babaking írta:
Sziasztok! TV vásárlás előtt állunk. Eddig egy mini Samsungot nyúztunk 8 évig, semmi baja, csak túl kicsi. Érzésre kb bármelyik középkategóriás jó lehet, mert nincsenek speckó igényeink, ezekre a paraméterekre szűkítettük:
- 65"
- OLED, Neo Qled (itt én nem láttam nagy különbséget a képben, de nem is vagyok vájtszemű)
- 4k
- élő tv-n leginkább sportokat nézük, plusz Netflix illetve sgy PS4-et nyúzok még
- hangzás mindegy, előbb utóbb lesz soundbar + mélynyomó +2 hátsó hangfal
- játék miatt nagyobb képfrissítés (ha jól látom a nagy része 100hz, játék módban 144)
- legyen smart ne PS-ról vagy a telekomos modulról kelljen Netflixezni (de ezt mindegyik tudja)
- falra szereljük
Ahogy nézem ezeknek a paramértereknek kb 30 tv felel meg csak Samsungból, és bevallom hiába hasonlítgatom össze, nem látom, hogy mivel adna egy 500k-s többet mint a 290-es, és nem is szánnék rá sokkal többet.
Van tanácsotok? Leginkább arra, hogy mi az amit nem érdemes?
Szia,
Szerintem manapság tv vásárlás ügyében még egy kritérium van, amit szem előtt kell tartani.
Mivel használnád? Apple tv, Chrome cast, tv-box, vagy szeretnéd a tv-t smart tv-ként is használni.
Ha a tv-re töltenél le applikációkat, azon böngésznél és és nem csak mint képernyő használnád, akkor jön ki az árkülönbség igazán.
Ha erős processzort akarsz, akkor drágább lesz.
Én használom a több éves apple tv-met, így én csak a képminőségre fókuszáltam anno, de már az én tv-m is 6éves. De az enyém google rendszere kb használhatatlan, lassú, az app-ek furák, akad minden.
Abban a kategóriában, amit írtál a képminőséggel nem lesz gond, bármelyik oled-et veszed szerintem.
A processzort, smart tv-t meg szerintem szard le és vegyél cast-ot, apple tv-t, vagy bármi box-ot.