Filkor is nagy tehetség volt anno
Filkor egyik barátom csapattársa is volt anno, nála borzasztó nagy volt a hátszél... Az apjának jó kapcsolatai voltak, elkezdték felépíteni a gyereket, ki is vitték az Interbe, csak ott már mutatni is kellett volna valamit. Semmi a gyerek.
Mondjuk nekem Némethről (szintén volt csapattársa spanomnak, láttam is játszani anno ifiben) is ez volt mindig a véleményem. Jól indult, ügyes gyerek, de soha nem láttam benne az extrát. Erre még rátesz egy lapáttal, hogy egy nagyobb levegővételbe belesérül... Pedig Őt meg végképp felkapta a média, anno a Sporttv-n is mindig volt valami megmozdulása az egyik műsor előtt.
Nem olyan régen meg voltam kint Paks II meccsen, ott volt egy srác, aki "sógorom" csapattársa, és mondta, hogy Pakson a legnagyobb tehetségnek tartják, feljár az egybe edzeni, meg keretbe is be-be kerül. Hát ilyen suta, lassú, körülményes, gyenge játékost rég nem láttam. A felépítése jó volt, de az is csak azért, mert magas, erős srác volt, de dinamika nulla. Helyezkedés gyenge, labdakezelés semmi, helyzetbe nem tudott kerülni, pedig mögötte kreatív, mozgékony középpálya volt, lett volna bőven lehetősége lyukra futni, de semmi.
Ezek után nem csodálkozom, hogy nem tűnnek fel a tehetségek, amikor az a fontos, hogy a papi mennyi kest rak a csapatba. A tehetség mércéje a pénz...