Alapvetően ez egész jól hangzik. Egyrészt alacsonyabb hőfokról indultál, és jóval magasabbra fűtöttél mint én szeretnék. A helyzetemen ront a szigetelés hiánya, de ez alapján azt gondolom, hogy egy este 4-5kw-ból akár ki is jöhetek, ami egész baráti. A fogyasztást egyébként írja az eszköz, vagy külön mérőd van hozzá?kiserik írta:Reggel 7:30-kor kapcsoltam ki. Így fogyasztott 7,4 kW áramot. A felfűtes volt sok, akkor több órán keresztül folyamatosan ment. Amint elérte a kívánt hőfokot, jócskán esett a fogyasztás, mert ki be kapcsolgat (ugye ezek a teljesítményt úgy szabályozzák, hogy vagy megy, vagy nem). Érdemes egy picit nagyobbat venni, hogy kevesebb legyen a fogyasztás. Ami még sarkalatos pont, hogy elég nagy az áram igényük (5-6 Amper). Át kell számolni az egyéb fogyasztókat, hogy lesz e elég a fűtésnek.k!ll3rcsöcs írta:
Reggelt. Na milyen eredménnyel zárult a dolog?
Az áramigényen tegnap agyaltam már, mert az viszont necces. Nyáron előfordult, hogy az összes létező elektromos eszköz ment (sütő, mosogatógép, mosógép, tv, PS, miegymás), és leverte a kismegszakítót, pedig ezek nem olyan hatalmas fogyasztók. Az is igaz, hogy este egyik se megy ezek közül. Érzésre határon mozogna a fűtőpanel, de ez csak úgy derül ki, ha veszek egyet.
A mobil klíma is elgondolkodtatott, de egyelőre nem győzött meg + az áramigény ott se lenne alacsonyabb.