Madridom Filmklub

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: nmate » 2021. december 16., csütörtök 13:07

nmate írta:
Realfan1 írta:
Remy írta:
géza írta:
Akkor legyen péntek reggel 8. Akinek nem sikerül, értékelései törlődnek és lezárom mindenképpen az egészet 8:01-kor.
/reminder

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2021. december 14., kedd 9:22

Sry, megcsúsztam itt a végén. :'( Bekavart, hogy vége a lockdownnak. :mrgreen:
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

nmate

HozzászólásSzerző: nmate » 2021. december 14., kedd 9:20

Realfan1 írta:
Remy írta:
géza írta:
Akkor legyen péntek reggel 8. Akinek nem sikerül, értékelései törlődnek és lezárom mindenképpen az egészet 8:01-kor.

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2021. december 14., kedd 0:15

Suburbicon

Bírom az ilyen filmeket, lekötött, tetszett nagyon, köszönöm az ajánlást!

Na jó, nem leszek geci. :mrgreen: Nem sokat vártam tőle, de nagyon lekötött és szerettem, még a butaságai ellenére is. Csöpög belőle a Coen-féle maró gúny, még ha érződik is, hogy nem ők rendezték (Máté jó leírta a tempóval kapcsolatos problémákat), mindazonáltal szerintem ez nem lett volna semmivel sem jobb, ha ők rendezik. Ami baromság és zavaró benne, az forgatókönyvi probléma.

Érthető, hogy ezzel a fekete szállal (ami egyébként, bár távolról sem vagyok harcos fajvédő, hihetetlen primitív és ostoba reakció egy család odaköltözésére) a kontrasztot akarták erősíteni, hogy az elkényeztetett kertvárosi ficsúrok a valós problémát nem veszik észre, de túl hangsúlyos az egész, és annyit nem ad hozzá (én egy ideig abban a hitben voltam, hogy majd megpróbálják rájuk kenni a gyilkosságot, azért van ennyire felvezetve, totál faszság az ilyen szintű hangsúlyeltolódás, a kevesebb sokszor több), cserébe kitolja a játékidőt és roncsolja a tempót, még úgy is nehezen megbocsájthatóan, hogy egyébként valid problémákat feszeget.

Maga az alapsztori szerintem nagyon fasza, a család (v)iszonyrendszeréből pont annyi van felfestve, hogy sötétben tapogatózva bár, de érezzük a valós indítékokat, de ennek ellenére ügyesen keveri a kártyát a film. Én nem éreztem problémának, hogy nem lett jobban előkészítve ez a kertvárosi élet, sőt, üdvözöltem: millió és egy filmben megkaptuk már, hogy a csilivili miliő alatt kétszínűség, romlás és primitív gyökérség az úr, Amerikai szépség, Ollókezű Edward, Blue Velvet, Az órák, hát még a kibaszott Beethoven is, szóval örültem hogy egyből beletolnak minket a szituba mindenféle köntörfalazás nélkül.

A színészek pofásak, nekem viszket a hátam Damontól, de ez a bumfordi faszkalap jól állt neki, jól hozta a szegényes eszköztárával. Julianne Mooret nem kell bemutatni, az egyik legtehetségesebb halivudi nőszemély, és Isaac is nagyon nagyot ment abban a pár percben. Mekkora fasz. :lol:

Szépek a tekerések, csavarok, egyre jobban és jobban gyűlölsz mindenkit, és elégedett vagy, mert tudod, hogy Coenék írták: úgyis mindenki megdöglik. :mrgreen: A hogyan az egy más kérdés, bejönnek ilyen tipikus filmes faszságok amiket nem tudok lenyelni soha, mint hogy egy tűzoltóautó nem veszi észre a vele szemben baszódó két embert (az a bringázás, ember, mennyire zseniálisan groteszk), és vica versa, az ilyeneket nem bírom. Amúgy a suspense eléggé a helyén van, amikor a nyomozó huszadjára iszik majdnem bele a kávéba de még mindig húzzák kicsit, vagy amikor a gyerek ágyán megy a bunyó, ezek mind nagyon emlékezetes momentumok és bevésődnek. Amikor Damon a végén eszi a gyereknek előkészített kaját, vigyorgunk nagyban, de nem tudjuk, mikor kezd már hatni, és be vagyunk szarva nehogy előtte kicsinálja a saját gyerekét, szóval ezek faszák nagyon. Kihagyott ziccernek tartom, hogy nem csak ezzel foglalkozik a film mindezt jobban kibontva, elnyújtva, feszültebbé téve, hanem inkább a túl balos mantrát nyomja az agyunkba, mindenféle konzekvencia nélkül.

Minden baromság ellenére tényleg tetszett, szurkoltam hogy Gardner és a ringyója megdögöljön, ököllel csaptam a levegőbe amikor megtörtént, ritkán fordul ez elő. :mrgreen: Mindezek mellett inkább humoros a film, mint feszült, de én ezt a fajta balanszot nagyon bírom, úgyhogy ez pozitívum. Rohadtul tetszett a 70-es éveket idéző soundtrack is, görbe tükröt tart a korszak zsánerzenéi elé, miközbene gyébként abszolút működik, alátámasztja a fekete humort. Meglepett a film, nem lesz egy klasszikus soha, de azt az 5.7-et nagyon nem értem. Nálam ez egy erős hetes, de az ajánlás kap még egy fél pontot, magamtól soha nem néztem volna meg. Köszönöm szépen!

7,5/10

Ahogy köszönöm mindenkinek, aki végigtolta tisztességgel, még ha itt a végére be is fáradt a dolog, és inkább a letudás jött be innen-onnan. Bár tudjuk, az év vége mindig para, de hát mindig van valami, épp tavaszodik, most nyár van, most ősz van, most jaj tél van, szóval na. Én egy fél éves gyerek és heti 4-6x12 óra mellett meg tudok nézni egy filmet úgy, hogy odafigyelek rá, nyilván nem látok bele más életébe, de még csak hosszúak sem voltak, még a háborús kategóriát is sikerült 2 óra környékére szorítani, ahol azért a nézhető filmek mind monstre hosszúságúak. De tudjuk, milyen ez, az elvárásaimat nagyon túlteljesítette a kör, csak Roli filmjét utáltam, ritkaság ez. Szerintem ez a műfajra leosztott ajánlás működik, sokkal színesebb és szagosabb volt ez a turnus, amennyiben lesz még, ezt mindenképp megtartanám, változatos, mégis személyes ajánlások voltak (látatlanban meg lehet mondani 80%-ban, hogy egy filmet ki tolt be, szuper, külön pluszpont hogy pl. én a fantasy miatt kezdtem nézegetni őket, amúgy lehet soha nem találom meg a Monstert, nagyon hiányozna az életemből!). Viszont én csak abban az esetben jövök, ha - no offense - kicsit változik az emberkék összetétele, 1-2 kósza kalandoron kívül a mag ugyanaz elég régóta, és kicsit megszoktuk/meguntuk egymást, és én eléggé hiányolom a párbeszédet (ha van miről persze, ami nem jelenti azt, hogy mindenképp erőltetni kell a "sokatmondó" filmeket, szerintem jól el volt kapva a ritmus és az egyensúly ebben a turnusban). Senki ne vegye magára, nem elvárható hogy mindenki oldalakat tudjon írni, de én pl. hiányolok pár régi arcot akik minőségében "jobban" hozzájárultak néha a dolgokhoz. Vagy újakat akikről még semmit nem tudunk. :) De tényleg nincs senkivel bajom Rolin kívül, de hát na, mindenhol kell egy faszfej hogy tudjuk értékelni a jó embereket. :mrgreen: :sziv:

Pontszámot nem módosítanék, nem érett meg semmi jobban mint kellett volna. Köszi mindenkinek, és főleg Máténak a lebonyolítást!

géza

HozzászólásSzerző: géza » 2021. december 13., hétfő 23:54

nmate írta: Akkor ma zárunk mindent, hozzátok a filmeket.

Elnézve a zeneklubot, itt egészen jók voltunk most :mrgreen:
Ma van az utolso hatarido? Ha igen, akkor bocsanat, megcsusztam, de holnap hozom akkor.

nmate

HozzászólásSzerző: nmate » 2021. december 13., hétfő 6:34

Akkor ma zárunk mindent, hozzátok a filmeket.

Elnézve a zeneklubot, itt egészen jók voltunk most :mrgreen:

soadroli
Kedvenc csapatod: a másik

HozzászólásSzerző: soadroli » 2021. december 12., vasárnap 20:47

Limaten írta: Soadroli filmje lesz az utolsó, a fű meg zöld :mrgreen: .
Lepontoztatok mert barcás vagyok..nincs elég bajom így is :'(

Amúgy jöhet a kövi kör, az az enyém lesz érzem :shifty:
Kép

Limaten
Kedvenc játékosaid: Gerrard, Henry, Modric, Zidane, Kroos

HozzászólásSzerző: Limaten » 2021. december 12., vasárnap 20:24

Suburbicon

Majdnem elfelejtettem, hogy nem elég megnézni, hanem írni is kell róla :D . Ezt úgy értem, hogy ez tipikusan azon filmek közé tartozik, amit csak úgy önmagamtól, ajánlás nélkül is megnéznék. Csak valamiért elkerülte a radarom annak ellenére, hogy amelyik Coen filmet eddig láttam, az mind tetszett (Fargo, Nem vénnek, Egy komoly ember, Áve Cézár (talán ez a legkevésbé)).

Ritka, hogy egy film így felszabjon az első 5 percben, de itt sikerült. Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!A postás jelenetnél, meg ami utána jött azt hittem beleütök egyet a monitorba..., közben meg a másik szememmel röhögtem persze.
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Aztán amikor már a sokadik ember fejezte ki sajnálatát ugyanazzal a hangsúllyal, ott azt hittem a város lakosai állnak a dolog mögött, mert, a fia játszott a fekete gyerekkel, illetve a vége felé meg már azt hittem, hogy ebből egy Csíkos pizsamás fiú sztori lesz. Csak azért hoztam fel ezeket, mert nem így történtek a dolgok, hanem már-már egy bot egyszerű plot volt, és szerintem pont itt jön képbe a Coen-faktor. Egy egyszerű történetet úgy fel tudnak dobni pár minimál dologgal, dialógusokkal (+ sötét humorral), hogy teljesen más polcos film lesz belőle, mint amit az alapsztori adna.

Ebből fakadóan ez is bejött, annak ellenére, amit nmate is írt, hogy Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!egy kicsit ritmustalan, kapkodós volt.. Engem mit egyszerű nézőt kevésbé zavart, de abban egyet értek, hogy lehetett volna jobb, erősebb film, az általad leírt dolgok alapján.
A színészekre egy rossz szavam nem lehet, a főbb és a mellékszereplők is hozták azt ami a dolguk volt.

Ez film tetszett legjobban a körből, így megkapja a legmagasabb pontszámot, amit a körben adok, ami a 8/10 lesz.

Változtatni még nem tudom mit szeretnék, ha szeretnék, majd még alszok rá. Számomra ez nem volt egy kiemelkedő kör, többnyire osztottam a sablon 7eseket, nem volt olyan film, amit a szívembe zárnék, de ez nem a ti hibátok :D. Azt viszont szerettem, hogy sok műfaj vonult fel, adom ezt az előre kategorizálást. Soadroli filmje lesz az utolsó, a fű meg zöld :mrgreen: .

Faust

HozzászólásSzerző: Faust » 2021. december 11., szombat 23:38

Ez a film mi a tokomert 5.7 imdbn? :lol:

nmate

HozzászólásSzerző: nmate » 2021. december 11., szombat 13:36

soadroli írta: Suburbicon
hozzá.
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!
Illetve a fekete szál, ez elég fura volt. Mármint értem mit akartak vele, de enélkül is működött volna a film.
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Szerintem nem, amiatt amit írtam. Mindenki velük törődik, miközben a real deal nem ott van, nem ők a bűnösök.

soadroli
Kedvenc csapatod: a másik

HozzászólásSzerző: soadroli » 2021. december 11., szombat 13:27

Suburbicon

Nekem kellemes meglepetés volt. Mikor kijött szemeztem vele, csak nagyon lehúzták, így inkább offoltam.
Színészek rendben voltak, mindet kedvelem. A legemlékezetesebb Oscar Isaac volt a kevés játékpercei ellenére.
Végig lekötött, és nekem nem tűnt kapkodósnak. Szeretem a sötét humort, főleg ha ilyen nagy nevek asszisztálnak hozzá.
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Nekem ott lett gyanús a betörés, mikor Gardnert is "elaltatták", mintha megjátszotta volna. Most visszanéztem, hát nem egyértemű, lehet csak belemagyaráztam, túl sok filmet láttam már :mrgreen:
Illetve a fekete szál, ez elég fura volt. Mármint értem mit akartak vele, de enélkül is működött volna a film.

Hát sokmindent nem tudok róla elmondani, egynek teljesen jó volt, de valami hiányzott belőle.
7/10, köszi az ajánlást!
Kép

Faust

HozzászólásSzerző: Faust » 2021. december 11., szombat 0:52

Dehogy, 3 ora sincs. Zsenialis cucc.

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2021. december 11., szombat 0:30

portillo írta:
Faust írta:De miert? :mrgreen: Vilag szegyene hogy ilyen Roli-felek itt vannak minden alkalommal te meg kussolsz. :mrgreen:
Inkább a könyvek pörögnek, így meg csak azokat a filmeket nézem meg, amiket jóra értékeltek, és nem kell 3 órákat eltöltenem holmi Stalkerekkel. :mrgreen:

A Monster calls egyébként király volt.
Volt az majdnem 5 óra is, nem? :| Ott lejöttem az életrõl :D

portillo
Kedvenc játékosaid: Javier Portillo, Robinho, Varane, Fede
Kedvenc csapatod: Real Madrid CF
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: portillo » 2021. december 10., péntek 23:06

Faust írta:De miert? :mrgreen: Vilag szegyene hogy ilyen Roli-felek itt vannak minden alkalommal te meg kussolsz. :mrgreen:
Inkább a könyvek pörögnek, így meg csak azokat a filmeket nézem meg, amiket jóra értékeltek, és nem kell 3 órákat eltöltenem holmi Stalkerekkel. :mrgreen:

A Monster calls egyébként király volt.
Szégyen a kukás, de hasznos.

géza

HozzászólásSzerző: géza » 2021. december 8., szerda 22:05

Katyn

Nagy tortenelemrajongo vagyok, emelt szinten erettsegiztem belole, versenyekre jartam, oktattam is egyetem alatt ot evig, rengeteg szakirodalmat olvastam, igy nehezebben vettem ra magam a film megnezesere, mert tudtam, hogy mi var ram. Alapvetoen en a diplomaciatortenelmet, politikat, allamok kialakulasat, varosfejlodest, vallasok terhoditasat szeretem leginkabb, a haborus temakat mindig kerultem tudatt alatt, mert rosszul vagyok attol, hogy milyen dolgokat hajtottak vegre emberek. Mai napig bele van egve a fejembe az a szoveg, amit a faktos toritanarom (egyik legjobb tanar aki valaha tanitott engem) olvasott fel azzal kapcsolatban, hogy hogyan bantak a tetemekkel a nacik, milyen kiserletek folytak, mar ha csak visszagondolok ra emelyeg a gyomrom.

Faust irta meg korabban, hogy a szovjetek buneirol nem esik annyi szo, mint pl. az Ukran ehezesrol, es abszolut igaz ez, ahogy irtad is, a nyertesek irjak a tortenelmet, viszont azert eleg sok elerheto irodalom van ezekrol az esemenyekrol is. Amivel viszont annyira nem ertek egyet, az a relativizalasa a tragediaknak, es hogy mirol mennyit kene beszelni. Lehet, hogy csak en ertem felre, de szerintem nincs semmi ertelme osszehasonlitani a nacik buneit a szovjetek buneivel, vagy a japanok buneivel, akikrol viszont tenyleg borzalmasan keves szo esik (Nanking pl.), de akar emlithetnem mondjuk a bur nepirtast az angoloktol a 19. szazad vegen, Kina nepirtasait, amikrol szo sem eshet manapsag, a ruandai nepirtast, ormeny nepirtast, valodi gyarmatositast, stb.. Mindezekrol beszelni kene, tanitani kene oket, hogy soha, de soha ne fordulhassanak elo ilyen esetek tobbet.

Es akkor ez csak par kiemelt eset a 19. meg 20. szazadbol, ahol tobb forras maradt fennt, ezaltal jobban tudjuk, hogy mi is tortenhetett pontosan. Ha az osszes korbol ugyanennyi hiteles forras maradt volna fent, akkor van egy olyan erzesem, hogy joval bovebb listarol lenne tudomasunk, lenyegeben az egesz gyarmatositas szisztematikus gyilkolaszasra epult.

Nem tudom mit akarok ezzel mondani, talan azt, hogy elbaszottak tudnak lenni az emberek, de oszinten csak be akartam csatlakozni a beszelgetesbe, meg hatha masnak is beindit par gondolatot ez.
Limaten írta: A mai világnap egy elkényeztetett gyerek mentálisan simán lehet rosszabb állapotban attól, hogy nem azt a játékot kapta, amit akart, hanem a másikat, mint egy háborúban felnőtt alapdolgokat nélkülöző gyerek, aki már annak örült ha nem volt éhes és látta a szüleit. Szóval valahol nem érzem ezt igazságosnak, hogy örüljek annak, hogy nem 1935ben születtem Varsóban, mivel erre esélyem sem volt. Vagy az, hogy ha a mai énem vissza lenne küldve, akkor nem bírnék ki egy napot sem. Egyrészt szerintem nem valid a felvetés, mivel teljesen más világról beszélünk, agyunkkor mégis azt mondom, márpedig nem vallanék szégyent. Ahogy a minden évben a legújabb iphone-t megkapó tinédzser sem. Emberek vagyunk, egy hét alatt hozzá szokunk a legradikálisabb változásokhoz is. Persze nem vagyok pszichológus, vagy nem is tudom, ki tudna ebbe okosat mondani, de erről mondjuk szívesen beszélgetnék vele. Najó, akár veletek is .
Ezt azert idezem, mert en is igy velem, es szerintem erdemes fent tartani.

Na, akkor a filmrol is par apropenz: A film elso fele jobban tetszett, az elso 45 perc nagyon eros volt, de utana picit leult szamomra is.

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Nem tetszett a sok uj karakter a film masodik feleben, viszont nagyon jok voltak a jelenetek a katonak rokonaival. Az utolso 15 percre pedig mindig emlekezni fogok, nagyon eros befejezes, gyomorforgato.

Koszonom az ajanlast, szamomra a film az 7/10 volt.

gunner
Kedvenc csapatod: Arsenal

HozzászólásSzerző: gunner » 2021. december 8., szerda 20:58

Suburbicon

Na ez kellett így meccs előtt :roll:

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Nagyon felmérgesített a film. Bár érződik nagyon Coenék aljas dramaturgiai húzásai, még is bírtam. A poén a film elején leesik ugye, onnan viszont azt gondoltam, hogy más mederbe terül a történet: pl. a rendőrség kellett volna egy minden hájjal megkent nyomozót ráállítson az újonnan létrejött családra.

A színészek zseniálisak voltak, a kisgyereket is beleértve. Matt Damon talán a kedvenc színészem, de most orrba tudtam volna ütni rendesen. Oscar Isaac bár rövid időt kapott a filmben, de zseniálisan hozta a tenyérbemászó biztosítót.

A vége is ütött rendesen. Nem volt csoda ekkora traumák után, hogy történik valami a gyerekkel. Ezt a filmet a Monster calls-szal ellentétben nem kell komolyan venni, mégis heves reakciókat váltott ki bennem. Coenék nagyon értik a sötét humort, nagyon kemény volt.

Rengetegen lehúzzák a filmet, szerintem ti is ezt fogjátok tenni :D

nekem tetszett, bírtam. Egyelőre 8/10
"And my heart will leave you never."

Faust

HozzászólásSzerző: Faust » 2021. december 7., kedd 9:51

Katyn

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Pont az a lenyeg, hogy a szovjetek nem irtak ala a genfi egyezmenyt, nem?

Raúlito
Kedvenc játékosaid: Raúl, Cristiano Ronaldo, Modric, Isco, Ramos, Marcelo

HozzászólásSzerző: Raúlito » 2021. december 7., kedd 9:46

Sziasztok!

Bocsánat a késésért, nem jellemző, de nagy hajtás van az iskolában még ezen a héten is...

Katyn

Történelemtanárként számomra ez különösen fontos film, örültem is az ajánlásnak, bár tudom, hogy most leírva e kontextusban furcsa az öröm szó, de mindjárt kifejtem, hogy miért kell ilyen alkotásokat is megnézni és olvasni ilyen borzalmakról.
A filmet már kétszer is láttam és minden hibájával együtt is megfogja az embert és bevésődik egy életre. Kezdeném a filmmel, mert a történeti és lélektani vetületről órákig és oldalakon át lehetne írni...
Bár szerintem is vannak üresjáratok az alkotásban, mely miatt "leül" néha a film, de szerintem a szerkezettel nagy gondok nincsenek, alapvetően mind a fogságban tartott tisztek, mind a hozzátartozók félelmeit és kételyeit jól jeleníti meg Andrzey Wajda - aki egyébként az egyik legjobb lengyel rendező, az ország filmművészetének nagy öregje, nevezzük meg azért őt is :)
Ahogy többen írtátok a film lezárása a háborús filmek egyik legnagyobb gyomrosa, sokat hozzáad az alkotáshoz.
Ami a történelmi hátteret illeti Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!ne menjünk el amellett szó nélkül, hogy nem "szokványos" és nehezen tipizálható cselekményről szól a film. Már az döbbenetes, hogy a genfi egyezmény hadifoglyokkal kapcsolatos előírásait átlépte Sztálin és a szovjet hadsereg lengyelországi vezetői, de itt a lengyel középosztály kiirtását nézhetjük végig :(
Orvosok, ügyvédek, akik mellesleg tiszti vizsgát is tettek és a hazájukat szolgálták egy kétfrontos harcban haltak, nyugodtan írhatjuk, mártírhalált. Sztálin, a lengyel hadsereg megtörése és lefejezése mellett a háború utáni lengyel társadalmat is megakarta törni legtehetségesebb és hazafias részének kivégzésével...
A történelem egyik legtudatosabban megtervezett tömeggyilkosságával állunk szemben és a legfelháborítóbb, hogy e tettüket a kommunisták a nácik bűnlajstromán akarták feltüntetni és egy időre ez sikerült is nekik...

A film - minden említett buktatója ellenére - 8/10 nálam és ezúttal kell megköszönnöm azt is, hogy részt vehettem e körben és megint akadtak emlékezetes alkotások és pillanatok :agree:
A Suburbicon kapcsán - remélem - kialakuló eszmecserében persze még részt veszek, mivel kíváncsi vagyok, mit írtok róla :)
"Vannak, akik azt hiszik, a futball olyannyira fontos, hogy úgyszólván élet-halál kérdése. Mindig elszomorít, ha ilyen véleményt hallok. Biztosíthatok mindenkit: a futball sokkal, de sokkal fontosabb."

Bill Shankly

nmate

HozzászólásSzerző: nmate » 2021. december 7., kedd 8:35

Mivel már csak 1 hét van, addig hozzatok mindent, olvassatok el mindent, reagáljatok stb. Utána is lehet még beszélgetni a filmekről természetesen, de tartsuk magunkat valami határidőhöz.

géza

HozzászólásSzerző: géza » 2021. december 6., hétfő 23:42

En mar akartam irni korabban, csak elfelejtettem, de kernek ket nap haladekot, cserebe szerdan elorelathatolag tudom hozni mindkettot.

Vissza: