A hetekben felfedeztem a második kedvenc rendezőmet Yorgos Lanthimos személyében.
Megnéztem az
Alpeis (Alpok) című filmjét és eléggé középszerűnek tartom és nem is értem igazából. Vagyis ha jól értem akkor a témában születtek már sokkal jobb filmek - a Black Swan kenterbe veri a művész lét önmeghatározásában. De lehet hogy teljesen félrement nálam, nem tetszett.
5/10.
Nemrég megnéztem a
The killing of a sacred deer (Egy szent szarvas meggyilkolása) című filmjét is, és ez már elég fasza volt. Thriller a legjavából,két órán keresztül fenntartja a feszültséget tökéletesen,
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!hogy aztán a végével felbasszon a picsába. Zsneiális film, nagyon jó, gyűlölöm a végét imnt a szart. Lévén hogy gyakorlatilag nincs neki.
9/10
Az első Lanthimos film amit láttam az már évekkel ezelőtt volt és nem gondoltam hogy valaha fogok még hallani a színészekről vagy a rendezőről. Azt hittem csak egy random görög film a
Kynodontas (Kutyafog), de ó mekkorát tévedtem. Egyébként Faust látta már - ne kérdezzétek, nem ért hozzá.

Zseniális film, imádom, és ajánlom mindenkinek hogy megnézze. Lehet gyűlölni de teljesen más film mint amit valaha láttál, ebben biztos vagyok. Ráadásul iolyan témát boncolgat hogy már csak amiatt is érdemes rászánni azt a másfél órát.
10/10
Januárban néztem meg a 2015-ös
The Lobster (A homár) című filmet Rachel Weisszel és Colin Farellel. Ezt első pillanattól fogva imádtam. Teljesen más téma, tlejesen más szint mint a Kynodontas, mégis annyira érezhető a rendező stílusa. Amikor ezt néztem, még nem tudtam hogy mi az hogy Yorgos Lanthimos, de végig a Kynodontasra gondoltam.

Elég egyedi élmény és ezt a filmet pedig tényleg mindenkinek ajánlom aki valaha kommunikált már emberrel vagy tervezett már párkapcsolatban élni. Egészen egyszerűen zseniális, és a The killing of a sacred deerrel ellentétben, itt a befejezés sincs elkúrva, sőt!
10/10
És akkor itt érkeztem el a tegnap estéhez amikor már teljesen tudatosan ültem be a legújabb Lanthimos filmre, a
The Favourite (A kedvenc)-re. Kosztümparty, Anglia, 18. század, királynő, szolgálók, politika, érzelmek, érdekek, hatalmi harcok, nagyjából ennyi. Trónok harca és/vagy House of Cards rajongóknak bátran ajánlom, végre egy kosztümös film aminek minden percét élveztem. Na jó, igazából kb a 20. perctől, mire kb felfogtam hogy ki kicsoda és mit akar.

Onnantól viszont öröm nézni minden másodpercét hogy ki kivel hogy mikor miért.

Kurva jó! Meg hát Emma Stone és Rachel Weisz, na, értitek. Most toltam rá imdb-n a
10/10-et.
Aaaand that kids, is the story of how I met the best director after Darren Aronofsky.

Szóval srácok, nézzetek Lanthimos filmeket, nagyon fasza!