Konyhafőnök
- Remy
- Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
- Kapcsolat:
Re: Konyhafőnök
só, bors, citrom. Ennél több nem kell.

2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.
Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!
Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick
New England Patriots
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.
Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!
New England Patriots
- h3x0r
Lazachoz irjatok mar valami jo receptet.
Csak ne legyen tejszines vagy paprikas lisztben, bő olajban kirántott.

Csak ne legyen tejszines vagy paprikas lisztben, bő olajban kirántott.
- RaúlCF
- Kedvenc játékosaid: Raúl, Modric, Casillas, Zidane, Ronaldinho, Bellingham, Valverde
élő/egészben/filé/konyhakész/fűszerezve ahogy tetszikrashidm írta:Áhhá köszi.Realista24 írta:
Plusz kettő. Ha hal, akkor Budaörs.
Ennek megfelelően néha elég komoly a várakozási idő.És lepucolva, keserűfog eltávolításásval, felszeletelésével is lehet kérni, vagy csak odaadják a halat és szevasz?
![]()
![]()
-
- Kedvenc játékosaid: Alba, Busi, Alves... ja nem
Áhhá köszi.Realista24 írta:Plusz kettő. Ha hal, akkor Budaörs.sebydani írta: Plusz egy oda, mi is onnan vesszük.
Ennek megfelelően néha elég komoly a várakozási idő.

- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kapcsolat:
Attól függ milyen halról beszélünksebydani írta:Még mindig rövidebb, mintha neked kéne kifogniRealista24 írta:
Plusz kettő. Ha hal, akkor Budaörs.
Ennek megfelelően néha elég komoly a várakozási idő.![]()

Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- sebydani
- Kedvenc játékosaid: Raúl, Zidane, Modric, Bellingham
- Kedvenc csapatod: Real Madrid, Eagles
Még mindig rövidebb, mintha neked kéne kifogniRealista24 írta:Plusz kettő. Ha hal, akkor Budaörs.sebydani írta: Plusz egy oda, mi is onnan vesszük.

"A Barcelona történelme, amely az elmúlt 10 évből áll, soha nem lesz egyenlő a Real Madridéval.”- Álvaro Arbeloa
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kapcsolat:
Plusz kettő. Ha hal, akkor Budaörs.sebydani írta: Plusz egy oda, mi is onnan vesszük.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- sebydani
- Kedvenc játékosaid: Raúl, Zidane, Modric, Bellingham
- Kedvenc csapatod: Real Madrid, Eagles
Plusz egy oda, mi is onnan vesszük.
"A Barcelona történelme, amely az elmúlt 10 évből áll, soha nem lesz egyenlő a Real Madridéval.”- Álvaro Arbeloa
- RaúlCF
- Kedvenc játékosaid: Raúl, Modric, Casillas, Zidane, Ronaldinho, Bellingham, Valverde
Mint budaörsi hazabeszélek de csak a budaörsi halpiacon veszem a halat. Nagyon kényes kérdés a hal és a legtöbb helyen szarrá fagyasztott rosszul tárolt pocsék halak vannak. Ha minőség kell akkor budaörsi halpiac.rashidm írta: Madridom népe!![]()
Budapesten hol szoktátok megvenni a karácsonyra való halat? Van valami bevált helyetek? Vagy csak simán Tesco/Sparban megveszitek a halat és annyi?![]()
- babaking
- Kedvenc játékosaid: Guti, Kaká, Varane, Marcelo, SR4, Modric, Kroos, Nacho
Köszi majd megnézem. A trailer alapján sajnos el tudom képzelni, hogy miről van szó benne - gondolom arra fut ki, hogy azok a problémák amiket sok ember ismer - túlhalászás, uszonyok levágása és az élő cápák visszadobása, kvóták adásvétele, rabszolgamunka, ellenőrzés hiánya, ármanipuláció - súlyosabbak min gondolnánk.kiserik írta:
Ajánlom figyelmedbe a tengeri halak kapcsán ezt a filmet: https://www.netflix.com/hu/title/810140 ... ntent=true
Az a baj, hogy egy ilyen filmet lehetne a kávéról, teáról és húsokról is forgatni. Teszem hozzá, hogy abszolút jogosan mert sajnos ezek a problémák léteznek.
Arról nem is beszélve, hogy ahogy mérgezzük a tengereket (műanyag, mikroplasztik stb..) mérgezzük a halak és magunkat is.
Hála istennek ezek a problémák egyre szélesebb körben ismertek és egyre több megoldás/ szabályozás készül, hogy a komplett Supply Chainen keresztül lekövethető legyen az áru (pl Blockchain tokenekkel). Itt a legnagyobb kihívás pont az ami gondolom a filmben is hangsúlyos, hogy az nehezen lekövethető ami a hajón és az első kikötőben történik.
A Futball mindenké. A pénz viszont, csak a kiválasztott keveseké, és mindent meg is tesznek, hogy ez így is maradjon.
Ajánlom figyelmedbe a tengeri halak kapcsán ezt a filmet: https://www.netflix.com/hu/title/810140 ... ntent=truebabaking írta:Én sem vagyok Pesti, nálunk nagyfater fogja. Viszont mindig van hús is mert nem mindenki szeleti a heyi tóbol fogott halak iszapos ízét. (meg úgy általában az állóvizi halakét).gaborz1 írta:
Igaz, hogy nem vagyok pesti, de mi kifogjuk a karácsonyi halat.
Szívesen.![]()
Lehet a Budaörsi halpiacra érdemes kilátogatnod, vagy onnan rendelni, pláne ha tengeri halra vágysz. (tudom tudom a hagyomány, de én finomat akarok enni karácsonykor)
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!
- babaking
- Kedvenc játékosaid: Guti, Kaká, Varane, Marcelo, SR4, Modric, Kroos, Nacho
Én sem vagyok Pesti, nálunk nagyfater fogja. Viszont mindig van hús is mert nem mindenki szeleti a heyi tóbol fogott halak iszapos ízét. (meg úgy általában az állóvizi halakét).gaborz1 írta:Igaz, hogy nem vagyok pesti, de mi kifogjuk a karácsonyi halat.rashidm írta: Madridom népe!![]()
Budapesten hol szoktátok megvenni a karácsonyra való halat? Van valami bevált helyetek? Vagy csak simán Tesco/Sparban megveszitek a halat és annyi?![]()
Szívesen.![]()
Lehet a Budaörsi halpiacra érdemes kilátogatnod, vagy onnan rendelni, pláne ha tengeri halra vágysz. (tudom tudom a hagyomány, de én finomat akarok enni karácsonykor

