Süti írta:
Egyébként aki már meglepte az is irhatna par key tapasztalatot, tanacsot.
Megléptem, de nem az nmate által leírt okok miatt. Volt egy lehetőségem, kihasználtam, így most pár hónapja Salzburgban élek. Fizu 2x, az emberek végtelenül kedvesek, kb mindenki tud angolul (a németet egylőre csak köhögöm), a hegyeket imádom és döglesztő meleg sincsen.
Se asszony, se gyerek (csak egy macska), relatív fiatal vagyok és amúgy is munkahelyváltáson gondolkoztam, így adta magát a dolog.
Két kérdést tettem fel magamnak:
-mi az ami itt marasztal? a baráti köreimen (igen, most menőzök, h nekem több is van

) kívül nem tudtam mit felhozni. A mai világban már nem túl bonyolult online tartani a kapcsolatot + olyan messze se vagyok, így hébe-hóba visszamenni esküvőre, szülinapra, ilyesmi, nem nagy kunszt.
-ha nem megyek ki, mennyire fog emészteni a "mi lett volna ha"? a válasz valószínűleg az, hogy nagyon. Így legalább lesz tapasztalat és nem az van, hogy csak járatom az agyam üres fokozatban.
Ami eddig nem hiányzik, az a zsuninnyo által leírt "magyarság" és a négyeshatos

.
A nagy kérdés ugye, hogy jobb-e az életem? Azért ez egy nehezen megfogható kérdés, pláne, hogy Mo-n amúgy se voltam a panaszkodó többség része, meg sok ideje se vagyok kint. Amit biztosan tudok mondani, hogy nyugisabb, kellemesebb.

(Ehhez valszeg az is hozzátartozik, hogy nem nagyon olvasok osztrák híreket.)
(Amúgy diploma és nyelvvizsga nélkül végzek mérnök melót egy olyan országban, ahol nem beszélem a nyelvet. Úgyhogy hajrá, nincs lehetetlen!

)