https://www.youtube.com/watch?v=HlCeMFP ... l=TNTVideo

HozzászólásSzerző: Steve » 2022. szeptember 2., péntek 22:26
Részben osztom a véleményedet. Számomra az akksi lebontása és annak kitermelése aggaszt továbbra is, az elmebeteg magas árak mellett.hehetheoriginal írta: hatalmas faszság és divat az elektromos autó. a mai formájában biztosan.
persze az emberek 90%-ának, aki ezeket a dobozformájú ocsmány mai autókat veszik, csak mert ez a trendi, es nem erdekli a vezetes, csak el akar jutni B-be, annak pont megfelelne, ha rendes hatótáv lenne végre, de én élesen ellene vagyok az egesz szarnak, mert ugye ezeket az akksikat is le kell gyartani valahogy.
aztan ezt a temerdek mai akksit, ami ilyen szar 250 km hatotavval, hova teszed, hova dobod ki, mikor jönnek majd a baszóbb akksik?
a problémám az, hogy a politika es persze ismét a pénz az úr, rákényszeritik az embert, hogy 2000fasztudjamennyitől nem lehet már belső égésű motoros autója, holott a porsche és páran még nem véletlenül nyomják a full szintetikus üzemanyagok fejlesztését, a jappánok a hidrogénes motyókat, stb stb, mind jobb megoldás (lesz) mint ez az elektromos balfaszkodás, ráadásul a szintetikus cucchoz ki se kell dobni a mostani autókat, szóval egyertelmuen az a legkörnyezetkimélobb. már akit ez a kornyezetvedelem dolog egyeni privat egy darab lakosként jobban erdekel, mint a 6 euros repjegyek vagy kinaból rendelheto 4 euroert barmi, pl engem egy v6, v8, neadjisten v12 hangja jobban feldob, aki szeret vezetni, nekem a vezetési élmény jó nagy százaléka az audio rész.
HozzászólásSzerző: Steve » 2022. szeptember 2., péntek 22:15
Itt a fővárosban és a nagyobb városokban az elektromos kocsik dominálnak már. A kertes házas részeken mindkét kocsi elektromos, a városban a vagy régi benzines, vagy kis elektromos…Már ha általánosítani kell.cart írta: Nem nagyon ertem, ott 1 kocsi van minden csaladban? Vagy ahol tobb van ott mind elektromos? Nyilvan hosszabb tavra a benzinessel kell menni, a varosban meg lehet az elektromosat hasznalni.
HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2022. szeptember 2., péntek 22:11
HozzászólásSzerző: cart » 2022. szeptember 2., péntek 22:08
HozzászólásSzerző: Mickey » 2022. szeptember 2., péntek 22:07
hmmm, ez dicséretes.... remek !nmate írta:Cringekiserik írta:...
Mi kb. minden szabadságunkat kék túrára "áldozzuk" most, cél az lett volna, hogy első gyerek érkezése előtt meglegyen de erre kevés esély van már, Covid alatt nem tudtunk télen messzire menni, mert nem voltak szállások. Most hétvégén is buktunk egy 32km-es etapot, mert lerohadt alattunk a railjet és a 3 Kőhányáspusztára közeledő buszból 2-ről lemaradtunk.Tjacks írta:
aggtelek-putnok szakaszon én is voltam már, kb 15 éve, baromi szép helyen ment időnként.Persze fontos az évszak is, mindegyiknek megvan a maga hangulataAz OKT miatt irigyellek, bakancslistára felvan írva hogy 1, vagy legfeljebb 2 részletbe végigcsinálom, édesapám már kétszer végigment.
Jelenlegi kalkulációm szerint ez még 18-20 év, addigra a gyerekek már rég lefogják szarni a fejem![]()
![]()
Eredetileg nászút is okt lett volna, de most inkább hajlunk Fisherman's trail felé (Portugália). Nekem azért jobban tetszik![]()
HozzászólásSzerző: Steve » 2022. szeptember 2., péntek 21:59
HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2022. szeptember 2., péntek 21:57
HozzászólásSzerző: Steve » 2022. szeptember 2., péntek 21:42
Nem a Teslákkal volt a gond természetesen.kiserik írta:Egyrészt aki nem látja, hogy Magyarország is jó úton halad az elsivatagosodás (tőlünk délebbre lévő országok éghajlata) felé, az nem tudom hol él. Másrészt egy kicsit had védjem meg az elektromos autókat. Vagyis inkább az úttörő hozzáállását a témában. A Tesláét.hehetheoriginal írta: akkor milyen globális felmelegedésről meg lakosságra politikával es marketinggel rákényszeritett balfasz elektromos autóról beszélünk itt?![]()
![]()
![]()
![]()
Az elektromos autó önmagában csak egy csepp a tengerben. Igazán nagy környezetvédő értéke az, hogy a lokális szennyezést csökkenti. Ez olyan nagyvárosokban, ahol lassan levegőt sem kapnak az emberek, egy nagyon jó dolog. Nem véletlen, hogy kínában mennyire elterjedtek ezek a járművek illetve egyre több az elektromos tömegközlekedési eszköz (eddig ugye zárt pályához voltak kötve, ami mindenkinek tetszett). A Tesla viszont nem ennyiben gondolkodik. Van saját napelem rendszerük akkumlátor rendszerrel kiegészítve, amit már összekapcsoltan a hálózat kisegítésére is használnak, illetve rengeteg supercharger (nyilvános töltő) önellátó napelemes rendszerrel üzemel (természetesen ezek szinte csak amerikában vannak jelen). Aztán lassan beindul a Semi, az elektromos kamion, ami már elég nagy részt kihasíthat a közúti környezetszennyezésből. Természetesen mindezt úgy, hogy folyamatosan azon dolgoznak, hogyan lehet egyre olcsóbban (ha egyszer árversenyre kényszerülnének) illetve egyre környezetkímélőbben gyártani ezek az autókat (akkumlátor összetétel, illetve már lassan 100%-ban újrahasznosíthatóak az akksik) és a gyárak is próbálnak ""zöldek"" maradni (pl napelemeket telepítenek, amik mindenhol akkuparkokkal értendők). Az egész folyamatnak az elején vagyunk. Nem mondom, hogy biztosan ez a legjobb irány, de egy irány és valamilyen irányba el kell mozdulnia az emberiségnek. És igen, ha csak a közlekedést nézzük, ott vannak a repülők és a hajók amik sokkal jobban szennyeznek, de valahol el kell kezdeni.
ui.: Steve, nem tudom mennyi Tesla lehetett lerohadva, de megnéztem és szépen van hely tölteni út közben, 200km-es etap a leghosszabb azon az útszakaszon 2 töltés között. Ezt Mindegyik Tesla röhögve kibírja telepakolva, hidegben, hóban-fosban. Amúgy az nagyon balfék, aki lemerül elektromos autóval, hisz szépen írja, hogy mennyi elektron van benne, meddig elég, a mai életben meg nem olyan nehéz töltőt találni a google maps vagy más appok segítségével. Gyakorlatilag a Tesla rendszere megtervezi neked az utat, hol kell megállnod, mennyit kell töltened és már figyelembe veszi a domborzati viszonyokon kívül az időjárási hatásokat is.
HozzászólásSzerző: Bencze » 2022. szeptember 2., péntek 21:38
Floridai nyarak is egyre melegebbek es a telek is enyhulnek. 10 eve meg jeges is volt a jarda egyszer, jeget azota se lattam. Par eve szinte alig megy 50 Fahrenheit ala telen, nyaron meg hetente 95 fole kuszik ami evente parszor tortent meg korabban. Nem baj, Legalabb a mexikoi obol partja nem 45 percre lesz tolem, hanem fel orara 15 ev mulva.Steve írta:A júni-júli valóban meleg volt. 28-29 körülRealista24 írta:
Plusz 10?![]()
![]()
Amúgy az valóban változás itt legalábbis, hogy 4-5 éve minden nyáron rendesen meleg van végre. Előtte a nyár kb a 22-25fok és eső volt. Rohadt idegesítő volt az eső egész nyáron.
A tél az nem tudom mennyire változott, nagy különbséget nem észlelek.A tavalyi hosszú volt és hideg.
November végétől-márciusig rendes tél mínuszokkal és hóval.
![]()
HozzászólásSzerző: kiserik » 2022. szeptember 2., péntek 21:33
Egyrészt aki nem látja, hogy Magyarország is jó úton halad az elsivatagosodás (tőlünk délebbre lévő országok éghajlata) felé, az nem tudom hol él. Másrészt egy kicsit had védjem meg az elektromos autókat. Vagyis inkább az úttörő hozzáállását a témában. A Tesláét.hehetheoriginal írta: akkor milyen globális felmelegedésről meg lakosságra politikával es marketinggel rákényszeritett balfasz elektromos autóról beszélünk itt?![]()
![]()
![]()
![]()
HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2022. szeptember 2., péntek 21:22
HozzászólásSzerző: Steve » 2022. szeptember 2., péntek 21:11
Bocs a dupla miatt, de erre elfelejtettem reagálni az előzző komentben.hehetheoriginal írta: akkor milyen globális felmelegedésről meg lakosságra politikával es marketinggel rákényszeritett balfasz elektromos autóról beszélünk itt?![]()
![]()
![]()
![]()
HozzászólásSzerző: nmate » 2022. szeptember 2., péntek 21:06
Cringekiserik írta:...
Mi kb. minden szabadságunkat kék túrára "áldozzuk" most, cél az lett volna, hogy első gyerek érkezése előtt meglegyen de erre kevés esély van már, Covid alatt nem tudtunk télen messzire menni, mert nem voltak szállások. Most hétvégén is buktunk egy 32km-es etapot, mert lerohadt alattunk a railjet és a 3 Kőhányáspusztára közeledő buszból 2-ről lemaradtunk.Tjacks írta:aggtelek-putnok szakaszon én is voltam már, kb 15 éve, baromi szép helyen ment időnként.Persze fontos az évszak is, mindegyiknek megvan a maga hangulatanmate írta:
Viszonylag sokat túrázok / montizok ott is, kétségtelenül szép és vannak eldugott helyei, de azért kevésbé érintetlen, mint a Zemplén szvsz. Azért mégis csak 1 órára van Pesttől.
Ősszel OKT-t folytatom Borsodban, Encs - Putnok, ott azért tényleg van 1-2 érdekes falu, de medveriasztó kéznél lesz![]()
Az OKT miatt irigyellek, bakancslistára felvan írva hogy 1, vagy legfeljebb 2 részletbe végigcsinálom, édesapám már kétszer végigment.
Jelenlegi kalkulációm szerint ez még 18-20 év, addigra a gyerekek már rég lefogják szarni a fejem![]()
![]()
HozzászólásSzerző: Steve » 2022. szeptember 2., péntek 21:01
A júni-júli valóban meleg volt. 28-29 körülRealista24 írta:Plusz 10?Steve írta:
Júni-júli meleg volt..és még csak nem is havazott akkor![]()
![]()
HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2022. szeptember 2., péntek 20:39
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. szeptember 2., péntek 20:38
Plusz 10?Steve írta:Júni-júli meleg volt..és még csak nem is havazott akkorhehetheoriginal írta: akkor milyen globális felmelegedésről meg lakosságra politikával es marketinggel rákényszeritett balfasz elektromos autóról beszélünk itt?![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
HozzászólásSzerző: Steve » 2022. szeptember 2., péntek 20:37
Júni-júli meleg volt..és még csak nem is havazott akkorhehetheoriginal írta: akkor milyen globális felmelegedésről meg lakosságra politikával es marketinggel rákényszeritett balfasz elektromos autóról beszélünk itt?![]()
![]()
![]()
![]()
HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2022. szeptember 2., péntek 20:26
HozzászólásSzerző: Steve » 2022. szeptember 2., péntek 20:23
Realista24 írta:Köszi, hogy írtál. Érthetőbb így. Extrém helyzetben mondjuk a téli gumi sem ment meg.pergabor írta:
Szintén csak nyári van rajta, mivel hobbiautó és garázsban van(260+ Le). Rossz időben nem, télen is csak akkor használom ha száraz idő van, picit átmozgatom 10-15 km-en és ennyi. Arra a kis távolságra az állandó összkerékhajtással együtt nem probléma, hogy nem melegszik fel rendesen a gumi(és picit izgibb 1-2 üres forduló)
Azért ez autó függő is egy részben szerintem. Volt max 1-2 alkalom amikor a 20 km-re lévő melóhelyre muszáj volt úgy mennem be, hogy nyári gumi+fagy minimális havazással. Odafigyelve, ésszerűen menve semmi probléma nem volt.
Ettől függetlenül normál mindennapos autó esetén nem kérdés, hogy külön téli és nyári szett. A 4 évszakost személy szerint viccnek tartom. Eddig a legtöbb ember akivel beszéltem azt mondta azért használja mert így nem kell szezononként cserélni![]()
Impreza?
Jelenlévő fórumozók: 4 regisztrált és 0 vendég
© 2011-2022 Madridom.hu | Médiaajánlat | Adatvédelem