Elektronika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

Re: Elektronika

HozzászólásSzerző: nmate » 2025. szeptember 23., kedd 7:19

Steve írta:16pro-m van. Teljesen jól fut.
Be is baszna, ha 1 éves csúcsmodellen nem futna normálisan az új OS :lol:

13 minire kerülöm, amíg lehet. Már asszem jött ki egy új patch, de az első verziónál a noti felvillanások és egy sima unlock is jobban merítette, tesztet is láttam, userek is jelezték. De ez minden évben így van. Én most épp azon mérgelődök, hogy a Swiftkey tojta össze magát 18-on, pár hete a Brave dobott ki random, az már jó.

Steve
Kedvenc játékosaid: R9, RC, Guti, Zidane, Modric, Marcelo, Kroos
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: Steve » 2025. szeptember 23., kedd 1:11

Bencze írta: iOS 26 mekkora egy tragya. Ugy melegszik a telefon a tolton mintha a napon hagytam volna 40 fokban. Arrol nem is beszelve, hogy rohadtul belassult. 13 pro max mar ennyire osdi lenne?
16pro-m van. Teljesen jól fut. A Carplay baromi jó lett a kocsiban, jobb a térkép stb..A designejaz új OS-nek, nekem bejön.

Nekem nem melegszik egyáltalán, viszont az akksi jobban merül. 100%kapacitás, mégis érezhetōen kevesebbet bír a taló, a frissítés után.
“Mi jobban szerettük a labdát, mint a pénzt.” - Puskás Ferenc

KAG
Kedvenc játékosaid: G.H#14 ; LuMo#19 ; M#12 ; SR#4 ; CR#7
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F

HozzászólásSzerző: KAG » 2025. szeptember 22., hétfő 23:32

Bencze írta: iOS 26 mekkora egy tragya. Ugy melegszik a telefon a tolton mintha a napon hagytam volna 40 fokban. Arrol nem is beszelve, hogy rohadtul belassult. 13 pro max mar ennyire osdi lenne?

14pro
Nekem tökéletesen fut.
ZIDANE

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2025. szeptember 22., hétfő 18:40

Nem, de nem arra fokuszalnak. Majd jon 2-3 patch es jo lesz.

Bencze
Kedvenc játékosaid: Benzema, Valverde
Kedvenc csapatod: Tippelj :)

HozzászólásSzerző: Bencze » 2025. szeptember 22., hétfő 17:00

iOS 26 mekkora egy tragya. Ugy melegszik a telefon a tolton mintha a napon hagytam volna 40 fokban. Arrol nem is beszelve, hogy rohadtul belassult. 13 pro max mar ennyire osdi lenne?

Steve

HozzászólásSzerző: Steve » 2025. szeptember 16., kedd 21:39

Sorry a dupla miatt. Szvsz a Samsung és a Sony képei a legszebbek, nekem legalábbis azok jönnek be. Nyilván Samsungból van egy millió fajta, de úgy átlagban.

Viszont én szerelmes vagyok a Philips Ambilight-ba. A 65”-os tv kb dupla olyan nagynak érződik. Nekem fehér fal van mögötte és kb a tv színeit szétteríti. Gyönyörű. Múltkor kikapcsoltam mert vacakoltam a beállításokkal, olyan hiányerzetem volt. :kalapos:

Szóval engem nem érdekel a pixel háború, meg a felbontás, meg a mégélesebb kép uannyi pénzért, nekem pl ambilight a prioritás.

Steve

HozzászólásSzerző: Steve » 2025. szeptember 16., kedd 21:32

babaking írta: Sziasztok! TV vásárlás előtt állunk. Eddig egy mini Samsungot nyúztunk 8 évig, semmi baja, csak túl kicsi. Érzésre kb bármelyik középkategóriás jó lehet, mert nincsenek speckó igényeink, ezekre a paraméterekre szűkítettük:

- 65"
- OLED, Neo Qled (itt én nem láttam nagy különbséget a képben, de nem is vagyok vájtszemű)
- 4k
- élő tv-n leginkább sportokat nézük, plusz Netflix illetve sgy PS4-et nyúzok még
- hangzás mindegy, előbb utóbb lesz soundbar + mélynyomó +2 hátsó hangfal
- játék miatt nagyobb képfrissítés (ha jól látom a nagy része 100hz, játék módban 144)
- legyen smart ne PS-ról vagy a telekomos modulról kelljen Netflixezni (de ezt mindegyik tudja)
- falra szereljük

Ahogy nézem ezeknek a paramértereknek kb 30 tv felel meg csak Samsungból, és bevallom hiába hasonlítgatom össze, nem látom, hogy mivel adna egy 500k-s többet mint a 290-es, és nem is szánnék rá sokkal többet.

Van tanácsotok? Leginkább arra, hogy mi az amit nem érdemes?
Szia,

Szerintem manapság tv vásárlás ügyében még egy kritérium van, amit szem előtt kell tartani.

Mivel használnád? Apple tv, Chrome cast, tv-box, vagy szeretnéd a tv-t smart tv-ként is használni.

Ha a tv-re töltenél le applikációkat, azon böngésznél és és nem csak mint képernyő használnád, akkor jön ki az árkülönbség igazán.

Ha erős processzort akarsz, akkor drágább lesz.

Én használom a több éves apple tv-met, így én csak a képminőségre fókuszáltam anno, de már az én tv-m is 6éves. De az enyém google rendszere kb használhatatlan, lassú, az app-ek furák, akad minden.

Abban a kategóriában, amit írtál a képminőséggel nem lesz gond, bármelyik oled-et veszed szerintem.

A processzort, smart tv-t meg szerintem szard le és vegyél cast-ot, apple tv-t, vagy bármi box-ot.

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. szeptember 16., kedd 17:44

+1 a TCL mellett úgy, hogy előtte nálam csak 1 TV márka volt, az LG. Mára az LG túlárazott, a TCL meg ár érték arányban nyerő.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

Nika91127
Kedvenc játékosaid: Guti, Marcelo,Valverde

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2025. szeptember 16., kedd 17:16

babaking írta: Sziasztok! TV vásárlás előtt állunk. Eddig egy mini Samsungot nyúztunk 8 évig, semmi baja, csak túl kicsi. Érzésre kb bármelyik középkategóriás jó lehet, mert nincsenek speckó igényeink, ezekre a paraméterekre szűkítettük:

- 65"
- OLED, Neo Qled (itt én nem láttam nagy különbséget a képben, de nem is vagyok vájtszemű)
- 4k
- élő tv-n leginkább sportokat nézük, plusz Netflix illetve sgy PS4-et nyúzok még
- játék miatt nagyobb képfrissítés (ha jól látom a nagy része 100hz, játék módban 144)
- legyen smart ne PS-ról vagy a telekomos modulról kelljen Netflixezni (de ezt mindegyik tudja)
- falra szereljük

Ahogy nézem ezeknek a paramértereknek kb 30 tv felel meg csak Samsungból, és bevallom hiába hasonlítgatom össze, nem látom, hogy mivel adna egy 500k-s többet mint a 290-es, és nem is szánnék rá sokkal többet.

TCL 805/845.
Nekem utóbbi van, ár-értékben ver mindent.

db97

HozzászólásSzerző: db97 » 2025. szeptember 16., kedd 16:10

Ha már 120Hz és 65", ebben az árkategóriában a TCL-C805 is egy erős opció. Én pár hónapja vettem, nagyon meg vagyok vele elégedve, pont 65"ös méretben. Ez ugyen MiniLed és nem Qled.

babaking
Kedvenc játékosaid: Guti, Kaká, Varane, Marcelo, SR4, Modric, Kroos, Nacho

HozzászólásSzerző: babaking » 2025. szeptember 16., kedd 15:40

Köszönöm a visszajelzéseket!
Marky írta: TV-ben 60 vagy 120hz letezik. 120hz is csak akkor hasznalhato, ha van HDMI 2.1 csatlakozo. De ez PS4-nel nem lenyeges, 60-nal tobbet nem tud kezelni.
Az rtings-en kell megnezni a TV ertekeleset.
A Samsung 100hz-t ír illetve külső PC videokártyávaál 114-et, akkor a 100 kamu, vagy van valami apró betű?

Előbb utóbb biztos a ps is upgradelve lesz (előbb mint még egy új tv), szóval azt mindenképp figyelembe vesszük.
Én is ilyesmivel gondoltam feltenni.
A Futball mindenké. A pénz viszont, csak a kiválasztott keveseké, és mindent meg is tesznek, hogy ez így is maradjon.

Tjacks
Kedvenc játékosaid: Raúl, Robi Carlos, Modric

HozzászólásSzerző: Tjacks » 2025. szeptember 16., kedd 15:27

babaking írta:
- falra szereljük
11 évvel ezelött megszivattam magam egy falikonzollal, mert lekaptam az elsőt mondván jó lesz és felszerelés után jöttem rá hogy kb semmilyen mozgást nem enged, és kínkeservesen lehet egy usb-t/hdmi-t bedugni/kihúzni, de még a csavarok meghúzása is nehézkes volt annyira közel volt a falhoz.

Most vettünk költözéskor egy új TV-t és beruháztam egy ilyenre:

https://euronics.hu/fali-tv-konzol-allv ... ol-p293575

Ennél találsz biztosan pár ezerrel olcsóbbat is, a lényeg hogy minden irányba mozgatható,könnyű a szerelés.

Ha nem mondtam újat akkor sorry :mrgreen:

Jah és én LG fan vagyok TV-nél, de kinek mi. :)

Steve

HozzászólásSzerző: Steve » 2025. szeptember 16., kedd 15:04

zsuninnyo írta: Philips Ambilight odabasz, az tobbet ad mint barmelyik masik tv :D
:agree:

Tőlem ápvótot kapsz, a negatív emberekkel szemben. :kalapos:

Philips Ambilight tv-m van már jópár éve és soha semmi mást nem vennék. Biztos van jobb, élesebb, amin a légy segglyukszőrét is meglátom, de nekem a Philips képe tökéletes. Az ambilight meg annyit tesz rá, hogy valóban üres a lakás nélküle.

A gyerek hozzávágott valamit a tv-hez, vagy püfölte és az majdnem feladta, szóval kénytelen voltam újakat nézni, ha valami történik. A több fajta kipróbálása után is csak Philips Ambilightot vennék.

dzsi91
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo, Sergio Ramos, Karim Benzema, Luka Modrić
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F

HozzászólásSzerző: dzsi91 » 2025. szeptember 16., kedd 14:30

Tv-t általában 7-10 évre vesz az ember, úgyhogy hdmi 2.1 alá szerintem ne menjen már senki akkor se ha éppen még ps4 van otthon.
"Real Madrid have made me feel small, as if I had a small penis...Football is my religion and I don't like that there are gods bigger than mine."- Robbie Williams

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2025. szeptember 16., kedd 12:43

Philips Ambilight odabasz, az tobbet ad mint barmelyik masik tv :D

Marky
Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
Kedvenc csapatod: csakamadrid.

HozzászólásSzerző: Marky » 2025. szeptember 16., kedd 12:32

- 65"
- 4k
- falra szereljük

TV-ben 60 vagy 120hz letezik. 120hz is csak akkor hasznalhato, ha van HDMI 2.1 csatlakozo. De ez PS4-nel nem lenyeges, 60-nal tobbet nem tud kezelni.
Az rtings-en kell megnezni a TV ertekeleset.

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2025. szeptember 16., kedd 12:27

ha szamit az ar es minoseg akkor tcl-t ajanlom
valamelyik univerzumban: :box:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---

edzo: xabi apo

babaking
Kedvenc játékosaid: Guti, Kaká, Varane, Marcelo, SR4, Modric, Kroos, Nacho

HozzászólásSzerző: babaking » 2025. szeptember 16., kedd 10:11

Sziasztok! TV vásárlás előtt állunk. Eddig egy mini Samsungot nyúztunk 8 évig, semmi baja, csak túl kicsi. Érzésre kb bármelyik középkategóriás jó lehet, mert nincsenek speckó igényeink, ezekre a paraméterekre szűkítettük:

- 65"
- 4k
- falra szereljük

A Futball mindenké. A pénz viszont, csak a kiválasztott keveseké, és mindent meg is tesznek, hogy ez így is maradjon.

rashidm
Kedvenc játékosaid: Alba, Busi, Alves... ja nem

HozzászólásSzerző: rashidm » 2025. szeptember 3., szerda 14:17

Halfkey írta: Nem teljesen értem, egy authenticatorban minden kódnak meg kellene jelennie amihez hozzárendelted azt az authenticatort. Biztos hogy azzal az authenticatorral próbálkozik amivel a Neptunra regisztrált?
Megoldódott közben, új telefonja van és azon nézte csak, nem lett hozzárendelve a kétlépcsős hitelesítés.

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2025. szeptember 3., szerda 13:18

Nem teljesen értem, egy authenticatorban minden kódnak meg kellene jelennie amihez hozzárendelted azt az authenticatort. Biztos hogy azzal az authenticatorral próbálkozik amivel a Neptunra regisztrált?

Vissza: