OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Steve
Kedvenc játékosaid: R9, RC, Guti, Zidane, Modric, Marcelo, Bellingham
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: OFF

HozzászólásSzerző: Steve » 2022. február 18., péntek 20:41

Swineherd írta: Barátaim, a legjobbakat kívánom nektek!
Elsátrazok innen, mostanában nem lesz időm ide felnézni, remélem, minden úgy alakul, ahogyan szeretnétek...

Vigyázzatok magatokra! :salute:
Na ne hülyéskedj már Swine!

Mi történt, hogy ennyire nem lesz időd?Egy-két rövid sort mindig lehet írni. :) Te is már 1923-óta fórum tag vagy, nehogy eltűnj.

De bárhogy is, a legjobbakat! Vigyázz te is magadra! :agree:

Swineherd
Kedvenc játékosaid: Il Fenomeno

HozzászólásSzerző: Swineherd » 2022. február 18., péntek 20:37

Barátaim, a legjobbakat kívánom nektek!
Elsátrazok innen, mostanában nem lesz időm ide felnézni, remélem, minden úgy alakul, ahogyan szeretnétek...

Vigyázzatok magatokra! :salute:
Schmeichel - Cafú, Nesta, Ramos, RC - Modric, Redondo - Laudrup, Zidane - Ronaldo, Benzema

Steve

HozzászólásSzerző: Steve » 2022. február 18., péntek 19:02

hehetheoriginal írta: en nem veszem fel kétszer ugyanazt Steve, mégis mi a faszt képzeltél?
hogy szegénység van es éhezés? :kalapos:

nezzed inkabb, muvelodjel rágjam ki a köldökszöszmöszt teee
Jajj megint ez a péntek esti összebújós hangulat itt a Madridomon. :-* :smile:

A video szuper! :agree: :sziv:

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2022. február 18., péntek 17:35

en nem veszem fel kétszer ugyanazt Steve, mégis mi a faszt képzeltél?
hogy szegénység van es éhezés? :kalapos:

nezzed inkabb, muvelodjel rágjam ki a köldökszöszmöszt teee
thereisonly1ronaldo

Steve

HozzászólásSzerző: Steve » 2022. február 18., péntek 17:02

hehetheoriginal írta: Tipikus porfogo szar, amit anya páros labbal basz ki takaritaskor :kalapos:
Nálunk már én takarítok! :mrgreen:

Hehitonal jön anya minden hétvégén és kimossa a fékcsíkos, büdös fecske alsónacit is? :kalapos:

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2022. február 18., péntek 16:31

Tipikus porfogo szar, amit anya páros labbal basz ki takaritaskor :kalapos:
thereisonly1ronaldo

El Sie7e
Kedvenc játékosaid: Raúl

HozzászólásSzerző: El Sie7e » 2022. február 18., péntek 16:07

Bencze írta:
dzsi91 írta: Fuu de adom ezt a Lego Bernabeut! :D Hol vagy hogy lehet ezt előrendelni.
Marcius egytol kaphato a weboldalukon. Miert ilyen ronda sarga a stadion kulseje? :( Ettol fuggetlenul en is felizgultam ra :D
Áthozom ide.
Nem csak legobol van egyébként:
https://www.fociplaza.hu/Real-Madrid-3D ... -Bearnabeu
“Mindig emlékezz rá; a Real Madrid azért harcol, hogy megvédje a dicsőségét, a többi csapat pedig azért harcol, hogy felérjen a Real Madrid szintjére. Ez az igazság.”
egy 64 éves Real Madrid drukker

reeed_ati
Kedvenc játékosaid: Zinedine Zidane

HozzászólásSzerző: reeed_ati » 2022. február 17., csütörtök 23:59

Kopogtassatok inkább.. :lol: :lol: :lol:

sebydani
Kedvenc játékosaid: Raúl, Zidane, Modric, Bellingham
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Eagles

HozzászólásSzerző: sebydani » 2022. február 17., csütörtök 17:02

gutihaz14 írta: https://www.lego.com/it-it/product/real ... dium-10299

ha valakinek telik rá
Végreeeeee. Múltkor láttam, hogy van Camp Nou, nem is értettem nekünk miért nincs. Bár azt hittem akkor megvárják az új stadiont.

Mindegy, kell ez is és ha lesz az újból az is :mrgreen:
"A Barcelona történelme, amely az elmúlt 10 évből áll, soha nem lesz egyenlő a Real Madridéval.”- Álvaro Arbeloa

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2022. február 17., csütörtök 16:41

https://www.lego.com/it-it/product/real ... dium-10299

ha valakinek telik rá
valamelyik univerzumban: :box:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---

edzo: xabi apo

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2022. február 17., csütörtök 0:55

Nika óráiról az jutott eszembe, hogy részben azért jöttem el előző melóhelyről mert elértem egy Kelet-Európai plafont a multinál, a nagyobb pozit úgy éreztem nem kaphattam meg. Egy amerikai sráccal voltunk egy szinten regionális igazgatók és amikor elment a főnökünk gyakorlatilag kérdés nélkül ő kapta meg a globál pozit, pedig az én eredményeim és tapasztalatom jobbak voltak. Az ami nem volt jobb, az az hogy ő a projekt trackerben levezette hogy egyik héten pl 210 órát dolgozott. Az akkori főnökünk meg ahelyett hogy megkérdezné ezt mégis hogy ha egy hét 168 órából áll, folyamatosan a seggét nyalta hogy hú hát igen le kell venni róla feladatokat mert túl sok mindent csinál.

lordgabi
Kedvenc játékosaid: Raúl, Puskás, CR, R9, RC, Zidane, Casillas, Ramos, Marcelo, Guti, Nacho

HozzászólásSzerző: lordgabi » 2022. február 16., szerda 23:16

kiserik írta:
ikarus93 írta: Meccstōl függetlenül csak én nem tudok aludni ma ?
Valami biztos volt a levegőben, a fiam is fennt volt egész éjszaka.
Telihold kavart be. Tények+ is ezt mondta ma este, meg a horoszkóppal foglalkozó szakértő. Nagyon sok emberre hatással van. Rám szerencsére nincs, nem is foglalkozom vele, csak háttérben ment a tévé és eszembe jutottatok. :ike:
Ex-szerkesztő.

2015. november 25.
UEFA Bajnokok Ligája - Shakhtar Donetsk 3-4 Real Madrid C.F.
Arena Lviv, Lemberg - A nagy találkozás! :sziv: :salute:

Nika91127
Kedvenc játékosaid: Guti, Marcelo,Valverde

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2022. február 16., szerda 21:08

nmate írta:
Nika91127 írta:Párom gyermekgyógyász lesz.
Én nem tudom, hogyan bírjátok ugyanolyan szakmával, főleg orvos - orvos :mrgreen:
Személy szerint megőrülnék, ha ugyanazokat a picsogásokat kellene hallgatnom asszonytól, mint amiket én leművelek. Sőt, tökre megnyugtat, hogy nincs is nagy problémám, mert míg nekem 2 teszt eset nem fut le, addig neki két halotti jelentést kell megírni. :kalapos:
Hát, nagyon más a szakmánk, hiába dr. mindkettőnk :)

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2022. február 16., szerda 21:07

Nika91127 írta:Párom gyermekgyógyász lesz.
Én nem tudom, hogyan bírjátok ugyanolyan szakmával, főleg orvos - orvos :mrgreen:
Személy szerint megőrülnék, ha ugyanazokat a picsogásokat kellene hallgatnom asszonytól, mint amiket én leművelek. Sőt, tökre megnyugtat, hogy nincs is nagy problémám, mert míg nekem 2 teszt eset nem fut le, addig neki két halotti jelentést kell megírni. :kalapos:

Nika91127
Kedvenc játékosaid: Guti, Marcelo,Valverde

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2022. február 16., szerda 20:03

kierkegaard írta:
Nika91127 írta:

Hát, az eü-ben elég nagy a burnout veszély, főleg a mostani időkben. De elég egy szar időszak - én pl. műtétes szakmában vagyok, de a kötelező gyakorlatok miatt a "megszokott" fizetésem kb. 60%-át kapom, 6 hónapja nem operáltam és főleg csak adminisztratív munkát vagy "kampózást" végzek. Emellé ott a "nyomás", hogy a kis 1 évessel foglalkozni, felnevelni, jó körülményeket biztosítani... Hát, nem egyszerű :) (De nem iszom, max. heti 1x egy 0,33-as sört, és sose dohányoztam).
Ott több ok miatt is. Az államiban elég nehéz kikerülni azt, hogy ne lépd túl a kötelező túlóra keretedet is.
Amúgy mi (vagy lesz) a szakterületed sebészeten belül? :D

A párod is a szakmában dolgozik? Az szokott még gyereknevlés szempontjából izgalmas lenni. :)
Állami. Ha nem klinikai gyakorlaton vagyok, átlag 250-270 óra között vagyok, de volt már 324 órám is 30 nap alatt.
Ortopéd-traumatológus aka baleseti és végtagsebész leszek :) Még kb. 1,5 év, 6 év a szakképzés. Diplomás hentes-ács-esztergályos (és nem nézem le ezeket a szakmákat, félre ne értesetek).
Párom gyermekgyógyász lesz.

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. február 16., szerda 18:02

füst írta:
Bár még erősen fiatalember vagyok
Önbizalom az van. :D
Mit ér az ember anélkül? :kalapos:
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

kierkegaard

HozzászólásSzerző: kierkegaard » 2022. február 16., szerda 17:48

RealMadridFanatic írta:

Igen, ezek személyesen nyerő dolgok, iszonyatos mennyiségű a nonverbális info, ami nagyon komolyan árnyalja a képet, ez bármiféle ilyen jelleggű végzettség nélkül is egyértelmű, csak az alapján is, amit a kollégákon észreveszek, miközben beszélünk.

Pszichológusnál agresszív kényszergondolatokkal voltam, amikor már eljutottam oda, hogy abszolút nem értem mi ez, mitől, miközben egy teljesen nyugodt személyiség vagyok, soha nem volt komoly (értsd fizikai) konfliktusom senkivel.

Olyan 5-6 alkalom volt összesen. A miértek nem derültek ki, de én is rájöttem, hogy nem is fontos (persze az építkezés, gyerekvállalás, munkahelyen akkor kezdődő bornout-szerű jelek együttese elég táptalaj volt, hogy ne tudjam helyén kezelni és gondolati spirálokba űzzem magam), viszont rávezetett a "doki" a megoldásra. Csodát nem tett persze és viszonylag triviális, hogy ilyen esetben az elengedés segít, de az nagyon nehéz tud lenni, főleg, ha az ember hajlamos túlgondolni a dolgokat, miközben a hogyanok és miértek alapvetően érdeklik mindennel kapcsolatban.

Szerencsére megoldódott viszonylag gyorsan a dolog, amikor elfogadtam, hogy ez van, megtörtént, nem vagyok elmeháborodott, túl kell lépni rajta. Azóta sincs ilyen jellegű problémám.

A miértek nagyjából itt keresendőek:
""Ezt sem érzem hatalmas akadálynak, mert nem volt sétagalopp a gyerekkorom, még ha nem is szenvedtem hiányt semmiben, mindenért meg kellett dolgozni."

Igaz nem tudom mit éltél meg gyerekkorodban pontosan.

Minden érzelmi kezelés ami a skála egyik végén helyezkedik el, az a múlt hozománya. Már az is tudott, hogy örökölhetünk traumákat (transzgenerációs problémák). Az első 5 év azért fontos mert akkor fejlődik ki az agyad kb 80%a. Ha a szülő szorongott vagy depressziós volt akkor a gyerek kötödési kapcsolatai nem alakulnak ki megfelelően és ezáltal az érzelmi kezelése, a motivációja, a magáról alkotott képe eltorzul. A személyiségzavarok: borderline, nárcisztikus, elkerülő stb mind ehhez az időszakhoz köthető. Na meg természetesen az ADD, ADHD-s gyerekek, szóval akik hiperaktívak és nehezen tudnak koncentrálni. Ami természetesen kezeletlen marad, a szülők és a tanárok betudják, hogy rossz, neveletlen, ő ilyen.

Nagyon fontos még, hogy gyerekként legyen autonomiád. A szülők ne erőszakoljanak rá semmit a gyerekre. A másik hiba amit elkövetnek, hogy nem engedik, hogy az érzelmeit kiengedje. Pl ha dühöt/haragot érez. Megkapja ilyenkor, hogy egy jó gyerek így nem viselkedik, te így ebben a házban nem beszélsz. Ebből azt tanulja meg, hogy az érzelmei nem számitanak, hogy a szülei iránta érzett szeretete feltételhez kötött és ő felelős a szülei érzéseiért. Ugyan ez vonatkozik akkor is ha kritizáljuk rendszeresen a tanulmányi eredményeit vagy mindent is megadunk neki (elkényesztetjük). Aztán természetesen ott vannak a fizikai bántalmazások.
Volt egy páciens aki beszélt a gyerekkoráról és mondta, hogy jó gyerekkora volt, szerették, nem szenvedett hiányt semmiben. Bár ha rossz gyerek volt akkor volt, hogy megverték. De semmi komoly, amúgy is megérdemelte.
Megkérdeztem tőle (és mástól is hasonló esetben), hogy ha látna az utcán egy gyereket akit valamelyik szülő éppen ver mert ellenkezett, akkor mit gondolna? A gyerek megérdemli? Ilyenkor természetesen nem a válasz.

Vannak olyan esetek is mikor azt mondják, hogy nem értik mi a probléma, sose verték, átlagos gyerekkora volt. Amikor belementünk akkor elmondta, hogy megtapasztalta azt, amikor otthon nincs harmónia (stresszes, ingerült szülük), őt pedig szavakkal bántalmazták. De ha visszagondol akkor nem érez semmi rossz érzést.
Ez ilyenkor azért van mert van az impicit és explicit memória. Az implicit memória tartalmazza pl az érzést. Az explicit pedig pl az eseményt. Ha emlékszik a negatív eseményre de az érzésre nem, akkor épp elnyomta az érzéseit jó mélyre, hogy túléljen. A gyerek függ a szőlőtől. Az implicit memórának köszönhető ha hirtelen szomorúságot, rosszkedvet, haragot érzünk.
Obszesszív-kompulzív zavar egyik skálája pl az agresszív kényszergondolatok. Szóval elég ügyesen kapcsoltál, mert sokan nem kérnek segítséget és csak egyre jobban bekebelezi a személyiséget..de amúgy relatíve könnyen kezelhető.

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2022. február 16., szerda 16:26

Egy nem komfortos komfort zóna?
tenyleg hulyen hangzik, de szvsz ez letezik.

pl az en szempontombol lakhatasilag, a hotel biztosit szallast egybol mellettuk, ami 1p seta es baromi olcso, ez pedig angliaban nagyon komoly szo, szoval komfort.
de a masik oldalrol meg kenyelmetlen erzes, hogy kezd visszautni es ezt nem csinalhatom sokaig.

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2022. február 16., szerda 16:17

Pár év a rendőrségen, aztán már bőven 30 alatt kiégsz. :mrgreen:

Most már a munka része rendben van, de az elmúlt 2 év csúnyán rárakott pár lapát szart a dolgokra, amiért nem lehetett utazgatni normálisan.

Az mindig segített, bármi volt. :agree:
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

RealMadridFanatic

HozzászólásSzerző: RealMadridFanatic » 2022. február 16., szerda 16:16

kierkegaard írta: Testbeszéd, hangsúly és egyéb részletek nélkül kb belőni lehet a problémakört.

"Ezt sem érzem hatalmas akadálynak, mert nem volt sétagalopp a gyerekkorom, még ha nem is szenvedtem hiányt semmiben, mindenért meg kellett dolgozni."

Meddig jártál és miért pszichológushoz? Amiért elkezdtél járni az megoldodott?
Igen, ezek személyesen nyerő dolgok, iszonyatos mennyiségű a nonverbális info, ami nagyon komolyan árnyalja a képet, ez bármiféle ilyen jelleggű végzettség nélkül is egyértelmű, csak az alapján is, amit a kollégákon észreveszek, miközben beszélünk.

Pszichológusnál agresszív kényszergondolatokkal voltam, amikor már eljutottam oda, hogy abszolút nem értem mi ez, mitől, miközben egy teljesen nyugodt személyiség vagyok, soha nem volt komoly (értsd fizikai) konfliktusom senkivel.

Olyan 5-6 alkalom volt összesen. A miértek nem derültek ki, de én is rájöttem, hogy nem is fontos (persze az építkezés, gyerekvállalás, munkahelyen akkor kezdődő bornout-szerű jelek együttese elég táptalaj volt, hogy ne tudjam helyén kezelni és gondolati spirálokba űzzem magam), viszont rávezetett a "doki" a megoldásra. Csodát nem tett persze és viszonylag triviális, hogy ilyen esetben az elengedés segít, de az nagyon nehéz tud lenni, főleg, ha az ember hajlamos túlgondolni a dolgokat, miközben a hogyanok és miértek alapvetően érdeklik mindennel kapcsolatban.

Szerencsére megoldódott viszonylag gyorsan a dolog, amikor elfogadtam, hogy ez van, megtörtént, nem vagyok elmeháborodott, túl kell lépni rajta. Azóta sincs ilyen jellegű problémám.
„Ő volt a tökéletes játékos, megvolt benne az erő, a sebesség, a technika, és a gyorsaság. Döbbenetes játékos volt, mintha egy laborban hozták volna létre." (Gianluigi Buffon Ronaldoról)

Vissza: