OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Süti
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: OFF

HozzászólásSzerző: Süti » 2022. április 21., csütörtök 8:46

hehetheoriginal írta: nem veszed eszre magad sütemény, hogy azert nem valaszol neked senki a konyvelos dolgokra, mert szimplan gyűlöl téged mindenki :mrgreen:

vagy ha alkalmazotti munkaviszony, akkor vmi IT javallott, ahogy Félkulcs is irta, teljes karrierút van rá képzéssel inditva, de oda speckó véna is kell, hogy ne gyűlöld meg pár év alatt, mint fórum sütit. monnyuk ott is lehet pár év programozás után projektmenedzser iranyba menni, ahol nem görnyedsz naphosszat a kód előtt
Ez nem lehet, neked és atesznak is válaszol mindenki. :(

IT-ba ahogy én hallom, azért a vállalkozás részhez nehezebb összerakni a dolgokat. Viszont azt alkalmazottiként is emberi módon lehet űzni, ha úgy van.

Egyébként meg ha van rá lehetőség, tényleg azt csináld, amivel szeretsz foglalkozni, sokkal könnyebbek lesznek a napjaid.
Legends Never Die.

...popped into the penalty area towards Zidaaaaane! Oh, fantastic... :sziv:

Real Madrid will be back.
You can put that on a poster.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.

Kercsó
Kedvenc játékosaid: R9, Kroos, Guti, Zidane, Bellingham

HozzászólásSzerző: Kercsó » 2022. április 21., csütörtök 8:40

dont írta:
ha most lennék fiatal, pályakezdő, vagy olyan szakmát tanulnék, amivel az építőiparban tudnék boldogulni (számomra főleg a fa megmunkálás szimpatikus) vagy beletanulnék az IT világába.
#whatisyourexcuse

Zinedine Zidane - When I retire I'll say, I managed Kroos.
"Mégis, ha legvégül össze kellene foglalnom a sikereim okát, csak annyit mondanék, hogy mindig én akartam jobban." Benedek Tibor

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2022. április 21., csütörtök 8:38

nem veszed eszre magad sütemény, hogy azert nem valaszol neked senki a konyvelos dolgokra, mert szimplan gyűlöl téged mindenki :mrgreen:
Én olyat választanék, amivel később viszonylag könnyebben lehet vállalkozni.
amugy igen

vagy ha alkalmazotti munkaviszony, akkor vmi IT javallott, ahogy Félkulcs is irta, teljes karrierút van rá képzéssel inditva, de oda speckó véna is kell, hogy ne gyűlöld meg pár év alatt, mint fórum sütit. monnyuk ott is lehet pár év programozás után projektmenedzser iranyba menni, ahol nem görnyedsz naphosszat a kód előtt
thereisonly1ronaldo

Süti

HozzászólásSzerző: Süti » 2022. április 21., csütörtök 8:28

Könyvelő, aztán akkor végre nekem is válaszolnak a kérdéseimre itt. :mrgreen: Kamionos ne legyél, mert aztán hehével közösen töltöd majd a karácsonyt valamelyik belgrád melletti kamionparkolóban, a bajszát simogatva. :(

Én olyat választanék, amivel később viszonylag könnyebben lehet vállalkozni.
Legends Never Die.

Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2022. április 21., csütörtök 8:23

@dont: nekem van munkavedelmi papirom (mindenhez is ertek :mrgreen: ) es ha csak ebben gondolkodsz, akkor cegtol es tevekenysegi körtől fuggoen elegge valtoznak a fizuk, de csak önmagaban nem tul magasak. elegge telitett a szakma, mert cegenkent 1 ember kell csak altalaban (cegmerettol fuggoen), illetve a fasza nagy cegek, ahol tenyleg tele van magas kockazatu munkavegzessel, es nem csak irodaban ucsorges meg köldökvakaras a scope - de ellenben nagyon nagy felelosseggel jaro helyek - le vannak fedve. sokan katásként, egyéni vállalkozoként csinaljak, es tobb cegnel is vannak egyszerre tanacsadoként.
amugy valtozatos szakma, tenyleg oda kell figyelni, felelosseggel jar, konkretan embereleteket erint, es külön jo erzes odabaszni a főnik asztalara, hogy marpedig az lesz es ugy, ahogy en mondom, mert ok se akarnak evtizedekig tarto karteriteseket meg bortonbuntiket tolteni hanyagsag miatt.

de amint mondtam, ezt inkabb erdemes kombinalni egy mernöki diplomaval, vagy ha vann benned olyan iranyzat, akkor rengeteg programozot keresnek, illetve cyber security treningek es munkak is keresettek es jol fizetettek, igazabol minden, ami IT, oda erdemes menni, akar még pl egy SAP rendszerbuherásznak is.

vagy ha monotonabb munka, akkor mindig tárt karokkal várják a kamionsofőröket - amig elon meg nem oldja az önvezető elektronyos kamilyon kérdést :lol: - ott milla környékén keres az ember, van pár ex kosárlabdás csapattársam, akik jol élnek belőle.

egyebkent amugy epitoipar, ha igenyes es jol dolgozol, gyorsan beletanulsz a kulonbozo hazepitesi dolgokba - burkolás, faval valo munka, komuves dolgok, akkor ott vagyonokat fizettek már pár éve is, egy jo, preciz es megbizhato emberert sorba állnak es plane manapsag a kiscsillagokat is odaadják nekik. kesobb ezt is lehet vallalkozasba, 1-2-3 beosztottal, emberrel, akiket nyilvan meg kell valogatni, mert altalaban full megbizhatatlan kutyák azok.

de attol függ te mit akarsz, mire vagy képes, hajlando es elhivatott. lehet hogy sokat keresnel pl egy kamionnal, de rengeteg hatranya is van
thereisonly1ronaldo

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2022. április 21., csütörtök 8:09

Én nem OKJben gondolkodnék, hanem Codecool/Green Fox Academyben. Az egy hosszú távú, jól keresõ karriert alapozna meg. Ha meg fizikaibb dolgokban gondolkodsz csak, kamionosokat most nehéz találni, 800 körül simán keresnek. Nyilván az jár fizikai áldozatokkal, távollèttel.

dont

HozzászólásSzerző: dont » 2022. április 21., csütörtök 7:49

kierkegaard írta: Nem lenne kifizetödöbb ha nem másokra hallgatsz, hogy milyen szakmát végezz el hanem magadra?
Kezd el egy lapra leírni, hogy mikben vagy jó, mit szeretsz csinálni. Aztán hátha összeáll valami kép a fejedben.
Ezt is csinálom, de kell "ihletforrás" is. És nem nagyon van kit megkérdeznem, itt pedig biztos széles réteget lefednének a válaszok.
Vezetni szeretek, a szabályokkal szemben sincsen ellenérzésem (targonca, munkavédelem), de persze ezek csak megérzések.
Amúgy van egy félig-meddig A tervem (egyetem), ami jelen állás szerint nem a legstabilabb. És most kell ez mellé egy B terv is, ami megteremti az A feltételeit, meg igazából ha jól sül el, az is lehet, hogy maradnék is benne, ezt nem tudom. Lényeg, hogy tegnap totál felfordult az életem, és most nehéz tiszta fejjel gondolkodni. Az biztos, hogy lépnem kell, és fogok is. Most van az, hogy kitalálom merre.

kierkegaard

HozzászólásSzerző: kierkegaard » 2022. április 21., csütörtök 7:41

Nem lenne kifizetödöbb ha nem másokra hallgatsz, hogy milyen szakmát végezz el hanem magadra?
Kezd el egy lapra leírni, hogy mikben vagy jó, mit szeretsz csinálni. Aztán hátha összeáll valami kép a fejedben.

dont

HozzászólásSzerző: dont » 2022. április 21., csütörtök 7:32

Kedves Madridom népe!

Régóta olvasom a fórumot, már a 'distán is ott voltam (szintén olvasóként). Madridista vagyok, de itt szeretem az off topicot (leginkább covid óta) és a politika topicot is. Most egy kis tapasztalatra lenne szükségem, ezért kérdezlek titeket, köszi bárkinek, aki válaszol.

Milyen Okj képzést választanátok magatoknak, ha most belevágnátok valamibe, és miért? Én ebben a cipőben vagyok, de kb semmi tapasztalatom nincsen. Keresettség, jó fizu szempont... :kalapos:
Egy tippet kaptam, a Munkavédelmis képzés, esetleg később melle a Tűzvédelmis. Ez elvileg keresett. Erről valakinek tudása, tapasztalata?
A másik, hogy a neten nagy divat mostanában emelgetni a targoncásokat, hogy az mekkora buli, keresik őket nagy pénzekért, erről képben van valaki? Gondolom ez sem olyan hibátlan, mint ahogyan mondják.
Melyik másik képzés tuti? (Oké, ilyen gondolom nincsen) Melyik keresett, mit érdemes? Külföldi keresettség nem szempont, Magyarországban gondolkodom.
Bárki, bármit tesz hozzá a témához, hálásan olvasom! Köszi bárkinek, aki ír!

dont

HozzászólásSzerző: dont » 2022. április 21., csütörtök 7:15

cart írta: Nekem az összes ismerősöm aki megműttette a szemét kb 5 even belül újra szemüveg kellett nekik. Csodát nem kell várni tole, akinek hajlamos a szeme a romlására annak csak időleges megoldás, főleg 30 év felett ha valaki sokat néz monitort például
Én ezt cáfolnám. Sem nekem, sem a tesómnak nem kell szemüveg a műtét után, én nem is hallottam olyanról, aki így járt. Plusz garancia is jár a műtét eredményére, és tényleg az lesz, amit ígérnek, amúgy nem lenne ennyire elterjedt a dolog. Akinek tudják vállalni, annak meg is csinálják. Mindenkivel előre közlik, hogy mire számíthat, a többség teljesen éles látásra élete végéig (távollátásban).

cart

HozzászólásSzerző: cart » 2022. április 20., szerda 22:39

Nekem az összes ismerősöm aki megműttette a szemét kb 5 even belül újra szemüveg kellett nekik. Csodát nem kell várni tole, akinek hajlamos a szeme a romlására annak csak időleges megoldás, főleg 30 év felett ha valaki sokat néz monitort például

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2022. április 20., szerda 22:25

ANDS írta:
hehetheoriginal írta: Mutet nem erinti a kozelre latast

Az az eletkorra mindenkinek romlik, nem lehet mit tenni, csak szemgolyocsere, Faust legnagyobb örömére
Na, akkor miért mondják az orvosok, hogy most távolra kell neki szemüveg, műtét után majd biztos, hogy nem fog kelleni, de
közelre meg lehet, hogy a műtét után kell majd szemüveg neki?

Nem tíz év múlva, hanem a műtét után...
Bolondok azok akkor de sztem felreertettetek valamit
thereisonly1ronaldo

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2022. április 20., szerda 20:02

Keves dolgot varok annyira a jovoben, mint a biztonsagos szajborg szerveket. :mrgreen:

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2022. április 20., szerda 20:00

Mutet nem erinti a kozelre latast

Az az eletkorra mindenkinek romlik, nem lehet mit tenni, csak szemgolyocsere, Faust legnagyobb örömére
thereisonly1ronaldo

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2022. április 20., szerda 19:58

Dehogy, csak ha oregszik majd, ugyanugy elromlik a szeme, mintha nem mutotte volna meg.

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2022. április 20., szerda 17:25

Az orvosok azt mondták neki, hogy a távolba látáshoz nem fog kelleni neki szemüveg, de olvasáshoz lehet, hogy igen.
Akkor meg minek a műtét?
ez mindenkinél igy van.
A mutet azt az allapotot allitja vissza, ahogy szuleteskor valaki megérkezett.
Az oregedest, es az ezzel jaro, mindenkit erinto közelre valo nem jol latast nem oldja meg a mutet, ez nem plasztikai sebeszet :kalapos:

Kenyelem es az evek soran a kifizetett penzek (lencse, szemuveg, stb) miatt nem is kerdes, hogy megeri.
A keves, igazan eletszinvonalt javito dolgok egyike.
thereisonly1ronaldo

Süti

HozzászólásSzerző: Süti » 2022. április 20., szerda 17:08

Santi írta: Őszintén szólva nekem nem a sasszem a lényeg ebben, hanem az esztétikai szempontok meg leginkább a kényelem.
Önbizalom szempontjából sem utolsó ha nem vagy szemüveges, én mondjuk nem állok rosszul ezzel, mert így is kurva jóképű vagyok. :mrgreen:

Ezt lehet átgondolod mikor belenézel a tükörbe a műtét után. :mrgreen:
Legends Never Die.

Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2022. április 20., szerda 15:07

Santi írta: Őszintén szólva nekem nem a sasszem a lényeg ebben, hanem az esztétikai szempontok meg leginkább a kényelem.
Önbizalom szempontjából sem utolsó ha nem vagy szemüveges, én mondjuk nem állok rosszul ezzel, mert így is kurva jóképű vagyok. :mrgreen:
Jönnek majd mindjárt a privát üzenetek kamionosoktól :)

Santi
Kedvenc játékosaid: Santillana, RC, Casillas, Zidane, Callejón, Fede
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Ferencváros

HozzászólásSzerző: Santi » 2022. április 20., szerda 14:25

Őszintén szólva nekem nem a sasszem a lényeg ebben, hanem az esztétikai szempontok meg leginkább a kényelem.

Norbi90
Kedvenc játékosaid: SR4
Kedvenc csapatod: RMA

HozzászólásSzerző: Norbi90 » 2022. április 20., szerda 14:13

Santi írta: Köszi, amúgy most néztem meg, nincs is benne már. :D

Előző jogsimban még bennevolt 01.01. kóddal, a mostanit 5 éve újítottam és ezen nincs rajta az a kód csak a 101, ami a sima egészségügyi alkalmasságot jelenti, úgyhogy fasza minden.

Mondjuk úgyse aktuális még, júniusra kaptam időpontot. :roll:
Bár valaki azt mondta örüljek, hogy nem szeptemberre. :lol:
Nem fogod megbanni, mintha kicsereltek volna, nemjohet egy szemuveg , kontaktlencse se ehhez a latashoz amit a lezeres mutet ota elek át😀

Vissza: