Oldal: 7 / 29

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2021. december 6., hétfő 20:33
Szerző: Remy
só, bors, citrom. Ennél több nem kell. :D

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2021. december 6., hétfő 20:16
Szerző: h3x0r
Lazachoz irjatok mar valami jo receptet. :kalapos:

Csak ne legyen tejszines vagy paprikas lisztben, bő olajban kirántott.

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2021. december 3., péntek 11:50
Szerző: RaúlCF
rashidm írta:
Realista24 írta:

Plusz kettő. Ha hal, akkor Budaörs.
Ennek megfelelően néha elég komoly a várakozási idő.
Áhhá köszi. :D És lepucolva, keserűfog eltávolításásval, felszeletelésével is lehet kérni, vagy csak odaadják a halat és szevasz? :D :mrgreen:
élő/egészben/filé/konyhakész/fűszerezve ahogy tetszik

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2021. december 3., péntek 10:57
Szerző: rashidm
Realista24 írta:
sebydani írta: Plusz egy oda, mi is onnan vesszük.
Plusz kettő. Ha hal, akkor Budaörs.
Ennek megfelelően néha elég komoly a várakozási idő.
Áhhá köszi. :D És lepucolva, keserűfog eltávolításásval, felszeletelésével is lehet kérni, vagy csak odaadják a halat és szevasz? :D :mrgreen:

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2021. december 3., péntek 9:55
Szerző: Realista24
sebydani írta:
Realista24 írta:

Plusz kettő. Ha hal, akkor Budaörs.
Ennek megfelelően néha elég komoly a várakozási idő.
Még mindig rövidebb, mintha neked kéne kifogni :mrgreen:
Attól függ milyen halról beszélünk :mrgreen:

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2021. december 3., péntek 9:53
Szerző: sebydani
Realista24 írta:
sebydani írta: Plusz egy oda, mi is onnan vesszük.
Plusz kettő. Ha hal, akkor Budaörs.
Ennek megfelelően néha elég komoly a várakozási idő.
Még mindig rövidebb, mintha neked kéne kifogni :mrgreen:

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2021. december 3., péntek 9:50
Szerző: Realista24
sebydani írta: Plusz egy oda, mi is onnan vesszük.
Plusz kettő. Ha hal, akkor Budaörs.
Ennek megfelelően néha elég komoly a várakozási idő.

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2021. december 3., péntek 9:47
Szerző: sebydani
Plusz egy oda, mi is onnan vesszük.

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2021. december 3., péntek 8:48
Szerző: RaúlCF
rashidm írta: Madridom népe! :mrgreen:

Budapesten hol szoktátok megvenni a karácsonyra való halat? Van valami bevált helyetek? Vagy csak simán Tesco/Sparban megveszitek a halat és annyi? :D
Mint budaörsi hazabeszélek de csak a budaörsi halpiacon veszem a halat. Nagyon kényes kérdés a hal és a legtöbb helyen szarrá fagyasztott rosszul tárolt pocsék halak vannak. Ha minőség kell akkor budaörsi halpiac.

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2021. december 3., péntek 8:08
Szerző: babaking
kiserik írta:
Ajánlom figyelmedbe a tengeri halak kapcsán ezt a filmet: https://www.netflix.com/hu/title/810140 ... ntent=true
Köszi majd megnézem. A trailer alapján sajnos el tudom képzelni, hogy miről van szó benne - gondolom arra fut ki, hogy azok a problémák amiket sok ember ismer - túlhalászás, uszonyok levágása és az élő cápák visszadobása, kvóták adásvétele, rabszolgamunka, ellenőrzés hiánya, ármanipuláció - súlyosabbak min gondolnánk.

Az a baj, hogy egy ilyen filmet lehetne a kávéról, teáról és húsokról is forgatni. Teszem hozzá, hogy abszolút jogosan mert sajnos ezek a problémák léteznek.

Arról nem is beszélve, hogy ahogy mérgezzük a tengereket (műanyag, mikroplasztik stb..) mérgezzük a halak és magunkat is.

Hála istennek ezek a problémák egyre szélesebb körben ismertek és egyre több megoldás/ szabályozás készül, hogy a komplett Supply Chainen keresztül lekövethető legyen az áru (pl Blockchain tokenekkel). Itt a legnagyobb kihívás pont az ami gondolom a filmben is hangsúlyos, hogy az nehezen lekövethető ami a hajón és az első kikötőben történik.

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2021. december 2., csütörtök 17:51
Szerző: kiserik
babaking írta:
gaborz1 írta:

Igaz, hogy nem vagyok pesti, de mi kifogjuk a karácsonyi halat.
Szívesen. :mrgreen:
Én sem vagyok Pesti, nálunk nagyfater fogja. Viszont mindig van hús is mert nem mindenki szeleti a heyi tóbol fogott halak iszapos ízét. (meg úgy általában az állóvizi halakét).

Lehet a Budaörsi halpiacra érdemes kilátogatnod, vagy onnan rendelni, pláne ha tengeri halra vágysz. (tudom tudom a hagyomány, de én finomat akarok enni karácsonykor :mrgreen: )
Ajánlom figyelmedbe a tengeri halak kapcsán ezt a filmet: https://www.netflix.com/hu/title/810140 ... ntent=true

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2021. december 2., csütörtök 17:39
Szerző: babaking
gaborz1 írta:
rashidm írta: Madridom népe! :mrgreen:

Budapesten hol szoktátok megvenni a karácsonyra való halat? Van valami bevált helyetek? Vagy csak simán Tesco/Sparban megveszitek a halat és annyi? :D
Igaz, hogy nem vagyok pesti, de mi kifogjuk a karácsonyi halat.
Szívesen. :mrgreen:
Én sem vagyok Pesti, nálunk nagyfater fogja. Viszont mindig van hús is mert nem mindenki szeleti a heyi tóbol fogott halak iszapos ízét. (meg úgy általában az állóvizi halakét).

Lehet a Budaörsi halpiacra érdemes kilátogatnod, vagy onnan rendelni, pláne ha tengeri halra vágysz. (tudom tudom a hagyomány, de én finomat akarok enni karácsonykor :mrgreen: )

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2021. december 2., csütörtök 14:04
Szerző: gaborz1
rashidm írta: Madridom népe! :mrgreen:

Budapesten hol szoktátok megvenni a karácsonyra való halat? Van valami bevált helyetek? Vagy csak simán Tesco/Sparban megveszitek a halat és annyi? :D
Igaz, hogy nem vagyok pesti, de mi kifogjuk a karácsonyi halat.
Szívesen. :mrgreen:

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2021. december 2., csütörtök 14:04
Szerző: Remy
Ha jó húst akarsz, akkor Matusz Vad.

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2021. december 2., csütörtök 14:01
Szerző: rashidm
Madridom népe! :mrgreen:

Budapesten hol szoktátok megvenni a karácsonyra való halat? Van valami bevált helyetek? Vagy csak simán Tesco/Sparban megveszitek a halat és annyi? :D

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2021. március 4., csütörtök 20:24
Szerző: zoli0415
Üdv mindenkinek. Gyümölcsprés vs gyümölcscentrifuga témában kérnék segítséget. Valós felhasználók gyakorlati véleménye érdekelne...előnyök, hátrányok, gazdaságosság stb. Köszönöm!

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2021. március 2., kedd 21:31
Szerző: a76gyuri
CS0ki írta: Köszi szépen, kezdesz meggyőzni. :) volt még az a magyar márka, amit Lázár séffel nyomatnak, kamado4u, de arról végképp nem találtam semmilyen véleményt.

A tiéden már van az a forgács parkoló cucc? Sok értelmét nem látom, ezért inkább a basic monolith classic-ot nézegetem, az se olcsó...
Van rajta, nem sokat használtam. Én a sütés kezdetekor szoktam rátenni fát, az füstöl elég sokáig. Facebookon van kamadós csoport, ott dícsérték a kamado4u-t, én nem láttam még élőben eddig. A Green Egget Mexikóban gyártják, a Primot Amerikában, az összes többit Kínában. Számomra Lázár chef nem túl hiteles a bbq műfajban. Ha bármilyen kérdésed van nyugodtan kérdezz.🙂

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2021. március 2., kedd 21:08
Szerző: CS0ki
Köszi szépen, kezdesz meggyőzni. :) volt még az a magyar márka, amit Lázár séffel nyomatnak, kamado4u, de arról végképp nem találtam semmilyen véleményt.

A tiéden már van az a forgács parkoló cucc? Sok értelmét nem látom, ezért inkább a basic monolith classic-ot nézegetem, az se olcsó...

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2021. március 1., hétfő 21:12
Szerző: a76gyuri
CS0ki írta: És direkt grillezésre milyen könnyű használni? Sok faszén kell a használathoz? Kicsit félek, hogy amikor csak 2 emberre használnánk, akkor ahhoz feleslegesen sok faszenet el kéne használni...
Igazából a méret kapcsán is kicsit bizonytalan vagyok, lehet elég lenne egy kisebb is. Csak mint egy akváriumnál, gondolom ennél is úgy működik, hogy ha kisebb, akkor azt nehezebb stabilan tartani. Tehát ha mondjuk akarnék lassú tűzön hosszan sütni, akkor egy kisebb nehezebben tartja a hőmérsékletet.
Te próbáltál mondjuk marhaszegyet készíteni benne?
Nagyon kevés szénnel elpöfög. Direkre és indirektre is tökéletesen használható. Ha csak egy sütőm lehetne, az biztos a kamado lenne. Ha az anyagi kereted megvan rá, akkor mindenképpen a nagyobbat vedd meg. A fogyasztása elenyészően több a juniortól. Én legtöbbször 2 felnőtt+2 gyerek kombinációra sütöttem, de volt, hogy 12 felnőttre. A 4 év alatt szerintem sütöttem rajta 100-150 alkalommal, szinte minden fajta húst, ami errefelé előfordul. Szegyet is talán 10 alkalommal. A kicsin pl nem tudsz oldalast sütni egészben, azt még a nagyon is legózni kell.

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2021. március 1., hétfő 21:01
Szerző: CS0ki
És direkt grillezésre milyen könnyű használni? Sok faszén kell a használathoz? Kicsit félek, hogy amikor csak 2 emberre használnánk, akkor ahhoz feleslegesen sok faszenet el kéne használni...
Igazából a méret kapcsán is kicsit bizonytalan vagyok, lehet elég lenne egy kisebb is. Csak mint egy akváriumnál, gondolom ennél is úgy működik, hogy ha kisebb, akkor azt nehezebb stabilan tartani. Tehát ha mondjuk akarnék lassú tűzön hosszan sütni, akkor egy kisebb nehezebben tartja a hőmérsékletet.
Te próbáltál mondjuk marhaszegyet készíteni benne?