Mindenfajta biztosítást nehéz kötni alapvetően, a következő a tipikus probléma:
Minden provider mást tekint alapnak és más a fizetős bónusz, van ami egyiknél éri meg, van ami másiknál, stb. Az összehasonlító oldalak (és biztosítási ügynökök) általában kérik az igényeid, és nem tudják ezt figyelembe venni hogy "ha arról lemondanál, már nem az X hanem az Y lenne sokkal kedvezőbb".
Szóval ha igazán szakszerű akarsz lenni, a külön biztosítók oldalán kell végigjátszani a dolgokat, kipróbálni mi mire változtatva hogy csökkenti/növeli a költséget, és akkor melyik végülis a legjobb. Én úgy szoktam, hogy csinálok egy összehasonlítót arra ami kb kellhet, aztán megnézem az egyes biztosítók kalkulátorán hogy hogyan tudom ezt lejjebb tornázni olyan dolgok kivételével amik nem kellenek (meg esetleg mit tegyek még be ami náluk olcsó).
Persze ezt egy fiszem-faszom utasbiztosításra valszeg nem éri meg, szóval ott simán jó lesz egy összehasonlító is, inkább annyi a tanulság ennél hogy mivel relatíve kicsi lesz az összeg, majdnem mindegy mit választasz, a munkaórád többet ér mint a baszakodás