A Futball mindenké. A pénz viszont, csak a kiválasztott keveseké, és mindent meg is tesznek, hogy ez így is maradjon.
-
- Kedvenc játékosaid: Zizou, CR7
- Kedvenc csapatod: Nem is lehet kérdés
Igaz, hogy nem vagyok pesti, de mi kifogjuk a karácsonyi halat.rashidm írta: Madridom népe!![]()
Szívesen.

- Remy
- Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
- Kapcsolat:
Ha jó húst akarsz, akkor Matusz Vad.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.
Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!
New England Patriots
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.
Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!
New England Patriots
-
- Kedvenc játékosaid: Alba, Busi, Alves... ja nem
Madridom népe!
Budapesten hol szoktátok megvenni a karácsonyra való halat? Van valami bevált helyetek? Vagy csak simán Tesco/Sparban megveszitek a halat és annyi?

Budapesten hol szoktátok megvenni a karácsonyra való halat? Van valami bevált helyetek? Vagy csak simán Tesco/Sparban megveszitek a halat és annyi?

Üdv mindenkinek. Gyümölcsprés vs gyümölcscentrifuga témában kérnék segítséget. Valós felhasználók gyakorlati véleménye érdekelne...előnyök, hátrányok, gazdaságosság stb. Köszönöm!
Van rajta, nem sokat használtam. Én a sütés kezdetekor szoktam rátenni fát, az füstöl elég sokáig. Facebookon van kamadós csoport, ott dícsérték a kamado4u-t, én nem láttam még élőben eddig. A Green Egget Mexikóban gyártják, a Primot Amerikában, az összes többit Kínában. Számomra Lázár chef nem túl hiteles a bbq műfajban. Ha bármilyen kérdésed van nyugodtan kérdezz.CS0ki írta: Köszi szépen, kezdesz meggyőzni.volt még az a magyar márka, amit Lázár séffel nyomatnak, kamado4u, de arról végképp nem találtam semmilyen véleményt.
A tiéden már van az a forgács parkoló cucc? Sok értelmét nem látom, ezért inkább a basic monolith classic-ot nézegetem, az se olcsó...
Köszi szépen, kezdesz meggyőzni.
volt még az a magyar márka, amit Lázár séffel nyomatnak, kamado4u, de arról végképp nem találtam semmilyen véleményt.
A tiéden már van az a forgács parkoló cucc? Sok értelmét nem látom, ezért inkább a basic monolith classic-ot nézegetem, az se olcsó...

Nagyon kevés szénnel elpöfög. Direkre és indirektre is tökéletesen használható. Ha csak egy sütőm lehetne, az biztos a kamado lenne. Ha az anyagi kereted megvan rá, akkor mindenképpen a nagyobbat vedd meg. A fogyasztása elenyészően több a juniortól. Én legtöbbször 2 felnőtt+2 gyerek kombinációra sütöttem, de volt, hogy 12 felnőttre. A 4 év alatt szerintem sütöttem rajta 100-150 alkalommal, szinte minden fajta húst, ami errefelé előfordul. Szegyet is talán 10 alkalommal. A kicsin pl nem tudsz oldalast sütni egészben, azt még a nagyon is legózni kell.CS0ki írta: És direkt grillezésre milyen könnyű használni? Sok faszén kell a használathoz? Kicsit félek, hogy amikor csak 2 emberre használnánk, akkor ahhoz feleslegesen sok faszenet el kéne használni...
Igazából a méret kapcsán is kicsit bizonytalan vagyok, lehet elég lenne egy kisebb is. Csak mint egy akváriumnál, gondolom ennél is úgy működik, hogy ha kisebb, akkor azt nehezebb stabilan tartani. Tehát ha mondjuk akarnék lassú tűzön hosszan sütni, akkor egy kisebb nehezebben tartja a hőmérsékletet.
Te próbáltál mondjuk marhaszegyet készíteni benne?
És direkt grillezésre milyen könnyű használni? Sok faszén kell a használathoz? Kicsit félek, hogy amikor csak 2 emberre használnánk, akkor ahhoz feleslegesen sok faszenet el kéne használni...
Igazából a méret kapcsán is kicsit bizonytalan vagyok, lehet elég lenne egy kisebb is. Csak mint egy akváriumnál, gondolom ennél is úgy működik, hogy ha kisebb, akkor azt nehezebb stabilan tartani. Tehát ha mondjuk akarnék lassú tűzön hosszan sütni, akkor egy kisebb nehezebben tartja a hőmérsékletet.