OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

Re: OFF

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. szeptember 20., kedd 15:13

k!ll3rcsöcs írta:
Realista24 írta:

Nekem a tapasztalatom, hogy lassan fűt fel, mondjuk én 10-12 fokról indítottam általában, vagy volt, amikor 8-ról.
Felfűti 22 fokra mondjuk, aztán lemegy 21,9-re pikkpakk és kapcsol be újra. Ezért írtam, hogy stabilan hozza, ami rá van írva óránként.

kiserik, azért írtam, amit, mert írta, hogy nem szigetelt kecóban vannak és ugye nem írta, hogy mi a kiindulási hőfok.
Szerintem az 1000w egyébként lehet kevés, de kérdés a helység magassága is, nem csak a nm2.
Na kiderült, hogy nem 15, hanem csak 12m2 az alapterület. A belmagasság változó, 2,4m a legmagasabb pont, de tetőtéri szoba és a tető belógása miatt a szoba felétől ferde a mennyezet. Légköbméterben 18-at számoltam.
Szigetelés sehol nincs? Mármint tetőn se?
Ablak mennyi van?
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

k!ll3rcsöcs
Kedvenc játékosaid: Raúl, Zidane, CR, Zlatan
Kedvenc csapatod: RMCF

HozzászólásSzerző: k!ll3rcsöcs » 2022. szeptember 20., kedd 14:51

Realista24 írta:
k!ll3rcsöcs írta:

Természetesen a klíma esetében ebben az árban az eszköz is benne van.
Ezt valóban nem írtam le jól, de úgy számolunk, hogy a gázzal azért 17-18 fokot tudunk tartani a házban, tehát ez a kiindulási pont, és ezt szeretném este feltornászni 21-22-re a hálóban. Persze azzal nincs tapasztalatom, hogy mennyire fűt fel gyorsan egy ilyen panel, illetve fentiek miatt nem világos az sem, hogy mennyit fogyasztana. Nyilván amíg felfűt, addig max fogyasztással menne, de ez mennyi időt vesz igénybe, és mennyit fogyaszthat utána?

És ez gondolom nem megválaszolható, mert attól függ, hogy mekkora a "hűtő közeg".
Nekem a tapasztalatom, hogy lassan fűt fel, mondjuk én 10-12 fokról indítottam általában, vagy volt, amikor 8-ról.
Felfűti 22 fokra mondjuk, aztán lemegy 21,9-re pikkpakk és kapcsol be újra. Ezért írtam, hogy stabilan hozza, ami rá van írva óránként.

kiserik, azért írtam, amit, mert írta, hogy nem szigetelt kecóban vannak és ugye nem írta, hogy mi a kiindulási hőfok.
Szerintem az 1000w egyébként lehet kevés, de kérdés a helység magassága is, nem csak a nm2.
Na kiderült, hogy nem 15, hanem csak 12m2 az alapterület. A belmagasság változó, 2,4m a legmagasabb pont, de tetőtéri szoba és a tető belógása miatt a szoba felétől ferde a mennyezet. Légköbméterben 18-at számoltam.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. szeptember 20., kedd 14:27

k!ll3rcsöcs írta:
Realista24 írta:

Nem kell neked fogyasztásmérő. A panel stabilan azt fogyasztja, ami rá van írva :) Ha 1kw és a hőfok olyan, akkor napi 24kw-val számolhatsz. Ha csak éjszakára kell a 21-22 fok, nappal nem fűtesz, akkor leesik a hőfok és nem fogod elérni estére a kívánt hőfokot, ha nem tartod szinten valamilyen mértékben.

Klímaszerelést nem tudom hol nézted ennyiért, de ebben benne kell legyen a berendezés is. Nagyjából 80-100ezer körül szerelnek átlagban országszerte.
Ezt valóban nem írtam le jól, de úgy számolunk, hogy a gázzal azért 17-18 fokot tudunk tartani a házban, tehát ez a kiindulási pont, és ezt szeretném este feltornászni 21-22-re a hálóban. Persze azzal nincs tapasztalatom, hogy mennyire fűt fel gyorsan egy ilyen panel, illetve fentiek miatt nem világos az sem, hogy mennyit fogyasztana. Nyilván amíg felfűt, addig max fogyasztással menne, de ez mennyi időt vesz igénybe, és mennyit fogyaszthat utána?

És ez gondolom nem megválaszolható, mert attól függ, hogy mekkora a "hűtő közeg".

Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

k!ll3rcsöcs

HozzászólásSzerző: k!ll3rcsöcs » 2022. szeptember 20., kedd 14:19

Realista24 írta:
k!ll3rcsöcs írta: 1000W-os fűtőtest kellene, az gyártótól függően 80-120 ezer ahogy nézem, plusz az éjszakai használattal csinálna havi 20-30 ezer plusz számlát ha jól értem. Hát igen, sokkal jobb lenne a klíma hosszú távon, bár a H tarifát sem tudnám megoldani, illetve errefelé ahogy hallom jelenleg 3-4kiló a szerelés, már ha tudják vállalni. Na de ezt engedjük is el, más gondom is lenne vele. Most azon gondolkodom, hogy rendelek egy fűtőpanelt meg egy fogyasztásmérőt, aztán megnézem pár este, hogy mit fogyaszt, és ha nem jön be visszaküldöm és rendelek helyette dunyhát :D. Bár nem tudom mennyivel leszek okosabb, mivel most közel sincsenek mínuszok este.
Nem kell neked fogyasztásmérő. A panel stabilan azt fogyasztja, ami rá van írva :) Ha 1kw és a hőfok olyan, akkor napi 24kw-val számolhatsz. Ha csak éjszakára kell a 21-22 fok, nappal nem fűtesz, akkor leesik a hőfok és nem fogod elérni estére a kívánt hőfokot, ha nem tartod szinten valamilyen mértékben.

Klímaszerelést nem tudom hol nézted ennyiért, de ebben benne kell legyen a berendezés is. Nagyjából 80-100ezer körül szerelnek átlagban országszerte.

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2022. szeptember 20., kedd 14:16

Realista24 írta:
k!ll3rcsöcs írta: 1000W-os fűtőtest kellene, az gyártótól függően 80-120 ezer ahogy nézem, plusz az éjszakai használattal csinálna havi 20-30 ezer plusz számlát ha jól értem. Hát igen, sokkal jobb lenne a klíma hosszú távon, bár a H tarifát sem tudnám megoldani, illetve errefelé ahogy hallom jelenleg 3-4kiló a szerelés, már ha tudják vállalni. Na de ezt engedjük is el, más gondom is lenne vele. Most azon gondolkodom, hogy rendelek egy fűtőpanelt meg egy fogyasztásmérőt, aztán megnézem pár este, hogy mit fogyaszt, és ha nem jön be visszaküldöm és rendelek helyette dunyhát :D. Bár nem tudom mennyivel leszek okosabb, mivel most közel sincsenek mínuszok este.

Azért más egy hétvégi ház, mint egy 16-18 fokra temperált folyamatosan lakott ház. A kollégának kiegészítő fűtésre kell, ha jól értem. Neki biztosan nem fog annyit fogyasztani.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. szeptember 20., kedd 14:06

Tous avec Karim
Je Suis Benzema

k!ll3rcsöcs

HozzászólásSzerző: k!ll3rcsöcs » 2022. szeptember 20., kedd 13:25

1000W-os fűtőtest kellene, az gyártótól függően 80-120 ezer ahogy nézem, plusz az éjszakai használattal csinálna havi 20-30 ezer plusz számlát ha jól értem. Hát igen, sokkal jobb lenne a klíma hosszú távon, bár a H tarifát sem tudnám megoldani, illetve errefelé ahogy hallom jelenleg 3-4kiló a szerelés, már ha tudják vállalni. Na de ezt engedjük is el, más gondom is lenne vele. Most azon gondolkodom, hogy rendelek egy fűtőpanelt meg egy fogyasztásmérőt, aztán megnézem pár este, hogy mit fogyaszt, és ha nem jön be visszaküldöm és rendelek helyette dunyhát :D. Bár nem tudom mennyivel leszek okosabb, mivel most közel sincsenek mínuszok este.

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2022. szeptember 20., kedd 13:03

Nekem is az Adaxxal van tapasztalatom. Az biztos, hogy olcsón nem tudod megúszni sehogyan sem. A legolcsóbb az olajradiátor, de talán a legtöbbet is fogyaszt. Utána jönnek a fűtőpanelek (pl Adax), amik folyamatosabb meleget adnak (ki be kapcsolgat a termosztát) így jobb a hatásfokuk, de drágábbak (neked kb 100.000 Ft lenne egy Adax pl) és van ugye a klíma (ami itt most nem opció), ami sokba kerül, de keveset fogyaszt. Úgy kell elképzelni, hogy a fűtőpanel 1 egység áramból 1 egységnyi hőt képes létrehozni, míg a légkondi akár 3-4 egységnyi hőt is meg tud csinálni (hű de nagyon pongyolára sikerült fogalmazni :roll: ), tehát az áramszámlád ugyan olyan meleg mellett harmada, negyede lehet, viszont a bekerülési összege meg 3-4-szerese.
Érdemes lenne egy netes fűtés igány kalkulátort kitöltened és utána matekozni. Én első nekifutásra a fűtőpaneles verziót gondolnám befutónak, mert nem hosszútávra tervezed de utána mégis tudod magadal vinni. A 10-20 ezres olajradiátorokban nem bízom annyira.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. szeptember 20., kedd 13:01

k!ll3rcsöcs írta:
Realista24 írta: Nekünk a hétvégi házban Adax fűtőpanelek vannak, kényelmes és praktikus, ellenben baromi gazdaságtalan. A jelenlegi helyzetben meg pláne.

Én lehet bepróbálkoznék klímálva, ha van rá lehetőséged.
A klíma nem opció, de meglep amit írsz, mert egy fűtőpanelhoz képest sokszoros ára van, mégis ennyivel kevesebbet fogyasztana, mint egy fűtőpanel?
Van valami spec tarifa, H vagy mi, ami olcsósitja. Ha meg aktuális ez persze.

Amúgy egy 2kw panel 90-100ezer forint, a klíma valóban legalább duplája de az ugye hűt is.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

k!ll3rcsöcs

HozzászólásSzerző: k!ll3rcsöcs » 2022. szeptember 20., kedd 12:51

Realista24 írta: Nekünk a hétvégi házban Adax fűtőpanelek vannak, kényelmes és praktikus, ellenben baromi gazdaságtalan. A jelenlegi helyzetben meg pláne.

A klíma nem opció, de meglep amit írsz, mert egy fűtőpanelhoz képest sokszoros ára van, mégis ennyivel kevesebbet fogyasztana, mint egy fűtőpanel?

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. szeptember 20., kedd 12:32

Nekünk a hétvégi házban Adax fűtőpanelek vannak, kényelmes és praktikus, ellenben baromi gazdaságtalan. A jelenlegi helyzetben meg pláne.

Tous avec Karim
Je Suis Benzema

k!ll3rcsöcs

HozzászólásSzerző: k!ll3rcsöcs » 2022. szeptember 20., kedd 12:20

Kedves mindent tudó topic. Tudom volt korábban téma az elektromos fűtés, de az alapján választ nem kapok a saját helyzetemre, így újra bedobom a témát.
A ház, amit bérlünk sajnos nincs szigetelve, így gázzal rendesen fűteni (21-22 fok) baromi drága lenne. Vegyes kazán nincs és nem is opció. Azért a hálószobában esténként mégiscsak szeretnénk valami elfogadható hőmérsékletet, ezért gondoltam veszek egy elektromos fűtőtestet. A szoba ~15m2, ahogy írtam 21-22 fokot szeretnénk mindössze, továbbá szempont, hogy "plug'n play", jó hatásfokkal, minél kisebb fogyasztással rendelkezzen, jól szabályozható (tehát ne fix 2-3 fokozattal), és lehetőleg halk legyen. Keresgélek, de kismillió eszköz és gyártó van, nekem meg ezzel semmi tapasztalatom.
Van a 20-30 ezer forintos kategória, de az nem termosztátos, így gondolom bekapcsol, megy egy darabig, aztán kikapcsol vagy én kikapcsolom, tehát a hőmérséklet sem állandó mellette. Ráadásul ezek zajosak is, bár nyáron a ventilátor mellett is tudtunk aludni, szóval akár ezek is szóba jöhetnek.
Aztán 50ezer körül indulnak a fűtőpanelok, de nem tudom, hogy ebben az árkategóriában már jók-e, vagy érdemes többet áldozni rá, és feljebb, a népszerűbb termékek közül venni valamit? Mit tanácsoltok? Remélhetőleg csak 1-2 télre kell, így feleslegesen sokat nem költenék rá, de attól szart sem akarok venni. Jöhetnek konkrét termékek is, bármit szívesen fogadok. :salute:

rikko
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo, Iniesta, Pirlo, Maldini, Beckham, Puyol, Viera, Henry
Kedvenc csapatod: Barca, Wisla Krakow

HozzászólásSzerző: rikko » 2022. szeptember 20., kedd 6:07

rashidm írta: Egy kérdés az uraktól/hölgyektől: A Ryanair-nél mennyire szokták komolyan venni azt, hogyha a hátitáska amit felviszel (nem a kézipoggyászra gondolok, hanem aminek elvileg el kell férnie az ülés alatt), az több mint a 40x20x25-ös méret, ami a honlapjukon van?

Ha gurulós a mottó, akkor jobb ha méret keretén belüli. Hatitaska, sporttaska, ha nagyobb is és bele tudod gyömöszölni a kis keretbe nem gond.

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2022. szeptember 19., hétfő 22:42

hat ha nem jon elo akkor nehez latni.
voltal ott parszor, tudod milyen dzsungele van egynemelynek.
na mindegy, a lenyeg, egy nagyon jo allatkert de sajna meg az is lehet lutri.

de amugy ez a tema is ujabb merdoldko az off topicban. :lol:

jah, es hozzatennem, hogy a prater viszont brainfuck.
500 eurot szemrebbenes nelkul el tudtam volna verni, 30 evesen is ugy elveztem, mint egy gyerek.

'shutterisland

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2022. szeptember 19., hétfő 22:24

az allatkertekkel ugy en bloc az a baj, hogy full szerencsejatek.

ugye ma mar nem egy 5x5-os ketrecben tartjak oket, hanem nehanyuknak baromi nagy terulete van.
a jegesmedvet, oroszlanokat es a tigrist kb 20 meterrol lattuk, mert hatul az arnyekban hesszeltek, a vizilovaknak a fule latszott ki a vizbol, a panda mire elojott, 40 emberen kellett atverekedd magad, a farkast es gepardot egyaltalan nem is lattuk.

amugy oriasi terulet, de mi a kedvencek megnezese szempontjabol balszerencsesek voltuk.

nekem a haus des meeres jobban adta amugy, speckobb dolgokat latni ott, idojarasnak sem vagy kiteve es a tetejen az az etterem a kilatassal brutalis.

portillo
Kedvenc játékosaid: Javier Portillo, Robinho, Varane, Fede
Kedvenc csapatod: Real Madrid CF
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: portillo » 2022. szeptember 19., hétfő 21:29

rashidm írta: Egy kérdés az uraktól/hölgyektől: A Ryanair-nél mennyire szokták komolyan venni azt, hogyha a hátitáska amit felviszel (nem a kézipoggyászra gondolok, hanem aminek elvileg el kell férnie az ülés alatt), az több mint a 40x20x25-ös méret, ami a honlapjukon van?
Én azt tapasztaltam, hogy ami a háton van, azt sosem nézik. Ami gurul, abba néha belekötnek, de ezzel is inkább a Wizz szokott szórakozni.
Szégyen a kukás, de hasznos.

_Bushido_
Kedvenc játékosaid: CR,Lebron
Kedvenc csapatod: Real Madrid, LA Lakers
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: _Bushido_ » 2022. szeptember 19., hétfő 20:02

Remy írta: Jól van, ha megérte, akkor az a lényeg. :agree: állatkert mennyire jó? Régóta tervezzük már.

Korábban az otthoni állatkertek mind megvoltak. Nem tudom mi újat tud mutatni. Mondjuk van Panda. :D
Pár hete voltunk mi is Haus des Meeresben, tesóm "nagy hal rajongó", van is neki akváriuma otthon, szóval ő nagyon élvezte, én csak végigmentem rajta. Volt pár érdekesebb részleg (pl csövek keringtek jobbra-balra, amiben hangyák mászkáltak), de szerintem semmi extra.

Visszatérve a Schönnbrunn állatkerthet, ott is voltunk nemrégiben, az már jobb volt szerintem. MOndjuk a ragadozókat épp nem nagyon lehetett látni, én meg azokat szeretem a legjobban - így egy kis negatív is ért. Viszont ha tényleg jó állatkertet akarsz, akkor menjetek el Pozsonyba. Nekem eddig az volt a legjobb. Dínóparkkal is ki volt egészítve. Naaagyon tetszett. Azóta a veszprémibe is tettek dínókat - de persze a pozsonyi ezerszer jobb minőségű.

Következő uticél a Természettudományi műzeum lesz/lenne Bécsben.

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2022. szeptember 19., hétfő 18:45

Jól van, ha megérte, akkor az a lényeg. :agree: állatkert mennyire jó? Régóta tervezzük már.

Korábban az otthoni állatkertek mind megvoltak. Nem tudom mi újat tud mutatni. Mondjuk van Panda. :D
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

'shutterisland

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2022. szeptember 19., hétfő 18:21

Na, milyen volt Bécs? Megérte annyi napot rászánni?
siman.

csutortok du ertunk oda, madam tussauds fert bele mar csak, mert 2 orat ugye ott is csuszott a jarat.
penteken haus des meeres es schonbrunn palace.
szombaton allatkert es river cruise a dunan.
vasarnap prater.
hetfon shopping es du irany haza (ami vegul ejfel lett a ryanair jovoltabol)

kozte setalgatasok, kavezok, ettermek, a local transport is vett fel boven idot, ugyhogy meg talan picit tul is lett telitve.
125 ezer lepes 5 nap alatt az eleg aktiv pihenes. :mrgreen:

nyilvan magyar (pesti) szemmel ezek annyira nem tul erdekrs dolgok, de en angol baratnot vittem oda, neki minden erdekes volt, meg az is, hogy ha a zebran zold van, attol ugyanugy jonnek az autok oldalrol. :D

osszessegeben minden klappolt, az idojaras patent volt, az arakkal meg voltam teljesen elegedve es a programok is megertek a penzuket.

ami viszont kicsit sokkolo volt, hogy 100 emberbol ranezesre atlagban mar max 60-70 a feher.
ott is rendesen alakul az atrajzolodas.

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2022. szeptember 19., hétfő 12:53

'shutterisland írta: repultem kb 20x veluk eddig, sose volt problemam es a mellettem felszallo fazonoknak sem akkora hatitaskaval, amibe egy feldiszno belefert volna.
de szerintem ez nagyon random.

a nagyobb baj veluk a kesesek, multkor beleszaladtunk egy 7 oras delaybe a becs-london jaraton, de nagyon elszaporodtak az 1-2 oras csuszasok ahogy hallom.
ami pedig rohadt idegesito, nekunk a nyaralas elso napjat keresztul is huztak, nyugis megerkezes es szallaselfoglalas helyett lehetett rohanni taxival.
Na, milyen volt Bécs? Megérte annyi napot rászánni?

Más: Lille és brüsszeli helyek jöhetnek, ami tapasztalat alapján megér egy misét kajára vagy sörre.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

Vissza: