OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

Re: OFF

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2022. március 22., kedd 12:20

emlekszem, hogy korabban volt szo bicajozasrol, de mar nem tudom hol es hogyan is volt a tema pontosan.

szeretnek egy bicajt munkaba jarashoz.

kb 2x25-30 perces ut, videki orszagut, nehol emelkedok-lejtok de annyira nem veszesen hepe-hupas, mint az angol standard.

a lenyeg, hogy kenyelmes legyen es lehessen vele haladni, jol lehessem hajtani vagy hogy fogalmazzam meg laikuskent. :mrgreen:
150k vagy nagyon max 200k-t szannek ra, remelhetoleg ott korul lehet fogni ?
ezt szombaton irtam az egyeb sportokba, kb tokugyanaz a tema csak ugye en barcas vagyok es nem kaptam valaszt. :mrgreen:

vegul en specialized sirrus 1.0-t vettem 170k-ert ujonnan vegul, keresztfati azt ajanlotta.

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2022. március 22., kedd 12:11

Szerk.: A kva quote valamiert nem mukodik most a telomon, sorry miatta.
Ilyenkor a BBCode kikapcsolása szokott általában véletlen kipipálva lenni.

Caraway
Kedvenc csapatod: Manchester United

HozzászólásSzerző: Caraway » 2022. március 22., kedd 11:05

[quote=nmate post_id=1162412 time=1647942400 user_id=72]
[quote=Caraway]
En is hasonlo cipoben jarok, csak en kb 150k ig lennek hajnaldo elmenni. Nezegetem is a hasznalt trekkingeket, de annyira nem ertek hozza, hogy full donteskeptelen vagyok. :lol:
[/quote]

150k-nál már azért jobban kitágul a világ. Mennyi terep, mennyi aszfalt, mire használnád, alföld/mátra, magasság, súly stb. minden számíthat. Bár én inkább mennék montik irányába. vagy 150 alatt lehet elfelejteném a teleszkópot :D
[/quote]

Akkor az adataim: 24 ev, 183 cm, 81 kg, alfold, fokent aszfalt, a varosba meglepoen sok bicikliut van(terkoves :D), folduton max akkor mennek, ha a gaton akarnank kicsit tekerni. Amugy nagyreszt varos, kondiba jarashoz, hetvegente baratnovel tekerni erre arra. 10-15 kmnel alkalmankent nem hasznalnam tobbre.

Szoval ezek alapjan szerintem eleg lenne valami basic bico nekem, csak nem szeretem a szar minoseget, inkabb veszek dragabban jobbat, szoval ha mondjuk 180ert lenne valami sokkal jobb, azt is megvennem. Itt egy a problema, hogy mivel kb 6-7 eve mar nem bicozok, igy nem is foglalkoztam vele, es a tudasom igen szukos. Szoval en is orulnek, ha valaki ki tudna segiteni. :)

Mindenkepp szeretnek egyet venni, hat milyen szep ido van mar ma is basszus, jo lenne suhanni kicsit.

Szerk.: A kva quote valamiert nem mukodik most a telomon, sorry miatta. :lol:

Dupla D
Kedvenc játékosaid: Guti, Carvajal
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: Dupla D » 2022. március 22., kedd 10:51

Ha már így benne vagytok. Kerékpárszállításra mit ajánlotok (2 bringához)? Vonóhorog van a kocsin. Jók ezek a vonóhorogra felrakható szállítók?
"Louie, I think this is a beginning of beautiful friendship" - Garga Pitic.

babaking
Kedvenc játékosaid: Guti, Kaká, Varane, Marcelo, SR4, Modric, Kroos, Nacho

HozzászólásSzerző: babaking » 2022. március 22., kedd 10:50

Nem engedi szerkeszteni uh gumi:
Munkábajáráshoz virslit nem vennék, minden kátyút villamossint megérzel, a macskakö kifejezetten fasza. Én a trekking/ city gumira esküszöm. Nem olyan vastag mint a montira, nem is olyan barázdált de azért kényelmesebb. Persze kevesebb a virsli ellenállása, Érzésre jobban is gyorsul de ilyen rövid távon nem jön ki az előnye. A városon pont annyi idő alatt jutok át bármelyik biciklimmel a sok megállás miatt. Amikor elhagyom a várost ott viszont ég és föld.
A Futball mindenké. A pénz viszont, csak a kiválasztott keveseké, és mindent meg is tesznek, hogy ez így is maradjon.

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2022. március 22., kedd 10:46

Caraway írta: En is hasonlo cipoben jarok, csak en kb 150k ig lennek hajnaldo elmenni. Nezegetem is a hasznalt trekkingeket, de annyira nem ertek hozza, hogy full donteskeptelen vagyok. :lol:
150k-nál már azért jobban kitágul a világ. Mennyi terep, mennyi aszfalt, mire használnád, alföld/mátra, magasság, súly stb. minden számíthat. Bár én inkább mennék montik irányába. vagy 150 alatt lehet elfelejteném a teleszkópot :D

babaking
Kedvenc játékosaid: Guti, Kaká, Varane, Marcelo, SR4, Modric, Kroos, Nacho

HozzászólásSzerző: babaking » 2022. március 22., kedd 10:44

5 éve nyuzok egy riversideot (110 vagy 120as), anno kerek 120€ volt, pont arra amire te is. Fekpofakat kell rendszeresen cserélni, meg most bowdent, pedig telen nyáron kint alszik. Eleinte túrázni is mentem vele, megoldható de 2-3 óra után nem olyan kellemes. Most már csak rohangálni használom, sportolni vettem egy rendeset.
A Futball mindenké. A pénz viszont, csak a kiválasztott keveseké, és mindent meg is tesznek, hogy ez így is maradjon.

Caraway
Kedvenc csapatod: Manchester United

HozzászólásSzerző: Caraway » 2022. március 22., kedd 10:07

[quote=fiore post_id=1162383 time=1647936761 user_id=131]
Ha jól emlékszem elég sok bringa szakértő van köreinkben. Hozzátok szólnék, viszont most nem a high-end tudásotokra lenne szükség. :D

Kb. 50-60k értékben vennék egy biciklit munkába tekeréshez (napi össz. 10km). Hatalmas igényeim nincsenek, az előző rozoga, festékkel lefújt, nyikorgó, néha váltani tudó, 60 dB-el sikító fékes, csöves biciklim még ősszel esett szét alattam, ez után bármi upgradenek számít. :D

Van értelme ilyen kategóriában mélyebben utánamenni, vagy tök mindegy, menjek be a decathlonba és hozzam el az első méretre megfelelőt?
[/quote]

En is hasonlo cipoben jarok, csak en kb 150k ig lennek hajnaldo elmenni. Nezegetem is a hasznalt trekkingeket, de annyira nem ertek hozza, hogy full donteskeptelen vagyok. :lol:

nmate

HozzászólásSzerző: nmate » 2022. március 22., kedd 10:02

Nekem van mindkettő, országútival sírok mire átjutok Budára, ennyit tudok mondani. Lehet kerülni a kátyúkat, amíg van hova kikerülni :lol:
Egy 55 széles gumi jóval biztonságosabb, kényelmesebb. Kérdés kinek mi fontos. Én azt tudom, hogy 29-es montival szétaláztam minden koskormányost nagykörúton :mrgreen: Sosem értettem a virsligumit, teljesen felesleges, ezerszer próbáltam már, alig számít átlagsebességben a szélesség, minőség és gördülés sokkal inkább.

Tjacks
Kedvenc játékosaid: Raúl, Robi Carlos, Modric

HozzászólásSzerző: Tjacks » 2022. március 22., kedd 9:55

20 éves a fekete Gepida montim, minden eredeti még rajta( kivéve az ülés, az egyszer majdnem szétverte a golyóimat, egy bukkanónál konkrétan kitört). Balaton többször körbe tekerve, hibátlan.

Pont a múlt héten vettem elő, gyerekkel a hátam mögött tekertem 1 órát. B-)

Ennek már eszmei értéke van - számomra felbecsülhetetlen -, piacon kb 5000 Ft se kapnék érte.

A lênyeg hogy én is a használtat javaslom.

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2022. március 22., kedd 9:50

De mi mit mondtunk ember?
mindenféle fasszágot, minden topikban :mrgreen:
de keci, minek rakatsz szerencsetlenre traktorgumit?
hat a gyerek 30 kilos, osszeesik mire beer a meloba :mrgreen:
gondolom van szeme, a katyut ki tudja kerulni.
nekem sose volt bajom ilyenekkel, de lehet neked van rossz elmenyed

en csak azt mondom, hogy egy 8 kilos orszaguti, aminek odateszel két tekerést es az egesz utcát leelozod, azzal elvezet tekerni, nem egy csapzott csuromviz szenvedes bemenni munkaba
thereisonly1ronaldo

nmate

HozzászólásSzerző: nmate » 2022. március 22., kedd 9:47

hehetheoriginal írta: ne hallgass a fasságra, van egy csomó bringabolt, ahol használt bringát lehet kapni.
De mi mit mondtunk ember? :lol: Használt acél ősmonti. Elpusztíthatatlanok.
hehetheoriginal írta:basso országúti
Basso vázak nagyon jók, de mindent ajánlok városba a kátyukra, csak virsligumit nem. Pláne nem 10km-re.

Én személy szerint minél szélesebb gumit és minél kevesebb elrontható alkatrészt ajánlok. Így vagy singlespeed vagy ősmonti (ősmonti esetében V fékes, az a legjobb, canti fék jobban fog, de szopás bütykölni)

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2022. március 22., kedd 9:37

ne hallgass a fasságra, van egy csomó bringabolt, ahol használt bringát lehet kapni.
a használt de jo minosegu bringa sokkal jobb valasztas, ugyanugy , mint a par eves hasznalt autok is sokkal jobbak, mint a mai lebutitott balfasz ujautok.
mondom az én példámat, basso országúti (eleve a márkanév, illetve a sárgazöld brazilia vázszín :mrgreen: ) használt, rakattam rá egyenes kormányt, váltó megmaradt, fékkar, pedál került még rá, 75-ből megállt, konnyu, gyors, ninjamode enable, full hangtalan, igaz ütöttkopott szar, de mechanikailag perfekt es élvezet, ez is volt a cél, hogy egy lerongyolt szarnak nezzen ki városba, de funkcionálisan jo legyen.
felejtsd el a decathlont meg a szart, vegyél egy olcso acélvázast, aztan tuningold fel szépen.
ahol én vettem: margithid budai oldaltol nem messze: http://www.budaibicajbolt.hu/

ps: plusz ha szamit a zöld es a termeszetvedelem, az ilyen ember nem vesz uj autot, uj ruhat, uj biciklit :mrgreen:
thereisonly1ronaldo

Süti

HozzászólásSzerző: Süti » 2022. március 22., kedd 9:32

+1 a használt merevvillás montinak. Ennyiért újonnan sajnos nem kapsz semmi értelmeset.
Legends Never Die.

...popped into the penalty area towards Zidaaaaane! Oh, fantastic... :sziv:

Real Madrid will be back.
You can put that on a poster.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.

nmate

HozzászólásSzerző: nmate » 2022. március 22., kedd 9:22

fiore írta: Ha jól emlékszem elég sok bringa szakértő van köreinkben. Hozzátok szólnék, viszont most nem a high-end tudásotokra lenne szükség. :D

Kb. 50-60k értékben vennék egy biciklit munkába tekeréshez (napi össz. 10km). Hatalmas igényeim nincsenek, az előző rozoga, festékkel lefújt, nyikorgó, néha váltani tudó, 60 dB-el sikító fékes, csöves biciklim még ősszel esett szét alattam, ez után bármi upgradenek számít. :D

Van értelme ilyen kategóriában mélyebben utánamenni, vagy tök mindegy, menjek be a decathlonba és hozzam el az első méretre megfelelőt?
Itt két opciód van:
- 26-os merev villás ősmonti facebookról (én ezt javaslom, ősmonti adok-veszek csoport)
- Decathlon Riverside almárkából a legolcsóbb libakergetőt akaszd le. (ha nincsenek hegyek, síkon mész, dobj rá +30k-t és az Elops singlespeed bicajd vedd - lánccserén kívül nem lesz vele semmi gondod soha)

fiore
Kedvenc játékosaid: isco
Kedvenc csapatod: real madrid

HozzászólásSzerző: fiore » 2022. március 22., kedd 9:12

Ha jól emlékszem elég sok bringa szakértő van köreinkben. Hozzátok szólnék, viszont most nem a high-end tudásotokra lenne szükség. :D

.

sámat

HozzászólásSzerző: sámat » 2022. március 21., hétfő 14:17

ferni írta: Nagyon elméleti kérdés, ne nézzetek hülyének, hiába vagyok az :mrgreen:

Lenne alapítva egy cég/vállalkozás, ilyen hálózati eszközök címen, elektronikai eszközök pl.
Mint vadiúj cég van esély bármi hitelt kapni vagy vagy kell hozzá egy lezárt üzleti év? Bármire elkölthető kéne.

Széchenyi-kártya?
Vagy a semmire nem igen adnak hitelt? :mrgreen:
10 milka max.

Valami felhomályosítást adhatna valaki, hogy mennek ezek.
Lehet, csak ingatlanfedezet kell hozzá és nem túl szép a kamat. Ingatlanérték kb. 50-60%-ig, attól függően, hogy hol van. Ha szeretnéd, privátban adok elérhetőséget az ország egyik legjobb céges hitel szakértőjéhez, de csak ha komoly a dolog.

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2022. március 21., hétfő 14:16

ferni írta: Nagyon elméleti kérdés, ne nézzetek hülyének, hiába vagyok az :mrgreen:

Lenne alapítva egy cég/vállalkozás, ilyen hálózati eszközök címen, elektronikai eszközök pl.
Mint vadiúj cég van esély bármi hitelt kapni vagy vagy kell hozzá egy lezárt üzleti év? Bármire elkölthető kéne.

Széchenyi-kártya?
10 milka max.

Ha van fedezeted és magánvagyonnal is kezességet vállalsz, akkor persze, kapsz. Széchenyi hiteleket érdemes nézegetni igen.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Halfkey 2022. március 21., hétfő 14:21-kor.

Wecker
Kedvenc játékosaid: Zidane, Modric, Vinicius jr., Casemiro
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Wecker » 2022. március 21., hétfő 14:15

Széchenyi-kártya?
10 milka max.

Annak idején én is próbáltam. 1 lezárt üzleti év szükséges, illetve általánosságban veszteséget sem termelhetsz ahhoz, hogy hitelképes legyél
"A győzelem mindig jobb, mint a döntetlen.”
"Ha a csapat jól játszik, akkor nyer, ha nem játszik jól, akkor nem nyer.”
:mrgreen: Benitez
:mrgreen:

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2022. március 21., hétfő 14:04

Nagyon elméleti kérdés, ne nézzetek hülyének, hiába vagyok az :mrgreen:

Széchenyi-kártya?
10 milka max.

Vissza: