Formula-1
- ericco
- Kedvenc csapatod: Real Madrid, Philadelphia Flyers
- Kapcsolat:
Re: Formula-1
El kell ismerni, hogy a Ferrari addig volt jó, ameddig lehetett két kézzel szórni a pénzt, fejleszteni, tesztelni, stb. Abban ők voltak a legjobbak.
Merci Zizou!
- Nika91127
- Kedvenc játékosaid: Guti, Marcelo,Valverde
Amíg a két ilyen zseni mellé nem lesz egy "Schumacher-típusú" pilóta és nem lesz újra szabad a "korlátlan" fejlesztés,addig a Ferrari marad az "örök harmadik"...Remy írta:Pedig én úgy tudtam, hogy Vettel jobban ért a kocsi fejlesztéséhez.![]()
![]()
![]()
- morientes
- Kedvenc játékosaid: Raul,Diego Maradona
- Kedvenc csapatod: Há' a rejálmadrid b+ :)
Egyfelől az ha elmennek maranelloból,angliába ahol az F1 boszorkány konyhája működik,de a másik,hogy azt a fajta merev hierarchikus rendszert kellene már egy kicsit megreformálni.
Szabadabb kezet kellene adni úgy a csapatnak,mint a fejlesztő rèszlegnek,mert az van hogy szerencsètlenek nem mernek dönteni,nem merik meghúzni a váratlant,mert jaj istenem mi lesz ha nem jól sül el...így mindig mennek a bevált sèmák után,csak hogy mire átvesznek egy fejlesztèst,addigra meg a konkurencia kitalált kettő ujat.Így azután kullognak lemaradva 3 lèpèssel a merci meg az RBR mögött.
Meg lehet nèzni a red bullt,azonnal tud reagálni különböző szitukra,szèt tudja szedni taktikailag a kèt autot ha kell,míg a ferrari csak tököl,èn nem tudom mi van,telexet kell küldeni maranrlloba ha valamit változtatni akarnak a "naagy tervhez" kèpest vagy mi?
Raikkonen bukott egy futamot mert nem hozták ki mikor kellett volna...aztán kihozták mikor nem.Hihetetlen.
Aztán ha kirúgják a csapat főnököt meg lecserèlik a oilotákat azzal nem változik semmi,amig ez a fogalmatlan kis könyvelő,ez a Marchionne beledumál mindenbe.Nèha azon gondolgodom nem e rokona Pereznek
Szabadabb kezet kellene adni úgy a csapatnak,mint a fejlesztő rèszlegnek,mert az van hogy szerencsètlenek nem mernek dönteni,nem merik meghúzni a váratlant,mert jaj istenem mi lesz ha nem jól sül el...így mindig mennek a bevált sèmák után,csak hogy mire átvesznek egy fejlesztèst,addigra meg a konkurencia kitalált kettő ujat.Így azután kullognak lemaradva 3 lèpèssel a merci meg az RBR mögött.
Meg lehet nèzni a red bullt,azonnal tud reagálni különböző szitukra,szèt tudja szedni taktikailag a kèt autot ha kell,míg a ferrari csak tököl,èn nem tudom mi van,telexet kell küldeni maranrlloba ha valamit változtatni akarnak a "naagy tervhez" kèpest vagy mi?
Raikkonen bukott egy futamot mert nem hozták ki mikor kellett volna...aztán kihozták mikor nem.Hihetetlen.
Aztán ha kirúgják a csapat főnököt meg lecserèlik a oilotákat azzal nem változik semmi,amig ez a fogalmatlan kis könyvelő,ez a Marchionne beledumál mindenbe.Nèha azon gondolgodom nem e rokona Pereznek

LEGIO PATRIA NOSTRA

http://m.youtube.com/watch?v=Hiyc2JB9v6U
Ha nem látod magadban a győztest,nem is lehetsz az...

- Remy
- Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
- Kapcsolat:
Pedig én úgy tudtam, hogy Vettel jobban ért a kocsi fejlesztéséhez.

2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.
Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!
Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick
New England Patriots
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.
Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!
New England Patriots
- ericco
- Kedvenc csapatod: Real Madrid, Philadelphia Flyers
- Kapcsolat:
A Ferrari ugyanott van, mint ahol az elmúlt jó pár évben. Idény közben nem tudnak fejleszteni, aerodinamikát nem értik, hiányoznak a nagy, áttörő fejlesztések. És ez így is marad addig, amíg Maranelloban maradnak.
Ráadásul Vettel úgy néz ki, hogy többet hibázik, mint Alonso. A spanyol erőn felül teljesített, a német pedig a kötelkezőt is csak alig-alig hozza.
Már nem is hallani azokat a hangokat, amik azt ecsetelik, hogy Vettellel mennyivel jobb a hangulat, stb.
Ráadásul Vettel úgy néz ki, hogy többet hibázik, mint Alonso. A spanyol erőn felül teljesített, a német pedig a kötelkezőt is csak alig-alig hozza.
Már nem is hallani azokat a hangokat, amik azt ecsetelik, hogy Vettellel mennyivel jobb a hangulat, stb.
Merci Zizou!
- Santi
- Kedvenc játékosaid: Santillana, RC, Casillas, Zidane, Callejón, Fede
- Kedvenc csapatod: Real Madrid, Ferencváros
Annyit a védelmében, hogy Rosberg ellen megsérült a padlólemeze és az első szárnya, bár attól függetlenül sem volt meg az erő.
- morientes
Ès az a baj hogy Raikkönennrk mèg csak sansza sem volt utolèrni a kèt kólásdobozt,mindent elmond az mikor nem engedtèk feltekerni az erőforrást neki ès panaszkodott.Persze aztán sem változott semmi mikor ez megtörtènt.
LEGIO PATRIA NOSTRA

- Santi
Én elvárnám a Ferraritól, hogy ha a Mercivel nem is lehet mit kezdeni, de legalább legyenek stabil 2. erő és az ilyen lepattanókat begyűjthetnék mint amilyen a mai is volt Hamilton motorhibája után. Év elején még egyértelműen a RedBull előtt jártak, szezon közben meg szépen fölénőttek a bikák a ferkának. Eleinte csak a nagyobb leszorítóerőt igénylő pályákon, mint Barcelona, Monaco, de aztán az összes többin is. És igen a váratlant nem húzzák meg a 4. helyen, mikor Bottas fél körrel le van maradva, veszítenivaló nélkül próbálkozhattak volna bármivel...
- wZoLee7
- Kedvenc csapatod: REAL MADRID
Sosem kedveltem Rosberget. Nem is tartom vb kategóriának. Viszont ott vannak, ketten, a legjobb autóban, szerencse és pech ide vagy oda, nem érdekel, amelyikük nyer az nyer. Lehetne elemezgetni, hogy HA ott nem az történik, meg egy másik versenyen...hagyjuk. Hamilton szintekkel jobb pilóta, ezt szerintem senki sem fogja vitatni, arról meg, hogy ki mit érdemel ne mi döntsünk. Érdem szerint kellene vb címet osztani, akkor Kimi legyőzte volna a mekivel Schumit és a ferrárit legalább egyszer és már másképp alakultak volna a dolgok, mert ha érdemre mennénk 2007-ben és majdnem minden másik évben mást mondanánk. Massa pl, Alonsot sem szeretem, de ő is több címet érdemelt volna...Kár az ilyenbe belemenni.
Engem ma is csak az zavart, hogy a ferrari mennyire ötlettelen. A nyilvánvalót csinálják. Előre megtervezett taktika, ami semmi váratlant nem tartalmaz. Könyörgöm, ha tudom hogy erőből a büdös életben nem győzzük le a merciket vagy a bikákat, akkor meghúzok valami váratlant. Eggyel kevesebb kiállás ma nem ment kb senkinek sem, főleg a vsc miatt, de más versenyeken is csak moziznak.
Vettel elszúrta a rajtot, a bikák meg lemeccselték a verseny egyetlen izgalmas csatájában a győzelmet. Azt ott szépen csinálták.
Na meg hogy a kisgyereknek is odaszúrjak
hihetetlen hogy verseny alatt is többször be kell szólnia, Vettelt gyalázva a rádión...
Engem ma is csak az zavart, hogy a ferrari mennyire ötlettelen. A nyilvánvalót csinálják. Előre megtervezett taktika, ami semmi váratlant nem tartalmaz. Könyörgöm, ha tudom hogy erőből a büdös életben nem győzzük le a merciket vagy a bikákat, akkor meghúzok valami váratlant. Eggyel kevesebb kiállás ma nem ment kb senkinek sem, főleg a vsc miatt, de más versenyeken is csak moziznak.
Vettel elszúrta a rajtot, a bikák meg lemeccselték a verseny egyetlen izgalmas csatájában a győzelmet. Azt ott szépen csinálták.
Na meg hogy a kisgyereknek is odaszúrjak

- morientes
Csak a vita abból kerekedett ki,hogy mennyi szerencsèje volt idèn,meg hogy Hamilton mennyire volt peches.Nem abból hogy melyik a jobb pilóta.Ha valamilyen uton modon le tudja gyozni a szintekkel jobb Hamiltont, akkor megerdemli.
A magánvèlemènyem az,hogy innen Rozi már nem bukja el.Ez csak amolyan megèrzès.
Nem tudom,igazából sose tudtam felmèrni a ferraris hierarchia miatt.De amúgy meg sztm nem volt jobb.De rosszabb sem.viszont kövezzetek meg de a 2008-as Massa szerintem jobb pilóta volt, mint Nico.
LEGIO PATRIA NOSTRA

- morientes
Csak a vita abból kerekedett ki,hogy mennyi szerencsèje volt idèn,meg hogy Hamilton mennyire volt peches.Nem abból hogy melyik a jobb pilóta.Ha valamilyen uton modon le tudja gyozni a szintekkel jobb Hamiltont, akkor megerdemli.
A magánvèlemènyem az,hogy innen Rozi már nem bukja el.Ez csak amolyan megèrzès.
LEGIO PATRIA NOSTRA

- Santi
A mai Massa már egyértelműen gyengébb, mint Rosberg, viszont kövezzetek meg de a 2008-as Massa szerintem jobb pilóta volt, mint Nico. Button esetében tudjuk a technika hozta a VB címet, de nehéz őt megítélni, mert Hamiltont azért kenegette, de minimum partiban voltak a mekinél, idén viszont már egyértelműen nem bír Alonsoval. Villeneuve-t már adom, ő csak azért lett világbajnok, mert Hill átment az Arrowshoz. Azzal az autóval csoda lett volna nem megnyerni a bajnokságot, bár majdnem sikerült elbuknia.
- Remy
- Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
- Kapcsolat:
Ha ilyen Villeneuve-ok meg Buttonok vb-t nyertek, akkor Rosberg is siman megerdemli. Foleg, hogy Massa is siman kozel volt a cimhez, es o sem jobb pilota. Ha valamilyen uton modon le tudja gyozni a szintekkel jobb Hamiltont, akkor megerdemli. Ebben en a nemet mellett vagyok.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.
Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!
New England Patriots
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.
Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!
New England Patriots
- Santi
Én nemhiszem, hogy ez mondtam. Vannak Robergnek pillanatai, mint például tavaly idény végén milyen jól ment vagy idén Szingapúr, ahol egyértelműen gyorsabb volt, de ha nem látjátok, hogy Hamiltont idén mennyi technikai probléma sújtja és mennyi pontba került ez neki már önhibáján kívül, akkor bizony vakok vagytok már bocsánat. 2007 és 8-ról vitatkozhatunk, mert nyilván nem ilyen egyértelmű, az enyém is egy nézőpont a BBenoé meg egy másik és mindkét félnek megvan a maga igaza, de az idei évben ez szerintem nem is lehetne egyértelműbb, hogy ha mindketten mindenféle hiba nélkül tudták volna le az évet idáig vagy ha nem is, de csak fele ennyi problémája lett volna Hamiltonnak akkoris már minimum egy futamgyőzelemmel vezetné a bajnokságot. Szóval Rosberg makker ilyen szempontból, mert neki még nem voltak komolyabb problémái, míg Hamiltonnál már majdnem egy tucat.'Az írta:azt vettem észre, hogyha Rosberg nyer, akkor makker, ha nem nyer, akkor balfasz, és ez már egy kicsit unalmas.
Megnézhetjük csak a mai napot, először fordul elő, hogy Rosberg önhibáján kívül bajba kerül, és Hamilton motorhiba, még ebből is jól jött ki Nico, akkor ez is mi ha nem makk?
- 'Az
- Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo.
Még szerencse, hogyha valakinek más a véleménye, akkor az már egyből elfogult..
De ott van akár Vettel, űr autó, és nem olyan kemény ellenfél.
Tényleg elfogult vagyok, bárki kérdezi megmondom hogy Hamilton a jobb pilóta, de azt vettem észre, hogyha Rosberg nyer, akkor makker, ha nem nyer, akkor balfasz, és ez már egy kicsit unalmas.

Gondolom, ez nem elfogult kijelentés. Kapásból Button eszembe jut, akinek nem csak űr autója, de ellenfele sem volt. (Nem lebecsülve Barrichellot, de nem az a szint.)Santi írta:Ha idén bajnok lesz, akkor az a közelmúlt legérdemtelenebb címe lesz a biztos.
De ott van akár Vettel, űr autó, és nem olyan kemény ellenfél.
Tényleg elfogult vagyok, bárki kérdezi megmondom hogy Hamilton a jobb pilóta, de azt vettem észre, hogyha Rosberg nyer, akkor makker, ha nem nyer, akkor balfasz, és ez már egy kicsit unalmas.
"Winners focus on winning, losers focus on winners. - Conor McGregor
- Santi
Úgy, hogy Hamilton hiába szúrta el Kínában a saját hibájából a kavicságyba, de még ígyis annyi pontelőnnyel jött Brazíliába, hogy elég lett volna neki egy 5. helyen célbaérni, de aztán a technika nem úgy gondolta. Honnan volt olyan pontelőnye, azért mert addig egész évben nem csinált semmi és nem érdemelte volna meg? Ne vicceljünk már. Kimi és Hamilton is 2x zárt futamot pont nélkül tökmind1, hogy saját vagy technikai hiba miatt, de ez is egál. Tény, kurvaszoros volt, de nálam Hamilton jobban megérdemelte volna 2007-et, mint 2008-at.BBeno írta:ki mondta hogy köze van rosberghez? itt hamilton a kapocs és nem rosberg. csak nem értem hogy 2007 hogy lehetett volna megérdemelt hamiltonnak, de erre választ nem kaptam. nem is fontos már.
ki mondta hogy köze van rosberghez? itt hamilton a kapocs és nem rosberg. csak nem értem hogy 2007 hogy lehetett volna megérdemelt hamiltonnak, de erre választ nem kaptam. nem is fontos már.
- Santi
Még mindig semmi köze ennek Rosberghez. És nem Kimi érdemeit vitatom, mert Ferraris vagyok és én is bírom őt, de nekem ez a véleményen nálam 2007 Hamilton, 2008 Massa és egyébként ha már Kimi, akkor nálam inkább 2003 az övé.
Az előttem szólóval meg inkább nem is vitatkoznék, mert egyértelműen elfogult Rosberg felé. Meg kell csak nézni újra az évet, minden futamot, hogy kinek mennyi balszerencse jutott és ez nem vita tárgya, hanem tények. De lehet úgy is nézni, hogy nem Rosberg makker, hanem Hamilton kurvára peches.
Az előttem szólóval meg inkább nem is vitatkoznék, mert egyértelműen elfogult Rosberg felé. Meg kell csak nézni újra az évet, minden futamot, hogy kinek mennyi balszerencse jutott és ez nem vita tárgya, hanem tények. De lehet úgy is nézni, hogy nem Rosberg makker, hanem Hamilton kurvára peches.
- 'Az
- Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo.
lol Santi, ez most komoly?
Hamiltonnak számtalan olyan futamot tudnék felsorolni, ahol az SC a lehető legjobb pillanatban jött be a számára. Spában is úgy jött előre az utolsó előtti helyről a dobogóra, hogy előzött vagy 3-at.
Rosberg tényleg világi makker, kibasszák az első kanyarban, megfosztva a győzelemnek még csak a lehetőségétől is (bár mint utólag kiderült, ez sima győzelem lett volna Hamilton kiesésével), aztán az utolsó helyek egyikéről kell visszajönnie
Ez sem véletlen egyébként, hogy Lewisnak ennyi technikai problémája van, ez az egész karrierjét végigkísérte eddig, ennyi erővel mindenki világi makker aki valaha is a csapattársa volt. Ott nyomatják vele agyon a motort, ahol talán a legmagasabb a hőmérséklet egész évben.. ráadásul pont azt a merci motort, ami nem a megbízhatóságáról híres kiélezett helyzetekben. Sajnáltam is - hiába Niconak szurkolok -, de ez technikai sport, a szerencse mindig is benne volt, meg az, hogy nem csak a pilótán múlik. Hány érdemtelen világbajnokot lehetne akkor felsorolni az elmúlt évekből ha ez lenne a mérce..
Különben is, 5 futam van még hátra, egyszer nyer Hamilton, miközben kiesik Rosberg, és ennyi.
Hamiltonnak számtalan olyan futamot tudnék felsorolni, ahol az SC a lehető legjobb pillanatban jött be a számára. Spában is úgy jött előre az utolsó előtti helyről a dobogóra, hogy előzött vagy 3-at.
Rosberg tényleg világi makker, kibasszák az első kanyarban, megfosztva a győzelemnek még csak a lehetőségétől is (bár mint utólag kiderült, ez sima győzelem lett volna Hamilton kiesésével), aztán az utolsó helyek egyikéről kell visszajönnie

Ez sem véletlen egyébként, hogy Lewisnak ennyi technikai problémája van, ez az egész karrierjét végigkísérte eddig, ennyi erővel mindenki világi makker aki valaha is a csapattársa volt. Ott nyomatják vele agyon a motort, ahol talán a legmagasabb a hőmérséklet egész évben.. ráadásul pont azt a merci motort, ami nem a megbízhatóságáról híres kiélezett helyzetekben. Sajnáltam is - hiába Niconak szurkolok -, de ez technikai sport, a szerencse mindig is benne volt, meg az, hogy nem csak a pilótán múlik. Hány érdemtelen világbajnokot lehetne akkor felsorolni az elmúlt évekből ha ez lenne a mérce..
Különben is, 5 futam van még hátra, egyszer nyer Hamilton, miközben kiesik Rosberg, és ennyi.
"Winners focus on winning, losers focus on winners. - Conor McGregor
miért érdemelte volna meg 2007-ben? kiminek az utolsó nagydíj előtt is több futamgyőzelme volt mint hamiltonnak. hárman mentek a győzelemért. egyszer hamilton szúrta el a versenyen aztán meg a kocsija állt le asszem valamiért. sőt kimi kétszer esett ki az egész évben míg hamilton csak egyszer tehát ott is kimi volt a szerencsétlenebb. szerintem egyáltalán nem jelenthető ki hogy ott bárki is jobban érdemelte volna a végső győzelmet. kiélezett volt az utolsó futamig.