Már megint kezdődik ez a Neymar vs. Bale dolog?
Mindkettő jó spíler, fejlődőképesek, mennek is mint a gép, fiatalok. Nem gondolnám, hogy teljesen halott ötlet lenne Bale, mert tényleg eszméletlen mennyire felszívta magát. Megélne Ő itt is, nincs sok kétségem efelől.
Neymar viszont aranylabda kaliber. Látszik minden labdaérintésén, hogy a zsigereiben van a joga bonito. Az ilyen érvek nem érdekelnek, hogy brazil védők ellen, meg bohócliga, meg hasonló okosságok. Én is gyengébbnek tartom az ottani bajnokságot, sőt a védők sem annyira fegyelmezettek, mint Európában, viszont ne nevettesetek már az ilyenekkel, hogy az európai védőket nem tudná elküldeni gyufáért! Hát amiket művel, azt nagyon kevesen követik, reagálják le. Sokkal nagyobb az esély arra, hogy itt is be fog robbanni. A képességei alapján egyértelműen a legnagyobb tehetség, és annak ellenére, hogy vannak nagyképűnek ható dolgai (melyik sztárnak nincsenek?), azért nem hallok olyanokat, hogy lóg edzésekről, meg tiltott bulizásokat nyomat. Az, hogy bohóc, az egy dolog, de amíg odateszi magát, addig nincs probléma.
Ha el lehet happolni a Barca orra elől, akkor minden követ meg kell mozgatni ennek érdekében. Apucit meg kell kenni, bármi.
A vételárakhoz annyit, hogy egyrészt Bale is minimum 60 milla, de mivel nem akarják eladni, így akár több is lehet. Ez már irreális, azt tekintve, hogy egy 70-80 millás Neymar is lehet a "legolcsóbb" igazolás. Marketingszempontból is nagyszerűen felépített a gyerek, vinnék a mezeket, mint a cukrot. Szóval az az érv sem teljesen stabil, ami a vételárat támadja. Főleg, ha Perez is belemegy ilyenbe. Vannak hülye dolgai az öregnek, meg kicsit megalomániás, de pénzügyi veszélybe nem sodorta a klubot soha. Zidane esetében is sokan húzták a szájukat az ár miatt, aztán láttuk mit mondott erről (itt most nem a játékosokat hasonlítom össze).
Lényeg a lényeg, ha jön Bale, én örülni fogok, mert nagyra tartom, és szerintem itt is jó lenne, viszont ha van esély a tarajosra, akkor Őt preferálnám.