Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.

Milyen eredményre számítasz jelenleg a 26-os választásokkal kapcsolatban?

A szavazás 2025. április 25., péntek 21:43-kor befejeződött.

Fidesz 2/3-ad
8
7%
Fidesz 2/3-ad nélkül
33
31%
Tisza 2/3-ad
8
7%
Tisza 2/3-ad nélkül
59
55%

Szavazatok száma: 108

Tjacks
Kedvenc játékosaid: Raúl, Robi Carlos, Modric
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Politika

HozzászólásSzerző: Tjacks » 2025. október 30., csütörtök 13:30

poronty írta:
Most, akkor Petya megcsinálta?
Meg basszameg....király vagy Petykó :mrgreen:

Az óbudai auchan vezetősége meg fellélegezhet, ismét kurva jó lesz a sziget alatti forgalom!

poronty
Kedvenc játékosaid: M. Laudrup, Modric, Kroos, Courtois, Fede

HozzászólásSzerző: poronty » 2025. október 30., csütörtök 13:22

Vitézy legújabb posztja a Sziget témában:

Úgy tűnik, mégis lesz Sziget 2026-ban! A délelőtti posztom lehetséges forgatókönyvei közül a harmadik jött be: Magyar Péter friss posztja alapján a Tisza Párt és a Sziget megállapodott egymással.
Ha Karácsony Gergely tegnap nem gőgösen elzárkózott volna a Tisza javaslataitól, engedi azokat napirendre venni, amire én is többször kértem, és aztán nem fekete-feher fotóval eltemeti a fesztivált az őt támogató pártok totális hisztériája mellett, hanem kompromisszumot keres, ez az egész tegnapi balhé megspórolható lett volna.
Na de sebaj, a lényeg, hogy lett előrelépés.
A megállapodás lényege, hogy a korábbi, általunk javasolt budapesti diákkedvezmény is meglesz, sőt, a Tisza kérésére a vidéki diákokra is vonatkozik majd a Szigeten.
A másik vitás kérdésről, a közterület-használati díj halasztott fizetésének feltételeiről, ütemezéséről is megállapodott Gerendai és Magyar, középutat találva a korábbi javaslatok között.
Találkozunk a Szigeten 2026-ban!

Most, akkor Petya megcsinálta?
-----------Courtois
Fede--Jacquet--Bastoni--Mendes
------Tonali-----------Neves
Cherki------Musiala-----Diomande
-------------Haaland

https://www.youtube.com/watch?v=kRzMmt_MFko

Pipita
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Guti, Iker, Higuaín, Marcelo, Bale
Kedvenc csapatod: Real, Leeds

HozzászólásSzerző: Pipita » 2025. október 30., csütörtök 13:16

Faust írta: Igájn hogy tolja a déká szekerét. :mrgreen:
Maradjunk a minőségi megszólalásoknál: Milyen Feri? :mrgreen: :mrgreen:

Elszomorít ez a szekértáborország, és ebben Petya is csak egy Vitya. Vagy hát a szavazói leginkább, amire ő meg rájátszik, mert érdeke, hogy ugyanaz maradjon a néplélek, amit elvileg megváltoztatni hivatott.

Nomindeggy, áraggyon.

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2025. október 30., csütörtök 13:10

Igájn hogy tolja a déká szekerét. :mrgreen:

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2025. október 30., csütörtök 12:24

Pipita írta: Váratlan fordulat, amit Kovács Gergő tökre nem látott előre és jelentett be még tegnap: Magyarpetya (akinek amúgy köze sincs a budapesti közgyűléshez) hirtelen megoldást talált, lehet Sziget fesztivál, jöhet a rendkívüli közgyűlés.
Én úgy láttam volt javaslata a Tiszának tegnap, amit Karácsony szavazásra se vett, hogy aztán telesírja a face-t, hogy nem lesz sziget

Pipita
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Guti, Iker, Higuaín, Marcelo, Bale
Kedvenc csapatod: Real, Leeds

HozzászólásSzerző: Pipita » 2025. október 30., csütörtök 12:13

Váratlan fordulat, amit Kovács Gergő tökre nem látott előre és jelentett be még tegnap: Magyarpetya (akinek amúgy köze sincs a budapesti közgyűléshez) hirtelen megoldást talált, lehet Sziget fesztivál, jöhet a rendkívüli közgyűlés.

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. október 30., csütörtök 11:23

tibi18 írta: Erre azért nehéz érdemben reagálni, mert nem látjuk pontosan, hogy arányaiban mennyi a megtérülése, vagy a haszna az államnak, a támogatás mértékéhez képest.
Pontosan senki sem tudja, különböző tanulmányok vannak, az alapján, hogy ki rendeli meg azokat. Ha valaki a rendezvényt támogató oldalról, mindent is odaszámol, még azt is, hogy a presztízs miatt 10 évre előre plusz bevétellel kell számolni. Az ellenkezők pedig ezeket rendre alábecsülik. Egy normális demokráciában sem más a helyzet, mert többnyire valid érvek hangzanak el mindkét oldalról, serkenti a vitát, ai már magában jó dolog.
Nerniában viszont, ahogy írod, az alkotmányos költségek és a prioritások máshova helyezése (a csókosok kitömése mindennél fontosabb) miatt valószínűleg ezek a viták is értelmüket vesztik, mert az államháztartás csak rosszul járhat. És mi lenne még, ha olimpiát rendezhetne az ország? :lol:

tibi18
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Benzema, Varane, Modric, Kroos
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: tibi18 » 2025. október 30., csütörtök 11:13

Marky írta:
tibi18 írta: A TISZA frakció, a javaslatban arra is kitért, hogy ha jövőre kormányra jut, akkor vállalja, hogy a turisztikai hozzájárulás terhére támogatja a Szigetet, így a fővárost is.
A magam reszerol en semmilyen allami tamogatast nem engednek semmilyen rendezvenyre. Nem kell se F1, se random VB, se a Sziget, ha az adofizetok penze kell ahhoz, hogy egyaltalan megrendezheto legyen. Van annak a penznek sokkal jobb helye is a koltsegvetesben, mint ezek a presztizs rendezvenyek, amik csak arra jok, hogy elfedjek a tenyleges problemakat egy idore a szavazok egy reszenek a fejeben.
Erre azért nehéz érdemben reagálni, mert nem látjuk pontosan, hogy arányaiban mennyi a megtérülése, vagy a haszna az államnak, a támogatás mértékéhez képest. Ha azt mondjuk, hogy az állam jól jár egy ilyen "befektetéssel", akkor még több pénz jutna a költségvetésben azokra, amikre valójában kell. A probléma most is az, hogy a költségvetésből nem oda jut, ahova kell. Tehát nálam nem az állami támogatás nyújtás a probléma, hanem ami az alap. Zsebekbe megy, nem oda ahova kell.

Zack
Kedvenc játékosaid: Zidane

HozzászólásSzerző: Zack » 2025. október 30., csütörtök 11:05

Marky írta:
tibi18 írta: A TISZA frakció, a javaslatban arra is kitért, hogy ha jövőre kormányra jut, akkor vállalja, hogy a turisztikai hozzájárulás terhére támogatja a Szigetet, így a fővárost is.
Ez az a pont, ahol az egesz atment bohozatba. Egy targyalason nem vallalunk semmit ugy, hogy nincs aktualisan semmi a zsebunkben. Ez az egesz ugy csak egy politikai hiszteria.
A KKR vagy eladja a brandet, vagy majd lesz helyette valami mas, ha piaci alapon van ertelme. Utoljara 2019-ben volt olyan nap, amire azt mondtam, hogy meger egy napijegyet, azota nehany enekesen kivul csak a Tiktok-sztarok toltottek meg a listat. Ugy tunik, hogy ez a piaci modell bukasra van itelve.

A magam reszerol en semmilyen allami tamogatast nem engednek semmilyen rendezvenyre. Nem kell se F1, se random VB, se a Sziget, ha az adofizetok penze kell ahhoz, hogy egyaltalan megrendezheto legyen. Van annak a penznek sokkal jobb helye is a koltsegvetesben, mint ezek a presztizs rendezvenyek, amik csak arra jok, hogy elfedjek a tenyleges problemakat egy idore a szavazok egy reszenek a fejeben.
A mindenkori állam nettó haszonélvezője egy olyan rendezvénynek mint a sziget fesztivál. Az állam adóztatja a munkát, a bevételt, a fogyasztást és a jövedelemszerzést is. Konkréten mindenen nyer egy ilyen nemzetközi fesztiválon. Ellentétben az átlagos magyar cégekkel még idegen tőkét is hoz be. Ha az állam számára fontosabbak lennének a saját feladatainak ellátásai, mint BP szívatása, akkor kezét-lábát törné, hogy kipótolhassa a hiányzó összeget. Minden ami ez után jön a fenti bohózatnak a terméke.

Nagyon nem vagyok híve az erős államnak vagy a magas újraelosztásának, viszont a felsorolt esetekben az állam nem ad, hanem befektet, a kettő iszonyatosan távol áll egymástól.

Amit írsz, hogy adófizetők pénze kell bármihez, az pedig oda vezet, hogy oké ne fizessen az állam ilyenekre, de akkor ne is szedjen be ekkora mértékben, amit támogatok. Vö nem a stadionépítéssel van a gond, hanem az alkotmányos költségek mértékével, a túlárazással, a lófaszjózska kivitelezővel, meg megtérülést nem elsődleges szempontként kezelő központi hatalommal.

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. október 30., csütörtök 11:03

mondjuk ez igaz bazmeg.

de tul sokan tul jol elnek belole, plusz az ember, a tarsadalom ostoba allatfaj, nem fogja fel, amig cirkusz van a kenyer helyett.
thereisonly1ronaldo

Marky
Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
Kedvenc csapatod: csakamadrid.

HozzászólásSzerző: Marky » 2025. október 30., csütörtök 10:48

Ez az a pont, ahol az egesz atment bohozatba. Egy targyalason nem vallalunk semmit ugy, hogy nincs aktualisan semmi a zsebunkben. Ez az egesz ugy csak egy politikai hiszteria.
A KKR vagy eladja a brandet, vagy majd lesz helyette valami mas, ha piaci alapon van ertelme. Utoljara 2019-ben volt olyan nap, amire azt mondtam, hogy meger egy napijegyet, azota nehany enekesen kivul csak a Tiktok-sztarok toltottek meg a listat. Ugy tunik, hogy ez a piaci modell bukasra van itelve.

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2025. október 30., csütörtök 10:19

Dupla D írta: Ritkán hozok cikket, de ez szerintem megint egy remek cikk a Direkt36-tól. Belsős infókkal írják le, mi zajlott a Fideszen belül ebben az évben, és miért vannak nagyobb válságban, mint ami kívülről látszik.

Kedvencem a cikkből: “ A forrásnak egy fideszes politikus el is magyarázta, miért nem bírnak Magyarral. A politikus arról beszélt, hogy a problémájuk abból fakadt, hogy Magyar Péter „olyan, mint a jó Fidesz, mint a nem korrupt Fidesz”.” :)
Jó cikk, érdemes elolvasni :) itt azért már vannak komolyabb repedések a Fideszen belül, Orbán se tud már áttolni mindent (pl. a független sajtót ellehetetlenítő törvényt) a frakción. Nekem a kedvencem, hogy Gulyés Gergely is csak bohóchivatalnak hívja a Lánczi-féle Szuverenitásvédelmi Hivatalt :D

tibi18
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Benzema, Varane, Modric, Kroos
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: tibi18 » 2025. október 30., csütörtök 9:38

Az én olvasatomban, illetve amilyen videókat a közgyűlésről láttam, Gerendai azt lengette be, hogy a jelenlegi jogokkal rendelkező Sziget Zrt.-t vásárolná meg. De olyan fázisban sem tart a tárgyalási folyamat, hogy ennek megvalósulására lehetne ígéretet tenni, vagy garanciát vállalni.

