Taktikai háború (Legyél Xabi)

A Real Madrid mérkőzéseivel, átigazolásaival, aktuális edzőjével foglalkozó fórumrész.
Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

Re: Taktikai háború (Legyél Zidane)

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2016. december 9., péntek 12:23

Realista24 írta:Karim ma nem edzett a többiekkel, így a hétvége valószínű kimarad, folytatás a klub vb-n remélhetőleg.

A kezdőben ilyen változások várhatóak:

OUT - Carvajal, Varane, James, Luka, Benzema Lucas & Casemiro

IN - Kovacic, Isco, Kroos, Pepe, Morata, ASENSIO & Danilo
Az a komplett középpálya csere kemény. B-)
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2016. december 9., péntek 12:20

Karim ma nem edzett a többiekkel, így a hétvége valószínű kimarad, folytatás a klub vb-n remélhetőleg.

A kezdőben ilyen változások várhatóak:

OUT - Carvajal, Varane, James, Luka, Benzema Lucas & Casemiro

IN - Kovacic, Isco, Kroos, Pepe, Morata, ASENSIO & Danilo
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Kerlon

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2016. december 7., szerda 18:42

___Samy___ írta:MARCA szerint kezdő lesz, Isco meg pados.

Én amúgy ezt a kezdőt raknám fel:
-----------------------------Keylor--------------------------------
-------------Varane----------------------Ramos-----------------
---Carvajal---------------------------------------Marcelo-------
-----------------Modric-------------Casemiro-------------------
------Lucas--------------------------------------Isco------------
----------------------------James--------------------------------
------------------------------CR----------------------------------
Ez még adná is. Bár szerintem Benzema lesz CR mellett valami hasonlóban.
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

M1Ö
Kedvenc játékosaid: Zidane; Modric, Isco, Ramos; Nagy Ádám; Özil, Xabi

HozzászólásSzerző: M1Ö » 2016. december 7., szerda 18:37

Hát... Ha pont a Dortmund ellen kapja meg a lehetőséget a bizonyításra, akkor az szívás neki. Nem sok csapat játszik gyorsabb focit náluk. Ellenük nagyon kijönnének a hiányosságai. Ezért nem kezdetném Casemiro-t sem, mert még a "lassú" Barca kp ellen is lassú volt, akkor ma mi lesz? Ha mindketten kezdők lesznek, akkor nem sokat lesz nálunk a labda. Pedig remélem nem az odavágó féle visszaállós focit akarja játszatni Zizou.
De Gea - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Modric, Kroos, Verratti - Isco - Benzema, Agüero

___Samy___

HozzászólásSzerző: ___Samy___ » 2016. december 7., szerda 17:59

MARCA szerint kezdő lesz, Isco meg pados.

Én amúgy ezt a kezdőt raknám fel:
-----------------------------Keylor--------------------------------
-------------Varane----------------------Ramos-----------------
---Carvajal---------------------------------------Marcelo-------
-----------------Modric-------------Casemiro-------------------
------Lucas--------------------------------------Isco------------
----------------------------James--------------------------------
------------------------------CR----------------------------------
"We will not fight for one decade, when Madrid is the best club of the last century and the best club in history, also the best in the last decade and is the best because we never do something like that, not appreciate someone success"

morientes
Kedvenc játékosaid: Raul,Diego Maradona
Kedvenc csapatod: Há' a rejálmadrid b+ :)

HozzászólásSzerző: morientes » 2016. december 7., szerda 17:20

Veidt írta:Nagyon kiváncsi vagyok hogy James kezdő lesz-e ma. Vizvalasztonak erzem ezt a szempontjából. Ha most sem rakja be, akkor vilagos hogy eldőlt a kolumbiai jovoje.
Dehogy rakja, hát egy falusi csapat ellen is csak áztatta magát sz esőben, és akár tét nélküli ez a mai meccs, akár nem, nem fogja magát lejáratni a szurkolók előtt. Ez preztízs csata.
LEGIO PATRIA NOSTRA
Kép
http://m.youtube.com/watch?v=Hiyc2JB9v6U
Ha nem látod magadban a győztest,nem is lehetsz az... 

Veidt
Kedvenc játékosaid: guti, de rossi, arbeloa
Kedvenc csapatod: real madrid

HozzászólásSzerző: Veidt » 2016. december 7., szerda 13:32

Nagyon kiváncsi vagyok hogy James kezdő lesz-e ma. Vizvalasztonak erzem ezt a szempontjából. Ha most sem rakja be, akkor vilagos hogy eldőlt a kolumbiai jovoje.
JUANITO MARAVILLA

LM19 - TK8 :sziv:

wZoLee7
Kedvenc csapatod: REAL MADRID

HozzászólásSzerző: wZoLee7 » 2016. december 4., vasárnap 0:20

Azért ez még mindig a Barcelona, ha kimegyünk és lerohanjuk őket simán benne lett volna egy komolyabb győzelem, de egy nagy zakó is. Mariano végig tolta a kupa meccset, hiba volt olyan sokáig pályán hagyni Benzemat, ahogy Casemirot is bedobni. Viszont a padon nincs ember akit be lehetett volna dobni. James teljesen nulla, pedig bíztam abban, h 1 gólos előnnyel várjuk majd a cseréket, és akkor beállhatott volna osztogatni a hosszú labdákat CR felé.
A kp-nk annyira kapart védekezésben, és egyébként olyan jól csinálták, hogy az már a támadás kárára is ment. Nagyon hiányzott egy jó Bale aki ha területet kap be is tudja futni, erre kell kitalálni valamit. Egész korán be kellett volna küldeni Marianot és Asensiot, gyengébbek nem lettünk volna. Benzema és LV helyére. Ha vezetünk, jöhetett volna az Isco-Casemiro csere, ha meg gól kell én meghúztam volna a Nacho-Isco cserét. Marcelo feljebb, azt a Robertot Nacho simán megfutotta volna, főleg a meccs végén, plusz ugye ő is jó fejjel.

Morata egyébként meddig sérült? Remélem ZZ nem most fogja túl erőltetni Karim játékát, akár kezdőként is megnézném Marianot szerdán, bár erre elég kevés esélyt látok. Szerintem CR lesz a csatár, és Asensio fog a kezdőbe kerülni

Veidt

HozzászólásSzerző: Veidt » 2016. december 3., szombat 23:41

Nem alkalmasak a klasszikus, sok futással járó magasan végrehajtott presszingre. De pl Benzemanak folyamosan Busquets nyakán kellett volna csungnie, erre meg...es ez igenis Zidane sara. Nem lesz mindig eleg, ha a taktikát formálja a csapathoz, es nem forditva.
JUANITO MARAVILLA

koax
Kedvenc játékosaid: Sergio Ramos, Modric

HozzászólásSzerző: koax » 2016. december 3., szombat 22:50

Veidt írta:Ez bizony nagyon gyenge volt Zidane reszerol. A vak is láthatja hogy a Barcelona akkor volt nulla iden ha nagyon komoly pressing alatt tartottak őket. Erre meg sem próbálkozunk ilyennel, sot lenyegeben átadjuk a kezdeményezést. Felállást jol választott, de a meccsbe szokás szerint nem nyúlt jol bele. Benzema kezdetese indokolt volt (habar eleg nagy belemagyarazasnak tartom hogy Mariano nem szint komolyabb merkozesekre a rutintalansaga miatt), de most egy ideig illene a padon kezdenie a meccseket a franciának.
Zizou meg csokolgathatja Ramost.
Teljesen igazat adok neked mindenben.
Csak egy problemam van ezzel.
Letamadas? Benzema-Cr kettosnek kene kezdenie.
Szerinted ok erre alkalmasak,latva a mait?
Ott kellett volna sprinttelni 5-10 metert,az agresszivitasrol nem is beszelek..nem fer bele a lotyoges.

Veidt

HozzászólásSzerző: Veidt » 2016. december 3., szombat 22:38

Ez bizony nagyon gyenge volt Zidane reszerol. A vak is láthatja hogy a Barcelona akkor volt nulla iden ha nagyon komoly pressing alatt tartottak őket. Erre meg sem próbálkozunk ilyennel, sot lenyegeben átadjuk a kezdeményezést. Felállást jol választott, de a meccsbe szokás szerint nem nyúlt jol bele. Benzema kezdetese indokolt volt (habar eleg nagy belemagyarazasnak tartom hogy Mariano nem szint komolyabb merkozesekre a rutintalansaga miatt), de most egy ideig illene a padon kezdenie a meccseket a franciának.
Zizou meg csokolgathatja Ramost.
JUANITO MARAVILLA

koax
Kedvenc játékosaid: Sergio Ramos, Modric

HozzászólásSzerző: koax » 2016. december 3., szombat 22:01

Ronaldo posztja mar azt gondolom hogy az ellenfel vedovanalanal van,tamado,ek de semmikepp sem balszelso,mint anno.

Atletico ellen ugye Isco volt mogotte,de O Bale kivallasa miatt hatrebb kerult.

Oriasi butasag lenne megprobalni Cr mogott Jamest? Vegulis neki az a posztja..
Mogottuk lv-luka-kova-isco?

Oszinten megmondom nem tartom jo jatekosnak Jamest,sot nem is szeretem,egy marketing igazolas,akinek nincs itt posztja,viszont a kenyszer miatt? Illetve Benzema gyenge jateka okan?
En ma azt lattam hogy amikor az elso felidobe tamadtunk,akkor ott fogytunk el a tamadoharmadban.. ott nem volt kreativitas..

R.M.C.F
Kedvenc játékosaid: Sergio
Kedvenc csapatod: Még is KI lehetne? Hagyjuk már a divatokat. A legnagyobb: REAL MADRID.

HozzászólásSzerző: R.M.C.F » 2016. december 3., szombat 10:42

Csak belepillantottam, sajnos nincs időm elolvasni, de azt írja, hogy nincsen igazán elképzelés a támadások felépítésében, ez jogos, alapvetően nem láttam és sem semmilyen elképzelést korábban, ez most változott némileg, vannak sémák, elmozdult zizu ez látszik. Neki is fejlődnie kell,remélem szépen kinövi magát.

Mostanában látszanak taktikai elemek, korábban írtam is, hogy lucas szerepe lesz a döntő, ő tudja bale-t idézőjelben helyettesíteni, illetve ő képes a szerzési/birtoklási fázisok átkötésére, kulcs szerepe lesz, már ha kezd, nálam ő lenne a főszereplő, feltéve ha fel tud nőni a feladathoz, de aki tejfeles szájúként odaáll egy BL döntőn az első 11esnek az nem semmi alak azért.

Benzema nyílt játékra képes, visszamozog, lemozog, szűken birtokolja, és le is tudja a birtokában lévő felpasszokat játszani, ronaldo többet fog bemozogni befelé, mivel bale nem lesz így kevesebb a direkt kapu elé érkezés, benz visszábblép,lucas meg többet zár oldalt, így cr többször a center posztot is átveheti majd, gólt is fog szerezni szerintem. Marcelo így kerül majd képbe, neki ha cr behúzódik, feljebb kell tagolódnia, ezek a tolódások szervezettek legyenek, isco jobban marad vissza, mert benz ronaldo mögé kerül be, ramos lép be marcelo helyére kissé. Carvajal kevesebbet lép fel, ezt lucas megoldja, ha nem megy neki a védelem áttörése, akkor behúzódással teret nyit és ekkor lép fel carvajal szélen.Ezt remélem el lehet így képzelni.

Ez lenne az alap támadó taktika.

Védekezésben, 4es kp-a , de NEM EGYVONALBAN mert azt buskets átjátssza(okos a fószer), messi is észreveszi ha vonalban van a kp-a és visszamozog azonnal, ez VESZÉLY! Ott kell modric és kova eltolt vonalban védekezzen, valószínű kova lesz balon, így ő lesz aki figyeli messi visszalépését,ez fontos, mert ha átveszi már meg is fordul vele és ott egy kulcspassz lehetősége, ott még lehet korrigálni, ha suarezt kitudjuk zárni egy messi labdabirtoklásnál,mert az uru ritka jól indul be. Erre azonnal lépni kell.
Neymar nem tudni milyen napot fog ki, carvajal nálam ma amúgy sem lenne túl fenn, ezt lucas átfedi, vigyázni kell, hogy brazil minél messzebb legyen a kaputól, fel kell tolnunk a védekező vonalat 5-10 méterrel feljebb.
Menjünk bele a szűkebb területi játékba, ezt régen nem ajánlottam volna, mert jobbak voltak ebben, ma már nem. Ha Iniesta játszik akkor ott van megint egy két sarkalatos pont, befelé húzásai és emberelőnyeit nem szabad hagyni,, modricnak erre figyelnie kell. KIfelé kell zármni,l szorítani a vonal felé, ne befelé jöjjön,abban a legjobb.Kint a vonalon nem tud megélni.
Ha a fogalmatlan osztja az észt akkor nagy a baj.....úgyhogy nagy a baj.

Kerlon

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2016. december 3., szombat 10:26

Tádám írta:http://realmadridcf.reblog.hu/barcelona ... adrid-tldr

Casemiro szerepéről egész érdekes. :hmmm:
Leírom RMCF helyett: ő megmondta.
K

Tádám
El Siete
Kedvenc játékosaid: Raúl, Pipita, Morientes, Zidane
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Újpest
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Tádám » 2016. december 3., szombat 9:44

http://realmadridcf.reblog.hu/barcelona ... adrid-tldr

Casemiro szerepéről egész érdekes. :hmmm:
Rengeteg klubnak van komoly történelme, de csak egyetlen klub írja a történelmet... Hala Madrid!

Hierro azt mondta: "Raúl egy Ferrari, amely idővel mindenkit le fog hagyni."- Igaza volt !

VARANE

ziro4vr
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2016. december 2., péntek 8:58

Na, kicsit okoskodnék a klasszikus előtt. Lélektanilag jó helyzetben van a csapat, de talán túl jóban is. 6 pont előny, ők vannak otthon, rajtuk van a nyomás. Ez többféleképpen is elsülhet, ellazíthatja a fejeket, ami feloldja a görcsöt, és kihozhatja mindenkiből a jobbik énjét. A Real játékosaira azért jellemző, hogy ilyenkor kényelmesebbé válnak, bent maradnak az öltözőben, ez Carlo alatt volt eléggé szembetűnő. A barca nekünk fog rontani, ez egyértelmű, az első 15 perc erről fog szólni, azt okosan kell menedzselni, tördelni a játékot, passzolgatni, akár provokálni is őket, aztán visszatámadni. Itt fog pl egí Kroos nagyon hiányozni, aki ennek a mestere, tudja mikor mit kell tenni, hogy kell szabályozni a tempót, kontrollálni a játékot. Aztán utána vissza fognak állni, ekkor kellene a kp-n átvenni az irányítást, és elszívni minden levegőt Messi elöl. A szerkezetükből adódóan sok lehetőség lesz a védelmükre rávinni a labdát, itt nagyon kéne a régi CR, kéne Benzema és Marcelo kombinatív képessége, Isco jó döntései és Lucas agilis játéka.

A felállás várhatóan ez lesz:

-------------------------Keylor------------------------------
-Carvajal-------Varane--------Ramos------------Marcelo-
--------------Modric------Kovacic----Isco-------------------
-----------Lucas------Benzema-----------CR--------------------

