6 év az orvosi, plusz a szakvizsga 3-6 év.nuevo_ericco írta:Más országokban is így van, pl. Finnországban az oktatásban, hogy nincs magánoktatás, mindenki szépen ugyanabba az állami iskolába járatja a gyerekét, az ultragazdag is, aztán hosszútávon ennek megvannak a pozitiv szociális hatásai is, nincsenek akkora buborékban az egyes gyerekek, de a szülők sem, akiknek a teljes képet nézve is érdeke a minél igazságosabb forráselosztás, nem szakadnak le egyes iskolák a többihez képest. Lehet az egészszégügyben is ez lehetne a hosszútávú megoldás.Gonzi írta: Egyebkent Kanadaban nincs magan egeszsegugy, ennek eredmenyekent eleg egyenlo a rendszer, a minimalberes ugyanugy 1 evet var a borgyogyasznal az ekcemaja miatt mint a milliomos bankar. Meg a gazdak orszagokban is kevesen akarnak orvosnak menni, mert 21. szazadi kenyelemhez viszonyitva szar melo, raadasul a beleolt energia a tanulasba egy gazdag orszagban mas karrieruton siman hozza ugyanazt a jo megelhetest, ezzel gondban vannak nagyon fejlett orszagok is.
Ami pedig az egyes orvosi szakmák vonzóbbá tételét illeti, ötletem sincs. Eleve nem mindenkinek való, aztán az egyetemen is aránytalanul nagy a szopás (vagyis hozzánk ez az infó jutott el, mikor az volt, hogyan tovább az oktatásban). Lehet laikus hülyeség, de nem biztos, hogy minden egyes orvosi diploma megszerzéséhez minimum 7 év szopás, magolás kell a 21. sz.-ban. Ok, a csúcsdokik, akik most is keresettek, más tészta.
Köszi, most megnyugtattálNika91127 írta: Sehogyan. Ezer éve senki se akar traumás lenni, mert eg, burnout szakma. Csak az aberráltak, mint én.![]()
Nekem a szakvizsga 6 év volt