Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2021. december 6., hétfő 20:33
só, bors, citrom. Ennél több nem kell. 

élő/egészben/filé/konyhakész/fűszerezve ahogy tetszikrashidm írta:Áhhá köszi.Realista24 írta:
Plusz kettő. Ha hal, akkor Budaörs.
Ennek megfelelően néha elég komoly a várakozási idő.És lepucolva, keserűfog eltávolításásval, felszeletelésével is lehet kérni, vagy csak odaadják a halat és szevasz?
![]()
![]()
Áhhá köszi.Realista24 írta:Plusz kettő. Ha hal, akkor Budaörs.sebydani írta: Plusz egy oda, mi is onnan vesszük.
Ennek megfelelően néha elég komoly a várakozási idő.
Attól függ milyen halról beszélünksebydani írta:Még mindig rövidebb, mintha neked kéne kifogniRealista24 írta:
Plusz kettő. Ha hal, akkor Budaörs.
Ennek megfelelően néha elég komoly a várakozási idő.![]()
Még mindig rövidebb, mintha neked kéne kifogniRealista24 írta:Plusz kettő. Ha hal, akkor Budaörs.sebydani írta: Plusz egy oda, mi is onnan vesszük.
Ennek megfelelően néha elég komoly a várakozási idő.
Plusz kettő. Ha hal, akkor Budaörs.sebydani írta: Plusz egy oda, mi is onnan vesszük.
Mint budaörsi hazabeszélek de csak a budaörsi halpiacon veszem a halat. Nagyon kényes kérdés a hal és a legtöbb helyen szarrá fagyasztott rosszul tárolt pocsék halak vannak. Ha minőség kell akkor budaörsi halpiac.rashidm írta: Madridom népe!![]()
Budapesten hol szoktátok megvenni a karácsonyra való halat? Van valami bevált helyetek? Vagy csak simán Tesco/Sparban megveszitek a halat és annyi?![]()
Köszi majd megnézem. A trailer alapján sajnos el tudom képzelni, hogy miről van szó benne - gondolom arra fut ki, hogy azok a problémák amiket sok ember ismer - túlhalászás, uszonyok levágása és az élő cápák visszadobása, kvóták adásvétele, rabszolgamunka, ellenőrzés hiánya, ármanipuláció - súlyosabbak min gondolnánk.kiserik írta:
Ajánlom figyelmedbe a tengeri halak kapcsán ezt a filmet: https://www.netflix.com/hu/title/810140 ... ntent=true
Ajánlom figyelmedbe a tengeri halak kapcsán ezt a filmet: https://www.netflix.com/hu/title/810140 ... ntent=truebabaking írta:Én sem vagyok Pesti, nálunk nagyfater fogja. Viszont mindig van hús is mert nem mindenki szeleti a heyi tóbol fogott halak iszapos ízét. (meg úgy általában az állóvizi halakét).gaborz1 írta:
Igaz, hogy nem vagyok pesti, de mi kifogjuk a karácsonyi halat.
Szívesen.![]()
Lehet a Budaörsi halpiacra érdemes kilátogatnod, vagy onnan rendelni, pláne ha tengeri halra vágysz. (tudom tudom a hagyomány, de én finomat akarok enni karácsonykor)
Én sem vagyok Pesti, nálunk nagyfater fogja. Viszont mindig van hús is mert nem mindenki szeleti a heyi tóbol fogott halak iszapos ízét. (meg úgy általában az állóvizi halakét).gaborz1 írta:Igaz, hogy nem vagyok pesti, de mi kifogjuk a karácsonyi halat.rashidm írta: Madridom népe!![]()
Budapesten hol szoktátok megvenni a karácsonyra való halat? Van valami bevált helyetek? Vagy csak simán Tesco/Sparban megveszitek a halat és annyi?![]()
Szívesen.![]()
Igaz, hogy nem vagyok pesti, de mi kifogjuk a karácsonyi halat.rashidm írta: Madridom népe!![]()
Budapesten hol szoktátok megvenni a karácsonyra való halat? Van valami bevált helyetek? Vagy csak simán Tesco/Sparban megveszitek a halat és annyi?![]()
Van rajta, nem sokat használtam. Én a sütés kezdetekor szoktam rátenni fát, az füstöl elég sokáig. Facebookon van kamadós csoport, ott dícsérték a kamado4u-t, én nem láttam még élőben eddig. A Green Egget Mexikóban gyártják, a Primot Amerikában, az összes többit Kínában. Számomra Lázár chef nem túl hiteles a bbq műfajban. Ha bármilyen kérdésed van nyugodtan kérdezz.CS0ki írta: Köszi szépen, kezdesz meggyőzni.volt még az a magyar márka, amit Lázár séffel nyomatnak, kamado4u, de arról végképp nem találtam semmilyen véleményt.
A tiéden már van az a forgács parkoló cucc? Sok értelmét nem látom, ezért inkább a basic monolith classic-ot nézegetem, az se olcsó...
Nagyon kevés szénnel elpöfög. Direkre és indirektre is tökéletesen használható. Ha csak egy sütőm lehetne, az biztos a kamado lenne. Ha az anyagi kereted megvan rá, akkor mindenképpen a nagyobbat vedd meg. A fogyasztása elenyészően több a juniortól. Én legtöbbször 2 felnőtt+2 gyerek kombinációra sütöttem, de volt, hogy 12 felnőttre. A 4 év alatt szerintem sütöttem rajta 100-150 alkalommal, szinte minden fajta húst, ami errefelé előfordul. Szegyet is talán 10 alkalommal. A kicsin pl nem tudsz oldalast sütni egészben, azt még a nagyon is legózni kell.CS0ki írta: És direkt grillezésre milyen könnyű használni? Sok faszén kell a használathoz? Kicsit félek, hogy amikor csak 2 emberre használnánk, akkor ahhoz feleslegesen sok faszenet el kéne használni...
Igazából a méret kapcsán is kicsit bizonytalan vagyok, lehet elég lenne egy kisebb is. Csak mint egy akváriumnál, gondolom ennél is úgy működik, hogy ha kisebb, akkor azt nehezebb stabilan tartani. Tehát ha mondjuk akarnék lassú tűzön hosszan sütni, akkor egy kisebb nehezebben tartja a hőmérsékletet.
Te próbáltál mondjuk marhaszegyet készíteni benne?