Védekezésben meg Lucas hátrébb. Én azt érzem, ZZ be akarta Casemirot tenni kezdőként, de szerintem ő is látta, hogy a brazil rozsdás még, így, hogy nincs játékban, Messi biztosan megverné, abban pedig vagy az ő, vagy a hátsó stopper, Ramos pirosa van bent vastagon. A másik pedig a labdakihozatal, abban sosem volt túl jó, általában Kroosnak lepasszolta és letudta a feladatát. Csak most ez nem lenne elég. Szóval szerintem pados lesz, aztán állástól függően egy fél órára beszállhat. A védekező 442-ből fakadóan Kovacic és Modric feladata lesz Messi fékentartása, egyértelműen ez a meccs kulcsterülete. Kovacic felépítése, sebessége alkalmas Messi megfogására, fejben ha elbírja ezt, akkor megoldható feladat. Itt Modric besegítése kell majd, hiszen Messi ha előnyt szerez, akkor a besegítések után lesz üres barca játékos, vissza lehet nézni ezekből hány gólt kaptunk. Lucas ezért fontos taktikailag, hátrébb fog helyezkedni, és Neymarral sokszor neki kell majd mennie, mivel Carvajalnak beljebb kell húzódnia. Ugye Ramos ki fog lépkedni, és akkor tolódni kell hátul, ezt még pinyő is tudja. A két kulcsember itt tehát Ramos és Kovacic, ha ők jó mérkőzést játszanak, nem fogunk kikapni. Iscoék oldalára szerintem ki fogja tenni Suarezt LE, aki befelé fog mozogni, úgy, hogy a kilépő Ramos mögé tudják neki betenni a labdát. Nincs jó formában, de ez nem sokat jelent, ellenünk a legbalfaszabbak is meg tudják lőni életük gólját. Talán nekik is feltűnt, hogy Marcelo mindig a legjobbunk ellenük, így le fogják őt kötni amennyire lehet, Iscora itt nagy szerep vár, védekezésben is biztosítania kell, illetve a gyors ellentámadások lehetősége itt áll fenn leginkább, kiegészülve Benzemával, ők hárman tudják igazán kombinatívan kivinni a lasztit, a két horvát szerintem visszafogottabb szerepkört kap, Kovacic sem fog annyiszor megindulni a labdával. Ronaldot be kell tolni a két khv-juk közé, akik gyakran rosszul lépnek ki, és üres területek maradnak ott. Valamint, tetszik vagy sem, lesznek ívelgetések is, Benzema és Ronaldo tud majd érkezni, a barca rendre elváltja az embereket ezekben a szitukban.

Csereként be lehet hozni Casemirot, ha kell egy fél órányi ütközés, Asensiot, ha lendület kell, vagy Hameszt, ha nem tudunk jobbat, mint a védelem mögé belőtt labdák. Morata itt egyébként lehetne fegyver egy 20 percre, de Kroos és Bale fontosabb hiányzó. Mondom, nálam a Kovacic-Ramos-Messi tengelynél dől el a mérkőzés, Benzema szerintem jó lesz, Ronaldonak meglesznek a helyzetei, optimista vagyok.
Nem illik.

ziro4vr
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2016. november 30., szerda 18:58

Realista24 írta: Akkor Kova-Modric-Case hármas lesz.
Én mondtam, csak téged elvitt a spanyol média rossz irányba...
Nem illik.

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2016. november 30., szerda 18:46

Kercsó írta:
Realista24 írta:Szerintem csak back upnakvan ott. Remelem nem fog játszani.
Danilo valamit nagyon elbachatott.

:x :x :x
és még Isco is kezdő.
Akkor Kova-Modric-Case hármas lesz.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Kercsó
Kedvenc játékosaid: R9, Kroos, Guti, Zidane, Bellingham

HozzászólásSzerző: Kercsó » 2016. november 30., szerda 18:06

Realista24 írta:Szerintem csak back upnakvan ott. Remelem nem fog játszani.
Danilo valamit nagyon elbachatott.
#whatisyourexcuse

Zinedine Zidane - When I retire I'll say, I managed Kroos.
"Mégis, ha legvégül össze kellene foglalnom a sikereim okát, csak annyit mondanék, hogy mindig én akartam jobban." Benedek Tibor

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2016. november 30., szerda 17:57

Végül Enzo helyett Isco kezd. De Ödegaard fiam ott van. :coffee:
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

Vissza: