Mozi, filmek

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
P. Krisz

Re: Mozi, filmek

HozzászólásSzerző: P. Krisz » 2025. június 6., péntek 19:51

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Ha lesz folytatás és nem hozzák be Dutch karakterét, az kurva nagy kihagyott ziccer. :mrgreen:
Hogy híjják?
Bill.
Ide hallgass Bill!... Bill??!!! Mi a lófaszt hallok én, Bill?

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2025. június 6., péntek 19:42

Hát ez tényleg rendben volt! :salute: :iszunk: Brutál kreatív volt. A gore meg már-már Mortal Kombat szint. :D
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. június 6., péntek 19:18

P. Krisz írta: Predator: Killer of Killers
Aki nem szereti a low frame, szinte már stop motion filmeket annak nem ajánlom.
Mindenki másnak igen.
A képi világ, a zene, a gore, nekem mind bejött.
hát ez kurvajó, köszi :roll: :mrgreen: :rock: :iszunk: :box: :happy:
thereisonly1ronaldo

P. Krisz

HozzászólásSzerző: P. Krisz » 2025. június 6., péntek 13:32

Predator: Killer of Killers
Aki nem szereti a low frame, szinte már stop motion filmeket annak nem ajánlom.
Mindenki másnak igen.
A képi világ, a zene, a gore, nekem mind bejött.
Hogy híjják?
Bill.

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. június 5., csütörtök 17:26

The Accountant 2

ben affleck meg jon bernthal, egesz jo lett, nem vilagmegvalto, de egyszer jo.
thereisonly1ronaldo

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2025. június 4., szerda 7:56

ZSIVÁNY EGYES: Andor után nyilván kötelező volt megnézni. Továbbra is egy brutál jó film a Star Wars-univerzumban. Önállóan is rendben van, de most az Androrral fűszerezve egy igazán különleges élmény volt.

De rég éreztem már ezt... *ÖregKenobiMeme

Nem akarok túlozni, de talán utoljára, ennyire akkor voltam tele pozitív SW-érzéssel, mikor megjelent az Ébredő erő első előzetese. Nem ma volt...

JUMANJI - VÁR A DZSUNGEL: Mondhatnám azt is, hogy egy totálisan felesleges folytatás. De mondhatnám azt is, hogy ha mindenáron folytatni akarták Robin Williams klasszikusát, akkor azt ilyen formában, és legalább ilyen minőségben kellett!

Csavartak a sztorin, áthelyezték egy későbbi generációba, ami így adott egy kellő lökést és frissességet az egésznek. A casting pedig... ez a The Rock, Jack Black, Kevin Hart, Karen Gillan négyes KIFEJEZETTEN erős volt!

Ha mindenképpen kéne negatívumot mondanom a film kapcsán, akkor az az lenne, hogy nem tették játékosabbá Jumanji világát. Gondolok itt olyanokra, hogy save game, load game, craft rendszer, gyűjtögetés, átvezető videók skippelése, stb.

Mert az ötlet, hogy bekerültek egy ilyen játékba, teljesen rendben volt. Sőt!

Kalandfilmnek jó, nem extra, de jó!
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

New England Patriots

soadroli
Kedvenc csapatod: a másik

HozzászólásSzerző: soadroli » 2025. június 1., vasárnap 9:34

Frankenstein - Official Teaser
Kép

Remy
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2025. május 27., kedd 22:39

Amúgy igen, ezen én is agyaltam, hogy mondom bazd, ezt nem lehetett volna értelmesebben megoldani? Mármint, ha tényleg így volt a valóságban is.

Céltáblaként oldottak meg egy rakás dolgot...
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

New England Patriots

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. május 27., kedd 22:16

Remy írta: Ezzel viszont tehettek egy próbát.

WARFARE: Addig menő katonának lenni, amíg be nem üt a szar, amíg gép mögött megy a Call of Duty, vagy amíg pörög az airsoft vagy a paintball... újabb példa, újabb valós esemény a borzalmakról, a felesleges halálokról...

De ez most kicsiben. Egy helyszínen, kevés szereplővel, pattanásig feszülő várakozással, síri csenddel és reménykedéssel. Összességében rendben van a film. Mentes mindenféle manírtól, realisztikus, kellően véres és húsbavágó. Ez nem a tipikus amcsi hős sztori, itt egyszerű katonák, emberek vannak. Egy pár fős egység van a középpontban, akik bajba kerülnek Irakban...

