetem. Egyébként, aki nyár elején csere volt nálam, az lett a kezdőm, hogy ne full gyenge csapattal kezdjem, és hogy az ő edzésüket befejezzem. Közülük 2 kkp, és 1 szélső távozott azóta, ők kb 3 szezont voltak nálam, valamint egyszer cseréltem a nem edzett posztokon mindenkit, és így lett az a 1,5 millió. És most így a pénzgyűjtés fázisában nem edzek mást csak jsz-t, meg azt a szezononkénti kettő átadást. Itt is inkább az általad vázolt edzéshez hasonlót kellene csinálnom, vagy az csak akkor kell, ha magamnak edzem már ki őket?
Az a taktika, hogy sok pénzt szedek össze, és nem foglalkozom a bukással hosszútávon mennyire tartható? Pl az általad említett 10 milliárdos tőkéből? Elképzelhető így is a nyereség? Ha jól cserélget az ember a nem edzett posztokon, akkor gondolom mindenképp, de azért nem olyan egyszerű az a műfaj. Még egy kérdés eszembe jutott. Persze nekem messze van még, másnak esetleg jól jöhet, meg nekem is később. Amikor már megtartom magamnak hosszútávon az edzett posztok játékosait is, és köréjük építem a csapatot. Hogy oldom meg az utánpótlást? Szóval előbb utóbb kiöregednek, és kb egyszerre, hisz amikor nekiállok őket kiedzeni fiatalon, akkor egyszerre érdemes a 6nak nekiállni. Hogy tudnám, hogy lehet elérni azt, hogy súlyosabb visszaesés nélkül átvegye a helyüket a következő generáció? Egy módot tudok elképzelni rá, hogy beáldozom a kupát, és ott a gyengébb képességű utánpótlást edzem. És így sorban. Vagy esetleg, ha nem várom meg, amíg kiöregszenek az edzettek, mikor érdemes eladni őket?
Egyébként nagyon köszi a válaszokat, meg a segítségeket.!
Az a taktika, hogy sok pénzt szedek össze, és nem foglalkozom a bukással hosszútávon mennyire tartható? Pl az általad említett 10 milliárdos tőkéből? Elképzelhető így is a nyereség? Ha jól cserélget az ember a nem edzett posztokon, akkor gondolom mindenképp, de azért nem olyan egyszerű az a műfaj. Még egy kérdés eszembe jutott. Persze nekem messze van még, másnak esetleg jól jöhet, meg nekem is később. Amikor már megtartom magamnak hosszútávon az edzett posztok játékosait is, és köréjük építem a csapatot. Hogy oldom meg az utánpótlást? Szóval előbb utóbb kiöregednek, és kb egyszerre, hisz amikor nekiállok őket kiedzeni fiatalon, akkor egyszerre érdemes a 6nak nekiállni. Hogy tudnám, hogy lehet elérni azt, hogy súlyosabb visszaesés nélkül átvegye a helyüket a következő generáció? Egy módot tudok elképzelni rá, hogy beáldozom a kupát, és ott a gyengébb képességű utánpótlást edzem. És így sorban. Vagy esetleg, ha nem várom meg, amíg kiöregszenek az edzettek, mikor érdemes eladni őket?
Egyébként nagyon köszi a válaszokat, meg a segítségeket.!
- Mszabi
Hát ha komoly célokat tűzöl ki magad elő akkor sztem ennyi minimum kell, de vkinek ez még kevés is (egyik magyar NB1-es).Jókat kérdezel, én ott akadtam el, hogy lehet 10 milliárd Ft-ot összeszedni. (10 000 000 eFt...1 millió eFt-nál, azaz 1 milliárdnál még sose volt több pénzem.
)

Mondjuk az is igaz, hogy a csapatomból szinte mindenki 20-21-22 év körüli most, a két csatárom 26 éves (plusz van 2 jövendőbeli 20 éves) meg az egyik védőm (őt már csak azért se cserélem le, mert nagyszerű a tapasztalata és hoz olyan értékeket, mint egy fiatal 14-es védekezésű). A lényeg, hogy most kapni fogják az átadást, így lesz kb 14 játékosom, akiknek legalább 2 elég jó skillje van, aztán meglátom, milyen edzésre állok át.
Ha félsz eladni vkit csak azért mert nagyszerű a tapasztalata és edzett poszton van akkor ott már megette a fene az egészet nem lesz sok pénzed sohasem. Mindig a megfelelő időben kell megválni az edzettektől. Átadás edzésnél is.
Lehet így is játszani, de így sosem leszel olyan eredményes. Elérhetsz szép eredményeket de nem az NB1 szintjén.Az a baj, hogy sajnálom majd eladni őket, ha kiöregszenek, de majd valamit kitalálok még addig, van rá vagy 3 évem (8-9 szezonom).
Az amit az előző hsz.-ban leírtam ahhoz hasonló edzéstervet fogok elkezdeni ha a mostani játékosaim kiöregednek. És itt olyan játékosokról van szó akik később nagy válogatottak lehetnek a legjobb alapanyagból feledzve (vagyis ez magában hordozza azt is h drágába is fognak kerülni) amikor megveszem őket 17 évesen.
- Mszabi
Ahhoz hogy multis legyen egy játékos minden héten meg kell kapnia az edzést. Ez világos remélem, mert ha kihagy heteket hónapokat vagy nem megfelelően kapja az edzést (segédedzők, intenzitás vagy erőnlét rosszul van beállítva) akkor csak egy átlagos játékos lesz. Ha 17 évesen veszel egy játékost mondjuk megfelelő szintről kezded el edzeni bármiből akkor a világklasszis szintet játékszervezésből 19 éves elején, védekezésből (ami a leglassabb edzésfajta) 20 éves kora előtt el kell érnie.Első kérdésem, hogy hogyan tudom elérni, hogy multis is legyen, de még öreg sem. Mert ugye, ha én megveszem 17 évesen a srácot, a skilljei max remek szintűek, esetleg ha nem 17 pár naposan veszem, hanem később, akkor egy-két szinttel nagyobbak lehetnek. De én edzem az 10 játékost játékszervezésből évekig, akkor kb 21-22 éves korukra elérik a világklasszis jsz-t, tapasztalataim alapján, de a többi skill marad az alap, ami nem a legjobb (+átadást azt edzek a holtszezonban). Hogy érem el, hogy ezekből a játékosokból megfelelő multiskilles játékosok legyenek?
Az amit te írsz h 21-22 évesen éri csak el a világklasszis szintet az az alábbi esetekben lehet igaz:
- nem jól edzetted (erőnlét, intenzitás, segédedzők száma nem megfelelő)
- nem elég tehetséges a játékos (öregen vetted nem megfelelő skillekkel a korához képest), pl. 18 éves jó, megfelelő skillekkel
- multiskilles vagyis a világklasszis főskill mellett rendelkezik már több magasabb képességgel is és csak ezért éri el a világklasszis szintet ilyen későn. Pl. 17 éves játékos megfelelő-megfelelő-megfelelő védekezés-játékszervezés-szélsőjáték képességgel rendelkezik. Hogyan lesz belőle 21 évesen egy olyan játékosod akinek a legmagasabb képessége a világklasszis, de mégis azt lehet róla elmondani hogy multiskilles.
Ht-box.ru számításai alapján (100% - 10% - 10s (intenzitás, erőnlét, seg.száma):
- védekezés edzés: megfelelőről kiemelkedőig 17.04 - 18.30 (év.nap)
- szélsőjáték: megfelelőről kiemelkedőig 18.30 - 19.00 (de itt hozzá adhatsz +30 napot az esetleges sérülések eltiltások vagy a holtszezoni más edzés pl. átadás miatt).
- játékszervezés: megfelelőről világklasszisig 19.30 - 21.85 --- ez után tovább is folytatod az edzését ameddig kell (17-18-as szint pl.)...Vagyis ha neked ilyen játékosod van akkor tényleg nagyon multis kis középpályás 21 évesen.

Ezt csak úgy érheted el h folyamatosan váltogatod az edzést, viszont ez a többi játékosod miatt nem szerencsés, ha csak nem mindegyiket ugyanígy akarod edzetni.
Az a jó alap esetben ha 17 éves játékos edzésének kezdésénél (10 segédedző, 100% intenzitás megvan mindig) az erőnlét 5-10% között amíg fiatal 20 éves korig kb. vagy addig amíg nem gondolkozol megindulni mert nyerni akarsz hatodban aztán ötödben stb.. Mert így jobban edződik.
Na szóval minél kisebb az erőnlét annál gyorsabb lesz az edzés.
Nem 10 játékost edzel játékszervezésből hanem igazából csak 6-ot. A másik 4 (szélső posztok) csak 50%-os edzést kapnak, ezért ők csak a pénzszerzés célját szolgálják, velük nem kell számolni hosszabb távon. Ellenben a másik 6-tal nagyon is. Ő rájuk kell oda figyelni h mindig a max. edzést kapják és ha def. csatárokat akarsz edzeni belőlük, akkor máris be tudod tenni őket a 6 posztra amit a gólszerzés edzés engedélyez. Tehát nem kell rotálni senkit sem az miatt mert 10 játékosod kapja a játékszervezés edzést.Zsugorítsam be a 10 játékosom a 6 gólszerzés edzést kapó helyre, és edzem fel őket abból is, majd ugyanígy a többivel? Mert így hirtelen más megoldás nem jut eszembe.

Én most gólszerzést edzek (előtte volt jsz. és átadás ilyen sorrendben) már 2 szezonja és azt kell mondanom h nem a legszerencsésebb a végére hagyni ezt az edzésfajtát, mert akkor már vannak eredmények hiszen erejük teljében vannak a def. csatik és így nem fogod tudni kihasználni mind a 3 posztot egy meccsen, pláne a 6-ot nem egy héten (ha kupameccs is van). 1. ligában ez még jobban igaz. Tapasztalom folyamatosan.

1. vagy összeszedsz egy csomó pénzt és nem foglalkozol azzal hogy mennyit buksz 1-1 játékoson a nem edzett posztokon.RealRaúl77 írta: Hogy oldom meg, hogy ne kelljen 1-2 év után a kiöregedés miatt mindent újrakezdeni, illetve hogy tartom magam pénzügyileg az adott szinten meg?
2. nem szedsz össze annyi pénzt és folyamatosan árulod őket (ez nagyon nehéz a mai ht-ben, régen én is így csináltam, ma már nem lehet a piac miatt).
3. összeszedsz annyi pénzt és ez mellett még folyamatosan árulod a játékosaid és nem buksz rajtuk (a legnehezebb).
A második kettő nagyon nehéz. Ezért az elsőt javaslom.

A kiemelt részt mire érted? a nem edzett posztokon lévők eladására vagy az edzett posztokon lévők eladására?Vagy nagy hülyeségeket kérdezek?Lehet..., nem vágom még olyan mélyen a játékot, egyelőre a pénzgyűjtés fázisban vagyok, az jól halad szerencsére, legalábbis nekem úgy tűnik. Nyár elején 1-2százezerből csináltam azóta 1,5 milliót. Nem tudom ez jónak számít-e.
Ha a nem edzett posztok cserélgetésével érted el akkor kiváló, nagyon jó ... ha az edzett posztokon lévőkre akkor azt kellene tudnom hogy hány játékost adtál el és mennyi ideig edződtek.
- realmadridfan
Jókat kérdezel, én ott akadtam el, hogy lehet 10 milliárd Ft-ot összeszedni. (10 000 000 eFt...
1 millió eFt-nál, azaz 1 milliárdnál még sose volt több pénzem.
)
Mondjuk az is igaz, hogy a csapatomból szinte mindenki 20-21-22 év körüli most, a két csatárom 26 éves (plusz van 2 jövendőbeli 20 éves) meg az egyik védőm (őt már csak azért se cserélem le, mert nagyszerű a tapasztalata és hoz olyan értékeket, mint egy fiatal 14-es védekezésű). A lényeg, hogy most kapni fogják az átadást, így lesz kb 14 játékosom, akiknek legalább 2 elég jó skillje van, aztán meglátom, milyen edzésre állok át.
Az a baj, hogy sajnálom majd eladni őket, ha kiöregszenek, de majd valamit kitalálok még addig, van rá vagy 3 évem (8-9 szezonom).

Az a baj, hogy sajnálom majd eladni őket, ha kiöregszenek, de majd valamit kitalálok még addig, van rá vagy 3 évem (8-9 szezonom).

- RealRaúl77
Először is gratulálok a sikerhez!Mszabi írta:Tuti tippet nem tudok adni mert bármelyik módszert ellehet rontani.
Talán a legjobb megoldás az ha összespórolsz némi pénzt nálam ez minimum 50 millió € (10milliárd ft) lenne, de inkább többet. Aztán csinálhatod az edzéstervet 17 évesekkel. Persze ha valakinek összegyűlik ennyi pénz az még nem garancia semmire mert ellehet költeni rossz játékosokra.
Ha megvan ez a pénz akkor én mindenképp kiedzenék magamnak egy posztra 17-18 évesekből nagyon jó lehetőségű játékosokat, lehetőleg speccel. pl kp-kat.
Ezekre építkeznék elsősorban és amikor már elég erősek inkább multisak (24-25 évesen pl.) veszel hozzájuk a többi nem edzett posztra is. Itt is hasonló korúakat mint az edzettjeid, mert ha idősebbekre költesz akkor hamarább kiöregednek, több erőnlét edzést igényelnek ezáltal lassabban fogod tudni edzeni a csapatodat.
Én is így csináltam defcsatikkal, csak abból a szempontból nem így hogy nem volt annyi pénze (50 millió) a csapatnak.
Most így, ahogy olvasgattam ezt, az a kérdés fogalmazódott meg bennem, hogy az még oké, hogy összegyűjtöm az alaptőkét, az adott, az rendben van. De ahogy kiveszem, utána a következő garnitúra fiatalokat az edzett poszton már nem adom el, hanem addig edzem, amíg megfelelő képességeket el nem érik. Első kérdésem, hogy hogyan tudom elérni, hogy multis is legyen, de még öreg sem. Mert ugye, ha én megveszem 17 évesen a srácot, a skilljei max remek szintűek, esetleg ha nem 17 pár naposan veszem, hanem később, akkor egy-két szinttel nagyobbak lehetnek. De én edzem az 10 játékost játékszervezésből évekig, akkor kb 21-22 éves korukra elérik a világklasszis jsz-t, tapasztalataim alapján, de a többi skill marad az alap, ami nem a legjobb (+átadást azt edzek a holtszezonban). Hogy érem el, hogy ezekből a játékosokból megfelelő multiskilles játékosok legyenek? Zsugorítsam be a 10 játékosom a 6 gólszerzés edzést kapó helyre, és edzem fel őket abból is, majd ugyanígy a többivel? Mert így hirtelen más megoldás nem jut eszembe.
A következő lépés, ha jól értem, miután megvan a megfelelően kiedzett alap, az általuk be nem töltött posztokra veszek hasonló korú játékosokat, a megfelelően erős skillekkel, specekkel. Ez is rendben van, mert most is ezt csinálom, csak kicsiben. Az edzettekkel be nem töltött posztokra az általam gondolt megfelelő erősségű játékosokat veszek kb 23-24 életévvel, és 1-2 év után megpróbálom őket a lehető legkevesebb veszteséggel eladni. Namost ezalapján a séma alapján haladva, amikor kiedzettem magamnak a játékosokat, és hasonló korúakat veszek melléjük, akkor az írásod alapján 24-25 évesek lesznek. Akkor ahhoz, hogy ne éljem fel az összes felhalmozott tőkém, nagyjából 1-2 év múlva szintén el kell adnom őket, hogy legalább ne bukjak nagyot, de ahogy megfigyeltem a 27-28 éves játékosoknak már azonos szinten rohamosan csökken az ára. És ha ezeket a játékosokat eladogatom, kezdhetek mindent előröl. Viszont, ha hagyom őket kiöregedni akkor pénzügyileg bukok. Hogy oldom meg, hogy ne kelljen 1-2 év után a kiöregedés miatt mindent újrakezdeni, illetve hogy tartom magam pénzügyileg az adott szinten meg?
Vagy nagy hülyeségeket kérdezek?

- Mszabi
Tuti tippet nem tudok adni mert bármelyik módszert ellehet rontani.
Talán a legjobb megoldás az ha összespórolsz némi pénzt nálam ez minimum 50 millió € (10milliárd ft) lenne, de inkább többet. Aztán csinálhatod az edzéstervet 17 évesekkel. Persze ha valakinek összegyűlik ennyi pénz az még nem garancia semmire mert ellehet költeni rossz játékosokra.
Ha megvan ez a pénz akkor én mindenképp kiedzenék magamnak egy posztra 17-18 évesekből nagyon jó lehetőségű játékosokat, lehetőleg speccel. pl kp-kat.
Ezekre építkeznék elsősorban és amikor már elég erősek inkább multisak (24-25 évesen pl.) veszel hozzájuk a többi nem edzett posztra is. Itt is hasonló korúakat mint az edzettjeid, mert ha idősebbekre költesz akkor hamarább kiöregednek, több erőnlét edzést igényelnek ezáltal lassabban fogod tudni edzeni a csapatodat.
Én is így csináltam defcsatikkal, csak abból a szempontból nem így hogy nem volt annyi pénze (50 millió) a csapatnak.
- realmadridfan
Gratula, Mszabi! Valami tuti tippet nem tudsz adni, hogy lehet ~4 év alatt ilyen szintre jutni? 2010. január óta játszom, de egyelőre a magyar ötödosztályban járok (egyre közelebb a negyedhez, de nem akarom elkapkodni sem a feljutást). 
Ott tartok most egyébként, ha érdekel valakit (:D), hogy már minden posztra van legalább világklasszis főskillel rendelkező játékosom, most fogok - a tervek szerint - átállni az átadás edzésre, mert van két (az egyik licit este jár le, nagyon bízom benne, hogy nem viszik el az orrom elől) 20 éves lenyűgöző gsz-es, nagyszerű jsz-es gyors csatárom, akikből védekező-csatárt akarok csinálni, közben meg legalább fejlődik a csapat többi tagja is.

Ott tartok most egyébként, ha érdekel valakit (:D), hogy már minden posztra van legalább világklasszis főskillel rendelkező játékosom, most fogok - a tervek szerint - átállni az átadás edzésre, mert van két (az egyik licit este jár le, nagyon bízom benne, hogy nem viszik el az orrom elől) 20 éves lenyűgöző gsz-es, nagyszerű jsz-es gyors csatárom, akikből védekező-csatárt akarok csinálni, közben meg legalább fejlődik a csapat többi tagja is.

- Mszabi
Régen írtam ide, de most örömmel jelenhetem be hogy szlovák kupagyőztes lett a csapatom 1. alkalommal.
Az elődöntőben a tesómat ejtette ki az ellenfél azt hiszem egy MOTS-al. Így szép bosszút vett ma érte a csapat.

Az elődöntőben a tesómat ejtette ki az ellenfél azt hiszem egy MOTS-al. Így szép bosszút vett ma érte a csapat.

- lordgabi
Csütörtökön kihívlak!

Ex-szerkesztő.
2015. november 25.

2015. november 25.