babaking írta:Nem hiszem, hogy lustaság, nem szerethet mindenki mindent csinálni. Én pl imádok füvet nyírni. Benzines (félig) önjáró fünyíró. Zajkioldós füles fel aztán hajrá. Tökre kikapcsol, pihenteti az agyamat. Mivel nincs kábel így nem oda vissza nyírom, hanem csak elöre, fasza mintákat vágva. Van otthon egy hengerem is, ha vendégek jönnek le is hengeelem mint a futballpályát, ha épp olyanom van.Santi írta: Én ezzel úgy voltam, hogy egész egyszerűen csak mérlegre raktam a dolgokat.
Belefektetett pénz, idő és energia vs. boltban megveszem készen, különösebb idő és energia beleölése nélkül, ami így megmarad bármi másra.
Mindig úgy jöttem ki ebből az összevetésből, hogy utóbbival járok jobban.
Sokszor a kötelező fűnyírás is nehezemre esik, mert annyi minden mást tudnék csinálni abban a 2 órában is, ami előrébb visz, akár anyagilag, akár szellemileg.
Engem ez pont szellemileg visz elöre, mert megnyugtat , kikapcsol és pihenteti az agyamat.
Jó olvasni, hogy nem csak én vagyok ezzel így.Ismerősök csak szenvednek a fűnyíráson, van aki felbérel mást..stb.
Én imádok füvet nyírni. Megnyugtat,kikapcsol. Általában zenét hallgatok közben.
Pont ma délután nyírtam le a szezonban utoljára, el is fogott a nosztalgikus érzés, hogy milyen jó volt egész nyáron nyírni..haha meg az utálat, hogy innentől meg lehet havat lapátolni. Na a hólapátolásnak még nem sikerült megtalálni a szépségét.