Ha egy dolgot mégis ki kéne emelni, ami kevésbé jött át az amúgy hatásos összkép ellenére, az a fegyveres harcok gyenge koreográfiája... abba Garlandék tehettek volna kicsit több melót is.
Nem lehet mindenki delta force, meg john mcphee, ezek csak tenyerestalpas katonak voltak tudtommal.
Lattam a vegen, ahogy az expertek magyaraztak, hogy mit hogyan, de annyi hiba volt naiv szemmel nezve is a film soran, a kerdes, rosszul lett-e atadva az info, vagy ha valoban ez tortent mozdulatrol mozdulatra, akkor teljesseggel ertheto, hogy hogy lett egy alapbol megoldhato szitubol ekkora shitshow es ennyi veszteseg...
thereisonly1ronaldo

Remy
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2025. május 27., kedd 21:49

Ezzel viszont tehettek egy próbát.

WARFARE: Addig menő katonának lenni, amíg be nem üt a szar, amíg gép mögött megy a Call of Duty, vagy amíg pörög az airsoft vagy a paintball... újabb példa, újabb valós esemény a borzalmakról, a felesleges halálokról...

De ez most kicsiben. Egy helyszínen, kevés szereplővel, pattanásig feszülő várakozással, síri csenddel és reménykedéssel. Összességében rendben van a film. Mentes mindenféle manírtól, realisztikus, kellően véres és húsbavágó. Ez nem a tipikus amcsi hős sztori, itt egyszerű katonák, emberek vannak. Egy pár fős egység van a középpontban, akik bajba kerülnek Irakban...

Ha egy dolgot mégis ki kéne emelni, ami kevésbé jött át az amúgy hatásos összkép ellenére, az a fegyveres harcok gyenge koreográfiája... abba Garlandék tehettek volna kicsit több melót is.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

New England Patriots

Remy
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2025. május 27., kedd 19:52

Realista24 írta: Ez a Venom 3 mi a bubanatos loszar akart lenni? :lol:
Pont az. :kalapos:

Minecraftot nem mered. :mrgreen:
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

New England Patriots

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. május 27., kedd 19:42

Ez a Venom 3 mi a bubanatos loszar akart lenni? :lol:
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

mentamas

HozzászólásSzerző: mentamas » 2025. május 18., vasárnap 23:10

Követte valaki közületek az Outdoor Boys-t? Tegnap bejelentette, hogy leteszi a lantot...
https://youtu.be/VwC8jwnXfo4?si=RzxvkJ4okuMqt5Yc

Remy
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2025. május 18., vasárnap 19:45

ELHALLGATTATVA: Hallássérültek iskolájában zajló szexuális zaklatási botrány... igaz történet alapján!

Igen, jól olvasod. Kőkemény, megrázó és kegyetlen történet a vásznon. Tipikusan az a film, ami, mint film nagyon össze van rakva, de a történet miatt soha többé nem akarod látni, bármennyire is magas pontszámot adsz rá Letterboxd-on vagy IMDB-n. Érthető módon...

Gong Yoo főszereplésével, rengeteg kőkemény pillanattal és képpel megvalósítótt sztori, ízig-vérig koreai minőségben.

A film végeztével pedig garantáltan felfordul a gyomrod.

MAGAZINE DREAMS: Testépítős thriller, emberi dráma, amiben a Pankrátor találkozik a Taxisofőrrel, de némileg beköszön a Whiplash és a Black Swan is.

Olyan témákba ugrik fejest, mint az elismerés hajszolása, a megszállottság, a csillogás iránti vágy, a magány és kitaszítottság, dühkezelési és mentális problémák megjelenése... mindezeket pedig egy testépítős sztoriba csomagolták.

Azt nem állítom, hogy mindenben tökéletesen helytáll, talán a játékidő is hosszabb a kelleténél, de annyi szent, hogy ha nincs Jonathan Majors erőszakos/bántalmazós ügye, akkor nem csak a film, de az ő karrierje is óriásit robbanhatott volna. És nem csak azért, mert amibe belefogott, ott tisztes melót végzett, de Majors akkorát játszik, hogy itt már tényleg csak az a kérdés maradt, Oscar-jelölés vagy Oscar-díj? A sors iróniája, hogy a filmben olyan karaktert kellett hoznia, amivé végül a való életben is vált...

De megnéztem volna ezt Aronofsky rendezésében...
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

New England Patriots

Remy
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2025. május 18., vasárnap 12:52

MISSION: IMPOSSIBLE 2: Szerintem ez a film egyáltalán nem rossz, csupán a probléma az, hogy mint M:I-film nem jó. Márpedig annak tényleg nem igazán jó... bármennyire is imádom John Woo-t, az ő stílusa ide szerintem nem passzolt. Egy McTiernan-t simán jobban el tudtam volna képzelni... de talán Tony Scott lett volna a lehető legjobb választás.

Fölösleges pózőrködés, na meg fehér galambok...

MISSION: IMPOSSIBLE 3: Egy franchise csak akkor lehet hosszú életű, ha képes megújulni. Megtette ezt a Bond-széria sokszor, megtette a Fast-franchise és jelen esetben az M:I is.

Abrams már jóval inkább rátapintott a lényegre. Brutál lendületes a mozija, jól lavírozik a dráma és az akciók között, a csapat dinamika rendben van, Philip Seymour Hoffman főgecije pedig zseniális. (kár, hogy nem kapott több játékidőt)

Nagy húzás volt, hogy mélyítették a harmadik felvonásra Ethan karakterét és egy érző, sebezhető emberi lénnyé tették. Mélységet adtak a karakterének, amivel sokkal közelebb került a nézőkhöz is.

Szeretem. Új szintre emelkedett a széria.

MISSION: IMPOSSIBLE 4 - Lényegében az M:I széria Fast Five-ja. (fun fact, mindkettő 2011-est). Ahogy Doméknál, úgy itt is összeállt a csapat, kiváló dinamika, jó sztori, pörgős tálalás. Brad Bird pedig kézben tartotta az egészet. Renner meg jó, hogy jött!

Tipikusan az a film, ahol lényegében minden a helyén van.

MISSION: IMPOSSIBLE 5: Úgy gondolom, hogy Christopher McQuarrie érkezése a szériába, egyszerre lett pozitívum és negatívum is. Egységessé tette a széria sokadik részeit, egy elég magas szintű iparosmelóval társítva.

...de pont az érkezése ölte ki a franchise-ból a rendezői kreativitást/stílust. McQuarrie érkezésével Tom Cruise kezébe került lényegében minden, ami a szériával kapcsolatos. Lett egy bábja, aki a lehető legjobban tudja megvalósítani az elképzeléseit.

Ugyanakkor! Az M:I továbbra is azt adja, amit kell. Látványos akciók, jó történet, és egy szuperjó Tom Cruise. Ötödik felvonásra sem tudott hibázni, még ha kicsit szárazabb is lett, mint kellett volna...

MISSION: IMPOSSIBLE 6 - Akármennyire is jó, látványos, komolyan vehető, de mégis van vele két problémám.

Egyrészt itt kezdték el rettentőn túlírni a sztorit. Megsínylette a dinamika, a hosszabb játékidő ellenére a csapat kevésbé működött jól, mint korábban és egyszerűen indokolatlan volt egy két és fél órás játékidő...

Másrészt pedig akármennyire imádom Henry Cavill-t, nekem iszonyat miscast volt ide... leesett a képernyőről. (meg máshonnan is, de abba ne menjünk bele...)

És persze... Tom Cruise továbbra is elképesztő, a film is amúgy tök élvezhető és jó, de a széria már bemutatta korábban, hogy tud ennél jobbat is felmutatni, így pedig igenis van némi hiányérzet...

MISSION: IMPOSSIBLE 7 - Na! Ezért kell újrázni időnként a filmeket. Az anno csalódásként megélt film lényegében egy teljesen más szintre emelkedett.

Nem mondom, hogy nem játszhatott közre az, hogy a megjelenés óta az AI már a hétköznapunk része lett, lényegében kézzel fogható az, hogy mennyire elképesztő dolgokra képes. Így pedig egy más megvilágításba került a film története, ami sokkal, de sokkal jobban elkapott, mint anno. Aztán még az is benne lehet, hogy pár nap kell már csak ahhoz, hogy a sztori másik felét is lássuk... Ez pedig épp elég boost, hogy másként álljak hozzá.

Technikailag a film eddig is top volt, de most olyan szinten másként éltem meg ezt a részt, mintha egy új filmet láttam volna... Méghozzá a széria egyik legjobbját!

-------

A zárás előtt akkor így néz ki a Mission: Impossible-széria rangsorolva.

- Első továbbra is a Fantom protokoll. Ez van a legjobban egyben, itt állt össze a legjobban minden.
- Lista második feléről egészen a 2. helyig jött fel a Leszámolás.
- Az ELSŐ, az ÖTÖDIK és a HARMADIK rész a kurvajó kategória. Különbség nem igazán van.
- a HATODIK és MÁSODIK rész pedig a szérián belül egy komolyabb lépéssel le van maradva a többitől.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

New England Patriots

P. Krisz

HozzászólásSzerző: P. Krisz » 2025. május 15., csütörtök 21:39

A ‘RAMBO’ origin story movie is in the works.
Jalmari Helander (‘Sisu’) is set to direct.
Hogy híjják?
Bill.

soadroli
Kedvenc csapatod: a másik

HozzászólásSzerző: soadroli » 2025. május 13., kedd 17:52

Nobody 2 | Official Trailer
Kép

Remy
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2025. május 12., hétfő 21:42

Nyomtam egy kisebb Bond maratont, mert voltak hiányok a Brosnan érából. Nem szerettem a tagot... Aztán a végén leöblítettem egy jó Skyfallal.

007 - SKYFALL: Nekem ez a Bond. Craig-szériája szerettette meg velem a karaktert, és bár az elNolanesedés itt is felütötte a fejét, de - nem Bond fanként - itt én úgy gondolom, hogy jót tett a franchisenak. Kiváló hangulat, jó sztori, zene és akciók. Craig pedig kurvajó!

007 - HALJ MEG MÁSKOR!: Húha.. azért itt megint volt egy szintlépés... csak visszafelé. Emlékszem erre a filmre, legalábbis a hype-ra, meg néhány havas jelenetre. Konkrétan, ha Brosnan Bondjára gondoltam anno, akkor mindig ez a film ugrott be. Na, meg Halle Berry...

Érzésre olyan volt ez, mint mikor Burton Batmanje után jött Schumacher. Bizonyos jeleneteknél eszembe jutott az is, hogy mindjárt megjelenik Arnold és betolja Bondnak, hogy; Jég veled!

Azt nem mondom, hogy nem lehetett élvezni. Néhol fun, de nagyon B-vibe-ja lett az egésznek.

007 - A VILÁG NEM ELÉG: Na! NAAA! A Thomas Crown-ügynél fogalmazódott meg bennem egy olyan, hogy ha ilyen lenne Bond, kellő komolyság, mind karakter és körítés tekintetében (90-es évekhez mérten), akkor el tudna kapni ez a vonal... és láss csodát, a harmadik felvonásra csak sikerült Brosnan Bondjának betalálnia. Meglepő módon mindkét film 99-es.

Vajon volt-e bármi ráhatása Brosnannek a szériára 2 film után, hogy más szintre emeljék a karaktert, vagy csak merő véletlenség, azt nem tudom. De talán itt ért be igazán Brosnan. Legalábbis számomra.

Ráadásul a sztori mellett a színészi felhozatal is odavágott. Ez a Brosnan, Sophie Marceau, Robert Carlyle, Denise Richards, Robbie Coltrane, Judi Dench, John Cleese, Colin Salmon sor nem volt gyenge.

Egyben van, rendben van! És teljesen jól is öregedett.

Simán az egyik legjobb Bond élményem volt.

007 - A HOLNAP MARKÁBAN: Vettem egy nagy levegőt és újra adtam egy esélyt a 007-es Brosnan-szériának. Talán ez nem is volt most egy rossz ötlet...

Meglepő módon ezt most élveztem. Pedig nem volt ez sem egy nagy durranás számomra, de mégis könnyen csúszott. Volt némi kalandfilmes vibe-ja, akció terén se volt rossz, Brosnanhez már másként állok, elfogadtam, rendben is volt.

Mint egy jobb iparosmeló, ami semmiben nem kiemelkedő, de semmiben nem leng ki negatív irányba sem.

A THOMAS CROWN-ÜGY: Amennyire nem szerettem Brosnan-t régen, annyira értékelem most minden pillanatát a képernyőn.

Azt nem állítom, hogy tökéletes film, vége felé kissé képes megfáradni is, de Conti dallamai, a Brosnan - Russo páros, a fülledt erotika vibe a romantikus bűnügyi sztorival együtt mégis olyan összképet mutat, ami teljesen rendben van. McTiernan kirázta a kisujjából. Tisztes iparosmeló, de a jobbik fajtából.

----

2 hét múlva meg jön az új M:I film, szóval mehet a dara.

MISSION: IMPOSSIBLE - Ami az angoloknak James Bond, az az amerikaiaknak Ethan Hunt? Végül is...

Én mindig inkább Tom Cruise párti voltam. Gyerekként láttam az első filmet, szerettem, és a mai napig szeretem. Sokkal könnyebb volt ezzel a stílussal és vagánysággal azonosulni.

Igazi 90-es évekbeli móka, némileg nyers, a mai filmekhez mérten már egyszerű, de veszettül fun. De Palma utolsó nagy dobása.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

New England Patriots

Remy
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2025. május 11., vasárnap 10:11

Kung Fury ugye megvan...

NA! Leakelődött 10 perc a rendes filmből, Arnolddal, Fassbenderrel!

:sziv: :coffee:
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

New England Patriots

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2025. május 10., szombat 22:12

Minden Magyar Scifi 1. rész // MidlifeCry
Hátha valakit érdekel.
Az első részben a némafilmes korszak tudományos fantasztikus darabjait ismerhetitek meg, de bemutatom az első magyar hangos sci-fi-t is.
Elég nagy forma ez a youtuber, már akinek adja ez a hülye stílusa, érdemes ránézni a többi videójára is.

Vissza: