OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
k!ll3rcsöcs
Kedvenc játékosaid: Raúl, Zidane, CR, Zlatan
Kedvenc csapatod: RMCF

Re: OFF

HozzászólásSzerző: k!ll3rcsöcs » 2022. szeptember 20., kedd 12:20

Kedves mindent tudó topic. Tudom volt korábban téma az elektromos fűtés, de az alapján választ nem kapok a saját helyzetemre, így újra bedobom a témát.
A ház, amit bérlünk sajnos nincs szigetelve, így gázzal rendesen fűteni (21-22 fok) baromi drága lenne. Vegyes kazán nincs és nem is opció. Azért a hálószobában esténként mégiscsak szeretnénk valami elfogadható hőmérsékletet, ezért gondoltam veszek egy elektromos fűtőtestet. A szoba ~15m2, ahogy írtam 21-22 fokot szeretnénk mindössze, továbbá szempont, hogy "plug'n play", jó hatásfokkal, minél kisebb fogyasztással rendelkezzen, jól szabályozható (tehát ne fix 2-3 fokozattal), és lehetőleg halk legyen. Keresgélek, de kismillió eszköz és gyártó van, nekem meg ezzel semmi tapasztalatom.
Van a 20-30 ezer forintos kategória, de az nem termosztátos, így gondolom bekapcsol, megy egy darabig, aztán kikapcsol vagy én kikapcsolom, tehát a hőmérséklet sem állandó mellette. Ráadásul ezek zajosak is, bár nyáron a ventilátor mellett is tudtunk aludni, szóval akár ezek is szóba jöhetnek.
Aztán 50ezer körül indulnak a fűtőpanelok, de nem tudom, hogy ebben az árkategóriában már jók-e, vagy érdemes többet áldozni rá, és feljebb, a népszerűbb termékek közül venni valamit? Mit tanácsoltok? Remélhetőleg csak 1-2 télre kell, így feleslegesen sokat nem költenék rá, de attól szart sem akarok venni. Jöhetnek konkrét termékek is, bármit szívesen fogadok. :salute:

rikko
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo, Iniesta, Pirlo, Maldini, Beckham, Puyol, Viera, Henry
Kedvenc csapatod: Barca, Wisla Krakow

HozzászólásSzerző: rikko » 2022. szeptember 20., kedd 6:07

rashidm írta: Egy kérdés az uraktól/hölgyektől: A Ryanair-nél mennyire szokták komolyan venni azt, hogyha a hátitáska amit felviszel (nem a kézipoggyászra gondolok, hanem aminek elvileg el kell férnie az ülés alatt), az több mint a 40x20x25-ös méret, ami a honlapjukon van?

Ha gurulós a mottó, akkor jobb ha méret keretén belüli. Hatitaska, sporttaska, ha nagyobb is és bele tudod gyömöszölni a kis keretbe nem gond.

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2022. szeptember 19., hétfő 22:42

hat ha nem jon elo akkor nehez latni.
voltal ott parszor, tudod milyen dzsungele van egynemelynek.
na mindegy, a lenyeg, egy nagyon jo allatkert de sajna meg az is lehet lutri.

de amugy ez a tema is ujabb merdoldko az off topicban. :lol:

jah, es hozzatennem, hogy a prater viszont brainfuck.
500 eurot szemrebbenes nelkul el tudtam volna verni, 30 evesen is ugy elveztem, mint egy gyerek.

'shutterisland

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2022. szeptember 19., hétfő 22:24

az allatkertekkel ugy en bloc az a baj, hogy full szerencsejatek.

ugye ma mar nem egy 5x5-os ketrecben tartjak oket, hanem nehanyuknak baromi nagy terulete van.
a jegesmedvet, oroszlanokat es a tigrist kb 20 meterrol lattuk, mert hatul az arnyekban hesszeltek, a vizilovaknak a fule latszott ki a vizbol, a panda mire elojott, 40 emberen kellett atverekedd magad, a farkast es gepardot egyaltalan nem is lattuk.

amugy oriasi terulet, de mi a kedvencek megnezese szempontjabol balszerencsesek voltuk.

nekem a haus des meeres jobban adta amugy, speckobb dolgokat latni ott, idojarasnak sem vagy kiteve es a tetejen az az etterem a kilatassal brutalis.

portillo
Kedvenc játékosaid: Javier Portillo, Robinho, Varane, Fede
Kedvenc csapatod: Real Madrid CF
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: portillo » 2022. szeptember 19., hétfő 21:29

rashidm írta: Egy kérdés az uraktól/hölgyektől: A Ryanair-nél mennyire szokták komolyan venni azt, hogyha a hátitáska amit felviszel (nem a kézipoggyászra gondolok, hanem aminek elvileg el kell férnie az ülés alatt), az több mint a 40x20x25-ös méret, ami a honlapjukon van?
Én azt tapasztaltam, hogy ami a háton van, azt sosem nézik. Ami gurul, abba néha belekötnek, de ezzel is inkább a Wizz szokott szórakozni.
Szégyen a kukás, de hasznos.

_Bushido_
Kedvenc játékosaid: CR,Lebron
Kedvenc csapatod: Real Madrid, LA Lakers
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: _Bushido_ » 2022. szeptember 19., hétfő 20:02

Remy írta: Jól van, ha megérte, akkor az a lényeg. :agree: állatkert mennyire jó? Régóta tervezzük már.

Korábban az otthoni állatkertek mind megvoltak. Nem tudom mi újat tud mutatni. Mondjuk van Panda. :D
Pár hete voltunk mi is Haus des Meeresben, tesóm "nagy hal rajongó", van is neki akváriuma otthon, szóval ő nagyon élvezte, én csak végigmentem rajta. Volt pár érdekesebb részleg (pl csövek keringtek jobbra-balra, amiben hangyák mászkáltak), de szerintem semmi extra.

Visszatérve a Schönnbrunn állatkerthet, ott is voltunk nemrégiben, az már jobb volt szerintem. MOndjuk a ragadozókat épp nem nagyon lehetett látni, én meg azokat szeretem a legjobban - így egy kis negatív is ért. Viszont ha tényleg jó állatkertet akarsz, akkor menjetek el Pozsonyba. Nekem eddig az volt a legjobb. Dínóparkkal is ki volt egészítve. Naaagyon tetszett. Azóta a veszprémibe is tettek dínókat - de persze a pozsonyi ezerszer jobb minőségű.

Következő uticél a Természettudományi műzeum lesz/lenne Bécsben.

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2022. szeptember 19., hétfő 18:45

Jól van, ha megérte, akkor az a lényeg. :agree: állatkert mennyire jó? Régóta tervezzük már.

Korábban az otthoni állatkertek mind megvoltak. Nem tudom mi újat tud mutatni. Mondjuk van Panda. :D
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

'shutterisland

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2022. szeptember 19., hétfő 18:21

Na, milyen volt Bécs? Megérte annyi napot rászánni?
siman.

csutortok du ertunk oda, madam tussauds fert bele mar csak, mert 2 orat ugye ott is csuszott a jarat.
penteken haus des meeres es schonbrunn palace.
szombaton allatkert es river cruise a dunan.
vasarnap prater.
hetfon shopping es du irany haza (ami vegul ejfel lett a ryanair jovoltabol)

kozte setalgatasok, kavezok, ettermek, a local transport is vett fel boven idot, ugyhogy meg talan picit tul is lett telitve.
125 ezer lepes 5 nap alatt az eleg aktiv pihenes. :mrgreen:

nyilvan magyar (pesti) szemmel ezek annyira nem tul erdekrs dolgok, de en angol baratnot vittem oda, neki minden erdekes volt, meg az is, hogy ha a zebran zold van, attol ugyanugy jonnek az autok oldalrol. :D

osszessegeben minden klappolt, az idojaras patent volt, az arakkal meg voltam teljesen elegedve es a programok is megertek a penzuket.

ami viszont kicsit sokkolo volt, hogy 100 emberbol ranezesre atlagban mar max 60-70 a feher.
ott is rendesen alakul az atrajzolodas.

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2022. szeptember 19., hétfő 12:53

'shutterisland írta: repultem kb 20x veluk eddig, sose volt problemam es a mellettem felszallo fazonoknak sem akkora hatitaskaval, amibe egy feldiszno belefert volna.
de szerintem ez nagyon random.

a nagyobb baj veluk a kesesek, multkor beleszaladtunk egy 7 oras delaybe a becs-london jaraton, de nagyon elszaporodtak az 1-2 oras csuszasok ahogy hallom.
ami pedig rohadt idegesito, nekunk a nyaralas elso napjat keresztul is huztak, nyugis megerkezes es szallaselfoglalas helyett lehetett rohanni taxival.
Na, milyen volt Bécs? Megérte annyi napot rászánni?

Más: Lille és brüsszeli helyek jöhetnek, ami tapasztalat alapján megér egy misét kajára vagy sörre.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

Mickey
Kedvenc játékosaid: bappe
Kedvenc csapatod: párizs saint germain

HozzászólásSzerző: Mickey » 2022. szeptember 19., hétfő 12:47

nemrég repkedtem velük
semmi extrát nem tapasztaltam. az én táskám is nagyobb volt, kutya sem nézte. a gépen a fej fölötti tartót pakolásztatták gondosan, amibe a nagyobb kézi ment. boarding előtt egy-egy emberét nézték, talán. szemre.

Sutter
Na hallod,( hála az égnek )...most nem volt késlekedés, ment minden, ahogy a nagykönyvben írva vagyon.
"jo de te ilyen gyuros kis sportbuzi lehetsz, aztan az ejszakaban is csak hajtod meg futsz a nok utan, azt hallottam."
:mrgreen:

'shutterisland

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2022. szeptember 19., hétfő 12:42

repultem kb 20x veluk eddig, sose volt problemam es a mellettem felszallo fazonoknak sem akkora hatitaskaval, amibe egy feldiszno belefert volna.
de szerintem ez nagyon random.

a nagyobb baj veluk a kesesek, multkor beleszaladtunk egy 7 oras delaybe a becs-london jaraton, de nagyon elszaporodtak az 1-2 oras csuszasok ahogy hallom.
ami pedig rohadt idegesito, nekunk a nyaralas elso napjat keresztul is huztak, nyugis megerkezes es szallaselfoglalas helyett lehetett rohanni taxival.

rashidm
Kedvenc játékosaid: Alba, Busi, Alves... ja nem

HozzászólásSzerző: rashidm » 2022. szeptember 19., hétfő 11:50

Egy kérdés az uraktól/hölgyektől: A Ryanair-nél mennyire szokták komolyan venni azt, hogyha a hátitáska amit felviszel (nem a kézipoggyászra gondolok, hanem aminek elvileg el kell férnie az ülés alatt), az több mint a 40x20x25-ös méret, ami a honlapjukon van?

mocsok

HozzászólásSzerző: mocsok » 2022. szeptember 17., szombat 19:21

Mi tavaly a 10. Kerületben a Kozma utcában voltunk legenybucsun. Őszintén szólva összehasonlítási alapom nincs, de szerintem nagyon fasza volt a pálya is meg a gépek is szerintem.
Ja és fedett.

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2022. szeptember 17., szombat 18:23

Süti írta: Srácok, pest környékén JÓ gokart pálya (plusz jó gépek, nem ezeréves gumikon, ferdén álló kormánnyal, stb., mint az ÁzsiaCenterben)? Ha open air, nem ártana ha októberben még nyitva lenne.
Bar nem openair, de a 22. keruletben az Anna utcaban eleg fasza a palya, rovid, porgos, ha esetleg mesz, szolj, megyek en is. :mrgreen:

Open air a budaorsi viragpiac mellett van egy eleg fasza, de ott kisse megviseltek mar a jarganyok. En meg az arena mogott voltam egyben, ott popec volt minden, viszont a palya nekem kurvara csuszott.

Süti

HozzászólásSzerző: Süti » 2022. szeptember 17., szombat 18:10

Srácok, pest környékén JÓ gokart pálya (plusz jó gépek, nem ezeréves gumikon, ferdén álló kormánnyal, stb., mint az ÁzsiaCenterben)? Ha open air, nem ártana ha októberben még nyitva lenne.
Legends Never Die.

...popped into the penalty area towards Zidaaaaane! Oh, fantastic... :sziv:

Real Madrid will be back.
You can put that on a poster.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2022. szeptember 16., péntek 19:47

kiserik írta: Megnéztem a tiktökös videót. A fickó vett egy "" brand new"" 9 éves autót és fel van háborodva, hogy a gyártó nem cseréli ki az egyik fő elemet garanciába (ingyen), amire 8 év garanciát vállal. Még ő is elmondja, hogy a korai modelleknél ismert tipushiba volt, mégis megvette garancia nélkül. Emellett egyik videóban sem bizonyít semmit, csak elmondja. Most ezzel mit kellene kezdeni?
Jogos, elsore en is furan neztem, hogy ez mar hogy lenne brand new. Valoban szarul fogalmazott. A kommentek kozott mar leirta, hogy 2013 nyaran vette ujonnan, 8 ev garancia volt ra, majd 1 evvel a garancia lejarta utan hirtelen tonkre ment az akksi egy tipushiba miatt. Amirol (gondolom) csak azutan olvasott, hogy tonkrement az ove. 6-7 eve sok helyen pont ezen ment a vita, hogy mi van akkor, ha lejar a garancia es tonkre megy az akksi. Azonnal jott az ellenpelda, hogy ott egy Tesla 1 millio km-el, meg nem megy az tonkre, max 80-85%-on fog mukodni. Neki lejart a garancia, tonkre ment, megszivta.

https://www.tiktok.com/@supermariozelay ... 9101310213

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2022. szeptember 16., péntek 18:43

Megnéztem a tiktökös videót. A fickó vett egy "" brand new"" 9 éves autót és fel van háborodva, hogy a gyártó nem cseréli ki az egyik fő elemet garanciába (ingyen), amire 8 év garanciát vállal. Még ő is elmondja, hogy a korai modelleknél ismert tipushiba volt, mégis megvette garancia nélkül. Emellett egyik videóban sem bizonyít semmit, csak elmondja. Most ezzel mit kellene kezdeni?
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2022. szeptember 16., péntek 17:21

raul 4 ever írta:
kiserik írta:
Biztos voltam benne, hogy valaki hozni fogja :lol: Tudjuk: felborul, kigyullad, elüti a kisgyerekeket, életveszélyes, nem is lehet autopilotnak nevezni a vezetéstámogató rendszert, begurul a Dunába, stb. Kicsit jobban utána kellene nézni ezeknek a dolgoknak, mielőtt megosztja az ember az ""okosságot""! Sajnos hajlamos az emberiség egy valótlan állítás, egy légbőlkapott feltételezés alapján ítéletet mondani valamiről és ez nem Tesla specifikus.
Nem akarom elrontani a tesla swag-et, de nem az van, hogy egyébként az összes (tehát már a 0. naptól fogva) villanyosra tervezett verda, ollyan biztonságos már, pont mert nincsenek a "motortérben" olyan hülyeségek, mint motor, váltó, egyéb szerelvények, hogycsakna?

Merthogy már az akkupack is brutál merevséget ad, és a felszabadult hely miatt kompromisszummentes ütköző/gyűrődőzónákat lehet tervezni?

Gyak. az első 10 kocsi közül mind a 10 90% fölött védi az embert és majdnem 90 mindnél a puja.
Abban teljesen igazad van, hogy az elektromos meghajtás új utakat nyit meg a biztonság terén. Pont azokkal a lehetőségekkel, amiket említettél. Lehetőségek, amikkel lehet élni, vagy nem. Vannak autók, ahol éltek, vannak, ahol nem. Jelenleg a MY kapta a legtöbb pontot, ami nem azt jelenti, hogy a többi egy papírkosár.
h3x0r írta:
kiserik írta: Biztos voltam benne, hogy valaki hozni fogja :lol: Tudjuk: felborul, kigyullad, elüti a kisgyerekeket, életveszélyes, nem is lehet autopilotnak nevezni a vezetéstámogató rendszert, begurul a Dunába, stb. Kicsit jobban utána kellene nézni ezeknek a dolgoknak, mielőtt megosztja az ember az ""okosságot""! Sajnos hajlamos az emberiség egy valótlan állítás, egy légbőlkapott feltételezés alapján ítéletet mondani valamiről és ez nem Tesla specifikus.
Ez a reakció viszont eléggé Tesla specifikusra sikerült. :lol:
Hol irtam olyat, hogy felborul, kigyullad vagy elüti a kisgyereket? Volt egy törésteszt, amin lehet, hogy csaltak. Ennyi volt a cikkben, se több, se kevesebb.

Tuti "véletlen", de a tiktok most ilyen videókat dob fel nekem:
https://vm.tiktok.com/ZMF1vUt5V/

https://vm.tiktok.com/ZMF1vySXN/

https://vm.tiktok.com/ZMF1vHsEL/
Én nem írtam olyat, hogy Te írtál ilyet :D Ezek jutottak eszembe a Teslákkal kapcsolatban, mint általános marhaságok, amik szépen mind megdőltek, csak arra már senki nem volt kíváncsi. Itt is felmerült már a gyerekgázolás, az autopilot, vagy a nagy éhség sztrájk, ahol felsorakoztak páran, csináltak néhány fotót, majd hazamentek, mert megéheztek. Az elektromos autózás és abban vezető pozíciót betöltő Tesla jelenleg egy nagyon jó célpont 5 perc hírnévért. Na ezeket nem kell benyalni, utána kell olvasni kicsit más forrásból is.

Ha például kis nevető fej nélkül megkérdezel, hogy mit szólok azokhoz a híresztelésekhez, miszerint elképzelhető, hogy csalt a Tesla a teszten, akkor leírtam volna a véleményemet. Így ez csak egy odalököm az orra alá, mert a Blikk megírta komment lett. Vagy ez a tiktok izé... most gyerek mellett nem érek rá végignézni az egészet, de biztos remek sztori lesz a vége :kacsint:
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2022. szeptember 16., péntek 15:42

kiserik írta:
h3x0r írta:

Ha már világ legbiztonságosabb autója : Csalhatott a Tesla az Euro NCAP törésteszten :kalapos:
Biztos voltam benne, hogy valaki hozni fogja :lol: Tudjuk: felborul, kigyullad, elüti a kisgyerekeket, életveszélyes, nem is lehet autopilotnak nevezni a vezetéstámogató rendszert, begurul a Dunába, stb. Kicsit jobban utána kellene nézni ezeknek a dolgoknak, mielőtt megosztja az ember az ""okosságot""! Sajnos hajlamos az emberiség egy valótlan állítás, egy légbőlkapott feltételezés alapján ítéletet mondani valamiről és ez nem Tesla specifikus.
Ez a reakció viszont eléggé Tesla specifikusra sikerült. :lol:
Hol irtam olyat, hogy felborul, kigyullad vagy elüti a kisgyereket? Volt egy törésteszt, amin lehet, hogy csaltak. Ennyi volt a cikkben, se több, se kevesebb.

Tuti "véletlen", de a tiktok most ilyen videókat dob fel nekem:
https://vm.tiktok.com/ZMF1vUt5V/

https://vm.tiktok.com/ZMF1vySXN/

https://vm.tiktok.com/ZMF1vHsEL/

raul 4 ever
Kedvenc játékosaid: Carvajal, Eder, Alaba, Mendy, Case, Modric, Kroos, Fede, Vini, BigBenz

HozzászólásSzerző: raul 4 ever » 2022. szeptember 16., péntek 15:07

kiserik írta:
h3x0r írta:

Ha már világ legbiztonságosabb autója : Csalhatott a Tesla az Euro NCAP törésteszten :kalapos:
Nem akarom elrontani a tesla swag-et, de nem az van, hogy egyébként az összes (tehát már a 0. naptól fogva) villanyosra tervezett verda, ollyan biztonságos már, pont mert nincsenek a "motortérben" olyan hülyeségek, mint motor, váltó, egyéb szerelvények, hogycsakna?

Merthogy már az akkupack is brutál merevséget ad, és a felszabadult hely miatt kompromisszummentes ütköző/gyűrődőzónákat lehet tervezni?

Gyak. az első 10 kocsi közül mind a 10 90% fölött védi az embert és majdnem 90 mindnél a puja.
2021 04 20 - Ceferintakaroggy

2009 07 09 - 2023 06 06 - uno, dos, tres, Hala Madrid

Vissza: