Sorozatok, TV műsorok

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
ferni

Re: Sorozatok, TV műsorok

HozzászólásSzerző: ferni » 2025. május 26., hétfő 11:29

TLOU 2. Évad

Hát bakker, nem tudom a writing rosszabb vagy Bella vagy az előbbi miatt rosszabb Bella is, de hogy a vége felé sokkal jobban zavart már, ahogy meg van írva az egész az fix.

Megint olyan buta dialógusok meg történések voltak, hogy konkrétan fájt.

Voltak azért jó jelenetek évadban.

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2025. május 23., péntek 14:02

Igen, ezekkel a streaming nézettségekkel vigyázni kell, mert nehéz objektív adatot találni róluk, mivel a szolgáltatók nem teszik közzé az adataikat (a netflixen kívül). Így sok oldal, ami ezzel foglalkozik, általában valamiféle magic számot kalkulálnak, amelyeknek semmi köze a nézettséghez, hanem inkább az online interakciók alapján számolnak valamit. Például a ParrotAnalytics ilyen. A JustWatch-ot nem tudom.

Viszont azt tudom, hogy alapvetően a Luminate és a Nielsen azok, amelyek mértékadók és a komolyabb újságok (variety, deadline, hollywood reporter) hivatkozni is szoktak rájuk. Ezek azt szokták közölni, hogy az adott héten hány millió percig nézték összesen a sorozatot a nézők

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. május 23., péntek 12:29

swfan írta: Itt lentebb írta Ericco, hogy évek alatt a második legnézettebb sorozat lett a Mandalorian után, hát én személy szerint erre nem találtam információt.
JustWatch %-os arányban ezt adta ki Április vége fele:
https://www.fanthatracks.com/wp-content ... K_2025.jpg
Ebbe futottam bele, amikor ezt írtam. Fenet tudja. Sokat torzíthat az is, hogy az Andor több és hosszabb részekből áll.

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2025. május 23., péntek 11:10

Yazid írta: Gondolom nagy siker volt, anyagilag is (remelem) es folytatjak ezt a vonalat, stilust.
Itt lentebb írta Ericco, hogy évek alatt a második legnézettebb sorozat lett a Mandalorian után, hát én személy szerint erre nem találtam információt.

Most jöttek ki az első heti nézettségi adatok a Nielsennél, és hát egy picivel még gyengébb is, mint az első évad nyitánya volt anno. Szóval hiába az elsöprő kritikai siker, egyelőre megmaradt egy rétegsorozatnak. Anyagilag csak annyit, hogy ez volt a legdrágább SW sorozat, ami meg is látszik rajta. Hátha idővel jobban felfedezik az emberek

nzooli93
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: nzooli93 » 2025. május 21., szerda 9:57

Mindenféle számok meg minden ismerete nélkül,nekem az a sejtésem, hogy egy Ahsokat,vagy Akolitikust sokkal jobban néznek, pláne a fanservice miatt,mert ez a komoly dráma elég rétegsorozatnak számít. Többször kimondták már,hogy a star warst mesének tekintik,es szerintem a nézők nagyrésze is jobban ugrik erre. Lézerkardozasokat,robbanasokat, egysoros faék egyszerű Marvel poénokat varnak el többségben,es a sztori,meg logikatlansag nem zavar senkit,ha belerakjak pl Hayden Cristensent.

Yazid
Kedvenc játékosaid: Zidane

HozzászólásSzerző: Yazid » 2025. május 21., szerda 9:41

Gondolom nagy siker volt, anyagilag is (remelem) es folytatjak ezt a vonalat, stilust.

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. május 21., szerda 9:34

barcsak ilyen lenne minden starwars.....
a konyvek, az univerzum, az egesz cucc kb vegelathatatlan forras es alapanyag, de az emberi balfaszsag itt is feluti a fejet evtizedek ota.
thereisonly1ronaldo

babaking
Kedvenc játékosaid: Guti, Kaká, Varane, Marcelo, SR4, Modric, Kroos, Nacho

HozzászólásSzerző: babaking » 2025. május 21., szerda 9:29

Andor S2

Tegnap végeztem vele. Simán 10/10. Egyetértek abban, hogy az első 3 rész picit lassabb, de ezek ahhoz kellenek, hogy értsed a karakterek fejlődését, a hátterét, motivációját stb, ne legyen elkapkodott.

3 dolgot említenék meg ami számomra kiemelkedett:

1.) A vágás. Nem a mai tiktokgenerációra szabott 2 másodperces snittek, hanem hosszú, súllyal rendelkező megkomponált jelenetek.

2.) Mindneki tudta, hogy hova fut ki a történet, mindenki tudja, hogy a sorozat végén melyik karakterek élnek, és ki az aki nem szerepel a következő részben. És mégis sikerült értelmes történeteket elmesélni, a karaktereket felépíteni és rendesen kiírni. Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Partagaz sorsa nagyon szépen meg volt komponálva például

3.) Dedra.Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget! Ahogy a végén még a leghűebb katonát is utoléri a birodalom és bedarálja tulajdonképpen ártatlanul. (Értsd a birodalom ellen nem követett el semmi jelentőset) Szinte sajnáltam

Van róla vita az internet sötét bugyraiban hogy ez Star Wars vagy nem Star Wars. Ha eddig a Star Wars-ra gondoltam, nem ez ugrott be, hanem egyértelműen a Jedik, Sithek és az erő - és mégis átjárja valami amitől egyértelműen Star Wars számomra.
A Futball mindenké. A pénz viszont, csak a kiválasztott keveseké, és mindent meg is tesznek, hogy ez így is maradjon.

TheBull6

HozzászólásSzerző: TheBull6 » 2025. május 21., szerda 8:11

lestat írta:
csababarca írta: Az biztos, hogy a sorozat alapján nem kezdenék bele a játékba, de majd sort kerítek rá.

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!tudja valaki, aki játszott, hogy hol fogják elvágni ezt az évadot? Mindehol utalgatnak rá, de nem jövök rá.
(játékokkal nem játszottam, de spoiler alatt nyugodtan írjátok:D)
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Jatekban harom napot vagyunk Seattle-ben. Eloszor Ellie szemszogebol, most azt latjuk. Ez hol lesz vege? azzal kene hogy Tommy meg Jesse golyot kap Abbytol aztan lesz egy 1v1 fight Ellie meg Abby kozott. A jatekban utana itt valltunk es Abbyvel jatszol es azt a harom napot latjuk az ö szemszogebol. Neki is kalandosra sikerul.
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Egész pontosan nem ott vált a játék. Még Tommy golyója és Ellie 1v1 fight előtt van a váltás: Ne nézd meg ha nem ismered a sztorit vagy nem akarod lelőni a dolgot :D Tommy golyója meg a fight az Abby 3 napja után van.

P. Krisz

HozzászólásSzerző: P. Krisz » 2025. május 20., kedd 21:41

Craig Mazin says ‘THE LAST OF US’ needs a Season 4 to finish the story of the game

“There’s no way to complete this narrative in a third season. Hopefully, we’ll earn our keep enough to come back and finish it”
Hogy híjják?
Bill.
Ide hallgass Bill!... Bill??!!! Mi a lófaszt hallok én, Bill?

lestat
Kedvenc játékosaid: Beckham, Zidane, C.Ronaldo, Ramos

HozzászólásSzerző: lestat » 2025. május 20., kedd 21:20

csababarca írta: Az biztos, hogy a sorozat alapján nem kezdenék bele a játékba, de majd sort kerítek rá.

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!tudja valaki, aki játszott, hogy hol fogják elvágni ezt az évadot? Mindehol utalgatnak rá, de nem jövök rá.
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Jatekban harom napot vagyunk Seattle-ben. Eloszor Ellie szemszogebol, most azt latjuk. Ez hol lesz vege? azzal kene hogy Tommy meg Jesse golyot kap Abbytol aztan lesz egy 1v1 fight Ellie meg Abby kozott. A jatekban utana itt valltunk es Abbyvel jatszol es azt a harom napot latjuk az ö szemszogebol. Neki is kalandosra sikerul.
Cristiano Ronaldo :goat:
2014-2024 Champions League Dynasty.
Danke Toni 🎱
Zinedine Zidane

92:48 :sziv:

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2025. május 20., kedd 19:37

TLOU

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!nem tudni mi lesz még, Szirmai azt mondta a Partizánon, hogy lesz valami mindenki számára meglepi csavar.

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2025. május 20., kedd 19:33

Az biztos, hogy a sorozat alapján nem kezdenék bele a játékba, de majd sort kerítek rá.

"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2025. május 20., kedd 19:25

nuevo_ericco írta:
hehetheoriginal írta: hogy egy játék nem 1v1 lett adaptálva egy sorozatba
Az nem siránkozás, ha a kettőt összehasonlítjuk, és aztán az egyiket jobbnak találjuk a másiknál.
Az nem siránkozás, de olvass el egy random ferni hszt a témában :D Hát még a pisztoly is rosszul áll a csaj kezében!!!!

Teljesen igaza van most hehének.

P. Krisz

HozzászólásSzerző: P. Krisz » 2025. május 20., kedd 16:41

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Az űrkapszulás résznél beugrottak a Bella Buzz Lightyear mémek. :lol:
Hogy híjják?
Bill.
Ide hallgass Bill!... Bill??!!! Mi a lófaszt hallok én, Bill?

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2025. május 20., kedd 16:02

Yazid írta: Nem csak a game nerdeknek szól a sorozat sőt szerintem nem is az volt a főcsapás. Teljesen rendben van a sorozat.
Senki se mondja, hogy a mai siralmas felhozatalhoz képest ez egy nézhetetlen fos, viszont bántja az ember szemét, hogy mennyivel jobb is lehetne, ha nem kreténkedik el.

Ez kb olyan, hogy lemásolod a padtársadról a csillagos ötös dolgozatát, azt is szarul, pluszban egy-két helyen direkt rosszat írsz le ne bukj, azt kapsz egy kegyelem hármas alát.

Ellie kinyírt a játékban 100+ embert meg zombit meg miegyebet, itt meg egy pisztoly úgy áll a kezében, hogy elröhögöd magad rajta és egy fogalmatlan balfaszt csináltak belőle.

Pedig az első évadot szerettem, még a Bill rész is egy nagyon szép epizód lett, ha el tudott vonatkoztatni az ember 1-2 dologtól, de a szezon 2-re Bella nem működik, amitől mindenki félt is és sejtette ez lesz és olyan buta és értelmetlen változtatások vannak, amit azzal elkerülhettek volna, ha a nagyon kreatív írók meg rendezők végigtolják a játékot kétszer és érzik minek mennyi súlya van, de az is lehet a kis egojuk miatt kell variálni, mert ők akkora művészek, hogy jobban tudják :lol:

De hát mikor ennyire buta valaki, hogy a közel tökéletest elkezdi megreformálni, akkor ne csodálkozzon, ha rosszabb lesz.

Pl a Jacksonos invázió zseniális volt, Eugene is ott volt mint egy opció akivel bármit kezdhettek volna, pl hogy tudja mit tett Joel, mert Firefly volt vagy akármi, erre csináltak egy ilyen kamudrámát, amire felfűzték a részt.

De pl Joel apja jó ötlet volt, az például tetszett.

nzooli93

HozzászólásSzerző: nzooli93 » 2025. május 20., kedd 13:57

It sorozat trailer

Kivancsi leszek,az uj film első része is jo volt szerintem par eve, meg mostanában olvastam az eredeti könyvet,ami nagyon hangulatos, remelem jo lesz a sorozat is,meg ha nyilván mas karakterek,es sztori lesz

Yazid
Kedvenc játékosaid: Zidane

HozzászólásSzerző: Yazid » 2025. május 20., kedd 13:17

Nem csak a game nerdeknek szól a sorozat sőt szerintem nem is az volt a főcsapás. Teljesen rendben van a sorozat.

TheBull6

HozzászólásSzerző: TheBull6 » 2025. május 20., kedd 13:03

Nem igazán látok sehol amúgy olyat aki játszott a játékkal és most meg éltetné a sorozatot hogy kenterbe veri a játékot.
Valszeg esélye nem volt a sorozatnak a játékkal szemben, de azzal hogy magukat szúrkálják kukacon a változtatásokkal meg szereplőválasztással, -3-as hendiről indulnak és egyelőre nem ugorják meg.

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. május 20., kedd 12:40

hehetheoriginal írta: hogy egy játék nem 1v1 lett adaptálva egy sorozatba
Az nem siránkozás, ha a kettőt összehasonlítjuk, és aztán az egyiket jobbnak találjuk a másiknál.

Vissza: