Nem erről van szó, senki nem mondott ilyet. Hanem hogy csak önmaga körül forog ez az ember, ez látszik a fiával való kapcsolatán (nyilván ezt kevésbé tudjuk, de pár elszólásból elég egyértelmű), illetve a pályán is ez látszik. Amikor hajtja az aranylabdát, nem passzolja le a labdákat, ragaszkodik a szabadrúgásaihoz stb. Tudjuk mi ezt pláne az utóbbi pár hónapban. Ez amíg nagy formában van, megy a játék nagyszerű hajtóerő, de ha nem jön össze valami akkor jön a hiszti (szó szerint). Nem akarok nagyon pszichologizálni, de egy ilyen embernek baromi nehéz lesz azt elviselni, hogy szép lassan nem ő a világ közepe. Ezt magával kell elrendeznie, csak reméljük ezt a csapat nem sínyli meg túlzottan. Arról meg ne beszéljünk, hogy most mindenki róla beszél, ez most elégedettséget hoz neki, de mellesleg még lesz pár évtized, amikor nem ez lesz. Ez nem a mi dolgunk, csak mondom, hogy ez a hozzáállás így nem biztos hogy fenntartható egy életen át. És nem is teljesen egészséges (még ha csomó pozitív hozadéka is van), én személy szerint ezt gondolom.Elég gáz, ha már valakinek van egy erős jelleme és akarata akkor az önkép zavarnak hívjuk, de igazatok lehet. Álljunk be a sorba a másik 10000000000000 birka mellé/mögé.
Nem vagyok a pszichológusa, de ez az emberfeletti akarás kell, hogy valahonnan fakadjon és a filmből erre még utalás szintjén sem kaptunk választ. (Talán az, hogy nem kívánt gyerek volt és e miatt extrán kell bizonyítania vagy ilyesmi, de ebbe nem mennék bele.)
Mindegy engem ezek érdekeltek volna, mert érdekes jelenség, személyiség. A felszínt meg eddig is láttuk.
ui.: Oscart meg egyébként is csak egyet kaphatott volna, mert dokumentumfilm.