Szintén a videókból derül ki, hogy a TISZA érvelése az volt, hogy a főváros kapjon arra garanciát, hogy az új szerződés első 3 évére adott, területhasználati díjra vonatkozó kedvezményt, a cég a 3 év letelte után visszafizeti a fővárosnak. Ha ezt ő nem tudja vállalni, akkor a kormány/állam vállaljon felelősséget ebben és fizesse meg ő, ha már gyakorlatilag minden adóbevétel (áfa, turisztikai hozzájárulás) hozzá folyik be. Még akkor is, ha az iparűzési adót a főváros kapja, mert az iparűzési adó jelentős részét, meg a szolidaritási adó viszi el majd szintén az államnak.
A TISZA frakció, a javaslatban arra is kitért, hogy ha jövőre kormányra jut, akkor vállalja, hogy a turisztikai hozzájárulás terhére támogatja a Szigetet, így a fővárost is.

Én csak ennyit láttam, bár a Tik-tok csak ennyit dobott fel, meg Szandikát, de őt nem tudom már hallgatni sajnos.

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2025. október 30., csütörtök 9:20

hehetheoriginal írta: Akkor mi a problema?
Meg kell egyezni, kompromisszumot kell kotni.
De itt mar mindenki halalhorges meg siralom modban nyomja, megy a cicaharc meg az ido elfecserlese minden faszsagra fb-n
Ki hitte, hogy egy ilyen volumenu dologban 2 perc dulore jutni?
A probléma nem a megegyezés tárgya maga, hanem igazából már a folyamaton összevesztek. A főváros irányítása és Gerendai azt akarja hogy megszüntessék az élő (Budapest számára jövőre bármi van, bevételt jelentő szerződést), hogy utána majd hátha lehet egy olyan hosszú távú szerződést kötni az új befektetői körrel ami hosszabb távon is jó mindenkinek. Elvileg van egy jogi akadály, hogy nem lehet addig tárgyalni új szerződést, míg életben van a régi.

Szerintem ez sok szinten abszurd, és igazából mindenki csak köti az ebet a karóhoz. Szerintem teljesen dilettáns gondolkodás az, hogy "nem lehet addig új szerződést kötni amíg érvényben van ez ezért rúgjuk fel a régit". Találjuk ki milyen lesz az új szerződés, és majd utána felrúgjuk a mostanit. Több cégnél voltam döntéshozói pozícióban, biztos nem engedtem volna el partnernek puszira kötelezettséget hogy "majd kitalálunk helyette mást". Teljesen hiteltelen a mögé bújni hogy mit lehet addig "elkezdeni tárgyalni", mert egyrészt az előkészítő munkát irreális tiltani (és betartatni a tiltást) másrészt akkor ne a Sziget fesztiválról tárgyaljunk a Hajógyári szigeten hanem a Tegizs fesztiválról Csepel-szigeten, és akkor ez egy teljesen más ügy aminek a végén úgy alakul hogy megcseréljük a helyszínt.

Ugyanakkor a Tisza is kreténkedik a témában, mert olyan garanciákat várnak amig meg ebben a stádiumban elképzelhetetlenek. Nincs is új befektető még, addig ugyan ki garantálná hogy aláírja a szerződést :D Gerendai, pénz nélkül? Sokat érne, lehetne perelni.

A tét pedig szerintem a téma felfújtságához mérten iszonyatosan pici, ha most senki nem csinál semmit és bukik az egész a Szigetet attól ugyanúgy meg lehet menteni csak nem 2026-ra hanem 2027-re amikorra már nincs élő szerződés. Még marketingre és szervezésre is egyrészt több idő lesz, másrészt jól ki lehet használni hogy na itt a nagy visszatérés.

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. október 30., csütörtök 9:03

hehetheoriginal írta: De itt mar mindenki halalhorges meg siralom modban nyomja
Mert sajnos ez is egy tárgyalási módszer, eszköz. Telesírni a médiát, hogy aztán a jónép kényszerítse bele a politikusokat az amúgy önkormányzat számára nem biztos, hogy előnyös döntésbe.

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. október 30., csütörtök 8:59

Akkor mi a problema?
Meg kell egyezni, kompromisszumot kell kotni.
De itt mar mindenki halalhorges meg siralom modban nyomja, megy a cicaharc meg az ido elfecserlese minden faszsagra fb-n
Ki hitte, hogy egy ilyen volumenu dologban 2 perc dulore jutni?
thereisonly1ronaldo

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. október 30., csütörtök 8:57

Realista24 írta: Nem ismerem a kozgyules reszleteit, vagy hogy hogyan jon ide a Tisza, csak ez az amit hallotam.
Ezért írtam be röviden, hogy mit olvastam, mi történt a közgyűlésen.
Röviden annyi lehet a dilemma, mint a legtöbb nagy nemzetközi rendezvénynél (világversenyek, F1, stb.), hogy érdemes-e valamit az államnak, adófizetőknek támogatni, még akkor is, ha veszteséges, annak érdekében, hogy azt máshol, pl. turizmusban (egyértelműen nem kimutathatóan) visszahozza.
hehetheoriginal írta:hogy a tisza tonkretette az orszag szorakozasat
Pedig szerintem védhető érv, hogy az önkormányzat miért adjon ekkora kedvezményeket amúgy nagyon gazdag embereknek. Ők inkább kölcsönt adtak volna azzal, hogy elég lesz később fizetni a területhasználati díjakat, de azt teljes összegben. Karácsonyék viszont hatalmas engedményt tettek volna, azzal a magyarázattal, hogy az a fővárosnak visszajön a turizmusból származó adó formájában. Kb. ugyanaz az érv, mint a kormányé volt a vizes VB esetében, vagy az amúgy kormányzati támogatások nélkül, piaci alapon megrendezhetetlen Hungaroringnél.

Dupla D
Kedvenc játékosaid: Guti, Carvajal

HozzászólásSzerző: Dupla D » 2025. október 30., csütörtök 8:51

Ritkán hozok cikket, de ez szerintem megint egy remek cikk a Direkt36-tól. Belsős infókkal írják le, mi zajlott a Fideszen belül ebben az évben, és miért vannak nagyobb válságban, mint ami kívülről látszik.

Kedvencem a cikkből: “ A forrásnak egy fideszes politikus el is magyarázta, miért nem bírnak Magyarral. A politikus arról beszélt, hogy a problémájuk abból fakadt, hogy Magyar Péter „olyan, mint a jó Fidesz, mint a nem korrupt Fidesz”.” :)
"Louie, I think this is a beginning of beautiful friendship" - Garga Pitic.

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. október 30., csütörtök 8:51

tegnap a zene topikban azt hallottam, hogy a tisza tonkretette az orszag szorakozasat, es igy a kovetkezo generaciokat, es ezzel magat az orszagot is.

en meg csak szuk latokoruseget latok.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hehetheoriginal 2025. október 30., csütörtök 8:52-kor.
thereisonly1ronaldo

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. október 30., csütörtök 8:28

nuevo_ericco írta:
Realista24 írta: Most éppen befektetői csoportot akarnak alapítani akik megvennék a tulajtol a jogokat, és vissza akarjak állítani a Sziget hírnevet.
Én ezt hallottam legutóbb.
Még Gerendait is visszahozták, de az új csoport egyből azzal kezdett, hogy legalább 3 ére komoly kedvezményt szerettek volna a fővárostól. Tisza inkább abba ment volna bele, hogy max haladékot kaptak volna, későbbi kifizetéssel, ezért nem tudott a közgyűlés megegyezni.
RealMadridFanatic írta: Lényegében fenntarthatatlan módon emelkedett majdnem minden költség. Nem lehet annyit elkérni a belépőkért, bérletekért, amivel még profitot is lehetne húzni.
Lehet megérte volna visszatérni a gyökerekhez, és kisebb léptékű, undergroundabb fesztivált szervezni. De lehet az sem segített volna, az elmúlt évtizedekben elég nagy lett a konkurencia a környező országokban is. Egyáltalán nem csodálkozom, hogy a külföldiek is inkább valamelyik horvát tengerparti fesztiválra mennek inkább.
Nem ismerem a kozgyules reszleteit, vagy hogy hogyan jon ide a Tisza, csak ez az amit hallotam.

Illetve azt is, hogy a tulajdonosok ramentek a nagy nevekre, amik nem voltak vonzoak, mivel Ed Sheeren kategoriat barhol a vilagon meg tudnak hallgatni, olcsobban is, miert utaznanak Pestre ezert.

A Sziget mas miatt volt mas, mint a tobbi fesztival, azt akarjak/akartak visszahozni a tulajok, de akkor ezek szerint kapufa az egesz.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Vissza: